🎤 #تحلیل_و_تبیین | چرا رژیم صهیونیستی به «بازیگر دیوانه» تبدیل شده است؟
📝 گزارشی از وضعیت رژیم صهیونیستی پس از ۱۰ ماه از آغاز عملیات طوفان الاقصی
🔹 تلآویو طی ۱۰ ماه اخیر نتوانست با راهبرد موثر «وحدت میدانها» مقابله و زمینه توقف حملات مقاومت در جبهههای هفتگانه نبرد را فراهم کند. در چنین شرایطی نتانیاهو در سختترین شرایط داخلی برای جلب رضایت افکار عمومی و ارائه دستآورد قابل توجهی میدانی قرار دارد.
🔹 اقدامات ماشین ترور اسرائیل و آمریکا پیش از این نیز خللی در روند فعالیت گروههای مقاومت ایجاد نکرد بلکه سبب افزایش توان آنها در حوزههای مختلف شد.
🔹 صهیونیستها علاوه بر افزایش شانس بقا در صحنه سیاسی منطقه غرب آسیا، چهار هدف راهبردی را دنبال میکنند. نخست کشیدن پای جمهوری اسلامی ایران به درگیریهای شرق عربی و ایجاد معادله تقابل مستقیم میان تهران- تلآویو، دوم کسب امتیازهای راهبردی از غرب مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست تحریم اتحادیه اروپا و افزایش کمکهای مالی- تسلیحاتی، سوم ایجاد افتراق در راهبرد «وحدت میدانها» و تغییر معادله تعمیم آتشبس غزّه به سایر جبهههای نبرد و در نهایت کسب دستاورد میدانی قابل توجه برای فروش به افکار عمومی.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57304
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تقویت روابط با همسایگان؛ گسترش حریم امنیتی
🎤 گفتوگوی رسانه KHAMENEI.IR با دکتر منوچهر محمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره اهمیت اتخاذ دیپلماسی فعال و منطقهای از سوی دولت جدید
🔹 روابط دوستانه با همسایگان به ما کمک میکند که حریم امنیتیمان را گسترش بدهیم و قرابتی که با ۱۵ کشور همسایهمان داریم هم کمک میکنند از لحاظ مراودات تجاری، فرهنگی، اقتصادی با این کشورها بیشتر کار کنیم و هم اینکه اجازه ندهیم دشمنان ما در این کشورها نفوذ کنند که نفوذ دشمنان در این کشورها برای ما چالشبرانگیز خواهد بود.
🔹 متأسفانه سیاست خارجی ما در دولت یازدهم و دوازدهم، یک سیاست خارجی انفعالی بود. همه تخممرغها را در سبد برجام گذاشتند و بقیه کشورها را مخصوصاً همسایگان، آفریقا و آمریکای لاتین و... را نادیده گرفتند.
🔹 اگر اروپاییها خودشان را از قید سلطه آمریکا آزاد کنند، منافع خودشان را در نظر بگیرند، یقینا جمهوری اسلامی میتواند با آنها روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی داشته باشد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57385
🎤 #تحلیل_و_تبیین | کنش فعال و اثربخشی در سیاست خارجی ایران
📝 رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم دکتر ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران به بررسی اولویتهای سیاست خارجی دولت چهاردهم پرداخته است.
🔹 کشوری که در منطقه آشوب و تهدیدات فزاینده قرار دارد، به گونهای اجتنابناپذیر نیازمند آن است که زمینهی لازم برای شکلگیری «دولت قوی» را بهوجود آورد. ویژگی دولت قوی آن است که قادر باشد تا زمینههای لازم برای «انسجام درونی»، «اثربخشی پیرامونی» و «تحرک ژئوپلیتیکی» را در دستور کار قرار دهد.
🔹 هرگونه اثربخشی ایران در محیط منطقهای و سیاست بینالملل در شرایطی حاصل میشود که اولاً زمینههای لازم برای «بازدارندگی تاکتیکی» و «بازدارندگی راهبردی» ایران فراهم گردد. کشوری که در چنین سطحی از قدرت واقع شود، بهگونه اجتنابناپذیر قادر خواهد بود تا سیاست «موازنه قدرت» و «موازنه تهدید» را دستور کار خود قرار دهد.
🔹 تاریخ نظام بینالملل بیانگر این واقعیت است که کشورهایی توانستند در فضای «پیچ تاریخی» معادلهی قدرت مؤثر را شکل دهند که از قابلیت، اثربخشی و همچنین انگارهی علمی برای عبور از «نقاط عطف تاریخی» را در دستور کار قرار داده باشند.
🔹 معادلهی کنش رفتاری کشورها در اواسط دههی سوم قرن ۲۱ تابعی از معادلهی «فناوری شبکهای» و همچنین «هوش مصنوعی» خواهد بود.
🔹 اولویتهای اصلی هر کشوری را حوزهی همسایگان و همکیشان تشکیل میدهند. روندهای سیاست خارجی ایران بدون توجه به قالبهای همسایگی، تمدنی و هویتی مطلوبیت و نتیجه چندانی نخواهد داشت.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57390
🎤 #تحلیل_و_تبیین | باید نقش آفرین بود نه تماشاچی!
📝 گفتوگوی رسانه KHAMENEI.IR با دکتر سیدرسول موسوی، دیپلمات ارشد و سفیر سابق ایران در تاجیکستان درباره اهمیت اتخاذ یک دیپلماسی فعال و اولویتهای سیاست خارجی دولت جدید
🔹 رهبر انقلاب تأکید دارند که در جهان امروز باید نقش آفرین بود نه تماشاچی و نظارهگر؛ لذا سیاستمداران، تصمیمسازان، تصمیمگیران و مدیران کشور لازم است نه تنها از تحولات جهان و منطقه مطلع باشند بلکه خود باید بهوجودآورنده یا شکلدهنده به اخبار این تحولات باشند.
🔹 اگر سی سال پیش رهبر انقلاب دانش هستهای، نانوتکنولوژی و سلولهای بنیادی را مطرح نمیکردند و الان میخواستیم شروع کنیم فقط سی سال عقب بودیم بلکه سرعت پیشرفت دانش به گونهای است که بسیار بیشتر از آن عقب افتاده بودیم. عرصه هوش مصنوعی هم همینگونه است حتی امروز هم اگر با تمام ظرفیتهای خود شروع کنیم باز هم عقب هستیم.
🔹 تأکید مکرر رهبر انقلاب به اهمیت سیاست همسایگی و کار با همسایگان صرفاً یک بیان و گزاره سیاسی نیست بلکه تأکید بر پیوند زدن راهبردها و سیاستهای کلان کشور در عرصه توسعه و رشد کشور با همسایگان است.
🔹 ژئوپلیتیک کشور ما به گونهای است که ایران را در طول تاریخ کشور جهانی ساخته است. هیچ تحول بزرگی در جهان رخ نداده مگر آنکه به گونهای کشور ما درگیر آن شده است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57388
🎤 #تحلیل_و_تبیین | پیوند با ولی جامعه و همدلی با مؤمنان؛ راهکار تجلی اربعین در زندگی است
🎤 سخنرانی حجتالاسلام اصلانی در مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی و قرائت زیارت اربعین حسینی در حسینیه امام خمینی
🔹 رویداد معجزهآسای اربعین تجلی این آیهی الهی است: «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ».
🔹 برای قدرت اسلام و استقرار نظام اسلام، هر چه در توان دارید و هر چه امکان دارید، فراهم کنید. «اعداد قوت» داشته باشید. جالب است همین آیه را و همین بیان را امام صادق(علیهالسلام) در انتهای زیارت اربعین قرار دادهاند.
🔹 معصومین از ما انتظار دارند که از طریق اشکها و عزاداریها به مقامی برسیم که بتوانیم امام زمانمان را یاری کنیم. آنان میخواهند ما همواره آماده باشیم تا در هر لحظهای که اذن الهی صادر شد، به یاری امام زمان بشتابیم
🔹 اگر میخواهیم «نصرتی لکم معدة» را داشته باشیم، باید این دو رکن ولایت را تحقق ببخشیم. رکن اول پیوند با ولی اسلام است که به معنای وفاداری به عهد است. رکن دوم، پیوند با امت اسلام و ولایتمداران است که به معنای همدلی وفادارانه است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57412
هدایت شده از خط حزب اللّه
✏️ #یادداشت_هفته | جوانی و فرصت زندگی
👈 الزامات برنامهریزی جوانان برای فرصت زندگی از نگاه رهبر انقلاب اسلامی
🔸«ستارهی جوانی ستارهی بسیار درخشان و خوشطالعی است.» ۱۳۷۷/۲/۷ جوانی را باید قدر دانست. «جوانی یک پدیدهی درخشان و یک فصل بیبدیل و بینظیر از زندگی هر انسانی است.» ۱۳۷۹/۲/۱ زیرا از یک سو «دل جوان حقیقتپذیر است، دل جوان به فطرت الهی نزدیک است.» ۱۳۹۵/۵/۳۱ و از سوی دیگر «در وجود او انرژیهای متراکمی وجود دارد و تواناییهایی را، هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ فکری و ذهنی، در خود احساس میکند.» ۱۳۷۹/۲/۱ یعنی جسم و روح او در اوج توانایی است. «انرژی، امید، ابتکار؛ اینها سه خصوصیّت برجسته در جوان است.» ۱۳۷۷/۲/۷ اگر این تواناییها از دست رفت، معلوم نیست در فرصتهای بعدی موفّقیّت حاصل شود. «میدان وسیعی در مقابل شما است. انشاءاللّه شصت سال دیگر، هفتاد سال دیگر شما در این دنیا حضور خواهید داشت و کار خواهید داشت؛ از این فرصت استفاده کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴
🔹در قیامت، از جوانی ما سؤال میکنند
🔸همانگونه که رهبر انقلاب خطاب به جوانانِ کشور میفرمایند؛ «گوهر گرانبهای جوانی در اختیار شما است و این همان گوهر گرانبهایی است که خدای متعال در قیامت از ما سؤال میکند که جوانیتان را چهجوری گذراندید؟» ۱۳۹۶/۷/۲۶ جوانی فرصت مغتنمی است که برای بهره بردن از آن برنامهریزی لازم است. «برای این فرصت طولانی برنامهریزی کنید؛ برای اینکه برنامهریزیتان درست از آب دربیاید فکر کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴ «پایهی فکری را باید قوی کرد تا انسان در پیکار اندیشهها و افکار گوناگون در امروزِ دنیا بتواند بِایستد و جبههی خودش را حفظ کند.» ۱۳۸۵/۸/۱۷ از تفکّر مادّی باید عبور کرد. «تفکّر وقتی خدایی نشد، سلیقهای است؛ سلیقهای که شد، آنوقت ارزشها بر اساس منافع گروههای قدرتمند تعریف خواهد شد.» ۱۳۹۴/۴/۲۰
🔸اما هر فکری لزوماً درست نیست و «برای اینکه درست بتوانید فکر کنید با قرآن آشنا بشوید، قرآن را بخوانید، تأمّل کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴ لذا باید «شما جوانهای عزیز، اُنس با قرآن را و تدبّر در قرآن را روزبهروز بیشتر کنید.» ۱۳۹۷/۲/۲۷ تدبّر و تأمّل در قرآن بدین معنا است که «قرآن را بایستی با تدبّر خواند. البتّه تدبّر مراتبی دارد. تدبّر یعنی از ظاهر اَنیق قرآن به باطن عمیق قرآن رسیدن: ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیق؛ این ظاهر، همین زیباییهای کار شما و الفاظ خود قرآن و زیباییهای خود قرآن است. باطن عمیق، آن چیزی است که با تدبّر به دست میآید. وقتی هر چه فکر کنید، دقّت کنید، فهم کنید مسائل حولوحوش یک آیه را، یا یک کلمه را، معارف و مفاهیم بیشتری را به دست میآورید؛ این میشود تدبّر.» ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ گام بعدی این است: «از کسانی که پیش از شما و بیش از شما تأمّل کردند یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است؛ همیشه باید یاد بگیریم، تا آخر عمر باید یاد بگیریم.» ۱۴۰۳/۶/۴ زیرا افرادی هستند که راه را برای ما نزدیکتر کردهاند و به فهم درست رسیدهاند.
🔹خوشحال باشید که شما روزگار قبل از انقلاب را ندیدید!
🔸«عزیزان من، جوانهای من! شماها آن روزگار را ندیدید؛ خوشحال باشید که ندیدید. ما دیدیم آن روزگار را؛ روزگار بدی بود، روزگار سختی بود، روزگار سیاهی بود، روزگار یأس بود. انقلاب ورق را برگرداند.» ۱۴۰۳/۶/۴ البتّه جوانان باید بدانند که دشمنان ما «میخواهند ایرانِ جوانِ مؤمنِ انقلابیِ فعّالِ پیشرفته را به عقب برگردانند، به پنجاه سال قبل.» ۱۳۹۶/۷/۲۶ لازم است که همه، بهخصوص جوانان، توجّه کنند که «هر چیزی که به سلامت و ایمان و عزم و نشاط لطمه بزند و کار و کوشش و تحصیل جوانان را معوّق بگذارد، تهدید است.» ۱۳۷۹/۲/۱ پس بدون شک، «سازندگان آیندهى کشور و آیندهى این تمدّن و در واقع آیندهى جهان، شما جوانهاى امروزید.» ۱۳۹۳/۲/۳۱ این قشر ارزشمند باید مراقب باشند «رهزنانی هستند که نمیپسندند امثالِ حرکتِ شما جوانها را.» ۱۴۰۱/۶/۲۶
🔰 ادامه👇
هدایت شده از خط حزب اللّه
✏️ ادامه #یادداشت_هفته
🔹دلم میخواهد شما جوانها کتاب بخوانید
🔸جوانان برای نقشآفرینی در آیندهی نهچنداندور، لازم است که اهل مطالعه باشند و رهبر انقلاب در این زمینه خطاب به جوانان تاکید کردند که: «شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید.» ۱۳۹۸/۳/۱ «دلم میخواهد شما بچّهها، جوانها، واقعاً کتاب بخوانید.» ۱۳۹۷/۳/۷ و مورد دیگر اینکه «خودسازی کنید؛ هم خودسازی جسمی، هم خودسازی معنوی و روحی، هم خودسازی فکری، با همان ترتیبی که عرض کردم. بعد از آنکه شما نوجوانان عزیز، در این میدان باعظمت و در این بهار باطراوت نوجوانی، حرکت درست را انجام دادید، آنوقت انسان میتواند مطمئن باشد که فردای این کشور فردای بهتر از امروز است.» ۱۳۹۵/۹/۲۳ ضروری است که «برای پیشرفت و تعالی کشورتان، هر چه میتوانید به این صراط مستقیم تمسّک کنید. با اتّکاء به خدای متعال و اعتقاد به نیروی درونی خود، میتوانید همهی موانع را از سر راه بردارید.» ۱۳۸۷/۳/۱۴
جوان باید هوشیار باشد. «با این جبههی وسیع دشمنی و تمرکز روی جوانها، ما یک مجموعهی بزرگ جوان داریم که مؤمنند، متدیّنند، انقلابیاند، اهل توسّلند، اهل شور و عشق به معنویّتند؛ این چیز کمی نیست؛ این چیز خیلی مهمّی است؛ خیلی چیز بزرگی است. عدّهای اهل قرآنند، عدّهای اهل اعتکافند، عدّهای اهل پیادهرویِ اربعینند، عدّهای اهل ایستادگی در میدانهای انقلاب و در مظاهر انقلابند. این خیلی باعظمت است، خیلی باارزش است؛ دشمن با همهی اینها مخالف است.» ۱۳۹۵/۲/۱ این معنویّات باید بیشتر تداوم یابد. «ملّت ما یک جنگ هشتسالهى تحمیلى را، با تکیهى به همین معنویّت، توانست با سرافرازى و پیروزى طى کند. امروز هم جوانهاى ما اکثراً جوانهاى مؤمن و معنوى هستند؛ حتّى آن کسانى که بظاهر گرایش معنوى در سیماى آنها نیست، انسان در مواقع حسّاس مىبیند دلهایشان متوجّه خدا است.» ۱۳۸۸/۳/۲۹
🔹کلید حلّ مشکلات کشور به دست جوانان است
🔸جوانان باید راه مقابل خود را ببینند. «با نشستن، تنآسانی، راحتطلبی و سرگرم شدن و مشغول شدن به هوسها و بازیچههایی که دشمن سر راه ما و جوانهای ما قرار میدهد، این راه طی نخواهد شد. این نسل باید کارِ گذشتگان را به اکمال برساند و تمام کند. باید خوب درس بخوانید و به طور دقیق، انضباط و نظم اجتماعی را رعایت کنید. محیط هرجومرج و محیطی که در آن امید وجود نداشته باشد، ضدّ پیشرفت است.» ۱۳۸۳/۱۲/۲۴
🔸ما یقین داریم «کلیدحلّمشکلات کشور به دست جوانان است؛ امّا به شرطی که جوانان برای کشور ما باقی بمانند و اراده، روحیه و ایمان جوانان ما ــ چیزهایی که دشمنان ما آنها را هدف گرفتهاند ــ محکم و پابرجا باشد.» ۱۳۸۱/۱۲/۶ پس لازم است همدیگر را یاری کنند. «تواصی بر شما لازم است، برای ما لازم است. امروز، هم به حق تواصی کنید، هم به صبر. نگذارید محیط، محیط خستهای بشود، محیط ازکارافتادهای بشود.» ۱۴۰۱/۶/۲۶ «امروز شما جوانان هدف توطئهای بسیار خطرناک هستید. این خطرات هر جایی که اسلام و ایمان هست و نسل جوان دل به سوی معنویّت و حقیقت دارد، وجود دارد.» ۱۳۸۱/۱۲/۶
🔸این توصیهای مهمّ به جوانان در زمینه توجّه ویژه به معنویّت و آگاهی نسبت به مسائل کشور و دنیای اسلام است. امروز «درس خواندن، پاکدامنی و پرهیز از سرگرمیهای عاطل و باطل، جزو وظایف جوانها است.» ۱۳۸۳/۱۲/۲۴ «[شما] جوانها از فرصت استفاده کنید. امروز فرصت برای شما هست که بتوانید آیندهی کشورتان را بسازید. زمان شما با زمان جوانی ما فرق دارد. جوانی ما دوران ناامنی بود، دوران سختی بود.» ۱۳۹۶/۷/۲۶ این لحظهها را باید قدر دانست. «شما جوانان، دورهی قبل از انقلاب را در این کشور ندیدهاید و بسیاری از کشورهای دنیا را هم ندیدهاید. امروز، خوشبختانه، آزادی فکر کردن و فکر را بیان کردن در ایران، در دنیا کمنظیر است.» ۱۳۷۷/۲/۲۲ امید است که به برکت اسلام و انقلاب و امام بزرگوار و شهدا، جوانان از این نعمت بزرگ چون برق میگذرد، به بهترین شکل استفاده کنند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🎤 تولیت آستان قدس رضوی در گفتگو با KHAMENEI.IR بیان کرد:
اهمیت ارائه معارف اهلبیت(ع) به زبان روز و پاسخگویی به نیازهای امروز جهان
🎤 گفتوگو با حجّتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام درباره درسهای مکتب رضوی
🔹 اگر ما شخصیت ملکوتی و بعد الهی ائمه را نشناسیم، سبک زندگی و اخلاقی و بعد مبارزاتی ایشان هم نمیتواند آنگونه که شایسته است تأثیرگذار و نقش آفرین در جامعه باشد.
🔹 ائمه اطهار هم برای آن دنیای ما پیام دارند و راهنما هستند و رهبری میکنند؛ هم برای این دنیای ما، همینطور که مسائل دین و معرفتی ما را رهبری و هدایت میکنند خیر و صلاح دنیایی ما را هم آن ها رهبری میکنند و ما را به آن سمت هدایت میکنند.
🔹 امروز عدالت گمشده بشریت است و نمونه بارز و آشکار و حقیقتا رنج آور بی عدالتی را شما در غزه دارید می بینید
🔹 بر اساس سه بعد الهی و عرشی، تربیتی و سبک زندگی و بعد مبارزاتی و حکمرانی که رهبر انقلاب آنها را بیان داشتند، ما عدالت را در بیان امام رضا علیهالسلام در همه این ابعاد مشاهده میکنیم.
🎤 #تحلیل_و_تبیین
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/56595
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤 #تحلیل_و_تبیین | یکی از نقاط برجسته در زندگی ائمه اطهار علیهمالسلام بُعد ولائی و مبارزه آنها با ستمگران است
🎤حجّتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتگو را بخوانید👇
khl.ink/f/56595
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤 #تحلیل_و_تبیین | باید از دل زندگی ائمه اطهار نیاز روز جامعه را استخراج و استنباط کنیم
🎤حجّتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR
🔍متن کامل گفتگو را بخوانید👇
khl.ink/f/56595
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چگونه میتوان پیوست عدالت را به قاعدهای در حکمرانی کشور تبدیل کرد؟
📝 بررسی راهکارهای نهادینهسازی وجود پیوست عدالت در تصمیمات و قوانین کشور در یادداشتی از آقای محمدصادق ترابزاده جهرمی، پژوهشگر عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🔹 نیازمند ساخت اکوسیستم پیوست عدالت اجتماعی و تشکیل درست زنجیره تولید علم و تربیت نیرو تا نهادسازی در این عرصه هستیم.
🔹 پیوست عدالت، هر نوع نقد از منظر عدالت نیست. نظاممندی و چند بعدی بودن، وجه ممیزه پیوست عدالت از بررسی خبرگانی و نقادی تخصصی است.
🔹 حرکت همزمان در دو نهاد سیاست و اداره و نهاد علم، برای تحقق پیوست عدالت ضرورت دارد و این جریان تقاضای پیوستنگاری از سوی نهاد سیاست و اداره است که میتواند نهاد علم را به حرکت درآورد.
🔹 سفارش پروژههای واقعی در مورد برنامههای واقعی به نهاد علم و نهادهای واسط علم-عمل برای پروژههای مهم و منتخب دستگاهها بر اساس فناوریهای تولید شده، میتوانند زمینه یادگیری و تکرار پیوستنگاری در دستگاههای مختلف را فراهم کنند. از جمله این فناوریها، نرم افزار عمومی پیوست عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام است که در دیدار ۶ شهریور ۱۴۰۳ رهبر معظم انقلاب اسلامی با دولت چهاردهم مورد اشاره قرار گرفت.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57482
🌷 ویژه به مناسب فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 پرونده «نوشتافزار هویتساز»
🔍 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و ابعاد تاثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با کارشناسان و فعالان این صنعت
شخصیتپردازی با نگاه تمدنسازی
گفتوگو با سعید حسینی، رئیس هیئت مدیره ایران نوشت
رسانه ملی میتواند در بحث شخصیتسازی کمک کند
گفتوگو با مسعود رمضانپور تولید کننده پیشتاز محصولات ایرانی با نشان "فطرس" و "فرمی نو"
هویتسازی نوشتافزار نیازمند ارزنده سازی است
گفتوگو با حجتالاسلام و المسلمین دکتر مسعود آذربایجانی
باید در مرز فناوری نوشتافزار حرکت کنیم
گفتوگو با مهدی یوسفوندی تولید کننده و توزیع کننده برتر نوشتافزار ایران و مدیر خانه خلاق و نوآوری تم
صنعت قوی و هویتساز با فناوری قوی میسر میشود
گفتوگو با مهدی کلانتری عضو هیئت مدیره مجمع مراکز تولید و توزیع نوشتافزار اسلامی _ ایرانی
مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم
گفتوگو با دکتر محسن ایمانی نایینی استادیار دانشگاه تربیت مدرس
صنعت نوشتافزار، صنعت هویتساز
گفتوگو با محمد یقینی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره مجموعه ایران نوشت
👈 از اینجا بخوانید:
khl.ink/neveshtafzar
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | شخصیتپردازی با نگاه تمدنسازی
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتاری از سیدسعید حسینی رئیس هیئت مدیره ایراننوشت
🔹 نوشتافزار جزو اولین کالاهایی است که در اختیار کودک قرار میگیرد و شخصیت کودک را شکل میدهد.
🔹 به خلق قصه و شخصیتسازی توجه نداشتیم، علیرغم اینکه در برخی از حوزهها مثل انیمیشن، کارهای انفرادی یا تکمحصولی خوب و توان فنی خوبی داشتیم.
🔹 برآوردمان این است که اگر به تولید و خودکفایی کامل برسیم و بتوانیم بازار صادراتی هم در کنارش داشته باشیم، صنعت نوشتافزار باعث میشود حدود ۵۰هزار شغل ایجاد شود.
🔹 بازخوردهایی از بچهها در توجه به نوشتافزار ایرانی میبینیم که برای بسیاری فعالان مایه تعجب و افتخار است که این اتفاق افتاده و بچهها حتی بچههای کوچک بهواسطه کار خوبی که در بحث رسانه انجام شده، با انگیزه نسبتبه حمایت و توجهبه کالای ایرانی و نوشتافزار ایرانی گرایش پیدا کردهاند.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54188
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | رسانه ملی میتواند در بحث شخصیتسازی کمک کند
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با مسعود رمضانپور تولید کننده پیشتاز محصولات ایرانی با نشان "فطرس" و "فرمی نو"
🔹محصولات شخصیتمحور ایرانی-اسلامی با تبلیغ توسط مجموعه ایران نوشت در جامعه شناخته شدند و قبلاً این موضوع در بازار وجود نداشت.
🔹 چالش مشترک بین همه تولیدکنندگان طی این سالها در وهله اول، کاغذ است. در این عرصه هیچوقت ثبات وجود نداشته که بتوانیم اول سال چیزی را تولید کنیم و تا آخر سال در آن ثبات داشته باشیم و بفروشیم.
🔹 رسانه و تصویر از کودکی در ذهن فرد قرار میگیرند. رسانه ما همان صداوسیماست هر چیزی که پخش میکند در ذهن بچهها باقی میماند و این بسیار مهم است و بازخورد آن را در نمایشگاهها میبینیم. مثلاً کسی که میخواهد دفتر بخرد، با اینکه دفترهای شخصیتهای داخلی را داریم ولی وقتی شخصیت خارجی را بیشتر دیده، در نمایشگاه ایرانی-اسلامی بهدنبال آنها میگردد.
🔹 کیفیت و تصویرسازی از همه چیز مهمتر است. رسانه ملی در حوزه تبلیغات نوشتافزار اولین رسانهای است که میتواند کار بکند.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54191
🎤 #تحلیل_و_تبیین | معنویت، عقلانیت و عدالت یک پیوست
📝 بازخوانی پیوست عدالت در نسبت با منظومه فکری رهبر انقلاب در یادداشتی به قلم آقای علیرضا سجادیه، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🔹 پیوست عدالت باید واجد عقلانیت خالص و صحیح باشد. یعنی به تصمیمسازان و مجریان کمک کند اولاً با عینک درست به میدان مسائل نگاه کنند، ثانیاً راهحلهایی درست (عادلانه) و متناسب با زیستبوم و اقتضائات کلان کشور طراحی کنند.
🔹مرور نظاممند و دنبالهدار ما نشانگر آن است که عدالت در اندیشه رهبر معظم انقلاب از الگوی مشخصی منشعب میشود؛ الگویی که اولاً پیوست عدالت در آن نه یک تک مضراب بلکه در هارمونی کامل با سایر ابعاد و اضلاع است و ثانیاً فهم و تعریف درستی از اقتضائات پیوست عدالت بیان میدارد.
🔹 شاید در وهله اول عنصر عدالت در پیوست عدالت واضح و مبرهن به نظر برسد اما دلالت مهم توجه به خود مفهوم عدالت برای پیوستنگاری، ابتنای آن بر یک نظریه و مبنایی متقن به عنوان معیاری برای هر نوع پیوست عدالت است.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57500
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | باید در مرز فناوری نوشتافزار حرکت کنیم
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با مهدی یوسفوندی تولید کننده و توزیع کننده برتر نوشتافزار ایران و مدیر خانه خلاق و نوآوری تم(تجاری سازی محتوای سالم)
🔹 در کشور یک جمعیت ۱۴ تا ۱۶ میلیونی دانشآموز داریم و افزون بر آن یک جمعیت قابلتوجه دانشجو که یکی از لوازم اصلی کارشان نوشتافزار است؛ لذا نوشتافزار جزو کالاهای اساسی حساب میشود.
🔹 وضعیت صنعت نوشتافزار را باید به قبل و بعد از سال ۹۱ تقسیم کرد. از سال ۹۱ به بعد، بسیاری از واردکنندگان و کسانی که قبلاً در قامت بازرگان، نوشتافزار وارد میکردند، تولید محصول را در داخل کشور انجام دادند.
🔹 نوشتافزارهای کاراکترمحور به حمایت ویژه نیاز دارند و اگر به آنها فضای تبلیغاتی مناسب بدهند محصول بیشتر دیده میشود و وقتی دیده شد امکان خریدش بالا میرود و اگر امکان خریدش بالا برود، فروشندهها و فروشگاهها این محصول را بیشتر تأمین میکنند.
🔹 در حوزه نوشتافزار از نظر کیفی کم و کسری نداریم، ولی در حوزه فناوری و مرز فناوری نیاز است کارهای جدّی بکنیم و به تحقیق و توسعه نیازمندیم.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54189
🎤 #تحلیل_و_تبیین | پیوست عدالت در جدال ذهن و عین
📝بررسی مسیر از ایده تا اجرا نرمافزار پیوست عدالت در یادداشتی به قلم آقای حسین سرآبادانی تفرشی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🔹پیوست عدالت همانگونه که نظریهبنیان است باید همراه با تصویری دقیق از وضعیت عینی و فعلی عدالت باشد. عدم شناخت درست وضعیت عدالت اجتماعی در کشور هر نوع سیاستگذاری را با نوعی کوری و بیهدفی مواجه خواهد کرد و در عمل اثربخشی متناسب را نخواهد داشت.
🔹پیوست عدالت، یک امر تزیینی یا فرعی نیست بلکه منطق موجه بودن یک مداخله عمومی از منظر عدالت اجتماعی است. این بدان معناست که پیوست عدالت را باید بیشتر پیشینی و در مقام طراحی مداخلات دید و الا تبدیل به یک تظاهر و نمایش با برچسب عدالت میشود.
🔹 با مرور فهرست اقدامات دولت سیزدهم در پیگیری ایده «پیوست عدالت» و مطالبه رهبر انقلاب اسلامی، ارزیابی عملکرد دولت سیزدهم موجب فهم بهتر نقاط قوت و شناسایی نقاط خلأ و نقص برای ادامه مسیر این ایده در دولت چهاردهم خواهد شد.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57501
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | صنعت قوی و هویتساز با فناوری قوی میسر میشود
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با مهدی کلانتری عضو هیئت مدیره مجمع مراکز تولید و توزیع نوشتافزار اسلامی-ایرانی
🔹 درحالحاضر بیش از ۵۰ درصد تولیدات نوشتافزار صرفنظر از محتوای آنها، ایرانی است و در برخی از کالاها مثل مداد، خودکار، دفتر و نه کاغذش، کیف و جامدادی تقریباً به خودکفایی رسیدیم.
🔹 فقط نباید به مسئله تولید صرف بسنده کرد؛ علاوه بر تولید کالای خوب و باکیفیت در تیراژ بالا، کالاها باید متنوع باشند که تمام این عوامل قابلیت دسترسی و توزیع را بالا میبرد.
🔹 شخصیتسازی و الگوسازی برای ما بسیار مهم است. اگر برای جوان و نوجوانمان الگو نسازیم، دیگران برای آنها میسازد.
🔹 ابزارها تغییر میکنند و تداوم کیفیت مهم است. ما گاهی تولیدات خوب و با کیفیت داریم ولی آن را ادامه نمیدهیم و اول کار خوبیم و در ادامه کیفیت را پایین میآوریم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54186
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تاثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با دکتر محسن ایمانی نایینی استادیار دانشگاه تربیت مدرس
🔹 رسالتی که داریم این است که دانشآموز با هویت مراجع خود آشنا شود.
🔹 اگر بچهها غنای فرهنگ خودمان را پیدا کنند در بسیاری موارد از عناصر بیگانه احساس بینیازی میکنند.
🔹 هر کشوری قهرمانهای ملی خود را معرفی میکند تا افراد آشنا شوند و بدانند وقایع تاریخی کشور چیست. بچهها با شخصیتهای متاخر مانند شهید حاج قاسم سلیمانی که به عنوان یک قهرمان ملی مطرح است بیشتر آشنا هستند.
🔹 باید به فکر فرهنگ و توسعه فرهنگ خودمان باشیم اما قبل از اینکه این فرهنگ را به دیگران معرفی کنیم، باید این فرهنگ را به دانشآموزان خودمان معرفی کنیم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54185
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | صنعت نوشتافزار، صنعت هویتساز
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با محمد یقینی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره مجموعه ایران نوشت
🔹 نوشتافزار اولین محصولی است که وقتی معلم میخواهد از هویت جمعی، هویت ملی و آرمانهای اجتماعی حرف بزند و افتخار، عزت و رشد یک کشور را مثال بزند، در دسترس دانشآموز است.
🔹 به پشتوانه تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه نوشتافزار یک جریان مردمی ایجاد شد که منشأ آن دولتی نبود و مجموعههای مردمی و خصوصی هدفی را تعیین کردند که باید نوشتافزار کشور را هم از نظر محتوا و هم از نظر هویتی کاملاً ایرانی تولید کنند.
🔹 رهبر انقلاب نگاه ویژهای به نمایشگاههای نوشتافزار ایرانی یا همان ایراننوشت داشتهاند. ذائقهسازی صورت گرفته به نسبت نوشتافزار ایرانی روند مثبتی داشته اما تبلیغات نمادمحور نیست.
🔹 وقتی از موضوع شخصیتپردازی صحبت میکنیم صحبت از الگوپردازی هم هست و هر دو به یک اندازه هستند. صنعت تولیدات فرهنگی کودک و نوجوان نمادمحور است و در فرآیند تولیدش باید سرمایهگذاری جدی و در سطح تشخیص مصلحت نظام سند تدوین شود.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54187
🌷 ویژه فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس
🎤 #تحلیل_و_تبیین | هویتسازی نوشتافزار نیازمند ارزندهسازی است
🖼 پرونده: نوشتافزار هویتساز
🎤 بررسی وضعیت تولید داخلی نوشتافزار و تأثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی
🔹 از مواردی که محیط تربیت را میسازد الگوها یا اُسوههایی هستند که در تربیت وجود دارند که از آن تحت عنوان شخصیتپردازی یاد میکنیم.
🔹 شخصیتپردازی میتواند جنبه مثبت داشته و بومی و متناسب با فرهنگ و ارزشهای فرهنگی خود ما باشد، مثل پیشوایان دینی یا عالمانی که در پیشرفت و رشد فرهنگ کشور اثرگذار بودند.
🔹 نوشتافزار یا عوامل و ابزارهایی که بومی هستند و در کشورمان تولید میشوند از خودرو ملی گرفته تا معماریهایی که داریم و کوچکترین چیزها که در دسترس دانشآموزان است مثل نوشتافزار؛ در صورتی میتواند برای دانشآموزان جنبه هویتبخشی داشته باشد که درباره آنها ارزندهسازی رخ دهد.
🔹 برای ارزندهسازی باید دو کار اتفاق بیفتد؛ یکی اینکه از جنس خوب و باکیفیتی استفاده کنیم؛ مثلاً در خودرو جنسش این قدر خوب باشد که ایرانیها رغبت پیدا کنند در رقابت بین جنس داخلی و خارجی به سمت جنس ایرانی بیایند و دوم اینکه وقتی جنس ایرانی مرغوب و ارزشمند است، روی هویت ایرانی در جهات مختلف کار کنیم.
🔍ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/54190
هدایت شده از ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | باید در جهت تحقق نرخ رشد باروری طبق برنامه هفتم حرکت کنیم
📝 پرونده: بیست سال دیگر دیر خواهد بود
🎤 میزگرد «بررسی وضعیت عملی جوانی جمعیت» با حضور خانم دکتر شکیبا محبّیتبار، دبیر ستاد ملّی جمعیّت و خانم دکتر فاطمه ترابی، استاد دانشگاه و عضو هیئتمدیرهی انجمن جمعیّتشناسی ایران
🔹 ازدواج یک پدیدهی چندبُعدی است و باروری بهسادگی اتّفاق نمیافتد، هرچند که هر رفتار جمعیّتی یک رفتار چندبُعدی است؛ یعنی نمیتوانیم بگوییم فقط اقتصاد آن را تحت تأثیر قرار میدهد یا فقط فرهنگ یا فقط روابط سیاسی در جامعه؛ در واقع، اینها یک تعاملی با هم دارند
🔹سهم کشورهای مختلف از تولید ناخالص ملّیشان که برای خانواده و فرزندآوری هزینه میکنند، کاملاً معلوم است؛ مثلاً بالاترین رقم برای فرانسه است که ۳.۵ درصد از تولید ناخالص ملّیشان به این موضوع اختصاص یافته، درحالیکه سهم ما سهدهم درصد است.
🔹 مسئلهی جمعیّت و حفظ جوانی جمعیّت کشور ما واقعاً در لایهی تمدّنی انقلاب اسلامی تعریف میشود و وقتی که رهبر انقلاب گفتمان تمدّن نوین اسلامی را در بیانیّهی گام دوّم انقلاب بیان میکنند، عنصر کلیدی را عنصر جوان میدانند.
🔹الان نرخ باروری ما ۱.۶ است و با عدد نرخ جانشینی که ۲.۱ است فاصله دارد؛ امّا حضرت آقا در برنامهی هفتم، رشد نرخ باروری را تا ۲.۵ مشخّص کردهاند. برای تحقّق این مطلب باید عزمها خیلی جزمتر از اینکه الان هست باشد.
🔎 ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/57511
هدایت شده از ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چرا مسئله جمعیت از نظر رهبر انقلاب اهمیت راهبردی دارد؟
📝 پرونده: بیست سال دیگر دیر خواهد بود
💻 بررسی سیاستهای فرزندآوری کشور در اداور مختلف و تاثیر ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در یادداشتی به قلم آقای محمد سلیمی دانشجوی دکترای جمعیتشناسی
🔹طی چند دهه اخیر اکثر کشورهای جهان با روند کاهشی باروری مواجه شدهاند و تقریبا بیشی از نیمی از جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی میکنند که دچار کاهش باروری هستند. این جوامع که عمدتا شامل جوامع غربی هستند این کاهش را در یک حرکت صد ساله تجربه کرده و فرصت مناسبی برای آن مدیریت آن داشتند اگرچه تاکنون نیز به توفیق خاصی برای حل باروری بسیار پایین خود نرسیدهاند.
🔹جمعیت به عنوان مهمترین و حیاتیترین رکن زیرساختی جامعه به شمار میرود. اهمیت جلوگیری از کاهش جمعیت در نگاه مدیریتی رهبر انقلاب را میتوان در سه محور تشریح کرد که عبارتند از «حفظ کمی و کیفی نهاد خانواده» و سپس «تقویت نظام اقتصادی کشور در سالهای آینده»، «حداکثر استفاده از زمان موجود برای اصلاح بحران».
🔎 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/56392
هدایت شده از ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | مروری بر سیاستهای فرزندآوری کشور؛ از تحدید تا تشویق
📝 پرونده: بیست سال دیگر دیر خواهد بود
💻 بررسی سیاستهای فرزندآوری کشور در اداور مختلف و تأثیر ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در یادداشتی به قلم سرکارخانم آسیه ارحامی پژوهشگر ارشد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🔹حفظ جمعیت جوان یکی از مهمترین منابع ثروت ملی هر کشور و در حقیقت یک امتیاز ملی است. با این حال مرور شاخصهای متعدد در حوزه جمعیت و فرزندآوری چون رشد جمعیت، تعداد موالید، میزان ناخالص موالید، میزان باروری عمومی و زناشویی، مرتبه فرزند و ... نشان میدهد کاهش فرزندآوری به یک الگوی غالب در کشور تبدیل شده است.
🔹میزان موالید در کشور در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۸۴ مورد گزارش شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲درصد کاهش و در مقایسه با سال ۱۳۹۵ با ۳۱ درصد کاهش مواجه بوده که بسیار قابل تامل است.
🔹اگرچه عوامل مختلفی در کاهش نرخ فرزندآوری دخیل هستند اما سیاست ها و قوانین وضع شده در کشور در راستای تحدید موالید یکی از عوامل موثر بر این پدیده بودند.
🔍 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/56393
هدایت شده از ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چالش فرزندآوری؛ حساب بانکی یا سبک زندگی؟
📝 پرونده: بیست سال دیگر دیر خواهد بود
💻 بررسی جایگاه تحولات فرهنگی در تغییرات جمعیتی جامعه در یادداشتی به قلم سرکار خانم ریحانه رحمانیپور مدیر گروه زنان و خانواده مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🔹نتایج یک بررسی نشان می دهد، هر چه میزان دینداری بالاتر، سکولار شدن جامعه پایینتر، فردگرایی پایینتر و ارزشهای خانوادگی بالاتر باشد، میزان باروری نیز بالاتر خواهد بود. در این بررسی که در سال ۱۳۹۳ صورت گرفته ۲۸ استان کشور بر اساس شاخص های مذکور رتبه بندی شدهاند و در میان متغیرهای عنوان شده، فردگرایی بیش از بقیه بر نرخ باروری اثر گذار بوده است.
🔹نکته دیگر نیز که مؤید این گزاره است تمایز مطلوبیت تعداد فرزندان از حیث وضعیت شغلی است. به گونه ای که نگرش افراد شاغل و بیکار در مطلوب دانستن تک فرزندی، دو فرزندی و چهار فرزندی بسیار به هم نزدیک است و علی رغم پیش فرض عدم درآمد افراد بیکار، نگرش مثبت به ۵ فرزندی در بین این گروه در نسبت با افراد شاغل بیشتر است.
🔎 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/56396