سوال
نمازم در سفر قضا شده،الان در وطن باید بصورت شکسته قضاشو بخونم یا کامل؟
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
نماز به هرشکلی که قضا شده باید به همون شکل قضاشو خوند،اگر شکسته قضا شده بصورت شکسته قضا کنید اگر کامل قضا شده بصورت کامل قضا کنید
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
┄┅─✵💝✵─┅┄
الهـــی
به نام تو که
بی نیازترین تنهایی...
با تکیه بر
لطف و مهربانی ات
روزمان را آغاز می کنیم:
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
سلاااام
الهی به امیدتو
صبحتون بخیر💖
┄┅─✵💝✵─┅┄
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: دلهای مردم گریزان است، به كسی روی آورند كه خوشرویی كند.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت50
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
بانو !
کسی که در خیابان
میان آن همه عروسکِ رنگارنگِ عمومی
نگاهش را کنترل می کند!
حق دارد در منزل
یک عدد عروس مهربان زیبارو
داشته باشد
با اهمیت دادن به خود،
این حق را از همسرمان نگیریم ...
🔻چهارشنبهسوری به روایت استاد مطهری:
اصرار بر تداوم خرافۀ مشرکانه و احمقانه
۱. متأسّفانه پارهای «خرافات»، هم اکنون در میان برخی ایرانیان وجود دارد؛ از جمله پریدن از روی آتش در چهارشنبۀ آخر سال که از بقایای ماقبل اسلام است. و این وظیفۀ اسلامی است که با مقیاسهای اصولی اسلام، عقاید پاک و خالص اسلامی را از کدورت «اندیشههای جاهلی»، همیشه دور نگاه داریم.(مرتضی مطهری، خدمات متقابل اسلام و ایران، ص۱۱۰).
۲. همین ایرانیهای خودمان برای اینکه «سنّتهای ایرانی» و به قول خودشان «فرهنگ ایرانی» را بخواهند زنده کنند، کوشش میکنند کارهایی را که از اوّل، «خرافۀ محض» بوده است زنده کنند؛ چون فکر میکنند که «ملّیّت ایرانی» را بدون اینها نمیتوان نگه داشت. در مورد آتش شب «چهارشنبۀ آخر سال» - که نمونهای از «آتشپرستیها»ی قدیم است که نهتنها چیز خوبی نیست بلکه خیلی چیز بدی هم هست - میگویند فقط برای اینکه به قول اینها فرهنگ را (این فرهنگ، معنایش علم و فلسفه نیست بلکه به معنی سنّت است) باید زنده نگه داشت. ولی همین آقایان وقتی که پای تاریخ به میان میآید میگویند حالا چه فرق دارد که ما مبدأ تاریخ را مبدأ مسیحی بگیریم یا مبدأ اسلامی؟(مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن، ج۷، ص۸۵).
۳. واقعاً عجیب است: چهارشنبۀ آخر سال شمسی که میشود حتّی در محیطهای عالیِ فرهنگی ما آتش روشن میکنند، از روی آتش میپرند، میگویند: «سرخی تو از من، زردی من از تو». من نمیدانم ما چقدر میخواهیم اصرار روی «حماقتهای خودمان» داشته باشیم؟!(مرتضی مطهری، پانزده گفتار، ص۱۵۱).
۴. آتش روشنکردن، شعار «آتشپرستان» است. از روی آتش پریدن در چهارشنبۀ آخر سال در اسلام، «بوی کفر» میدهد. «سرخی تو از من، زردی من از تو» در اسلام، «شرک» و «کفر» است. اینها شعار گبرها و آتشپرستهاست. اسلام برای مبارزهکردن با اینها آمده. اسلام، دین لا اله الّا الله است.(مرتضی مطهری، پانزده گفتار، ص۱۹۲).
۵. قرآن فقط «عقلگرایی» را تأیید میکند؛ میگوید هر سنّت قدیمی را پیرویکردن به دلیل این که «گذشتگان» ما چنین میکردهاند، «نیاکان» ما اینچنین بودهاند و ما باید راه نیاکان خودمان را برویم، این محکوم است، چرا؟ میگوید ممکن است نیاکانتان اشتباه کرده باشند، ممکن است نیاکانتان «عقل» و «شعور» نداشته باشند. اینکه دلیل نمیشود؛ نیاکان ما در گذشته چنین میکردهاند ما هم چنین میکنیم! چهارشنبۀ آخر سال شمسی میشود؛ بسیاری از خانوادهها ـ که باید بگوییم خانوادههای نادان ـ آتشی و هیزمی روشن میکنند، بعد آدمهای سُر و مُر و گنده با یک هیکلهای چنینوچنان از روی آتش میپرند و میگویند: ای آتش! «زردی من از تو، سرخی تو از من»! این چقدر «حماقت» است! خب چرا چنین میکنید؟ این یک سنّتی است مال ما مردم، از قدیم پدران ما چنین میکردند. قرآن میگوید: أوَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لایعْقِلونَ شَیئآ (بقره: ۱۷۰). اگر هم پدران گذشتهتان چنین کاری میکردند، شما وقتی میبینید یک «کار احمقانه» است و دلیل «نادانی» پدران شماست روی آن را بپوشانید؛ چرا این «سند حماقت» را سال به سال تجدید میکنید؟! این فقط یک «سند حماقت» است که کوشش میکنید آن را همیشه زنده نگه دارید و در واقع بگویید: ماییم که چنین «پدر و مادرهای احمقی» داشتهایم.(مرتضی مطهری، خدا در زندگی انسان، ص۹۱-۹۲).
┄┅─✵💝✵─┅┄
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
💜به نام خداوند لوح و قلم
💖حقیقت نگار وجود و عدم
💙خدایی که داننده رازهاست
💚نخستین سرآغازِ، آغازهاست
سلام صبحتون بخیر
الهی به امید تو💚
┄┅─✵💝✵─┅┄
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: هيچ بی نيازی چون عقل، و هيچ فقری چون نادانی نيست، هيچ ارثی چون ادب، و هيچ پشتيبانی چون مشورت کردن نيست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت54
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
☑️مشاوره پيش از ازدواج چقدر اهميت دارد؟
در موقعيت هاي مختلفي با پيشنهاد ازدواج مواجه ميشود؛ از طرف دوست، همكار، يا يك معرف.
معمولا افراد با ترديد و يا برخي مواقع با نه يا بله گفتن به اين پيشنهاد پاسخ مي دهند و اكثرا جمع بندي و دليل كاملي براي هيچ كدام از پاسخ هايشان ندارند.
مشاوره پيش از ازدواج مي تواند تا حدودي در اين جمع بندي مهم به شما كمك كند.
اين نوع مشاوره براي بررسي ميزان تناسب زوج ها، اطلاع از داشته ها و نداشته هاي طرف مقابل و درنهايت شناخت نسبي از شخصيت طرف مقابل انجام ميشود.
در اين مشاوره موارد زير بررسي و به اطلاع طرفين ميرسد تا با يافته ها و نتايج بدست امده دست به بهترين انتخاب بزنند:
🔷-بررسی میزان شناخت از یکدیگر
🔷-تناسب ویژگی های روانی و رفتاری
🔷-تناسب سنی
🔷-تناسب تحصیلی
🔷-تناسب ارزشی و اعتقادی
🔷-میزان علائق مشترک
🔷- تناسب شغلی و اقتصادی
🔷-تناسب فرهنگی و اجتماعی
🔷- انتظار از طرف متقابل
🔷-تناسب شخصیتی
🔷- تناسب خانوادگی و نقش آنها
🔷-میزان تناسب اهداف
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈