هدایت شده از Mahdi Mehrabinasab
🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌴🕋
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسمالله الرحمن الرحیم 🌹
« فَانطَلَقَا حَتَّىَ إِذَا أَتَيَا أَهْلَ قَرْيَةٍ اسْتَطْعَمَا أَهْلَهَا فَأَبَوْا أَن يُضَيِّفُوهُمَا فَوَجَدَا فِيهَا جِدَارًا يُرِيدُ أَن يَنقَضَّ فَأَقَامَهُ قَالَ لَوْ شِئْتَ لَاتَّخَذْتَ عَلَيْهِ أَجْرًا»
باز به راه خود ادامه دادند تا به مردم قریهای رسیدند؛ از آنان خواستند که به ایشان غذا دهند؛ ولی آنان از مهمان کردنشان خودداری کردند؛ (با این حال) در آنجا دیواری یافتند که میخواست فروریزد؛ و (آن مرد عالم) آن را برپا داشت. (موسی) گفت: «(لااقل) میخواستی در مقابل این کار مزدی بگیری!»
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۷۷)
🍏🌿🍏🌿🍏🌿🍏🍏🌿🍏🌿🍏🌿🍏🌴🕋
❇ تفســــــیر
بعد از این گفتگو و تعهد مجدّد، موسى(علیه السلام) با استاد به راه افتاد تا به شهری رسیدند، از اهالى آن قریه غذا خواستند، ولى آنها از میهمان کردن این دو مسافر، خوددارى کردند (فَانْطَلَقا حَتّى إِذا أَتَیا أَهْلَ قَرْیَة اسْتَطْعَما أَهْلَها فَأَبَوْا أَنْ یُضَیِّفُوهُما).
بدون شک، موسى(علیه السلام) و خضر از کسانى نبودند که بخواهند سربار مردم آن دیار شوند، ولى معلوم مى شود، زاد و توشه و خرج سفر خود را در اثناء راه از دست داده، یا تمام کرده بودند و به همین دلیل، مایل بودند میهمان اهالى آن محل باشند (این احتمال نیز وجود دارد که مرد عالم عمداً چنین پیشنهادى به آنها کرد تا درس جدیدى به موسى(علیه السلام) بیاموزد ).
یادآورى این نکته نیز لازم است که قریه در زبان قرآن، مفهوم عامى دارد و هر گونه شهر و آبادى را شامل مى شود، اما در اینجا مخصوصاً منظور شهر است; زیرا در چند آیه بعد تعبیر به المدینه شده است.
در هر صورت، از آنچه بر سر موسى(علیه السلام) و استادش در این قریه آمد، مىفهمیم اهالى آن خسیس و بدون همت بوده اند، لذا در روایتى از پیامبر(صلى الله علیه وآله)مى خوانیم که درباره آنها فرمود: کانُوا أَهْلَ قَرْیَة لِئام: آنها مردم لئیم و پستى بودند.
سپس، قرآن اضافه مى کند: با این حال، آنها در آن آبادى دیوارى یافتند که مى خواست فرود آید، آن مرد عالم، دست به کار شد تا آن را برپا دارد و مانع ویرانیش شود (فَوَجَدا فِیها جِداراً یُرِیدُ أَنْ یَنْقَضَّ فَأَقامَهُ).
موسى(علیه السلام) که قاعدتاً در آن موقع خسته، کوفته و گرسنه بود، و از همه مهمتر احساس مى کرد شخصیت والاى او و استادش به خاطر عمل بى رویه اهل آبادى سخت جریحه دار شده، و از سوى دیگر، مشاهده کرد خضر در برابر این بى حرمتى، به تعمیر دیوارى که در حال سقوط است پرداخته، مثل این که مىخواهد مزد کار بد آنها را به آنها بدهد، و فکر مى کرد حداقل خوب بود استاد این کار را در برابر اجرتى انجام مى داد، تا وسیله غذائى فراهم گردد.
لذا تعهد خود را بار دیگر به کلّى فراموش کرد و زبان به اعتراض گشود، اما اعتراضى ملایم تر و خفیف تر از گذشته. گفت: (لااقل) مى خواستى در مقابل این کار اجرتى بگیرى ! (قالَ لَوْ شِئْتَ لاَتَّخَذْتَ عَلَیْهِ أَجْراً).
در واقع، موسى(علیه السلام) فکر مى کرد این عمل دور از عدالت است که انسان در برابر مردمى که این قدر فرومایه باشند، این چنین فداکارى کند و یا به تعبیر دیگر، نیکى خوب است اما در جاى خود.
درست است که در برابر بدى، نیکى کردن، راه و رسم مردان خدا بوده است، اما در آنجائى که سبب تشویق بدکار، به کارهاى خلاف نشود.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۷۷ سوره مبارکه کهف)
🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘🌴🕋
هدایت شده از مشکاة ۱۹
12.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این نقاشی رو یک خانم هنرمند کویتی کشیده لطفا تا آخر ببینید
با عرض سلام و تحیت. فیش حقوقی خرداد ماه ۱۴۰۲ در سامانه ساتا بارگذاری شده است.
محمدتقی عبداللهی:
عظم الله اجورکم
آخرین روز از ماه ذیقعده سالروز شهادت جانسوز میوه دل امام رضا علیه السلام نهمین خورشید تابان آسمان امامت و ولایت مظهر جود و سخا حضرت امام محمد تقی جواد الائمه علیه السلام را به محضر مبارک آقا امام زمان ارواحنا فداه و همه شیعیان جهان تسلیت عرض می نماییم