✳️اسلامی: غنیسازی بالاتر از ۶۰ درصد انجام نمیدهیم
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹ایران قصد ندارد غنیسازی بالاتر از ۶۰ درصد خلوص انجام دهد.
🔹مقامات ایران از شرکت دولتی «روس اتم» روسیه انتظار دارند که ساخت بلوکهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر را تسریع بخشد که تقریباً دو سال از برنامه مورد توافق عقب مانده است.
🔹تهران درباره استفاده از سوخت هستهای ایرانی در راکتور بوشهر مذاکراتی با روساتم داشته است.
✳️یوم الله نهم دی ماه مصداق جهاد روایت و تبیین!
💢نهم دی ماه به عنوان یکی از یوم الله های انقلاب از اهمیت خاصی برخوردار است به طوریکه باید با تلاش مضاعفی از سوی امت حزب الله، درک صحیح و برنامه ریزی مناسب برای آن صورت گیرد.
1⃣ زنده نگه داشتن حماسه ۹ دی حقیقتاً ابتکار الهی و حکیمانه مقام معظم رهبری بود تا با گذشت زمان این حماسه تاریخی دستخوش فراموشی و تحریف نشود.
رهبری فرمودند: خداوند توصیه میکند، دستور میدهد حضرت موسی را که «ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله». دو احتمال در معنای «ذَکِّرهُم بِاَیّامِ الله» هست که در مقصودی که ما از این آیه داریم فرقی نمیکند. یک احتمال این است که منظور این است که ایّامالله را به یاد آنها بیاور؛ یک احتمال هم اینکه مقصود این است که به وسیلهی ایّامالله خدا را، دین را، قیامت را به یاد آنها بیاور. اهمّیّت ایّامالله در اینجا معلوم میشود که موسی پیامبر عظیمالشأن الهی مأمور است که ایّامالله را به یاد مردم بیاورد.
2⃣ نهم دی همه محاسبات و آرزوهای دشمن را در هم ریخت و عظمت ملت ایران به نمایش گذاشت.
3⃣ نهم دی نشان داد اگر دشمنان فتنه ای را آغاز کنند با هدایت رهبر انقلاب خاتمه دهنده ملت ایران خواهد بود. اگر با جنگ نرم و تحریف و دروغ و غبارآلود کردن فضا و سکوت نخبگان فضا تیره و تار شود باز هم ملت ایران با بصیرت و تشخیص درست به صحنه میآیند.
4⃣ مردم ایران هیچ کار دشمنان را بدون پاسخ نمی گذارد و نور خدا هرگز در این سرزمین اسلامی خاموش نخواهد شد.
5⃣ عده ای سعی میکنند با تحریف فتنه ۸۸ آن را به یک حادثه سیاسی، دعوای انتخاباتی و سوء تفاهم تقلیل دهند و با این روایتهای تحریف شده می خواهند عظمت کار مردم را در نهم دی به یک راهپیمایی حکومتی و در طرفداری از یک کاندیدای خاص تقلیل دهند.
6⃣ اگر فتنه درست روایت نشود جریان فتنه با تحریف و انکار آن و با عملیات روانی و دروغ روایت های خود را انتقال خواهد داد و به تعبیر مقام معظم رهبری جای حق و باطل و ظالم و مظلوم عوض خواهد شد، به همین جهت به دست گرفتن روایت فتنه ۸۸ و حماسه نهم دی یک کار انقلابی جهادی و از مصادیق «جهاد روایت و تبیین» است.
7⃣ فتنه ۸۸ از جنگ هشت ساله نیز خطرناکتر بود، زیرا دشمن همه امید ملت را نشانه گرفته بود. به تعبیر مقام معظم رهبری فتنه ۸۸ جنگ احزاب بود. از این رو نهم دی به ما میگوید در مقابل پیچیدهترین فتنهها با بصیرت، صراحت، قاطعیت و ولایتپذیری میتوان ایستاد.
8⃣ پیام حماسه نهم دی به مسئولین کشور این است که ملت ایران سرمایه صبور، صادق و پای کار نظام هستند این ملت در همه عرصه ها در خط مقدم فداکاری بوده است و باید قدر خدمت به این ملت را دانست.
9⃣تولید محتوا، روایتگری، سازماندهی و اعزام سخنران، نشستهای تبیینی، انتشار آثار ادبی، پژوهشی، هنری، سیر نمایشگاهی، تولیدات رسانهای از جمله فعالیت هایی است که میتوان این یوم الله را در اذهان عمومی مردم زنده نگه داشت.
✳️چرا عراق غرامت ایران را نمیپردازد؟
۳۰ سال از پایان جنگ ایران و عراق گذشته اما عراق هنوز غرامت جنگی ایران را پرداخت نکرده است.
غرامتی بین ۹۰ میلیارد دلار تا یک تریلیون دلار
عراق در حالی غرامت جنگ ایران را نداده که کویت به خاطر یک ماه جنگ با عراق تاکنون ۵۰ میلیارد دلار غرامت از این کشور گرفته است.
بررسیهای رسمی سازمان ملل متحد در زمان جنگ ایران و عراق (دهه ۱۳۶۰ خورشیدی)، وارد آمدن حدود ۹۰ میلیارد دلار خسارت به ایران را تایید میکند. اما ایران میگوید میزان خسارتهای واردآمده به کشور، بسیار بیش از اینها بوده و به نرخ امروز، بیش از یک تریلیون دلار برآورد میشود.
عجیب آنکه خسارتهای وارد آمده در جریان «جنگ خلیجفارس» در سال ۱۳۶۹ خورشیدی (حمله صدام حسین به «کویت» و لشگرکشی «آمریکا» و متحدانش در پاسخ به صدام) حدود ۵۳ میلیارد دلار برآورد شده، در حالی که این جنگ کمی بیش از یک ماه به طول انجامید و خسارتها، به هیچوجه در ابعاد حمله عراق به ایران نبود.
غرامت ۱۵۰۰ تریلیون تومانی عراق به کویت
با احتساب دلار ۳۰ هزار تومانی، عراق ۵۳ میلیارد دلار یعنی رقمی معادل حدود ۱۵۰۰ تریلیون تومان به کویت پرداخت کرده (۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان).
برای تقریب به ذهن، بد نیست بدانیم که طرح ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در ایران (یا طرح موسوم به «قانون جهش مسکن»)، تا پایان سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۶۰ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در سال ۱۳۹۷ و زمانی که زمزمه همراهی عراق با برخی تحریمهای آمریکا علیه اقتصاد ایران به گوش میرسید، در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «دولت عراق مطابق ماده ۶ قطعنامه ۵۹۸، ۱۱۰۰ میلیارد دلار بابت غرامت خسارات مستقیم جنگ تحمیلی به ایران بدهکار است. دولت ایران با لحاظ تنگناهای مردم عراق در مطالبه این غرامت تعلل کرده است. اکنون نخستوزیر عراق بهجای جبران، با تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران همراهی میکند!»
آیا ایران با عراق مماشات کرده است؟
اما حالا که اینطور است و این رقم تا این اندازه قابلتوجه است، چرا عراقیها غرامت جنگی خود به ایران را نمیدهند، اما با کویتِ ثروتمند تسویه حساب کردهاند؟ پاسخ قطعا در دیپلماسی ضعیف ایران و در این واقعیت نهفته است که ایران توان چانهزنی خود در عرصه بینالمللی را از دست داده است.
«غرامت جنگی» چگونه محاسبه میشود؟
نکته نخست این است که در محاسبات مربوط به غرامت جنگی، خسارتهایِ مستقیمِ ناشی از نبرد نظامی معمولا به حساب آورده نمیشوند.
بر این اساس، اینکه مثلا عراق در یک عملیات پدافندی یا پدافندی، در یک روز هزار تُن بمب بر سرِ ایران ریخته باشد و بر اثر این اتفاق عده زیادی کشته و مجروح شده باشند، معمولا جایی در محاسبات مربوط به دریافت غرامت جنگی ندارد.
در مقابل، تخریب تعمدی سرزمینی که به آن تجاوز شده، مستوجب دریافت غرامت خواهد بود.
بررسیها نشان می دهند که نمایندگان سازمان ملل متحد، در بازدید از اراضی آزادشده از اشغالِ بعثیها در «خرمشهر» یا «آبادان»، با تخریب تعمدیِ زیرساختهای شهری، سوزاندن نخلستانها و مواردی از این دست مواجه شدهاند و اینها همان مواردی هستند که در محاسبه میزان غرامتی که ایران باید از عراق دریافت کند، دخیل بودهاند.
با این همه، واقعیت بسیار فراتر از اینها است: عراق نه فقط به تخریب سیستماتیک زیرساختهای ایران اقدام کرده بود، که با حملات موشکی و شیمیایی به شهرها، تقریبا تمام کنوانسیونهای بینالمللی در زمینه مقابله با جنایت علیه بشریت را هم نقض کرده بود.
به این ترتیب، به نظر میرسد ایران حالا باید پس از گذشت بیش از ۳ دهه از پایان جنگ، برنامهای مدون و اجرایی برای زندهکردن غرامت ۱٫۱ تریلیون دلاری خود از «عراق»، روی میز بگذارد.
به ویژه که حالا، عراقیها میخواهند بابت «حقآبه» رودهای مرزی خود با ایران، یک پرونده شکایت بینالمللی را به مرحله اجرا بگذارند.
✳️چرا روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نشد؟
از دلایل اصلی عدم انتصاب روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، قبول نداشتن ساختار مجمع توسط وی بود.
علیرغم شایعات و گمانهزنیهایی که در خصوص علت عدم صدور حکم عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در فضاهای رسانهای منتشر شده است، بررسیها از منابع موثق حاکی از این است یکی از دلایل اصلی عدم انتصاب رئیس جمهور سابق در مجمع تشخیص مصلحت نظام، به دلیل عدم اعتقاد وی به مجمع بوده است.
برابر بررسیهای صورت گرفته روحانی در دوران 8 ساله مسئولیت خود در دولت کمتر از 10 جلسه در این مجمع شرکت کرده چرا که معتقد بود ریاست مجمع تشخیص مصلحت باید رئیس جمهوور باشد و در غیر اینصورت نهاد موثری نیست.
علاوه بر این روحانی ساختارهای قانونی مجمع نظیر نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام را نیز قبول نداشته و معتقد است این اقدام خلاف قانون اساسی است.
در عین حال علی رغم نظر وی مبنی بر اینکه رئیس جمهور باید همزمان ریاست مجمع را نیز برعهده داشته باشد، طی ماههای اخیر پیغامهای متعددی درباره علاقه مندی به حضور در مجمع در جایگاه ریاست این نهاد به مقامات عالی کشور داده است.
✳️مذاکره مستقیم با ایالات متحده
🔹 پس از سفر وزیر خارجه عراق به تهران و طرح صریح مذاکره مستقیم ایران و ایالات متحده در کنفرانس خبری، فضایی ایجاد شد تا برخی اینگونه القا کنند که راه برونرفت از وضعیت کنونی توافق هستهای و حتی مشکلات کشور مذاکره مستقیم است. در این رابطه نکاتی چند قابل ذکر است:
1️⃣ یکی از استدلالهای مطرحشده توسط حامیان ایده مذاکره مستقیم، حصول یک توافق بلندمدت و پایدار است. در حالی که توافق با ثبات در حداقلیترین حالت نیاز به تصویب کنگره آمریکا دارد تا مانع از نقض آسان آن شود و مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم تأثیری در نظر کنگره ندارد.
2️⃣ مذاکره مستقیم با ایران همان چیزی است که دونالد ترامپ نیز به دنبال آن بود. انگیزه این اقدام هم نه حل مشکلات بلکه دستاوردنمایی در حوزه سیاست خارجی است. مذاکره مستقیم میتواند به داخل و خارج ایالات متحده پیام اقتدار و پیروزی ارسال کند، در حالی که چشماندازی برای انتفاع عملی ایران وجود ندارد.
3️⃣ در حالی که ایالات متحده هدف خود را بصورت آشکار محدودسازی ایران اعلام میکند، مذاکره مستقیم بجای تعامل از موضع برابر، تصور سازش، تسلیم و پذیرش خواستههای جاهطلبانه طرف مقابل را ایجاد میکند که میتواند وجهه ایران به ویژه در حوزه محور مقاومت را مخدوش کند.
✅ در شرایط کنونی که بصورت نسبی زمان به ضرر ایالات متحده است، به نظر میرسد که طرح و ترویج ایده مذاکره مستقیم برای دستاوردسازی و حصول یک توافق سریع و محدودساز با ایران است. لذا بهینهترین مسیر برای ایران پیگیری مذاکرات چندجانبه محدود به موضوع هستهای است.
اندیشکده تبیین
🖼 #لوح | فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی
: سپهبد #شهیدسلیمانی: اگر این جمله معروف پیامبر (ص) را مبنا قرار بدهیم، میتوانیم این نتیجه را بگیریم که هر کس به فاطمه زهرا (س) سیلی زد، به پیامبر(ص) سیلی زده است.
#ثامن17
5520586960.pdf
637K
#سخنواره| مکتب شهید سلیمانی و حماسه نُه دی
🍃🌹🍃
📛 ویژه سرشبکهها و ادمین کانالها
#روشنگری
#ثامن
#شهیدسلیمانی
5520652271.pdf
561.7K
مجموعه یادداشت| مکتب شهید سلیمانی، نیاز امروز ما
🍃🌹🍃
✍️ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
#شهیدسلیمانی
📝 #حرف_آخر | شکر
🔻 برشی از وصیتنامه و دستخط سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
🔸 خدایا! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجستهترین اولیائت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم. اگر توفیق صحابه رسول اعظمت محمد مصطفی را نداشتم و اگر بیبهره بودم از دوره مظلومیت علیبنابیطالب و فرزندان معصوم و مظلومش، مرا در همان راهی قرار دادی که آنها در همان مسیر، جان خود را که جان جهان و خلقت بود، تقدیم کردند.
✅ توسط انتشارات خط مقدم؛
💢 «حاج قاسمی که من میشناسم» منتشر شد / چهل سال خاطره در یک کتاب
🔶 انتشارات خط مقدم به تازگی دو کتاب تازه درباره سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی منتشر کرده که کتاب نخست «سیمای سلیمانی» نام دارد که با کوشش حجتالاسلام والمسلمین علی شیرازی در شمارگان هزار نسخه، ۲۰۸ صفحه و بهای ۳۷ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
🔶 این کتاب در هفت فصل شامل گردآوری خاطرات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از منظر فرماندهان، همرزمان، سیاسیون و... است. خاطرات گردآوری شده در این کتاب شامل ناگفتههایی از سران کشور، مسئولان سیاسی، فرماندهان و نزدیکان سردار دلهاست.
🔶 کتاب «حاج قاسمی که من میشناسم» روایتگری خاطرات چهل ساله حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به اهتمام سعید علامیان است. این کتاب نیز با شمارگان هزار نسخه، ۱۶۸ صفحه و بهای ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.
#ثامن
✳️ادای احترام کاربران دنیا به شهید محور مقاومت
🔹در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، کلیدواژه "Hero" (قهرمان) ترند نخست توییتر جهانی شد
🔹ذیل این کلیدواژه، کاربرانی از کشورهای مختلف جهان، یاد رشادتهای شهید سردار حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با داعش و اشغالگریهای آمریکا در منطقه را گرامی میدارند
🔹در حال حاضر این کلیدواژه، در رتبه نخست ترند توییتر جهانی است و در سایر شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام نیز با استقبال گسترده کاربران مواجه شدهاست.
#Hero
#مرد_ماندگار
فایل صوتی استاد حبیبیان با موضوع مکتب حاج قاسم سلیمانی
# ثامن۱۷
لطفا دو فایل صوتی اخیر رو در کانال های طرح ثامن بارگذاری نمایید
باتشکر
فایل صوتی حجت الاسلام والمسلمین عمارلو با موضوع شاخصه های مکتب شهید سلیمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ سپاه حاج قاسم
کاری از سپاه امام علی بن ابیطالب استان قم
✳️ راه اندازی سامانه فروش ارز به خریداران خرد تا دو ماه آینده
رئیس کل بانک مرکزی:
🔹ظرف دو ماه سامانه فروش ارز به خریداران خرد راه اندازی میشود و افراد برای خرید ارز احتیاج به حضور فیزیکی نخواهند داشت.
🔹روش های مختلفی برای کاهش حضور سوداگران در بازار ارز در دست بررسی است که به مراتب ابلاغ خواهد شد.