✳️👆۱۰ کشور با بیشترین درآمد سرانه در دنیا
🇮🇷ایران رتبه ۹۳ در جهان!
✳️آیا هنوز در تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی فساد وجود دارد؟
در بررسی روند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی علی رغم وجود حجم بالایی از فساد و رانت در جریان واردات کالاهای اساسی با ارز ترجیحی در دولت سابق، بخش زیادی از مسیر فساد کنترل و با اخلالگران نیز برخورد شده است. به عنوان نمونه در دو کالای استراتژیک روغن و نهادههای دامی، طی ماههای اخیر کنترل مناسبی صورت گرفته است بگونهای که در حال حاضر میزان انحراف از هدف تخصیص ارز ترجیحی برای واردات روغن به ۱۰ درصد و در نهادههای دامی به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است. به عبارت دیگر ۹۰ درصد واردات دانههای روغنی و ۷۰ درصد واردات نهادههای دامی با ارز ترجیحی بدون هیچگونه فسادی وارد و توزیع میشود.
این در حالیست که در دولت گذشته برای برخی کالاها تنها ۳۵ درصد مسیر واردات تا توزیع روند بدون فساد داشت و مابقی حجم واردات با ارز ترجیحی، با نرخهای بالاتر توسط دلالان در بازار به فروش میرسید.
با توجه به شرایط کشور در حوزه اقتصادی که گشایشهای خوبی طی ماههای اخیر رخ داده و قیمت و میزان فروش نفت نیز افزایش یافته است و در عین حال مبارزه با فساد در واردات با ارز ترجیحی، تداوم تخصیص این نوع یارانه برای کالاهای اساسی تا زمان ثبات نسبی بازارها سیاست مناسبی است.
💠فضای مجازی زیست بوم جدید ماست و فرصت های زیادی دارد
💠رهبر حکیم انقلاب ۲ ماموریت را در بیانیه گام دوم انقلاب به جوانان دادند:
۱.شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن
۲.جهاد امید
💠کشورهای پیشرفته برای مدیریت فضای مجازی راهبرد نویسی کرده اند
💠دشمن با اخبار جعلی و مایوس سازی دارد بذر بی اعتمادی را در سطح جامعه می پاشد
#سید_علیرضا_آل_داود
#جهاد_تبیین
✳️نقشه بازار #ارزهای_دیجیتال وتغییرات قیمت در 24 ساعت اخیر این بازارها
🔴 معامله و استخراج رمزارز در روسیه قانونی میشود
▫️براساس دادههای دانشگاه کمبریج روسیه بعد از آمریکا و قزاقستان سومین استخراجکننده بزرگ بیتکوین است و ممنوعیت استخراج میتواند تاثیر زیادی بر این صنعت در سطح جهان داشته باشد.
▪️پوتین از بانک مرکزی و دولت خواسته تا به زودی در مورد نحوه تنظیم مقررات ارزهای دیجیتال به توافق برسند.
▫️بر اساس برخی منابع این توافق بعد از حمایت پوتین از استخراج ارزهای دیجیتال صورت گرفت و احتمالا معاملات ارزهای دیجیتال را کاملا تحت کنترل قرار میدهد.
▪️معاملات بالای ۸ هزار دلار در روسیه باید به اطلاع دولت برسند.
✳️تجارت 41میلیارد دلاری ایران با همسایگان
معاون وزیر اقتصاد گفت: تجارت کشور با همسایگان از 81میلیون و 398هزار تن کالا به ارزش 40میلیارد و 932میلیون دلار فراتر رفت که نسبت به مدت مشابه 17درصد در وزن و 40درصد در ارزش افزایش داشته است
✳️شتاب گرفتن تأمین ارز در ۵ ماه گذشته
🔹بانک مرکزی: در ۵ ماه گذشته فعالیت دولت سیزدهم تأمین ارز در کشور به شدت افزایش یافته است.این شاخص مهم الآن در مدار ۴۹ میلیارد دلار قرار دارد در حالی که تأمین ارز در کل سال ۹۹ حدود ۳۷ میلیارد دلار بود.
🔹حجم تجارت خارجی کشور به بیش از ۸۰ میلیارد دلار رسیده که ۳۸.۷ میلیارد دلار آن صادرات و ۴۱.۵ میلیارد دلار واردات است. بر این اساس، حجم تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از ۳۶ درصد افزایش یافته است.
✳️لتونی، نروژ، مونته نگرو، انگلیس، ژاپن و کره جنوبی نیز خواستار خروج فوری شهروندان خود از اوکراین شدند
✳️نشست اضطراری سران ناتو درباره وضعیت روسیه و اوکراین
✳️مشاور امنیت ملی آمریکا: هر لحظه ممکن است روسیه حمله خود به اوکراین را آغاز کند
✳️مشاور امنیت ملی آمریکا: روسیه بیش از صد هزار نیرو در مررز اوکراین مستقر کرده است
✳️خیز ایران برای بازپسگیری جایگاه خود در سبد انرژی جهان
🔹با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تمرکز مدیریت صنعت نفت بر تعمیق اولویتهای ساختاری شرکت ملی نفت ایران، برنامهریزی برای برداشت حداکثری از منابع نفت و گاز و صادرات انجام شد تا با ایجاد بهرهوری و رونق اقتصادی، در بازپسگیری جایگاه ایران در سبد انرژی جهان موثر باشد
🔹آنچه مسلم است تاکنون و با به کارگیری فناوری های روز، امکان استحصال حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام از این ذخایر زیرزمینی محرز شده است
🌐 راز بازی مرموز آمریکا در اوکراین
📚 صدای غالب در ماجرای اردوکشی نظامی در مرز اوکراین، صدای شلیک مسلسل ها، انفجار خمپاره ها و پرواز جنگندههای روسی نیست. بلندترین صدایی که اکنون به گوش می رسد، هشدارهای تند و جدی آمریکا و همپیمانانش درباره خطر قریب الوقوع جنگ و حمله نظامی توسط روسیه است.
🔹 هیاهو، حجم بزرگی از واقعیت میدانی تنش فعلی در خطوط مرزی اوکراین را شکل داده که البته بلندترین صدا نیز از حنجره جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به گوش می رسد.
🔸 بایدن گفته که «شهروندان آمریکایی باید همین الان [از اوکراین] خارج بشوند.»
🔹 با این حال بعید است، رئیس جمهور 79 ساله آمریکا که از سوی رسانه ها به اختلال حافظه و حواس پرتی متهم شده، فراموش کرده باشد زمانی که معاون رئیس جمهور (باراک اوباما) بود، روسیه شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد؛ اما این اقدام هیچ گاه به جنگ نظامی میان روسیه و ناتو نینجامید.
🔸آن چه در «شرایط فعلی» بر اساس شواهد تا حد زیادی محتمل است ، این است که روسیه تصمیمی برای حمله به اوکراین ندارد. بلکه، در مسیر اعمال فشار بیشتر به غرب و سوق آن به سپردن ضمانتهایی مبنی بر توقف گسترش ناتو به سوی شرق (از جمله عضویت اوکراین) و عدم استقرار نیرو و سلاحهای بیشتر در شرق اروپا گام برداشته است.
🔹 در این میان، فرانسه به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی اروپا و آلمان به عنوان بازیگر ثروتمند و سیاستمدار این قاره که دو سالی است پروژه تشکیل «ارتش واحد اروپا» را پیش میبرند، کمترین تمایل برای رویارویی نظامی با روسیه را دارند.
🔸آن ها در سال های اخیر به تضاد منافع «ناتو» به رهبری آمریکا با اهداف و منافع خود در اروپا پی برده اند.
سیاست دوری این دو کشور از جنگ را می توان در چندین گفت و گوی تلفنی میان کاخ کرملین و الیزه و سفر اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به مسکو و کیف، با هدف کاهش تنش مشاهده کرد.
🔹بر اساس آن چه گفته شد «هیاهو» یک روی سکه ماجرای اخیر اوکراین است.
🔸روی دیگر سکه، بازی مرموز آمریکا با رویدادهای شرق اروپا با هدف منافع خود است.
🔹ایالات متحده در دوره کوتاه و پرماجرای ریاست جمهوری دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا»، نفوذ خود در تحولات بینالمللی را از دست داد. او حتی بارها ناتو را به کاهش بودجه تخصیصی از سوی واشنگتن تهدید کرد.
🔸 حالا با ورود جو بایدن به کاخ سفید، او می خواهد نفوذ و قدرت از دست رفته واشنگتن را در قالب توانمندی در رهبری ناتو به ایالات متحده بازگرداند.
🔹لازمه این بازیابی قدرت، نمایش اهمیت این پیمان نظامی است که اساسا با تکیه بر وجود دشمنی به نام روسیه (یا اتحاد فروپاشیده جماهیر شوروی) متولد شده است.
🔸 در راه رسیدن به این هدف، پاریس و برلین که به دنبال کاهش تنش و همزیستی با روسیه هستند، سد راه واشنگتن و متحد آنگلوساکسونی آن، یعنی لندن، شده اند.
🔹باوجود آن چه گفته شد، جنگ در شرایط فعلی رویدادی نامحتمل است.
🔸با این حال، راه حماقت برای شروع جنگ باز است. چه بسیار جنگ هایی در تاریخ که با یک اشتباه آغاز شدند.
#نبی_شریفی
✳️🍀 نسخه ای برای نجات کشاورزی
🔻قرار است علاوه بر ۲۵۰ هزار هکتار فعلی، از سال آینده نیز برخی از محصولات کشاورزی همچون برنج به صورت کشت قراردادی انجام شود، این نوع کشت چه مزایایی دارد و دیگر کشورها چه تجربه ای در این زمینه دارند؟
یکی از مشکلات سالانه کشاورزی ما معدوم کردن محصولاتی است که کشاورز با زحمت آن ها را تهیه می کند اما مشتری برای آن وجود ندارد یا قیمت آن بیش از حد پایین است.
🔹کشت قراردادی که به گفته کارشناسان با اقبال گستردهای هم روبهرو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راهحل های تضمینی برای اجرای الگوی کشت در جهان محسوب میشود.
🔸 بر اساس این طرح، دولت یا بخش خصوصی طبق نیازهای داخلی با کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی قرارداد میبندد و طی آن، کشاورز از ابتدای فصل کاشت دقیقا میداند چه محصولی میکارد، محصول مزرعه خود را چه زمانی برداشت و چه زمانی مطالبات خود را دریافت میکند.
🌾 کشت قراردادی چیست؟
🔹بر مبنای این قرارداد جهاد کشاورزی برای هر هکتار زمین و در ازای سفته، کود مورد نیاز را به کشاورز تحویل میدهد. کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل میدهند و بعد از کسر هزینه های کود، مطالبات خود را دریافت میکنند.
🔸 این کار با حمایت در تهیه و تحویل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، همچنین با پرداخت یارانه و پاداش بهرهوری، بیمه کشاورزان و کسر مبلغ آن در زمان تحویل، یارانه آزمون خاک و... انجام میشود.
🍃 منافع کشت قراردادی چیست؟
🔹در این نوع سیستم تولید، خریدار که معمولا شرکت ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهادههای تولید، آموزش کشاورزان و بازاریابی هستند و کشاورزان فارغ از دیگر دغدغهها تنها باید تمرکز خود را بر برنامه ریزی برای کشت محصول با بالاترین کیفیت و حداقل بودجه بگذارند. نتایج آن نیز کاهش ریسک تولید و بازار و ثبات درآمد برای کشاورز و سود برای خریدار است.
🌻 اجرای کشت قراردادی، مثبت یا منفی؟
🔹بر اساس گزارش سازمان جهانی غذا، هم اکنون کشاورزی قراردادی در بسیاری از کشورها اجرا میشود و موفقیت هایی هم در پی داشته است، کشور هندوستان از پیشتازان این نوع کشت است که در طول سالها با آزمون و خطا نوع قراردادهای خودشان را اصلاح کردند که نفع کشاورز و شرکت طرف قرارداد در آن تامین شود.
🔸طبق آمارهای جهانی حدود 90 درصد کشاورزی در جهان قراردادی است، در حالی که در کشور ما تنها یک درصد کشت قراردادی انجام می شود.
✳️ روسیه تا ۲۰ فوریه به اوکراین حمله میکند
🔹بلومبرگ به نقل از مقامات آمریکایی لحظاتی پیش اعلام کرده که طبق شواهدی که سرویس امنیت آمریکا بدست آورده است روسیه تا ۲۰ فوریه به اوکراین حمله خواهد کرد.
🔹طبق اطلاعاتی که سرویس امنیت آمریکا اعلام کرده است تهاجم روسیه ممکن است یا از دونباس یا با حمله مستقیم به کی یف آغاز شود.
🔹بیش از ۱۳۷ هزار از نیروهای روسی همراه با تسلیحات تهاجمی نظامی در پشت مرز اوکراین حضور دارند.
🔹تصاویر ماهوارهای حکایت از استقرار یک بیمارستان صحرایی متعلق به نیروهای مسلح روسیه در مرز اوکراین دارد.
✳️خاندوزی: سال آینده تورم بسیار کمتری را تجربه خواهیم کرد
🔺وزیر اقتصاد: دولت در مرحله کنترل کسری بودجه و تورم بسیار جدی است و در سال آینده تورم بسیار کمتری را تجربه خواهیم کرد.
🔺ما به دنبال کاهش ۵ درصدی مالیات بنگاههای معاملاتی هستیم و نتایج این نوع تغییر رویکرد به اخذ مالیات را در سال آینده شاهد خواهیم بود.
🔺در دولت جدید اصلاح بازار سرمایه را در پیش گرفتهایم که در این زمینه پیشنهادی را به هیئت دولت ارائه کرده و منتظر تصویب آن هستیم.
✳️ساعت صفر حمله به اوکراین
آیا جنگ می شود؟
ظاهرا روسها با محاصره دریایی اوکراین آخرین حلقه از اقدامات خود را برای زمینه سازی حمله احتمالی به این کشور انجام داده اند.
اروپا ، آمریکا و مهم تر از همه اسرائیل از شهروندان خود خواسته اند که فورا اوکراین را ترک کنند .
اهمیت اعلان اسرائیل از این جهت است که لابی صهیونیستی در روسیه بسیار قوی بوده و معمولا اطلاعات دقیقی از کاخ کرملین در اختیار آنها قرار دارد.
حمله احتمالی روسیه به اوکراین نقطه عطفی در تطور رخدادهای میان شرق و غرب در قرن ۲۱ خواهد بود، زیرا پوتین ناتو را در شکننده ترین وضع خود می پندارد و مترصد آن است تا با یک حمله پیشگیرانه آخرین نقطه مدنظر ناتو جهت دسترسی به مرزهایش را تصرف کند.
در اهمیت امنیتی اوکراین برای روسها همینقدر کافی است که تنها ۵۰۰ کیلومتر با مسکو و ۸۵۰ کیلومتر با سن پترزبورگ فاصله دارد و ناتو در صورت پیوستن کیف می تواند با موشک های تاکتیکی کوتاه و میان برد به راحتی پایتخت غول شرقی را تهدید کند.
در نتیجه ساکنان کرملین در تلاش بودند تا با تهدید به حمله نظامی به اوکراین، از غرب و ناتو امتیاز بگیرند و خیالشان از بابت مرزهای باختری خود راحت باشد لکن ظاهرا مذاکرات در این خصوص به بن بست رسیده است .
روسها خوب می دانند حمله به اوکراین چه تبعاتی برای آنها در پی خواهد داشت اما از آنجا که امنیت خود را در اولویت منافع شان می دانند به احتمال بالا به اوکراین حمله می کنند.
به نظر میرسد عملیات نظامی گسترده روسیه در اوکراین، یک فرصت طلایی برای جمهوری اسلامی باشد که از غرب امتیاز بگیرد ؛ زیرا در شرایطی که آمریکا ، اروپا و روسیه در تقابل حداکثری باشند ، کاخ سفید سعی می کند با اولویت قرار دادن روسها ، سطح تنش با تهران را کاهش دهد و به آن امتیازات قابل توجهی پرداخت کند.
همچنین این تحلیل وجود دارد که اگر درگیری روسیه و بلوک غرب در خصوص اوکراین شدت گیرد ، چین نیز از فرصت استفاده کرده و آرزوی خود را برای الحاق جزیره تایوان به خاک خودش از طریق جمله نظامی را محقق کند .
البته نوشته های فوق احتمالات است و باید دید شرایط به کدام سو پیش خواهد رفت اما به اعتقاد نگارنده در صورت شروع حمله روسها به اوکراین، بایدن هرچه سریعتر امتیازات لازم را جهت بازگرداندن ایران به تعهدات هسته ایش خواهد داد تا خیال خود را از حل یک پرونده مهم در سیاست خارجی راحت سازد و بتواند با تمرکز بیشتری به سایر چالش ها بپردازد.
✳️آمریکا خروج ۱۶۰ نظامی از اوکراین را اعلام کرد
🔹پنتاگون اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دستور خروج ۱۶۰ مربی آموزشی و مستشار نظامی آمریکایی از اوکراین را صادر کرده است.
✳️ قدرتهای برتر جهانی در 2040
به گزارش ایسنا نقل از اکونومیست تا سال ۲۰۴۰ قدرت اقتصادی هفت کشور نوظهور (چین، هند، اندونزی، برزیل، روسیه، مکزیک و ترکیه) میتواند به دو برابر قدرت اقتصادی هفت کشور صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن) برسد.
کمیسیون اروپا در گزارشی به برآورد وضعیت اقتصاد جهان در سال های آینده پرداخت که طبق این پیشبینی ها، اقتصادهای نوظهور به ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا به تدریج سهم بیشتری از اقتصاد جهانی را تصاحب خواهند کرد. نکات مهم این برآورد در ادامه آورده شده است:
تا سال ۲۰۴۰ قدرت اقتصادی هفت کشور نوظهور (چین، هند، اندونزی، برزیل، روسیه، مکزیک و ترکیه) می تواند به دو برابر قدرت اقتصادی هفت کشور صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن) برسد.
در سال ۲۰۳۰ هیچ کشوری به تنهایی ابرقدرت جهان نخواهد بود. چه آمریکا، چه چین و چه هر کشور دیگری قدرتی فراتر از بلوک های مختلف نخواهد داشت.
تا سال ۲۰۳۰، رشد اقتصادی و جمعیت جوان کشورهای آسیایی از اروپا و آمریکای شمالی جلو خواهد زد. به همین دلیل این کشورها مقصد سرمایه گذاری جذاب تری از غرب خواهند شد.
تا سال ۲۰۳۰ روند رو به رشد اقتصادهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نظیر ایران، مصر و ترکیه ادامه پیدا خواهد کرد.
انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰ گروه کشورهای نکست الون “Next Eleven” شامل: بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مکزیک، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، کره جنوبی، ترکیه و ویتنام در مجموع به قدرت اقتصادی بالاتری از اتحادیه اروپا دست یابند.
✳️بایدن به پوتین: آماده تمام سناریوها هستیم
🔹کاخسفید: بایدن به پوتین گفت آماده همه سناریوها هستیم و اگر روسیه به اوکراین حمله کند، آمریکا قاطعانه پاسخ داده و خسارت شدیدی به روسیه وارد میکند. براساس گزارشها، تماس تلفنی پوتین و بایدن یک ساعت طول کشیده است.