☄️در ششمین کارگاه ویژهی رصد بارش شهابی برساوشی در رصدخانهی امام علی چه گذشت؟
در ادامه گزارشی از آنچه در شب رصدی گذشت خواهیم آورد.
@khanehnojum
☄️🌄۱- در ابتدا تلسکوپها برای دیدن خورشید مستقر شدند و جناب آقای دکتر نایه و سایر اعضای گروه اجرایی به توضیحاتی در رابطه با خورشید و زمان مغرب پرداختند.
@khanehnojum
🌄توضیحات پر شور و حرارت جناب دکتر نایه در رابطه با خورشید و لکههای آن
@khanehnojum
☄️۲- بعد از برگزاری نماز جماعت، همگی برای برگزاری کارگاه بارش شهابی، با سخنرانی آقای دکتر نایه و آقای نجارزاده در سالن اجتماعات جمع شدند.
@khanehnojum
💫شرکتکنندگان محترم که با دقت و حوصله توضیحات رو گوش میدادند و سالن به قدری پر بود که اعضای اجرایی کلی صندلی داخل سالن آوردند.
@khanehnojum
☄️۳- جذابترین قسمت ماجرا رفتن زیر گنبد آسمان و تماشای خلقت زیبا و بیکران الهی بود.
@khanehnojum
☄️تا تماشای بارش شهابی برساووشی که هرکدوم زیبایی خودشونو داشتند.
@khanehnojum
✨از تماشای سیارات خودمون از پشت تلسکوپ غافل نشدیم و مشتری و اقمارش رو گرفتیم.
@khanehnojum
🤩نمایی از رصدخانهٔ امام علی(ع) در شبهای بارش شهابی برساوشی.
عکس از محمدعلی جواهری
@khanehnojum
🏴امام حسن عسکری علیه السلام :
عبادت در زیاد انجام دادن نماز و روزه نیست، بلکه عبادت با تفکّر و اندیشه در قدرت بی منتهای خداوند در امور مختلف می باشد.
مستدرک الوسائل، ج ۱۱، ص ۱۸۳
شهادت امام حسن عسکری تسلیت باد🖤
@khanehnojum
✨یک منظومۀ ستارهای خاص
🔹این تصویر منظومۀ ستارهای منحصربهفرد HIP 81208 را نشان میدهد که توسط تلسکوپ ویاِلتی در شیلی گرفته شده است. پیش از این، ستارهشناسان فکر میکردند HIP 81208 منظومهای متشکل از این اجرام است: یک ستارۀ مرکزی پرجرم (A) که نقطۀ روشن مرکزی است، یک کوتولۀ قهوهای (B) که به دور آن میچرخد، و یک ستارۀ کمجرم (C) که دورتر میچرخد. با این حال، یک مطالعۀ جدید جرمی جدید را آشکار کرده است که قبلاً هرگز دیده نشده بود؛ یک جرم (Cb) که تقریباً 15 برابر بیشتر از مشتری جرم دارد و به دور ستارۀ کوچکتر (C) میچرخد.
🔸کشف Cb به این معنی است که HIP 81208 یک سیستم منحصربهفرد جذاب با دو ستاره و دو جرم کوچکتر است که هریک از این اجرام به دور هریک از این دو ستاره میگردند. به عبارت دیگر، این کشف یک سیستم چهارگانۀ سلسلهمراتبی را نشان میدهد. جرم جسم تازهکشفشده، Cb، آن را درست در مرز بین سیارات و کوتولههای قهوهای _ ستارههای ناکامی که بهاندازۀ کافی پرجرم و داغ نیستند تا هیدروژن را به هلیوم تبدیل کنند _ قرار میدهد.
🔹غول پنهان Cb زمانی مشاهده شد که تیمی از اخترشناسان با استفاده از تکنیک SPHERE دادههای آرشیوی را دوباره تجزیه و تحلیل کردند. در حالی که بسیاری از ابزارهای دیگر از روشهای غیرمستقیم برای شکار جهانهای دور استفاده میکنند، SPHERE از تکنیکی به نام تصویربرداری مستقیم استفاده میکند. بنابراین آنچه در اینجا میبینیم تصویری واقعی از سیستم است. در واقع، این اولین سیستم چهارگانۀ سلسلهمراتبی است که با استفاده از تصویربرداری مستقیم یافت میشود و برای درک چگونگی شکلگیری و تکامل سیستمهای پیچیدۀ مشابه بسیار ارزشمند است.
📝مترجم: مرضیهسادات آلایوب
🖌️ویراستار: محمدمهدی موسوی
📃منبع خبر: eso.org
🌌خانه نجوم قم
@khanehnojum
🌔 ⭐️ جرم پرنوری که فرداشب (۴ مهر) بالا-سمتچپ ماه میبینید، ستاره نیست!
🪐 شامگاه سهشنبه ۴ مهر، میتوانید شاهد مقارنۀ ماه و سیارۀ زحل باشید.
🌝ماه در هربار گردشش به دور زمین (حدوداً هر ٢٧ روز)، یک شب از نزدیکی سیارۀ زحل در آسمان عبور میکند. البته فاصلۀ زحل با ماه حدود ۳۹۰۰ برابر فاصلۀ زمین تا ماه است و این نزدیکیِ ظاهری از زاویۀ دید ما اتفاق میافتد.
🕖 پدیدۀ مقارنۀ ماه و زحل از حدود ساعت ۱۹ سهشنبه تا ۲:۳۰ بامداد چهارشنبه قابلمشاهده است و هرچه به غروب ماه نزدیکتر شویم، بهدلیل جابهجایی ماه در مدارش بهدور زمین، فاصلۀ ظاهریشان کمتر میشود.
📝نویسنده: مهدیار پاکروان
🖌️ویراستار: محمدمهدی موسوی
🌌خانه نجوم قم
@khanehnojum
👀نزدیکترین سیاهچالهها به زمین ممکن است در خوشۀ قلائص کمین کرده باشند.
🔸اگر این شبها به خوشۀ قلائص نگاه کنید، ممکن است شاهد نزدیکترین سیاهچاله به کرۀ زمین باشید. قلائص نام یک خوشۀ ستارهای باز است که در فاصلۀ 153 سال نوری از ما قرار دارد و سر گاو نر در صورتفلکی ثور را شکل میدهد. از آنجایی که این خوشه یکی از نزدیکترین خوشههای ستارهای به ما بهشمار میرود، هر سیاهچالهای که در آنجا پیدا شود، نزدیکترین سیاهچالۀ شناختهشده نسبت به ما است.
🔹خوشههای ستارهایِ باز گروههای جوان متشکل از دهها تا صدها ستاره هستند که در قید گرانشی همدیگر قرار دارند. ستارگان قدیمیترِ تکاملیافته و پرجرم که درون خوشههای باز هستند احتمالاً کاندیدای تولید سیاهچالهها در پایان عمر خود هستند.
🔸از آنجایی که تشخیص سیاهچالهها دشوار است، یک گروه ستارهشناسی برای احتمال وجود سیاهچاله در خوشۀ قلائص از شبیهسازیهای کامپیوتری استفاده کرد. این گروه اطلاعات مربوط به جرم ستارگان را با دادههای جمعآوریشده از ماهوارۀ «گایا» ترکیب کردند تا حرکت و تکامل ستارگان را در خوشۀ قلائص دنبال کند. سپس دانشمندان موقعیت و حرکت واقعی ستارگان در خوشۀ قلائص را با نتایج شبیهسازی مقایسه کردند. نتیجه جالب بود؛
وقتی دو یا سه سیاهچالۀ کوچک را در شبیهسازیها، در خوشۀ قلائص قرار میدهند، دادههای شبیهسازیشده با مشاهدات اصلی تطابق پیدا میکند. یافتهها حاکی از آن است که سیاهچالهها یا هنوز در داخل خوشه قرار دارند، یا اخیراً بیرون رانده شدهاند.
🔹اگرچه این مطالعه احتمال وجود سیاهچالهها را در خوشۀ قلائص نشان داده است، اما هنوز هیچ سیاهچالهای بهطور مستقیم مشاهده نشده است و برای دانستن دقیق آن باید مشاهدات بیشتری انجام شود.
📝مترجم: مرضیهسادات آلایوب
🖌️ویراستار: محمدمهدی موسوی
📃منبع خبر: astronomy.com
🌌خانه نجوم قم
@khanehnojum