دوستان و همراهان کانال
سلام 👋
یه خبر خوب 📣📣 📣📣
یه #کتاب جدید به لیست کتابهای سریالیمون میخواد اضافه بشه:
این بار علاوه بر #خوانش، توضیح و تبیین اون رو هم داریم
🌷🌷 🌷🌷
از این به بعد، روزهای زوج و جمعهها انشاء الله در کانالمون
#خوانش و ترجمه و #تفسیر حکمت های #نهجالبلاغه رو داریم
هم به صورت متنی 📝
و هم به صورت صوتی 🎤
توسط استاد باسابقه حوزه 👓
شروع از انتهای نهجالبلاغه》 حکمتها》 حکمت آخر
با شعار #نهجالبلاغهخوانیآسان
https://eitaa.com/joinchat/3965386807C66f20a6d9f
🌷🌷🌷
☝️لینک کانال جهت دعوت دوستانتون
لطفا کانال رو به دیگران معرفی کنید
🙏🙏🙏🌺🌺🌺
📚 معرفی کتاب:
🐜🦋 حشرات در قرآن 🕷🐝
توسط ریحانه خانم ناز و عزیز
😍😍
از همراهان ما در کانال
👆👆👆
#حوادثآخرالزمان
سواری که از دور میآید، پیش از آنکه خودش برسد، گرد و غباری که از زیر پای اسبش برمیخیزد، دیده میشود...
🌼🌼🌼⚘⚘⚘
👆👆👆
یک سرگمی جذاب و تعادلی با یک جعبه و تعدادی چوب بستنی
🤹🎳 👌👌
#نهجالبلاغه خوانی آسان
شرح #حکمت اول (۴۸۰): اسلام همه مسلمانان را برادر يكديگر شمرده كه اين بالاترين رابطه و پيوند عاطفى در ميان دو انسان است و به همه مسلمين سفارش كرده كه با يكديگر همچون دو برادر صميمى رفتار كنند، و براى آن ها حقوق متقابل فراوانى ذكر شده كه اگر جمع آورى شود خود يك كتاب خواهد شد.
به يقين به دست آوردن اين چنين دوستان گرچه زياد مشكل نيست ولى نگهدارى آن ها آسان نمى باشد. دوستان را به هنگام گرفتارى ها و مشكلات و پشت كردن دنيا به انسان مى توان شناخت.
براى این گفتار حكيمانه مورد بحث، سه تفسير به نظر مى رسد و ممكن است همه آن ها در مفهوم كلام امام(عليه السلام) جمع باشد. نخست، خشمگين ساختن دوستان، دوم، شرمنده نمودن آن ها و سوم، برترى جويى و تكبر دربرابر آن ها.
هركدام از اين امور سه گانه براى جدا شدن دوستان از انسان، كافى است. البته ممكن است انجام يك مرتبه و دو مرتبه اين كارها تأثيرگذار نباشد ولى به يقين اگر تكرار شود، سبب جدايى از دوستان خواهد شد.
در حديثى امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: «برادران (دوستان دينى) سه دسته اند; گروهى همچون غذايى هستند كه انسان هميشه به آن ها نياز دارد و آن ها گروهى هستند كه داراى عقل و درايت اند. دوم گروهى هستند كه همانند درد هستند و آن ها گروه احمق و نادان اند و سومى گروهى هستند كه همچون دوا (به هنگام بروز بيمارى) مى باشند و آن ها اشخاص فهميده هوشيارند.
شك نيست كه براى حفظ اخوت با دوستان واقعى بايد تلاش و كوشش فراوان كرد. ازجمله دوست را نه شرمنده بسازيم نه خشمگين و نه دربرابر او براى خود جاه و جلالى قائل باشيم كه امام(عليه السلام) در كلام مورد بحث به آن اشاره فرموده است.
در روايات اسلامى آسيب هاى متعددى براى صداقت و دوستى ذكر شده است كه بايد براى حفظ دوستى از آن پرهيز كرد ازجمله اميرمؤمنان على(عليه السلام) طبق روايتى كه مرحوم علامه مجلسى در بحارالانوار آورده است به فرزند دلبندش امام حسن(عليه السلام) مى فرمايد: «لا يَغْلِبَنَّ عَلَيْكَ سُوءُ الظَّنِّ فَإِنَّهُ لاَ يَدَعُ بَيْنَكَ وَبَيْنَ صَدِيق صَفْحا; مبادا سوء ظن بر تو غلبه كند كه هيچ دوستى را براى تو باقى نمى گذارد.
و امام باقر(عليه السلام) مى فرمايد: «إِنْ أَرَدْتَ أَنْ يَصْفُوَ لَكَ وُدُّ أَخِيكَ فَلا تُمَازِحَنَّهُ وَلا تُمَارِيَنَّهُ وَلا تُبَاهِيَنَّهُ وَلا تُشَارَّنَّهُ; اگر مى خواهى محبت برادر مسلمانت براى تو صاف شود مزاح (افراطى) با او نداشته باش و ستيزه جويى و جر و بحث با او مكن و به او فخر مفروش و خصومت مورز.
در احاديث ديگرى درباره حسد و گوش دادن به سخنان سخن چينان هشدار داده شده كه اين ها نيز دوستان را از انسان جدا مى سازد.
دوستان همراه، مطابق با رسم #نهجالبلاغه خوانی آسان
از حکمتهای نهجالبلاغه و آن هم از #حکمت آخر آغاز کردیم. و از آخر به اول خواهیم رفت.
ان شاء الله مورد تأیید امیر بیان حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام واقع شود و
در همه شئون زندگی شخصی و اجتماعی، مورد عمل واقع شود.