فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقام_معظم_رهبری
📌آرزوهای بی پایان ...
#سبک_زندگی_اسلامی
#ساده_زیستی
#ابد_در_پیش_داریم
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❇️وقتی فرزندتان از انجام كاری لذت می برد، دستور دادن شما برای توقف كار بی نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید:
_ بسه دیگه
_ پاشو دیگه
_ درس هات مونده
_ چشم هات آسیب می بینه
_ بیام خاموشش کنم و...
ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند.
پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید.
مثلا بگویید:
بیا با هم کیک بپزیم.
بریم فوتبال بازی کنیم.
وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن.
بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
بسته به علایق فرزندتان جایگزین در نظر بگیرید و مدام تذکر ندهید.
#کودک👶
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواهرش زدش...🥲😅
این شیرینی تمام شدنی نیست...😍
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#استاد_تراشیون
✅ هنر خوب زیستن...
یک سری شاخصهها هستند که در موفقیت زندگی اثر میگذارند. مثلاً رضایتمندی مالی تاثیر خوبی در زندگی دارد؛ ولی میخواهیم بگوییم که کافی نیست. یعنی من فکر نکنم اگر همه همّ و غم خود را بگذارم و خودم را پولدار کنم، زندگی ام خوب میشود.
ما میخواهیم هنر خوب زیستن را اینطوری معرفی کنیم؛ درحالی که از آن سمت هم داریم، خانواده هایی هستند که زندگی شان به سختی اداره می شود اما این هنر را دارند و کنار هم خوش هستند و از زندگیشان هم لذت می برند.
#سبک_زندگی_اسلامی
#خانواده_مستحکم
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🗣یکی از اشتباهات تربیتی این است که، وقتی کودک غمگین و عصبانی است و شما در همین موقعیت از او میخواهید گریه کردن را متوقف کند.
حتی اگر دلیل این گریه موضوعی بسیار سطحی باشد و یا حتی اگر هیچ دلیلی هم وجود نداشته باشد اما به هر حال باعث شرمندگی و خجالت او میشوید.
این رفتار یعنی دلیلی برای گریه تو وجود ندارد.
#کودک👶
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🌱🌻🌱
امام صادق عليه السلام:
بهترین ارثی که پدران برای فرزندان خود
باقی می گذارند،ادب است ،نه ثروت
زیرا ثروت رفتنی است و ادب ماندنی
📚کافی :ج۸ ص ۱۵۰
#حدیث📖
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#استاد_شهید_مطهری
📌 دلسوزی بیجا...
گاهی مادرِ انسان ضررش برای انسان از هر دشمنی بیشتر و بالاتر است. مادر با چهرهی دوستی و با قصد دوستی، با فرزندش رفتاری می كند كه دشمن آن گونه رفتار نمی كند.
یك امر كوچك را به عنوان مثال عرض می كنم: در بین الطلوعین پدر میخواهد فرزندش را برای نماز بیدار كند. مادر خطاب به پدر میگوید: آیا دلت میآید بچهات را از این خواب خوش بیدار كنی؟
دلش برای این فرزند میسوزد و میخواهد به او مهربانی كند و او را ناراحت نكند و لذا او را برای نماز بیدار نمیكند. این مادر دشمنی است كه با چهرهی دوستی و با قصد دوستی سراغ فرزند خود آمده است.
📚 آشنایی با قرآن ۷
#تربیت_فرزند
#سبک_زندگی_اسلامی
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این عاااالیه ... 😁
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❇️آداب همسرداری شنونده باشیم
هنگامی که همسرمان با ما صحبت می کند،حتی الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرف های او توجه داریم.
#آیین_همسرداری💞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❌با قهر کردن فاصله ها زیاد میشود
وقتی ناراحت هستید سنگین تر برخورد کنید کمتر بخندید ولی قهر و لجبازی ممنوع⛔️
به این نحو راه آشتی را برای همسرتان باز میگذارید و مشکل هم سریعتر حل میشود
#آیین_همسرداری💞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❌تند صحبت کردن ممنوع
💠 اصلاً در جمع با هم تند صحبت نکنید. حتی اگر افرادی که در کنارتان هستند از امینترین افرادند مجوز دخالتها و تعبیرهای بد آنها را صادر نکنید!
💠 هیچگاه اجازه ندهید خانواده یا دوستانتان از مشاجرات شما چیزی بدانند زیرا شما بخاطر عشق به یکدیگر فراموش میکنید اما هیچگاه خانواده شما فراموش نخواهند کرد و جایگاه همسرتان در خانواده پایین میآید.
#آیین_همسرداری💞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🔴 "دیدی گفتــم" ممـــنوع!
💠 وقتی همسرتان اشتباه میکند بلافاصله به او نگویید: دیدی گفتم؟ اگر از اشتباه كردن در حضور شما هراس داشته باشد شک نكنيد به تدريج از شما دورتر می شود و به مرور، احساس آرامش و لذتِ با شما بودن برایش کمرنگ میشود.
💠 این هراس، زمینهی از بین رفتن اقتدار و اعتماد بهنفس همسر، مخفیکاری، دروغگویی و کم شدن ارتباط کلامی او با شما شده و به مرور باعث اختلاف و ســرد شدن رابطهتان خواهـــد شـــد.
💠 تغافل و یا توجیه خطای همسر در نزد دیگران، هم زمینهی اصلاح همسرتان را فراهم میکند و هم شما را در نزد او محبوب میسازد.
💠 درخطاهای بزرگ و ریشهدار که از همسرتان سر میزند اگر استمرار پیدا کرد حتماً با مشاور در میان بگذارید.
#آیین_همسرداری💞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❌قهر کردن و سکوت،
نمیتونه مشکلی رو حل کنه و بدتر باعث میشه که از همدیگه دور بشین!💔
✅باید هنر گفتگو رو یاد بگیرید و درمورد اون مشکل با هم حرف بزنید!
📌اون موقع است که میتونید بفهمید مشکل کجاست و باهم حلش کنید...🤝
💯اگر هم نتونستین با همدیگه حلش کنین، از یک روانشناس کمک بگیرید.
#آیین_همسرداری💞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🍃🌷🍃
🌸امام صادق عليه السلام:
هر زنی که به شوهرش بگوید :
<<من هرگز از روی تو خیری ندیده ام >>،
اعمالش بر باد می رود
📚وسائل الشیعه ج ۱۴ص۱۱۵
#حدیث📖
#پیام_شبانگاهی🌙
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#آیت_الله_قاضی
🚨توقف ممنوع...
اگر در مسـیر معنوی بیحال شدید، توقف نکنید! باید دسـت و پا بزنید تا حال پیدا کنید! با تلاوت قرآن، با مناجات، با این مکان و آن مکان ... بالأخره باید از این بیحالی خارج شوید؛ و الّا یواش یواش شیطان شما را میبرد!
#سبک_زندگی_اسلامی
#ابد_در_پیش_داریم
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_عالی
🚨اثرات دل شکستن در خانواده...
#سبک_زندگی_اسلامی
#ابد_در_پیش_داریم
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استاد_قرائتی
🚨گناهی که اگر پیامبر هم ۷۰ بار دعا کنه، خدا نمی بخشه....🤯🤯
#سبک_زندگی_اسلامی
#ابد_در_پیش_داریم
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#آیت_الله_حائری_شیرازی
📌لطیف تر از گُل...
تربیت یعنی کاری کنید که فطرت طرف آزاد شود. برای شکوفایی طبیعی انسان، باید مانع را برداشت. اینکه شما یک سری مطالب را به طرف تلقین کنید یا به او القاء کنید یا به او تحمیل کنید، این شکفتن نیست.
اگر شما گلی را به زور شکفته کنید، خودتان هم حاضر نیستید نگاهش کنید؛ خجالت میکشید؛ میگویید: حرامش کردم. این را باور کنید که بچۀ شما یا شاگرد شما از آن گل هم لطیفتر است. ما خیلی به این گلها ور میرویم و آخرش هم شکفتهشان نمیکنیم. شما گاهی تمرین کردهاید که گلی را زودتر از باز شدنش، باز کنید و میدانید چه به روز این گل میآید!
بسیاری از افراد که بچههایشان ضایع میشوند، به خاطر این است که خیلی به آنها ور میروند. خیلی به بچههایتان ور نروید. خیلی بچههایتان را نصیحت نکنید. خیلی در کار بچههایتان دقت نکنید و اگر هم دقت میکنید، سعی کنید نفهمند که در کارشان دقت میکنید؛ دورادور بپاییدشان. اگر عیب کم یا زیادی دارند، خیلی وسواس نداشته باشید که همان موقع ترکَش کنند. اینقدر فشار نیاورید که بچههایتان خیلی مؤدب شوند؛ چون بچههایتان منافق میشوند، دروغگو میشوند، متظاهر میشوند.
#تربیت_فرزند
#سبک_زندگی_اسلامی
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🌷🌸🌷
پیامبر اکرم صل الله علیه وآله:
آن که حرص نزند روزی خود را از دست نمی دهندو
آن که حرص زند،به آنچه روزی اش نیست نمی رسند
#حدیث📖
#پیام_صبحگاهی🌞
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
🗣هنگام مواجهه با نوجوان بداخلاق باید از چه رفتارهایی پرهیز کنید؟
هنگام برخورد با یک نوجوان بداخلاق لازم است به یک سری نبایدها نیز توجه کنید. اجتناب از سه مورد زیر میتواند به بهبود روابط شما کمک کرده و ارتباطتان را با نوجوانتان عمیقتر کند.
👈۱. مشاجره
یکی از رفتارهایی که میتواند تاثیر منفی در روابط شما با یک نوجوان بداخلاق بگذارد، مشاجره است. چراکه وقتی عصبانی میشوید الفاظی را بهکار میبرید که میتواند اوضاع را بدتر کند. از طرفی صحبت کردن در آرامش در حالی که به شدت از دست فرزندتان ناراحت هستید بسیار دشوار است. بنابراین بهتر است بحث را زمانی ادامه بدهید که آرامتر شدهاید.
👈۲. حالت تدافعی
حالت تدافعی، امرو نهی کردن و واکنش نشان دادن نسبت به هر گونه برخورد نیز یکی از رفتارهای بسیار مضر است. هنگام ناراحتی و عصبانیت از نوجوان بداخلاق تان به این فکر کنید که او در حال بزرگ شدن است و در راه کسب استقلال از خانواده ممکن است رفتارهای نامناسبی از خود نشان دهد. این باعث میشود کمتر از دست رفتارهای او ناراحت شوید.
بهجای اینکار لازم است کمی به صحبتهای او گوش بدهید تا نوجوانتان یاد بگیرد چطور به صحبتهای شما گوش بدهد.
👈۳. غر زدن
طعنه و کنایه، غر و نق زدن در واکنش به رفتارهای مختلف باعث تشدید ناهنجاریهای یک نوجوان بداخلاق میشوند. این رفتارها علاوه بر اینکه تاثیری ندارند باعث میشوند فرزندتان کمتر از شما حرف شنوی داشته باشد؛ بنابراین رنجش و فاصله بین شما بیشتر شده و ناامیدی شما تشدید میشود.با یک متخصص مشورت کنید
گاهی در برخورد با یک نوجوان بداخلاق حتی بهکار بردن راهکارهای بالا نیز کارساز نیست. در چنین مواقعی ممکن است اوضاع با نشان دادن رفتارهایی مانند افسردگی، گریه، تحریک پذیری بیش از حد، کناره گیری از خانواده، ترک فعالیتهای معمول، فرار از خانه یا مدرسه و خشونت فیزیکی و کلامی از قبل نیز بدتر شود.
#نوجوان🧑
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
✅ تکنیک هایی برای افسردگی نوجوانان
والدین یک نوجوان افسرده بودن و درست و سنجیده رفتار کردن، کار راحتی نیست. می توانید از این توصیه ها کمک بگیرید:
❇️۱) اگر رفتار و اخلاق نوجوان شما به گونه ای است که مشکوک هستید ممکن است افسرده شده باشد، با پزشک مشورت کنید. اگر او سالم باشد ضرر نمی کنید اما اگر افسردگی اش درمان نشود ممکن است اعتیاد و خودکشی برای او به بار بیاورد.
❇️۲) خانواده می تواند پناه خوبی برای یک نوجوان افسرده باشد. با فرزندتان مهربان باشید و به او اجازه دهید که احساسات و افکارش را با شما در میان بگذارد. روابط خوب و محکم با نوجوانتان به شما این امکان را می دهد که در همان مراحل اولیه افسردگی از حال او با خبر شوید و بتوانید سریعتر اقدام کنید. علائم افسردگی در نوجوانتان نباید شما را ناراحت کند و مهمتر این که، رفتاری پرخاشگرانه با او نداشته باشید و هرگز او را مسخره نکنید.
❇️۳) گوش شنوا باشید. از نصیحت کردن و فرمان دادن و دعوا کردن خودداری کنید و سعی کنید در عوض به مشکلات و احساسات فرزندتان گوش کنید و بفهمید که چه چیزهایی ذهن او را درگیر خودش کرده. درباره مشکلات خانواده هم به نحوی که بر آنها تاثیر منفی نداشته باشد و آنها را نگران نکند. صحبت کنید. در عین حال فرزند خود را تشویق کنید تا احساسات خود یا هر نگرانی دیگری که دارد را هر طور می خواهد با شما در میان بگذارد.
❇️۴) نوجوانتان را تشویق کنید مهارتهای مورد علاقه اش را یاد بگیرد. همین مهارتها می تواندبه او انگیزه تلاش برای زندگی بدهد. مثلا اگر نقاشی یا ورزش خاصی را دوست دارد، به او اجازه دهید در آن زمینه پیشرفت کند. همچنین لازم است این اطمینان را در آنها ایجاد کنید که کاملاً طبیعی است گاهی بعضی چیزها را بخوبی یاد نگیرند، و تنها چیزی که برای آموختن نیاز دارند، زمان و تمرین بیشتر است.
❇️۵) موفقیت فرزندتان در یک زمینه کوچک را بزرگ کنید و بگذارید مغرور شود. این تشویق به او کمک می کند که استعداد خود را بشناسد و تلاش بیشتری برای کسب موفقیتهای بیشتر کند.
❇️۶) از پیش داوری و قضاوت بی موقع خودداری کنید. اجازه دهید نوجوان گام های طبیعی خود را در مسیر رشد بردارد و او را با انتظارات بیش از حد خود یا ایجاد دیگر مسئولیت های خانوادگی به زحمت نیندازید.
❇️۷) با آنها در مورد موضوعاتی نظیر فشار همسالان، انتخاب یک برنامه روزمره، دوستیابی، مسائلی نظیر سیگار کشیدن، مواد مخدر و مسائل جنسی تا حدی که امکان دارد و می تواند برای آنها مفید باشد، صحبت کنید. دورادور او را تحت نظر داشته باشید و با دوستانش هم آشنا باشید.
❇️۸) اجازه دهید فرزندتان در هر زمانی که به شما نیاز دارد، حتی اگر خسته هستید، با شما حرف بزند و مسائلش را به شما بگوید. او را برای آخر هفته منتظر نگذارید، اما در عین حال آنقدر در دسترس نباشید که وقتی برای تنها بودن و خلوت کردن نداشته باشد.
#نوجوان🧑
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#آیت_الله_حائری_شیرازی
✅ اعمال زاینده هستند...
قانونشکنی، قانونشکنی میآورد. ندیدید گاهی کسی که کفشش را دیگران پوشیدهاند و رفتهاند، اگر یک کفشی آنجا افتاده باشد، وسوسه میشود و میگوید من پایم میکنم و بهجای کفش خودم میبرم؟ چون فرد دیگری بیملاحظگی کرده، این هم میگوید: «من هم بیملاحظگی میکنم!»
رعایت قانون هم رعایت قانون میآورد. مردم جامعه، از امربهمعروف و نهیازمنکر درس میگیرند و با امربهمعروف و نهیازمنکر ساخته میشوند. معروف، معروف میآورد. منکر، منکر میآورد.
به اصطلاح ساده، اَعمال زاد و ولد میکنند. زاینده هستند. چه عمل خوب و چه عمل بد. سخنها، زایندگی دارند. چه سخن خوب و چه سخن بد.
#سبک_زندگی_اسلامی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
#آیت_الله_حائری_شیرازی
✅ مهمتر از همه ی هیئت ها....
من از هیئات مذهبی تشکر میکنم که بعضی از آنها هیئتهای کودکان و هیئتهای نوجوانان تشکیل دادند.
باز هم به هیئتها تأکید میکنم که مهمتر از همه هیئتها، هیئتهای کودکان و نوجوانانِ شماست. چون اینها را به وسیله آوردن در هیئت، میتوانید از چنگ شیطان خارج کنید. اگر اینها را با حسینبن علی (ع) تربیت نکنید، میخواهید با چه چیز تربیت کنید؟ اگر با بوی حسینبن علی علیه السلام بیمه نکنید با چه چیزی میخواهید بیمه کنید؟
به پدر و مادرها توصیه میکنم اجازه بدهند بچهها عضو هیئتهای کودکان و نوجوانان شوند. اگر در محلهها بتوانید با هیئتها صحبت کنید، دست بچهها را بگیرید و به هیئتها بدهید.
@haerishirazi
#سبک_زندگی_اسلامی
#امام_حسین
#نسل_حسینی
#تربیت_فرزند
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦
❇️انتقاد از نوجوان به مثابه برگ های محدودی است که در دستان والدین قرار دارد.
به دلیل "دوره ی بحران"ی که نوجوان شما پشت سر می گذارد، تعداد بسیار کم و مشخصی از آن بر فرزند شما تأثیر گذار خواهد بود. بنابر این در مصرف این برگ های برنده تا حد امکان صرفه جویی کنید.
یعنی تا حد امکان از نوجوان خود انتقاد نکنید.
بلکه اعتراض به رفتارهای او را (آنهم به صورت تذکر دوستانه و همدلانه) "تنها و تنها" برای وقتی بگذارید که می خواهد کارهای واقعا ناشایست و مشکل ساز انجام بدهد!
#نوجوان🧑
👩🔬 @danestanihayetebi 👨🔬
❌دروغگويي نوجوان
برخي از والدين اغلب نگران دروغهاي كودك يا نوجوان خود هستند و ممكن است ندانند كه بايد چه روشي را در مقابل دروغهاي او اتخاذ كنند.
آيا آن را ناديده بگيرند؟
كودك را تنبيه كنند؟
مي توانند به تنهايي آن را مديريت كنند يا بايد كمك متخصصين را بطلبند؟ ولي در هر رفتار منفي كه دروغگويي نيز جزء آن مي باشد، ماهيت آن رفتار، علت انجام آن ، شدت و مدت آن مهم هستند و ما بايد درباره آنها اطلاعات بدست آوريم.
اگر يك كودك يا نوجوان يك الگوي دروغگويي را كه جدي و تكراري است گسترش و ادامه ميدهد. ممكن است نياز به كمك حرفهاي و مشاوره اي توسط مشاور كودك داشته باشد.
ارزيابي كودك و نوجوان توسط يك روانشناس به كودك و والدين او در فهم رفتار دروغگويي كمك خواهد كرد و توصيههايي براي آينده او ارائه خواهد گرديد. ولي به صورت كلي ما اطلاعاتي درباره علل دروغ گويي و راه حلهايي براي حذف اين رفتار به شما ارائه مي دهيم.
انگيزه هاي دروغگويي
كشف انگيزه ها و زمينه هاي دروغگويي گام نخست براي مبارزه و درمان اين نوع بيماري است. چون با كشف انگيزه ها مي توان راه حل مناسبي براي مبارزه با اين بيماري ارايه نمود. اين انگيزه ها عبارتند از:
👈1- انگيزه ي ابراز وجود: به علت عدم آگاهي از روش هاي طبيعي اظهار وجود، فرد به گفتارهاي گمراه كننده و اعجاب انگيزي روي مي آورد ا از اين رهگذر ضمن متوجه ساختن ديگران نسبت به خود، توجه از دست رفته را جبران كند.
👈2- انگيزه خيالپردازي: شناسايي مرز خيال از واقعيت توسط كودكان و نوجوانان ميسر نيست. به دليل نامساعد بودن اوضاع خانواده و يا تمايل شديد به دروغگويي و در نتيجه توهم و عدم تشخيص واقعيات از تخيلات فرد به برچسب زدن و دروغ گفتن متوسل مي شود.
👈3- انگيزه ي تشويق و اضطراب: چنانچه اولياي خانواده و مدرسه توانايي هاي افراد را مورد نظر و توجه قرار ندهند و از آنها انتظارات بالاتر و بيشتري داشته باشند؛ ضمن برهم زدن تعادل شخص در مقابل فشارهاي سنگين او را مجبور مي كند تا در توجيه شكست ها به دروغ متوسل شود.
👈4- انگيزه ي تقليد و تأسي: نيروي بالاي يادگيري توسط كودكان و نوجوانان باعث مي شود، فرد بدون توجه به درستي يا نادرستي به محض مشاهده ي عمل بدان كار گرايش پيدا كند.
👈5- انگيزه ي تعارض: تصميم گيري در موقعيت هاي تعارض زا براي كودكان، نوجوانان و جوانان به علت كمبود تجربه مشكل است، زيرا آنها مي خواهند در نزد پدر و مادر هر دو محبوب باشند در حاليكه اگر والدين خود با هم تعارض داشته باشند و مخالف هم عمل كنند. چنانچه فرزندان بخواههند نظر هر دو را به خود جلب كنند، دچار تعارض مي شوند. چنين موقعيت هاي تعارض زا دردناكترين شرايط را براي كودكان، نوجوانان و سايرين به وجود مي آورند زيرا آنها را به اتخاذ روشي فريبكارانه وادار مي كنند.
#نوجوان🧑
👨👩👦👦 @khanevadearame 👨👩👦👦