هر کودک با دیگری متفاوت است. هر کودکی دنیای خاص خودش را دارد. کارهایی که یک کودک انجام می دهد شاید برای کودک دیگر سخت باشد. سرعت و روش یادگیری در هر کودکی متفاوت است. علایق و مسائل خاص خودش را پیدا کردن و اجازه دادن به کودک برای کشف خودش بسیار اهمیت دارد. فراهم کردن امکان کشف و رشد علایق و مهارت های کودک هم بسیار مهم است.
کودکان با در مورد بازی هایشان با یکدیگر مقایسه نکنید. وقتی کودکی در بازی کردن خطا می کند سعی در اصلاح نکنید و از طرف او به خوتان نقش و وظیفه ندهید. این وظیفه ی شما نیست و باعث رنجش کودک می شود. به کودک فرصت و زمان رشد با سرعت و مهارتهای خودش بدهید.
نوع بازی کودکان علاقه ی آنها را نیز مشخص می کند. برای مثال، کودکی که علاقه به تعمیر ماشین دارد، این امکان را برایش فراهم کنید. همچنین برای کودکانی که علاقع به آشپزی و شیرینی پزی دارند برای رشد مهارت و علاقه شان به آنها کمک کنید
👼🏻مهندسی تربیت | کانال تخصصی کودک و نوجوان مرکز مشاوره خانواده مهر
👼🏻https://eitaa.com/mohandesi_tarbiat
بازی کردن برای کودکان فواید زیادی دارد. در واقع بازی به اندازه غذای سالم، آموزش و سرپناه مهم است. بازی فعالیتی است که ذهن و جسم کودک را درگیر کرده و مهارتهای زندگی را به او میآموزد.
عملکرد و واکنشهای کودکان نیز از طریق بازی توسعه مییابد و به تقویت خودتنظیمی در آنها منجر میشود. از این رو کودکان یاد میگیرند که در موقعیتهای استرسزا تمرکز خود را حفظ کنند و هیجانات خود را به صورت حساب شده بروز دهند.
کودکان ضمن بازی کردن، برقراری ارتباط سالم را یاد میگیرند. آنها میتوانند افکار و احساسات خود را در موقعیتهای اجتماعی بروز دهند و از این طریق توانایی فهم نشانههای اجتماعی، خواندن زبان بدن و نزدیک شدن به مردم را یاد بگیرند.
از دیگر فواید بازی برای کودکان میتوان به یادگیری حل تعارضات اشاره کرد. مثلاً زمانی که کودک دیگری آنها را هول میدهد، یاد میگیرند که چگونه از خود دفاع کنند، حق خود را بگیرند یا اینکه مشکلشان را با دوستانشان حل کنند.
بازی کردن استرس کودکان را کاهش میدهد. به رشد عاطفی آنها کمک میکند. شادیآور است و حتی خواب بچهها را بهبود میبخشد. به خصوص اگر در فضای باز انجام بگیرد.
👼🏻مهندسی تربیت | کانال تخصصی کودک و نوجوان مرکز مشاوره خانواده مهر
👼🏻https://eitaa.com/mohandesi_tarbiat
بازی با بچهها بسیار مهمتر از چیزی است که به نظر میرسد. زیرا بازی یک جنبه نمادین هم دارد که به ارزشها، هنجارها و قوانین جامعه باز میگردد. کودک از طریق بازی کردن جنبههای مختلف زندگی را یاد میگیرد و از همان دوران کودکی اجتماعی میشود.
مواجهه با مخاطرات زندگی اغلب میتواند ترسناک باشد. اما کودکان میتوانند از طریق بازی یاد بگیرند، ریسک کنند و از مهارتهای مختلف خود برای رفع مخاطرات و مسائل زندگی استفاده کنند.
👼🏻مهندسی تربیت | کانال تخصصی کودک و نوجوان مرکز مشاوره خانواده مهر
👼🏻https://eitaa.com/mohandesi_tarbiat