🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۲)
💠روزه خواری
🔹️اگر اشخاصى بودند كه میخواستند طفره بروند، چون حتّى در خانهٔ خود هم جائى نداشتند كه روزهخورى كنند، ناچار بودند همرنگ جماعت باشند.
🔸 مرحوم احمد منشور میگفت: با برادرم موقّر، شبى در مجلس قمار تا صبح مشغول بودیم. چون به سحرى نرسیدیم روزه را خورده، بعد به منزل آمدیم. خبر روزهخورىِ ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود! همین كه وارد شدیم، مادرم از ما رو گرفت! چند روز با ما مثل جذامیها رفتار میكردند! قدغن شده بود [و] نوكر و خدمتكار دور و ور ما نمیآمدند. غذا كه براى ما میآوردند، در اطاق گذاشته فرار میكردند. ظرفهاى غذاى ما را علیحده و مخصوصاً در حضور ما كنار حوض خاكمال میكردند! تا بالأخره به وساطت برادرهاى بزرگتر، ما را توبهٔ رسمى دادند. آنوقت ما را به عضویّت خانه پذیرفتند!
🔹 مسافرى كه بعد از ظهر به شهر وارد شده و روزه نبود، اگر از خانه بیرون میرفت، تا برگشتن به خانه لبخشك بود. ناخوشها كه شرعاً باید روزهٔ خود را بخورند، در بیرون خانه همرنگ جماعت بودند. اگر كسى پیدا میشد كه بخواهد خود را ناخوش قلمداد كرده و بدینوسیله روزهخورى كند، طبیبى كه تصدیق مرض بدهد ولو شفاهى و براى متقاعد كردن اهل خانه هم باشد، گیر نمیآورد!
🔸 اطبّاى آن دوره حتّى یهودیهاى آنها، ولو براى روزهخورى هم، احترام تصدیق خود را داشتند و مثل امروز براى خواهش دوست و رفیق و جلب مادّه، تصدیق غیرواقع نمیكردند.»
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۳)
💠کار و فعالیت
🔹 ... در این ماه كارها تقریباً تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول بودند. اگر كسى طلبى از كسى داشت تا احتیاج مبرم محرّك او نمیشد، سروقت بدهكار خود نمیرفت. عروسى كمتر اتّفاق میافتاد. خرید و فروش و معاملهاى كه حاجت به تنظیم قباله داشت كم، بلكه هیچ نبود. مرافعات شرعى در محاضر علماء متوقّف میگشت. ادارات دولتى باز بود، ولى كسى رجوعى نمیكرد. اگر كسى از دولت طلبى داشت، در این ماه به مطالبه نمیرفت، و محصّلین دیوانى هم دنبال مطالبهٔ بدهكارىِ افراد نمیرفتند. حتّى در خانهها هم جز كارهاى ناگزیرِ زندگانى، كار دیگرى از نوكر و خدمتكار توقّع نمیكردند.
🔸 به همین جهت، كارهاى سنگین خانه را یا قبل از ماه انجام داده بودند، یا به بعد از این ماه محوّل میكردند. اگر بنّائى نیمهتمام بود، صاحبكار به عمله و بنّاها مزد تمام میداد، ولى بیشتر از نصف روز تقاضاى كار نمیكرد. و در دهات هم كارهاى سنگین زراعتى را حتّىالمقدور تعطیل میكردند و اگر مثلاً درو و خرمنكوبى و از این كارها كه تعطیل آن خسارت جبرانناپذیر داشت پیش میآمد، با رعایت بیشتر از كارگرها انجام میدادند. خلاصه اینكه ماه عبادت بود و در همهچیز مردم از همدیگر رعایت میكردند.»
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۴)
💠افطاری
🔹 ... در این ماه، مردم اطعام زیاد میكردند. اكثر اعیان هر شب در بیرونى افطار كرده، پنج شش الى ده پانزده نفر حاشیه و بعد نوكرهاى در خانه افطار میخوردند. آنها كه توانائىِ این قبیل اطعامها را نداشتند، خرما میخریدند و به مسجد میرفتند و به مؤمنین میدادند. اگر در میان اهل مسجد اعیانى هم بود، این خرما را رد نمیكرد و به آن افطار مینمود كه خود به ثواب اجابت دعوت برادر دینى رسیده و برادر دینى را هم به ثواب اطعام رسانده باشد. زیرا پیغمبر فرموده است: اتّقو النّار ولو بشقّ تمرة.
🔸 ... محال بود وقت افطار، صداى فقیرى از كوچه بلند شود و چندین نفر داوطلب براى غذا دادن به او از خانهها بیرون نیایند.
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
#قاجار
◽️باری چون قصد زیارت اولیاء حقیقی سلام الله علیهم را بنماید، اولا باید بداند که نفوس مقدسه طیبه طاهره چون از ابدان جسمانیه مفارقت نمود،و متصل به عالم قدس و مجردات گردید غلبه و احاطه ایشان به این عالم اقوی گردد، و تصرفاتشان در این نشأت بیش از سابق می شود، و اطلاعاتشان به زائرین اتم و اکمل گردد.
📚تذکره المتقین صفحه ۷۷
از مکتوبات عارف واصل شیخ محمد بهاری
📷مرقد ملکوتی مرحوم شیخ محمد بهاری
(شهر بهار استان همدان)
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#رمضان
#زیارت
#آیتالله_بهاری
✍️این حقیر کرارا و مرارا برای زیارت مرقدش به بهار همدان رفته ام . معروف است که آن مرحوم از میهمانان خود پذیرایی میکند. حقیر این مطلب را امتحان کرده ام و در سالیان متمادی چه در حیات مرحوم انصاری و چه در مماتشان که به همدان زیاد تردد داشته ام هر وقت به مزار مرحوم شیخ آمده ام به گونه ای خاص پذیرائی فرموده است و بسیاری از دوستان هم مدعی این واقعیت می باشند.
📚روح مجرد صفحه ۱۵۷
علامه طهرانی(رضوان الله تعالی علیه )
📷امروز مزار منور و نورانی آیت الحق حاج شیخ محمد بهاری در سالروز رحلت ایشان
(ارسالی از عزیزان همراه کانال )
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#رمضان
#آیتالله_بهاری
⚡️سالگرد رحلت قبله العلما آیت الحق و العرفان الحاج شیخ محمدبن الحاج میرزا محمد البهاری ، مفتخر به مدال " حکیم اصحاب " از سوی استاد معظم قدوه العرفاء و الحکماء الملا حسینقلی الشوندی الهمدانی .
◽️مراسم سالگرد با حضور اقشار و طبقات مردمی و مسئولین استانی و شهرستانی در حرم معظم له ره ، با سخنرانی حضرت آیت الله شعبانی ( نماینده ولی فقیه در استان همدان ) .
🖇باتشکر از آقای مختاری بهاری جهت ارسال تصویر و متن
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#رمضان
#آیتالله_بهاری
#همدان
⚡️مرحوم حضرت آیت الله حاج سید جعفر موسوی اصغری بهاری (ره)
◽️معظم له ازشاگردان مرحوم حاج میرزا جوادآقاملکی تبریزی ، حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و از خصیصین مرحوم شیخ محمدتقی بافقی یزدی و سایر بزرگان آن دوره بوده اند .
◽️در حوزه مشهد مقدس نیز از محضر حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی ، حاج آقا حسین قمی و سایز بزرگان آن خطه استفاده های فراوانی برده اند
🔸️مرقد مطهر ایشان در جنب حرم مطهر حضرت آیت الله حاج شیخ محمد بهاری ، بصورت بارگاه مورد توجه خواص و عوام می باشد.
✍️باتشکر از جناب آقای مختاری بهاری
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#بهاری
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
#رمضان
#اصغری_بهاری
15.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠وصیت مهم آیت الله العظمی بروجردی.
🔸️از لسان واعظ شهیر مرحوم حجت الاسلام والمسلمین کافی (رضوان الله تعالی علیه )
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#کافی
#آیتالله_بروجردی
#رمضان
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️دو دستورالعمل جهت گره گشایی در امور دنیوی.
🎙در بیان آیت الله مبشر کاشانی
(حفظه الله )
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#مبشر_کاشانی