#سوال
سلام.شخص از چه زمانى بايد سال خمسى داشته باشد؟
🌻 پاسخ
باسلام و احترام
🔹 آيات عظام امام، بهجت، خامنه اى:
آغاز #سال_خمسى براى كسانى كه درآمد تدريجى روزانه دارند (مانند تاجر و كاسب) از وقتى است كه شروع به كار مى كند و براى كارمند و كارگر اولين درآمد و حقوق آنان است و براى كشاورز و مانند آن، از اولين محصولى است كه برداشت مى كند و چنانچه از مخارج سال زياد آمد، بايد #خمس آن را بپردازد.
🔸آيات عظام مكارم و نوری:
آغاز سال خمسى براى هر كسى، اولين درآمد او است و چنانچه از مخارج سال زياد آمد، بايد خمس آن را بپردازد.
♦️ آیت الله سيستانى:
آغاز سال خمسى براى هر كسى، از وقتى است كه شروع به كار مى كند و چنانچه از مخارج سال زياد آمد، بايد خمس آن را بپردازد.
📚 کتاب "احکام خمس"
"پرسمان"
🍃 @khat_128
#ارتباط_با_فرزند
كودكی كه نادیده گرفته میشه، بعد از مدتی كشف میكنه كه اگه دیگران را آزار بده، اونوقت مورد توجه قرار میگیره!!
💭 علت بسیاری از رفتارهای منفی بچهها، بیتوجهی والدین به رفتارهای مثبت آنهاست!
"د بخند"
🍃 @khat_128
4_5796489928560870175.mp3
4.63M
🎵 مداحی
🍂 زبانحال امام حسین علیه السلام به امام حسن علیه السلام
🏴 برادر بی حرمم حسن جان، حسن جان...
▪️ @khat_128
#سوال
چرا به امام حسن مجتبی (علیه للسلام) #کریم_اهل بیت علیهم السلام می گویند؟
پاسخ:
امام حسن مجتبی(علیه السلام) نسبت به دردمندان و خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد دلسوز بوده و با آنان همراه و همنشین میشدند.
📌 هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند.(۱)
آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۲)
📌 از ابن شهر آشوب روایت شده که:
"روزی امام حسن(علیه السلام) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند.
چون نظر ایشان به آن حضرت افتاد از امام دعوت کردند و حضرت از اسب پیاده شدند و فرمودند:
«خدا متکبّران را دوست نمیدارد»
و با ایشان نشستند و از طعام ایشان تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند و حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۳)
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(علیه السلام) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند.
*پینوشتها:
۱. زمانی، احمد، حقایق پنهان، نشر دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اوّل، سال ۱۳۷۵، ص ۲۶۸.
۲. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، انتشارات هجرت، چاپ هشتم، ۱۳۷۴، قم، ج۱، ص ۴۱۷ ـ پیشوایی، مهدی، سیره ی پیشوایان، نشر مؤسسة تحقیقاتی امام صادق، چاپ دوّم، ۱۳۷۴، ص ۹۰.
۳. مجلسی، محمد باقر، جلاء العیون، نشر انتشارات علمیه اسلامیه، ص ۲۴۱.
▪️ @khat_128
#سوال
لیلۃ المبیت چه شبی است؟
🌴به شب اول ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت كه حضرت علی علیه السلام برای نجات جان پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم در برابر توطئه سران قریش، جای ایشان خوابید، #لیلۃ_المبیت گفته می شود.
🌵 سران قریش تصمیم گرفتند كه از هر قبیله، فردی انتخاب شود تا افراد منتخب در نیمه شب یك باره بر خانه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم هجوم برده، او را قطعه قطعه كنند تا از تبلیغات او آسوده شوند.
✌️فرشته وحی، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم را از نقشه شوم مشركان آگاه ساخت و به آن حضرت دستور داد تا از #مكه_به_مدینه_هجرت کند.
🌴 آنگاه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مخفیانه به سمت غار ثور حركت كرد و از خداوند درخواست نمود تا دشمن را از دستیابی به او گمراه كند و آنان نتوانند او را پیدا كنند.... .[۲]
🌹 حضرت علی(علیه السلام) به جای رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خوابید تا مشرکان گمان کنند پیامبر خوابیده و متوجه خارج شدنش از شهر نشوند. خداوند به خاط این کار بزرگ، این آیه را در شأن حضرت علی(علیه السلام) نازل فرمود:
«وَ مِنَ النّاسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتِغأَ مَرضاتِ الله و الله رَئوفٌ بالعباد[بقره/۲۰۷]
بعضی از مردم - با ایمان همچون علی(علیه السلام) به هنگام خفتن در جایگاه پیامبر - جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.»[۳]
📚 پی نوشتها:
[۱] ر.ك: تفسیر قرطبی، ج ۷، ص ۳۹۷، (داراحیأالتراث العربی، بیروت)
[۲].ر.ك: فروغ ولایت، استاد جعفر سبحانی، ص ۵۷-۴۵، بخش دوم از فصل سوم، مؤسسه امام صادق، ۱۳۷۴ش
[۳].ر.ك: احیأالعلوم، الغزالی، ج ۳، ص ۳۷۸، (دارالهادی بیروت)؛ تذكرْ الخواص، ابن الجوزی، ص ۳۵، (مكتبْ النینوی الحدیثه، تهران)؛ شواهد التنزیل، الحاكم الحسكانی، ج ۱، ص ۱۲۳، ش ۴، (مجمع احیأ الثقافْ اسلامیه)؛ الغدیر، علامه امینی، ج ۲، ص ۴۹ - ۴۷، (دارالكتاب العربی، بیروت، ۱۳۹۸ ه' ق)
• هم میهن
• خط ۱۲۸
🍃 @khat_128