فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #انرژی_مدیا| ۳۳ میلیارد دلار قرارداد نفتی
🔹 در روزهای پایانی ۱۴۰۲، ۵ قرارداد نفتی برای فشارافزایی میدان مشترک پارسجنوبی، توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان و توسعه ۵ میدان نفتی دیگر امضا شد که اتکای همه این قراردادها به شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی بود.
@khate_energy
🔺 اجرای قرارداد گازی ایران و پاکستان به کجا رسید؟
🔹جواد اوجی وزیر نفت گفت: ایران به همه تکالیفش در این قرارداد عمل کرده است؛ امیدواریم پاکستان هم خط لولهاش را تکمیل کند تا تزریق گاز به پاکستان آغاز شود.
🔹اسلامآباد قصد دارد ساخت بخش ۸۰ کیلومتری پروژه خط لوله گاز از مرز ایران تا گوادر را با هزینه ۱۵۸ میلیون دلاری آغاز کند و سخنگوی وزارت خارجه پاکستان هر گونه دخالت آمریکاییها برای توقف پروژه را رد کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#تاریخ_نفت | قرارداد ۱۹۳۳، خیانت تکرار نشدنی در تاریخ ایران
خسرو معتضد استاد تاریخ گفت:
🔹محمد مصدق پس ورود به مجلس با مطالعه دقیق شرایط تمدید قرارداد دارسی در سال ۱۳۱۲ در نطقی امضا کنندگان قرارداد را خائن خواند.
🔹مصدق میگوید که تاریخ عالم نشان نمیدهد که یکی از افراد مملکت به وطن خود در یک معامله ۱۶ بیلیون و ۱۲۸ هزار ریال ضرر زده باشد و شاید مادر روزگار دیگر نزاید کسی را که به بیگانه چنین خدمتی کند.
@khate_energy
🔺قرارداد صادرات گاز ایران به عراق تمدید شد
🔹امروز قرارداد تمدید صادرات گاز ایران به عراق به مدت پنج سال با در نظر گرفتن سبدی از انواع پرداخت صورتحساب، بین مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران و وزیر برق عراق در بغداد امضا شد.
@khate_energy
🔺#تاریخ_نفت| بازنده بزرگ در دوئل نفت شمال
🔹در قسمت نهم از ویژهبرنامه تاریخ نفت، به بازخوانی تاریخ از قرارداد قوام-سادچیکف در سال ۱۳۲۵ تا ترور ناموفق شاه و انحلال حزب توده در سال ۱۳۲۷ خواهیم پرداخت.
🔹پس از بازگشت قوام به ایران از شوروی، مذاکرات در تهران با حضور ایوان سادچیکف سفیر کبیر شوروی ادامه پیدا کرد و در نهایت در ۱۵ فروردین ۱۳۲۵ قراردادی فیمابین به امضا رسید.
🔹مفاد این قرارداد شامل خروج نیروهای شوروی از ایران و تشکیل شرکت نفت مشترک ایران و شوروی بود که پس خروج نیروهای شوروی از ایران، نمایندگان مجلس در سال ۱۳۲۶ با تشکیل شرکت نفت مشترک مخالفت کردند.
🔹در سال ۱۳۲۷ محمدرضا شاه ترور شد اما جان سالم به در برد و همین موضوع سبب شد که حزب توده منحل شود و به فعالیتهای خود تحت حمایت شوروی و به صورت زیرزمینی ادامه دهد.
قسمت نهم برنامه «تاریخ نفت» را در یوتیوب و آپارات خط انرژی ببینید 👇
🌐https://youtu.be/fbSqv0GtYTw
🌐https://aparat.com/v/ZJVG5
@khate_energy
🔺فارن پالیسی: آمریکا با ایران به عنوان یک قدرت هستهای رفتار کند
🔹فارن پالیسی نوشت: گریز هستهای ایران به صفر رسیده و واشنگتن اکنون باید با تهران به عنوان یک قدرت هستهای بالفعل رفتار کند.
🔹ایران به اندازه کافی اورانیوم با درجه تسلیحاتی برای ساخت بمب در عرض چند روز و به اندازه کافی برای مونتاژ شش سلاح در ۳۰ روز در اختیار دارد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#تاریخ_نفت | آمریکا از زمان پهلوی به دنبال تجزیه ایران بود
خسرو معتضد استاد تاریخ:
🔹جیمز فرانسیس برنز، وزیر وقت خارجه آمریکا با توجه به وضعیت نابسامان ایران پس از اشغال در جنگ جهانی دوم برای حل اختلاف آمریکا با شوروی تقسیم ایران به ۷ کشور را ارائه داد.
🔹دولت پهلوی پیشنهاد فدرالیزه شدن ایران را از مردم مخفی نگه میداشت و مصدق هم که از طریق رادیو لندن متوجه شده بود، در واکنش به آن گفت: این پیشنهاد به معنای تجزیه خاک ایران است.
@khate_energy
🔺صادرات ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق به ارزش ۱۵ میلیارد دلار
🔹مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: ایران طبق دو قرارداد گازی با عراق از ژوئیه ۲۰۱۷ تاکنون حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به ارزش ۱۵ میلیارد دلار گاز به عراق صادر کرده است.
🔹در ماه جاری میلادی، وزیر نفت عراق طلب ایران بابت صادرات گاز به این کشور را ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد که به دلیل تحریم آمریکا بلوکه شده است.
🔹سال گذشته میلادی، ایران و عراق توافق کردند که از ماه اوت ۲۰۲۳ به مدت ۶ ماه تسویه حساب دو کشور از طریق تهاتر با روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت کوره صورت بگیرد که توسط بخش خصوصی در بازار عراق خریداری و نقد میشد.
🔹در قرارداد جدید نیز طبق اعلام شرکت گاز سبد متنوعی از پرداخت صورتحساب در نظر گرفته شده تا رقم بدهی نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش یابد.
@khate_energy
🔺مصرف بنزین و گازوئیل در ناوگان حملونقل ۲ برابر استاندارد جهانی است
جلیل سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش:
🔹مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین برای ۲۴ میلیون خودرو و ۶ میلیون موتورسیکلت مصرف قابلتوجهی است و با استانداردهای جهانی تطابق ندارد.
🔹 اگر خودروهای شخصی بهصورت استاندارد مصرف کنند، با صرفهجویی روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر، میتوانیم به سوی صادرات بنزین برویم.
🔹روزانه حدود ۶۴ میلیون لیتر گازوئیل در بخش حملونقل مصرف میشود. خودروهای سنگین در کشور در هر ۱۰۰ کیلومتر ۶۵ لیتر سوخت مصرف میکنند که استاندارد جهانی آن ۳۰ لیتر است.
@khate_energy
🔺 تولید نفت ایران به ۳.۶ میلیون بشکه رسید/ ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت دنیا
🔹طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به روزانه ۳.۶ میلیون بشکه افزایش یافت که این رقم تنها ۲۰۰ هزار بشکه تا رسیدن به عدد ۳.۸ میلیون بشکه یعنی تولید نفت ایران قبل از تحریمها فاصله دارد.
🔹طبق این گزارش، آمریکا، روسیه و عربستان سه تولیدکننده اول نفت در دنیا هستند و ایران در بین ۱۰ تولیدکننده بزرگ در جایگاه هفتم قرار دارد.
@khate_energy
🔺#تاریخ_نفت | رکب نفتی به قرارداد گس-گلشائیان
🔹در قسمت دهم از ویژهبرنامه تاریخ نفت به بازخوانی تاریخ از قرارداد گس-گلشاییان در سال ۱۳۲۸ تا ملی شدن صنعت نفت در سال ۱۳۲۹ خواهیم پرداخت.
🔹انگلیسیها که نفت ارزان ایران به آنها مزه کرده بود تلاش خود را برای تمدید این قرارداد تا قرن ۲۱ کردند. لذا قرارداد گس-گلشاییان را پیشنهاد دادند که با مخالفت اقلیت مجلس پانزدهم شورای ملی به تصویب نرسید.
🔹حاجعلی رزمآرا که با کمک انگلیسیها به عنوان نخست وزیر ایران منصوب و از مخالفان اصلی ملی شدن صنعت نفت بود در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۲۹ ترور شد.
🔹با کشته شدن رزمآرا نمایندگانی که در مقابل ملی شدن صنعت نفت مقاومت میکردند از مواضع خود عقب نشینی کرده و در نهایت نفت ایران در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ ملی اعلام شد.
قسمت دهم برنامه «تاریخ نفت» را در یوتیوب و آپارات خط انرژی ببینید 👇
🌐https://youtu.be/38zZE-xd1r0
🌐https://aparat.com/v/8FxXL
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #انرژی_مدیا| هدفمندی یارانهها، یک سیاست نئولیبرالی!
🔹 درحالی کمپین رسانهای تثبیت، طرح هدفمندی یارانهها را یک سیاست نئولیبرالی میخواند که اجرای آن منجر به صرفهجویی ۱۰۰ میلیارد دلاری در مصرف بنزین شد و با افزایش قدرت خرید ۴۵ دلار به ازای هر فرد، فقط تورمی در حد ۵ درصد را ایجاد کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اظهارت جدید روحانی درباره آبان ۹۸/ اینکه من میگویم صبح جمعه متوجه گرانی بنزنی شدم، راست و دقیق است
حسن روحانی رئیسجمهور سابق:
🔹یک روز به آقای رحمانی فضلی گفتم ما که افزایش قیمت بنزین را تصویب کردهایم، سران سه قوه هم امضا کردهاند خودتان بروید هر شب جمعهای که میتوانید و مناسب است، در این هفته یا هفتههای آینده اجرا کنید، منتها ظرف سه، چهار هفته آینده این کار انجام شود، لازم نیست زمان آن را با من چک کنید، خودتان بروید و اجرا کنید.
صبح که بیدار شدم نماز صبح بخوانم دیدم زیرنویس کرده که بنزین دیشب گران شده است. برای من عجیب نبود چون اختیار داده بودم به شورای امنیت کشور. برایم این عجیب بود که چرا شب به من نگفتند. پس اینکه من میگویم صبح متوجه شدم، راست و دقیق است. تمام ماجرای آبان ۹۸، ۴۸ ساعت بیشتر نبود و ما عصر یکشنبه تظاهراتی نداشتیم.
فیلم مربوط به اظهارات نخستین روحانی از وقایع آبان ۹۸ است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#تاریخ_نفت | خروج شوروی از ایران با چاشنی بمب اتم
خسرو معتضد استاد تاریخ:
🔹ترومن رئیسجمهور وقت آمریکا پس از آنکه دید نیروهای نظامی شوروی بعد از اتمام جنگ جهانی دوم، ایران را ترک نمیکنند، به وسیله سفیر خود در مسکو استالین را تهدید به بازگشت نیروهای نظامی آمریکا به ایران میکند.
🔹استالین که از قدرت اتمی آمریکا میترسید و هنوز هم زخمهای جنگ جهانی دوم بر پیکره این کشور بهبود نیافته بود، از تکرار جنگ ترسید و نیروهای خود را از ایران خارج کرد.
@khate_energy
🔺اسلامآباد نیازمند واردات گاز ایران از خط لوله صلح است
🔹وزیر نفت پاکستان گفت: موضع اسلامآباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از ایران تنها ابراز تمایل نمیکنیم بلکه نیازمند به این پروژه هستیم.
🔹وی افزود: ما صادقانه در تلاش برای پیشبرد این پروژه هستیم و این تعهد را بارها به برادران ایرانی خود منتقل کردهایم و به دنبال دریافت معافیت از تحریم آمریکا نیز هستیم.
@khate_energy
🔺ادعای عجیب روحانی: آبان ۹۸ تقصیر رئیس قوه قضاییه وقت بود!
🔹یادداشت سردبیر| روز گذشته حسن روحانی رئیسجمهور سابق درباره وقایع آبان ۹۸ در مصاحبهای گفت: در ۹۸ وقتی بنزین گران شد، اولین کسی که توئیت زد و مخالفت کرد، آقای رئیسی رئیس قوه قضاییه بود که نامه سران قوا برای گران کردن بنزین را با خط خودش امضا کرده بود.
🔹اما دو نکته وجود دارد: اولا؛ انتقاد اصلی به اصلاح قیمت در آبانماه به شیوه اجرا برمیگردد، جایی که دولت وقت به جای اصلاح تدریجی قیمت بنزین ذیل یک برنامه توسعه حملونقل، نسخه شوکدرمانی را به بدترین شکل ممکن اجرا کرد.
🔹ثانیا؛ سیدابراهیم رئیسی در آن برهه زمانی اصلا صفحه توئیتری نداشت که درباره شیوه اجرای دولت موضعگیری کند.
🔹البته ظاهرا از دید حسن روحانی، مقصر آبان ۹۸، رئیس قوه قضاییه وقت است چرا که او میبایست برنامه جامع تدوین کند، حملونقل عمومی و سوخت جایگزین را توسعه دهد، با توجه به ملاحظات تدبیر بیندیشد و با مردم وارد گفتگو شود!
🔹با این روایت، فهرستی جدیدی از وظایف ذیل قوه قضاییه تعریف شد، لطفا از همین الان آقای محسنی اژهای برنامه خود برای حل ناترازی بنزین را ارائه کند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#تاریخ_نفت | نفت؛ به اسم ایران به کام انگلیس
خسرو معتضد استاد تاریخ:
🔹قوام السلطنه نخستوزیر بانکی تحت عنوان بانک صنعتی و معدنی را تاسیس میکند و این بانک با حسابرسیهای خود به این نتیجه میرسد که انگلیسیها در تمام ابعاد سر ایران کلاه گذاشته بودند.
🔹پول نفت کشور به جای خرج در ایران به انگلستان سرازیر میشد و نتیجه آن هم فقر، محرومیت و بیماری در ایران و قصرسازی در انگلستان بود.
@khate_energy
🔺رئیسی بدون برجام در ۳ سال از روحانی پیشی گرفت
🔹خبرگزاری ایرنا نوشت: طبق آمار وزارت اقتصاد، دولت سیزدهم در ۳ سال عملکرد خود بیش از ۸ سال دولت حسن روحانی سرمایهگذاری مصوب و معتبر خارجی جذب کرده است.
🔹میزان سرمایهگذاری مصوب و معتبر خارجی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴ برابر رقم سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۳۹۵ به عنوان اولین سال پس از اجرای برجام و امضای دهها توافق کاغذی با شرکتهای اروپایی است.
@khate_energy
🔺#تاریخ_نفت | ناگفتههایی از کودتای ۲۸ مرداد
🔹در قسمت یازدهم از ویژهبرنامه تاریخ نفت به بررسی اقدامات انگلستان در مقابله با ملی شدن صنعت نفت تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ خواهیم پرداخت.
🔹ملی شدن صنعت نفت ایران یک شکست بزرگ برای انگلستان بود و این کشور از هر ابزاری برای کاهش سنگینی این شکست استفاده کرد، به طوریکه اعلام کرد هر کشوری از ایران را نفت بخرد، تحت تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.
🔹انگلیس از ایران در دادگاه لاهه تحت عنوان تهدید صلح و امنیت برای جهان شکایت کرد که با سفر مصدق به آمریکا و سخنرانی در سازمان ملل، ورق به نفع ایران و به ضرر انگلستان بازگشت.
🔹پس از رویکار آمدن چرچیل در انگلستان و آیزنهاور در آمریکا، این دو کشور تصمیم به عملیات نظامی در ایران گرفتند که آمریکا با تامین هزینه ۱ میلیون دلاری مسئول اجرای آن میشود که در نهایت کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رقم میخورد.
قسمت یازدهم برنامه «تاریخ نفت» را در یوتیوب و آپارات خط انرژی ببینید 👇
🌐https://youtu.be/DiqF8D9yjpY
🌐https://aparat.com/v/wNQDB
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #انرژی_مدیا| ساخت ۴ میلیون مسکن با بنزین دود شده
🔹 طبق گزارش وزارت نفت، روزانه ۸۰ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در ناوگان بیکیفیت هدر میرود که ارزش آن معادل ۲۰ میلیارد دلار در سال است. با احیای این میزان هدررفت سوخت، میتوان سالانه احداث یک میلیون مسکن را تامین مالی کرد.
@khate_energy