🔺قاچاقچیهای گازوئیل، تامینکننده منابع ارزی!
توئیت محمد عنایتی خبرنگار انرژی خبرگزاری فارس
🔹قیمت گازوئیل در ایران لیتری ۳۰۰ تومان و قیمت صادراتی آن لیتری ۲۶ هزار تومان است و این اختلاف قیمت باعث افزایش انشعاب غیرمجاز در خطوط لوله و دزدی و قاچاق گازوئیل شده است.
@khate_energy
خط انرژی
🔺چرا تحریم شدیم-۱| استغنای آمریکا از نفت خلیجفارس، معامله صد ساله ایران و غرب را بهم زد 🔹مجید شاکر
🔺چرا تحریم شدیم_۲| تضعیف اقتصاد ایران بخشی از پرونده آمریکا برای مهار چین است
🔹 مجید شاکری کارشناس اقتصاد بینالملل گفت: آنچه بر رفتار آمریکا با ایران اثرگذار است عوامل دیگری را شامل میشود که تازه در اولویت مثلا ششم موضوع رفتار ایران با آمریکا نیز بر رفتار آمریکا با ایران اثرگذار میشود.
🔹وی افزود: در دور اول تحریمها، اگر چه پرونده ایران بخشی از پرونده سیاست خارجی دیگر هم بود، اما هدف امریکا اساسا تغییر رفتار ایران در موضوعات مشخص از جمله فاصله ایران از نقطه گریز هستهای بود.
🔹شاکری گفت: ولی امروز در دور دوم تحریمها به خصوص از سال ۹۸ به بعد اساسا شرایط تغییر کرده است و پرونده ایران نه فقط پرونده بین ایران و آمریکا، بلکه بخش مهمی از پرونده آمریکا-چین و بخش مهمی از پرونده آمریکا-روسیه است.
🔹وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ اولویتی برای آمریکا مهمتر از مسئله مهار چین نیست. این موضوع بارها در اسناد امنیت ملی آمریکا تکرار شده است. یکی از جدیترین مسائل مرتبط با ایران، کاهش تسهیم صادرات نفت به چین است. یعنی آمریکا به دنبال این است که تا حد ممکن از تنوع مبادی صادرات نفت به چین کاسته شود.
🔹شاکری تاکید کرد: تاکید میکنم که هیچ وقت در هیچ روزی در شرایط عادی صادرات نفت ایران به چین بیش از ۷۸۶ هزار بشکه نبوده است اما همین میزان، نقشی را در تنوع مبادی و کنترل ریسک مبادی ایفا میکند که در رفتار عربستان با چین و در رفتار روسیه با چین اثر جدی میگذارد.
🔹 وی گفت: افرادی که از نزدیک مسئله تحریمها را دنبال میکنند به این موضوع اذعان کردهاند که از سال ۹۸ به بعد دیگر تحریمهای نفتی آمریکا، نه بر صادرات نفت ایران بلکه بر واردات نفت ایران به چین است. یعنی گویا آمریکا واردات نفت توسط چین را تحریم کرده است.
@khate_energy
🔺یا گاز ایران را بخر یا خسارتش را بده
🔹چندی پیش وزیر مشاور امور نفت پاکستان عنوان کرده بود که تمایل این کشور خرید گاز از ترکمنستان است نه ایران.
🔹 درحالیکه قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان منعقد شده و در صورت عدم اجرا توسط پاکستان باید معادل ۸۵ درصد گازبها جریمه به ایران پرداخت کند.
@khate_energy
🔺زنده باد ایران، جانم فدای وطن
🔹«خط انرژی» پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل ولز را به همه هموطنان با هر گرایش سیاسی و فکری و مذهبی تبریک میگوید.
@khate_energy
🔺سد چمشیر کیفیت آب رودخانه زهره را ارتقا میدهد
🔹بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، رودخانه زهره یکی از رودخانههای جنوب کشور است که به دلیل منابع زمینشناسی مسیر رودخانه با شوری مواجه میشود و شاخص EC به عنوان یک شاخص مهم کیفیت آب در بازههای زمانی به ۴۵۰۰ معادل ۷.۵ برابر استاندارد میرسد.
🔹در همین راستا یکی از مهمترین اهداف احداث سد چمشیر در حوضه آبریز این رودخانه، تعدیل کیفی منابع آب سد به حساب میآید.
🔹بر اساس گزارشات کارشناسی منتشر شده از سوی دانشگاه شیراز، تطبیق برنامه رهاسازی با حقابه محیطزیستی میتواند زمینه تامین آب با کیفیت در کل سال را فراهم کند.
@khate_energy
khate energy - Italy (1).pdf
718.8K
🌐 هفتمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺ایتالیا و پدیدهای به نام بحران سوخت
🔹جنگ روسیه و اوکراین سبب شده تا فروش گاز طبیعی در ایتالیا به طور متوسط با ۲۸ درصد کاهش مواجه شود و بخش صنعت بیشترین آسیب را از کمبود گاز پذیرا باشد.
🔹هزینه گاز طبیعی برای خانوادههای ایتالیا بر اثر ناترازی منابع و مصارف گاز طبیعی ۹۳ درصد افزایش را تجربه کرده و به ۱۳۲۲ یورو در سال رسیده است.
🔹اقدامات ایتالیا برای کاهش آثار منفی ناترازی گاز طبیعی در ۴ بخش پاداش اجتماعی، حذف هزینه عمومی برق و تامین گاز در کنار افزایش مالیات طراحی و اجرا میشود.
#خط_ویژه
#زمستان_سرد
@khate_energy
17.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️رهبر انقلاب: مذاکره، مشکل ما با آمریکا را حل نمیکند
🔹 رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان سراسر کشور گفت: دشمن به دنبال برجام ۲ و ۳ بود. برجام ۲ یعنی ایران باید از منطقه خارج شود و برجام ۳ یعنی ایران متعهد شود که هیچ سلاح راهبردی مهمی تولید نکند.
🔹وی افزود: یک عدهای ادعای فهم سیاسی میکنند اما تحلیلهایشان در روزنامه و فضای مجازی واقعاً انسان را متأسف میکند. میگویند برای اینکه بتوانید این اغتشاشها را تمام کنید باید مشکلتان را با آمریکا حل کنید؟! مذاکره مشکل ما با آمریکا را حل نمیکند.
🔹 رهبر انقلاب اشاره کرد: آیا مذاکره با آمریکا تحریم را برداشت؟ آیا آمریکا ثروتهای مسدود شده ما را به ما پس داد؟ نه، آمریکا به تعهد عمل نمیکند. این هم مذاکره و نشستن با آمریکا.
@khate_energy
🔺ارزآوری ۴۰ میلیون دلاری توسط صادرات خدمات مهندسی نیروگاهی
🔹مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی گفت: سالانه ۳۰ میلیون دلار از صدور دانش فنی و مهندسی و ۷ تا ۱۰ میلیون دلار بابت فروش قطعات به کشورهای دیگر برای کشور به دست میآید.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ایران، نامزد تبدیل به قطب قدرت منطقه در نظم جدید جهانی
🔹ابوالفضل بازرگان کارشناس بینالملل گفت: طبیعی است که وقتی ایالات متحده در حال افول باشد سعی میکند کشورهای نامزد برای تبدیل شدن به قطب قدرت در دنیا و منطقه رو زمین بزند.
🔹 وی افزود: ایران یکی از نامزدهای تبدیل به قطب قدرت در منطقه خاورمیانه در نظم جدید جهانی در آینده است و برای اینکه به این مهم دست نیابد، آمریکا هر کاری میکند، همان کاری که برای روسیه در اوکراین کردند و برای چین در تایوان قصد دارند انجام دهند.
🔹تحلیل ابوالفضل بازرگان را حتما ببینید.
@khate_energy
🔺رمزگشایی از جعبه سیاه بنزین ۲۷ سنتی/ آیا بنزین ایران نصف قیمت صادر شد
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش گفت: وقتی دولت سیزدهم بر سر کار آمد، ما دیدیم حجم قابل توجه تعهدات صادرات بنزین شامل ۱۲ میلیون بشکه در حوزه دریایی و ۲۰۰ میلیون لیتر در حوزه زمینی باقی مانده و انجام تعهدات به دولت فعلی واگذار شده است.
🔹وی افزود: دقت کنید که در دولت قبل، خرید این محمولههای بنزین انجام شده و پول پرداخته شده بود و در خزانه رفته و مصرف شده بود و ما مجبور بودیم این تعهدات را به صورت تدریجی انجام دهیم.
🔹سالاری گفت: تعهدات صادرات بنزین از دولت قبل در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ ایجاد شده بود که طبیعتا قیمت بنزین در آن دورهها متفاوت از وضعیت فعلی است، مثلا در آن زمان محمولههایی با قیمت تنی ۲۳۵ دلار فروخته شده بود که خب عدد پایینی نسبت به وضعیت فعلی قیمت بنزین است.
🔹وی ادامه داد: توجه داشته باشید که در این قراردادها، قیمت ثابت و نه شناور در نظر گرفته شده بود و به صورت نقدی هم در همان زمان پرداخت شده بود.
🔹 سالاری عنوان کرد: این موضوع باعث شد که ما مجبور باشیم در این دولت بنزین را در قیمتهای ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلاری تحویل بدهیم درحالیکه قیمت فعلی روی تنی ۸۰۰ دلار بود.
🔹وی تاکید کرد: در نتیجه تسویه کردن قراردادهای قبلی و تحویل بنزین در آمار گمرک هم تاثیرگذار بوده است و باعث شده میانگین قیمت افت پیدا کند نه اینکه ارزانفروشی شده باشد.
مشروح این مصاحبه مهم را در سایت خط انرژی در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺وزیر نیرو به ترکمنستان سفر میکند
🔹علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو فردا ۸ آذرماه سال ۱۴۰۱ در راس هیئتی عالیرتبه از مدیران وزارت نیرو به ترکمنستان سفر میکند.
🔹پیگیری طرح مشترک ساخت نیروگاه با اتکا به گاز ترکمنستان و مسائل مرتبط با آبهای مرزی از مهمترین دستور کارهای این سفر عنوان شده است.
@khate_energy
🔺همکاری ایران و روسیه برای صادرات گاز به پاکستان
🔹 روزنامه ایران نوشت، در روزهای اخیر برخی رسانهها با استناد به اظهارات وزیر مشاور نفت پاکستان از «نه» پاکستان به گاز ایران نوشتند. در حالیکه قرارداد گازی ایران و پاکستان یک قرارداد الزامآور و حتی از نوع take or pay (بگیر یا بپرداز) است.
🔹یعنی اگر پاکستان گاز ایران را تحویل نگیرد، باید پول آن را پرداخت کند. البته گفته میشود که در اجرای این بند یک مانع وجود دارد. دولت قبل خط لوله را در ۱۰۰ کیلومتری مرز پاکستان رها کرد و به خاطر نرسیدن خط به نقطه صفر مرزی، امکان طرح شکایت را از ایران سلب کرد.
🔹اما اکنون شنیده میشود که تکمیل این خط در دستور کار است و حتی در این خصوص پنجشنبه هفته گذشته وزیر نفت بهصورت تلفنی با معاون نخستوزیر روسیه و وزیر مشاور نفت پاکستان گفتوگو کرد.
🔹علت این مذاکرات دوجانبه میان سه مقام ایران، روسیه و پاکستان این است که ایران میخواهد گاز روسیه را یا بخرد یا سوآپ کند و با استفاده از این ظرفیت صادرات گاز به پاکستان را فراهم کند.
🔹روسیه اعلام کرده که در این همکاری، خط لوله در بخش پاکستان را که حتی یک کیلومتر آن ساخته نشده، احداث و امنیت خط را نیز تأمین میکند. به این ترتیب هم قرارداد صادرات گاز ایران و پاکستان خط لوله (IP) فعال میشود و هم روسیه گاز بیشتری را صادر میکند.
🔹در همین حال، پاکستان نیز که با بحران شدید انرژی و سرکوب تقاضا مواجه است، بخشی از نیاز خود را از این محل تأمین میکند. از این رو، این ادعای «نه پاکستان به گاز ایران» رد میشود. ادعایی که در پروپاگاندای رسانهای پاکستان مطرح و از سوی رسانههای مخالف تقویت شد.
@khate_energy