🔺 یک نهاد آمریکایی مدعی شد: شناسایی ۴۰۰ نفتکش حامل نفت ایران در سه سال
🔹سازمان UANI مدعی شد که از نوامبر ۲۰۲۰ تاکنون توانسته لیست نفتکشهای مشکوک به حمل نفت ایران را از ۷۰ به ۴۶۹ مورد افزایش داده و بهروز رسانی کند.
🔹بنابر ادعای UANI، این ناوگان مشکوک شبح، متمایز اما مکمل ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران است که توانسته تحریمهای نفتی آمریکا را دور زده و میلیونها بشکه نفت ایران را صادر کند.
🔹تغییر مکرر "پرچم" نفتکش، یکی از تکنیکهای دور زدن تحریمهاست. از ۴۶۹ کشتی مشکوک، هماکنون ۲۵ درصد آنها تحت پرچم اداره دریایی پاناما هستند.
🔹بنابر گزارش این نهاد آمریکایی، لیست نفتکشهای مشکوک به حمل نفت ایران به صورت ماهانه بهروزرسانی خواهد شد و احتمال دارد به ابزار جدید ترامپ برای کاهش فروش نفت ایران تبدیل شود.
🔹دولت بایدن نیز از می ۲۰۲۲ به مدت یکسال ۲۲۳ تحریم نقطهای علیه ایران اعمال کرد که شامل ۵۰ نفتکش حامل نفت ایران بود ولی در آن برهه روند صادرات نفت ایران صعودی باقی ماند/ فرهیختگان اقتصادی
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بهینهسازی مصرف گاز چگونه مردمیسازی میشود! / خرید گاز از مردم به قیمت ۱۲ هزار تومان
🔸احسان حسینی سردبیر خط انرژی در برنامه میز اقتصاد:
🔹ما میتوانیم با ایجاد «بازار گاز»، مردم را به سمت بهینهسازی مصرف تشویق کرده و به آنها گواهی صرفهجویی گاز بدهیم تا آن را در بورس انرژی بفروشند. الان هر متر مکعب گاز در این بازار ۱۲ هزار تومان، کشف قیمت شده.
🔹پیشنهاد این است که پاداش صرفهجویی گاز نه روی قبوض گاز بلکه در قالب گواهی صرفهجویی به مردم داده شود تا خرید و فروش گاز بین آنها شکل بگیرد و انرژی در چشم مردم ارزش پیدا کند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 شروط آمریکا برای احیای برجام چه بود؟
🔸مهدی رزمآهنگ کارشناس اقتصاد بینالملل:
🔹 هیچگاه صرفا مسئله هستهای برای آمریکا اهمیت نداشته بلکه آنها برای رسیدن به یک چشمانداز با ایران مذاکره میکنند.
🔹اوباما معتقد بود که ابتدا باید از موضوع هستهای آغاز کنیم و سپس به موضوعات موشکی و منطقهای تسری دهیم. ولی ترامپ معتقد است در همان گام اول باید توافق جامع انجام شود.
🔹 بایدن نیز به دنبال گام بعد از برجام هستهای بود و شرط او برای احیای برجام به توافق در حوزه موشکی و منطقهای معطوف شد؛ اما در ایران بحث زمستان سخت را دلیل عدم احیای برجام معرفی میکردند!
@khate_energy
🔺 #تحریم_دوبل | اجرای FATF؛ روزنهگشایی در تحریم یا بستن روزنه بانکهای کوچک
🔹در پرونده «تحریمِ دوبل» به ۷ مسئله چالشی بین موافقان و منتقدان FATF میپردازیم.
🔹موافقان FATF معتقدند که باقی ماندن در لیست سیاه، روزنههای موجود برای همکاری با بانکهای کوچک دنیا را نیز میبندد؛ اما این ادعا چقدر صحیح است؟
🔹در جدول، اسامی ۱۰ بانک خارجی که به دلیل نقص تحریم ایران، توسط آمریکا جریمه شدند، آورده شده.
🔹ریسک تحریم از جنس «قطع دسترسی» به نظام تسویه دلاری و جریمه سنگین بوده ولی ریسک FATF طبق توصیه شماره ۱۹ فقط از جنس «افزایش احتیاط» در همکاری بانکی است.
🔹بانکهای کوچک نیز بر مبنای هزینه و فایده با ایران وارد تعامل شده و محاسبه میکنند که آیا منافع حاصله از دور زدن تحریمها به هزینه ناشی از ریسک جریمه توسط آمریکا میصرفد یا نه.
🔹اتفاقا همکاری ایران با FATF و ایجاد شفافیت میتواند منجر به شناسایی معدود بانکهای کوچک شده و با افزایش ریسک و هزینه تحریم، همکاری با ایران را از صرفه بیندازد.
@khate_energy
🔺 «بنزین برای همه»؛ طرح دولت پزشکیان برای رفع ناترازی
🔸شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور:
🔹اگه قرار است که کارت سوخت داده بشود به همه مردم داده بشود و بهنام شخص باشد نه بهنام خودرو. دادن کارت سوخت به کسی که ۶،۵ خودرو دارد عادلانه نیست.
🔹بحث تغییر قیمت بنزین مطرح نیست؛ دولت موافق دادن سهمیه بنزین به کد ملی است.
🔹اگر کسی بخواهد بنزین زیاد یا بنزین سوپر بزند باید قیمت واقعی آن را بپردازد.
@khate_energy
🔺 استیضاح وزیر نفت در مجلس کلید میخورد
🔹 خبرگزاری تسنیم نوشت، به نظر میرسد که پاک نژاد ممکن است اولین وزیر مردودی دولت چهاردهم باشد که مسئولیت این وزارتخانه کلیدی را به شخص دیگری واگذار کند.
@khate_energy
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 تنبیه قیمتی فقط برای ۲ درصد از کل مصرف گاز
🔸 احسان حسینی کارشناس انرژی در برنامه میز اقتصاد:
🔹مصوبه دولت برای اصلاح تعرفه گاز خیلی حداقلی بود. در پیک سرما، ۸۵ درصد از مصرف گاز توسط مصرفکنندگان خرد انجام میشود که ۴۰ درصد آن مربوط به بخش خانگی است.
🔹حال دولت فقط دو پله ۱۱ و ۱۲ را مشمول اصلاح قیمت کرده که ۵ درصد از گاز خانگی را مصرف میکنند. یعنی در مجموع برای حدود ۲ درصد از کل مصرف گاز کشور، سیاست تنبیهی اعمال شده.
🔹درحالی که کمبود گاز در زمستان معادل ۳۵ درصد کل تولید است. دولت میتوانست تعرفه گاز ادارات دولتی و استخرهای روباز آب گرم را اصلاح کند ولی انجام نداد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 پشت پرده هدررفت سوخت در نیروگاهها
🔹نیروگاهها با سهم ۳۳ درصدی، بزرگترین مصرفکننده گاز در کشور هستند که رابطه مالی تقریبا تهاتری منجر به هدررفت سوخت در آنها شده است.
🔹در برنامه هفتم توسعه، هدف بهینهسازی در نیروگاهها به میزان ۸۰ هزار بشکه معادل نفت خام در روز تعیین شده است که با اجرای آن میتوان نیمی از مصرف گازوئیل نیروگاهها کم کرد.
🔹اما دولت و وزارت نیرو باید چه اقداماتی برای افزایش راندمان نیروگاهها انجام داده و سازوکار قیمتگذاری را چگونه تغییر دهند؟ ایمان رمضانی کارشناس انرژی توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ScOwk9Jgi0g
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | آغاز جنگ تحریمها به ناوگان شبه ایران
🔹هفته جاری، وزارت خزانهداری آمریکا ۳۵ نفتکش و شرکت مشکوک در فروش نفت ایران را تحریم کرد و به نظر میرسد با حضور ترامپ فشارهای تحریمی بر لجستیک انتقال نفت کشور افزایش یابد.
@khate_energy
🔺 ارزش تولید نفت و گاز ایران چقدر است؟ سالی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار
🔹 طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۲۳، ایران با اعطای ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه انرژی، بعد از روسیه در جایگاه دوم بزرگترین نظام یارانهای قرار گرفت.
🔹مجموع یارانه انرژی در سال ۲۰۲۲ معادل ۶۲۰ میلیارد دلار بوده و سهم ایران از آن بیش از ۲۰ درصد است. اما آیا گزارش آژانس بینالمللی انرژی درست است؟
🔹طبق آمار، ایران در سال ۲۰۲۳ حدود ۱.۷ میلیارد بشکه نفت و هیدروکربن مایع تولید کرده که ارزش آن ۱۴۱ میلیارد دلار برآورد میشود.
🔹همچنین تولید گاز طبیعی ایران نیز ۲۵۱.۷ میلیارد متر مکعب به ارزش حدود ۵۰ میلیارد دلار بوده. سرجمع ارزش نفت و گاز به ۱۹۱ میلیارد دلار میرسد و با توجه به ارزان بودن قیمت انرژی در ایران، محاسبه آژانس داده پرتی محسوب نمیشود.
@khate_energy