🔺فراز و نشیب ذخیرهسازی گاز در چهار دولت/ آیا شرکت ذخیرهسازی در دولت دهم منحل شد؟
🔹رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز در صفحه توئیتر نوشت: طی روزهای گذشته موضوع انحلال، ادغام و احیای شرکت ذخیرهسازی گاز محل بحث و گفتگو قرار گرفت اما مطابق مستندات موجود ماجرا از این قرار است که:
🔹وزارت اقتصاد دولت دهم، دو شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت ذخیرهسازی گاز ایران را نامزد خصوصیسازی و انحلال میکند (صورتجلسه بررسی موضوع هم در فضای مجازی منتشر شد).
🔹در سال ۱۳۹۱ پس از پیگیریها، رایزنیها و جلسات مکرر مدیرعامل محترم وقت شرکت ذخیرهسازی با مجموعههای بالادستی اداری، امنیتی و پدافندی، شرکت ذخیرهسازی در زمره شرکتهای حاکمیتی شناخته میشود و خصوصیسازی یا انحلال آن منتفی میشود.
🔹در سال ۱۳۹۵ با یک تصمیم مدیریتی درون وزارتخانهای و با یک تحلیل مبنی بر اقتصادی نبودن فعالیتهای شرکت ذخیرهسازی، این شرکت منحل میشود و فعالیتهای آن ذیل دو طرح ذخیرهسازی به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران محول میشود.
🔹از سال ۹۶ تا سال ۱۴۰۰ نه تنها هیچکدام از طرحهای ذخیرهسازی به ثمر نرسید بلکه هیچ قراردادی برای ذخیرهسازی گاز در هیچیک از میادین منعقد نشد و کارها به مطالعه، ارزیابی یا برگزاری مناقصات بین.المللی بدون نتيجه محدود شد.
🔹در دیماه ۱۴۰۰ اولین قرارداد ذخیرهسازی تنفیذ شد. برای ۶ میدان مطالعات، تدوین شرح کار و اخذ مصوبات تغییر قالب کار آغاز شد که تاکنون یکی از آنها به عقد قرارداد منجر شده و سه فقره تا انتهای سال به قرارداد منجر میشود. واگذاری دو فقره از میادین نیز به سال ۱۴۰۲ موکول شد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺تحریفی دیگر از روزنامه هممیهن با چاشنی ۶۷ میلیون متر مکعب گاز/ تطهیر کارنامه ضعیف دولت گذشته با فر
🔺سه دروغ بزرگ روزنامه هممیهن در ۱۰ روز اخیر/ کرباسچی از نفت چه میخواهد؟
🔹در چند روز گذشته روزنامه هممیهن به طرز عجیبی با نگاههای سیاستزده، وارد مباحث فنی و کارشناسی نفت شده و اطلاعاتی خلاف واقع به مخاطبان خود ارائه میدهد.
🔹این روزنامه ابتدا در گزارشی با عنوان «اوجگیری نواصولگرایی نفتی» در تاریخ ۱۹ دی به تحریف تاریخ صنعت نفت پرداخته و به جای ارائه مستندات و مدارک صرفا با استفاده از کلیدواژههای سیاسی به برخی از چهرههای نفتی حمله کرده است.
🔹اما آش تحریف تاریخ نفت توسط این روزنامه اصلاحطلب به قدری شور بود که حتی صدای «غلامحسین حسنتاش» مدیر خبره اصلاحطلب صنعت نفت و از طرفداران سیاسی دولت سیدمحمد خاتمی را نیز درآورده است، فردی که اتفاقا در مطالب تولیدی توسط همین روزنامه نیز بارها مورد استناد قرار گرفته است. وی در مطلبی در وبلاگ شخصی خود با عنوان «قربانی شدن نظرات کارشناسی در دوگانههای سیاسی» به رویکرد سیاستزده روزنامه هممیهن به شدت انتقاد کرده است.
🔹روزنامه هممیهن در تاریخ ۲۷ دیماه در گزارش دیگری با عنوان «متهمسازی به جای ذخیرهسازی» انتقادات کارشناسان حوزه انرژی به انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت قبل و به حاشیه رفتن پروژههای ذخیرهسازی را اقدامی سیاسی خواند و از اتفاقات رخ داده در دولت یازدهم و دوازدهم دفاع کرد.
🔹اما آخرین گزارش هممیهن در تاریخ ۲۸ دیماه روی گزارشات دیگرش را سپید کرد جایی که به دروغ مدعی شد که تولید گاز ایران از پارس جنوبی ۶۷ میلیون متر مکعب کمتر از مقداری است که باید باشد.
🔹در این گزارش، روزنامه هممیهن تعلل ۸ ساله دولت قبل در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنار رفتن توتال و تعلل ۶ ساله در تعمیر کنداکتور گاز ترش فاز ۱۶ را تقصیر دولت فعلی دانسته و خبر کذبی درباره توقف تولید گاز از فاز ۱۳ پارس جنوبی منتشر کرده است!
🔹جنس ورود روزنامه هممیهن به مباحث فنی نفت به قدری سیاسی است که تعجب همه فعالان صنعت نفت حتی مدیران اصلاحطلب را نیز برانگیخته است و گویا در پشت پرده این اتفاقات باید دنبال انگیزههای سیاسی مدیرمسئول این روزنامه گشت و نه انتقادات و راهکارهای دلسوزانه و فنی.
@khate_energy
🔺۲۷۵۷ روستا در ۱۰ ماه گذشته آبرسانی شد
🔹دولت سیزدهم در قالب طرح محرومیتزدایی، آبرسانی ۷۱۳۸ روستا تحت عنوان اَبَرپروژه جهاد آبرسانی را از ابتدای سال ۱۴۰۱ کلید زد.
🔹هماکنون ۲۷۵۷ روستا طی ۱۰ ماه گذشته آبرسانی شده که معادل ۳۸ درصد از کل روستاهای طرح جهاد آبرسانی است.
@khate_energy
🔺هر آنچه باید درباره زمستان سخت اروپا بدانید/ ریشه مناقشات داخلی چیست؟
🔹دریافت این موضوع که زمستان سخت برای اروپا رخ داده یا ایران، چندان کار سختی نیست، فقط کافی است کمی رسانههای خارجی و گزارشات موسسات معتبر بینالمللی را مطالعه کنیم تا به غیرقابل مقایسه بودن این دو رخداد از جهت شدت بحران گازی اروپا و ناچیز بودن کمبود گاز در ایران پی ببریم.
🔹اما چرا برخی جریانات رسانهای نزدیک به غرب، سعی میکنند اینگونه به مخاطب القا کنند که زمستان سخت برای ایران رخ داده نه اروپا؟ در واقع دعوای دو طرف درباره زمستان سخت، دعوا بر سر واقعیات بحران گازی اروپا نیست بلکه دعوا بر سر توافق هستهای ایران و آمریکاست؛ و حال زمستان سخت با خارج شدن از بحث کارشناسی واضح، تبدیل به سناریوی رسانهای برجامیون برای حمله به دولت سیزدهم و فشار برای پذیرفتن شروط آمریکا برای توافق شده است.
🔹تعریف زمستان سخت برای ایران و انکار زمستان سخت اروپا چیز جز یک سناریوی رسانهای نیست، سناریویی که البته با سواستفاده از نامحسوس بودن اتفاقات اخیر اروپا برای مردم ایران و محسوس بودن اتفاقاتی جزئی در تربتجام و بزرگنمایی آن در رسانهها، در حال پیشروی و تاثیرگذاری بر افکار عمومی است.
🔹به زبان ساده، ابتدا این شبهه توسط برجامیون به صورت گسترده در فضای رسانهای منتشر شد که دولت سیزدهم به این دلیل حاضر به توافق با آمریکا نشد که زمستان سخت برای اروپا فرابرسد و سپس توافق در شرایط بهتری صورت بگیرد، البته تیترهای عجیب و غریب روزنامه کیهان نیز به این پازل رسانهای کمک شایانی کرد.
🔹و حال سناریوی رسانهای دیگری به صورت مکمل تعریف شده که زمستان سخت اروپا توهمی بیش نبوده پس ایران باید شروط آمریکاییها در مسائل هستهای، منطقهای و موشکی را در مذاکرات بپذیرد.
🔹در حالیکه اساسا دلیل به توافق نرسیدن مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ربطی به موضوع زمستان سخت اروپا ندارد، بلکه ناشی از عدم موافقت آمریکا برای ارائه تضمین (جهت جلوگیری از خروج مجدد از برجام) و زیادهخواهیهای این کشور برای امتیازگیری از ایران در مسائل امنیتی کشور است.
🔹گزارش خط انرژی را در لینک بخوانید. در این گزارش به تمامی ابعاد زمستان سخت و تعاریف غلط از آن در رسانههای داخلی و خارجی و سناریوی رسانهای برجامیون پرداخته شده است.
@khate_enegy
🔺یک مقایسه ساده درباره توسعه CNG با احداث پالایشگاه جدید و واردات بنزین
🔹خبرگزاری فارس نوشت، با تداوم روند فعلی تولید و مصرف بنزین تا افق ۱۴۲۰، تراز بنزین به میزان ۲۲ میلیون لیتر در روز منفی خواهد شد که برای حل آن سه راهکار وجود دارد:
🔹 ۱- افزایش تولید بنزین با احداث پالایشگاه: برای تامین ۲۲ میلیون لیتر بنزین نیاز به احداث دو پالایشگاه ۳۴۰ هزار بشکهای مشابه پالایشگاه اصفهان است که نیاز به ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد.
🔹 ۲- افزایش میزان واردات بنزین: در این حالت نیز با احتساب نرخ ۶۰ سنت به ازای هر لیتر بنزین به منظور پوشش کسری ۲۲ میلیون لیتر در روز بنزین، سالانه ۵ میلیارد دلار به هزینههای دولت افزوده خواهد شد.
🔹 ۳- بهینهسازی مصرف سوخت: قیمت گاز طبیعی حدودا یک چهارم بنزین است و واردات گاز و استفاده از آن در صنعت CNG نسبت به واردات بنزین توجیه اقتصادی دارد.
@khate_energy
🔺کاهش ۵۹ درصدی مصرف مازوت در نیروگاهها
🔹در ۹ سال گذشته متوسط مصرف مازوت روزانه واحدهای نیروگاهی از ۴۱.۷ میلیون متر مکعب به ۱۷.۲ میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرده است.
🔹کاهش ۵۹ درصدی مصرف مازوت در نیروگاه در پی آلایندگی این سوخت و افزایش هزینه تعمیرات نیروگاهها با اتکا به ارتقای پالایشگاه و افزایش صادرات اتفاق افتاده است.
@khate_energy
🔺ورژن جدید خرابکاری در مسیر ذخیرهسازی گاز از راه رسید/ این بار نوبت دولت سیزدهم است!
🔹ذخیرهسازی گاز یک راهکار آزموده شده برای تامین پیک مصرف گاز در ماههای سرد سال است. انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت قبل ضربه بزرگی به این راهکار زد و یک سکته بزرگ در مسیر اجرای این پروژهها ایجاد کرد.
🔹انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت روحانی و تعریف این شرکت در قالب یک معاونت در زیرمجموعه شرکت مهندسی و توسعه گاز باعث شد که تمامی ساختار فنی و اجرایی برای پیشبرد طرحهای ذخیرهسازی از بین برود و تا موعد ایجاد زیرساخت موردنیاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز زمان طولانی گذشته و فرصتسوزی شود.
🔹بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، توجه ویژهای به پروژههای ذخیرهسازی گاز در شرکت ملی گاز و شرکت مهندسی و توسعه گاز شد و حتی عملیات اجرایی فاز دوم شوریجه نیز آغاز شد و همچنین ۱۴ طرح به ارزش ۵ میلیارد دلار برای رساندن ظرفیت عرضه گاز از ذخیرهسازی از ۳۰ به ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز تدوین و در دستور کار قرار گرفت.
🔹حال بعد از گذشت ۱.۵ سال از عمر دولت سیزدهم ظاهرا وزارت نفت قصد دارد بار دیگر وظایف مربوط به ذخیرهسازی گاز را از یک شرکت به شرکت دیگری منتقل کند و مسئولیت این موضوع از شرکت ملی گاز گرفته و به شرکت ملی نفت بسپرد که در این صورت قطعا یک سکته جدی دیگر در مسیر پروژههای ذخیرهسازی رخ خواهد داد.
🔹انتقال معاونت ذخیرهسازی گاز به شرکت ملی نفت در حالی است که هماکنون شرکت بهینهسازی مصرف سوخت نیز در ذیل این شرکت قرار دارد و هیچ خبری از اجرای پروژههای این شرکت نیست.
🔹معلوم نیست که دلیل تجمیع شرکتها و معاونتهایی همچون بهینهسازی مصرف و ذخیرهسازی گاز در شرکت ملی نفت چیست؟ آیا وزارت نفت دولت سیزدهم قرار نیست از گذشته درس عبرت بگیرد؟
@khate_energy
🔺صادرات نفت ایران رکورد چهار سال گذشته را شکست
🔹طبق آمار کپلر و ورتکسا، صادرات نفت ایران در ماه نوامبر به حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز رسید و ماه گذشته نزدیک به بالاترین میزان در چهار سال گذشته (معادل ۱.۴ میلیون بشکه در روز) بوده است.
@khate_energy
🔺یک نمودار و رد ۳ تحریف بزرگ برجامیون درباره صادرات نفت ایران + سند
🔹بلومبرگ در گزارشی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۳ میلیون بشکه در روز، نموداری از صادرات نفت ایران در سالهای گذشته طبق آمار کپلر و ورتکسا منتشر کرد که سه ادعای بزرگ برجامیون درباره فروش نفت را رد میکند.
🔵 روند افزایشی صادرات نفت ایران از دولت ترامپ آغاز شد نه بایدن
🔹طبق این گزارش، روند افزایشی صادرات نفت ایران از دولت ترامپ و ۶ ماه قبل از روی کار آمدن دولت بایدن آغاز شده است و از رقم ۲۵۰ به ۵۰۰ هزار بشکه در پایان دولت ترامپ رسیده و دو برابر شده است.
🔹در نتیجه ادعای افزایش صادرات نفت ایران به دلیل لطف و حسن نیت بایدن کاملا خلاف واقعیت است و فروپاشی فشار حداکثری نه به خواست آمریکا بلکه به دلیل ناتوانی این کشور بوده است.
🔵تصدیق رشد ۴۵ درصدی صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم
🔹طبق آمار کپلر و ورتکسا، صادرات نفت ایران با استقرار تیم جدید در وزارت نفت از حدود ۶۰۰ هزار بشکه به میانگین ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و رشد ۴۰ الی ۴۵ درصدی صادرات نفت طبق ادعای دولتمردان را اثبات میکند و نشان میدهد سیاست بازارسازی نفت برخلاف ادعای برجامیون جواب داده است.
🔹پیش از استقرار تیم جدید، بیژن زنگنه وزیر سابق نفت در مکاتباتی با روحانی و رئیسی عنوان کرده بود که روند صادرات نفت نزولی خواهد شد که اگر به نمودار دقت شود تیم فعلی وزارت نفت، فروش نفت را در یک حالت کاهشی تحویل گرفته و افزایش دادند.
🔵رد ادعای تصاحب بازار نفت ایران توسط روسیه
🔹رقم صادرات نفت ایران بعد از ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ ابتدا کمی افزایش و سپس کمی کاهش یافت به طوریکه میانگین رقم صادرات نفت ایران تغییری نکرد. بدین ترتیب ادعای تصاحب بازار نفت ایران توسط روسیه طبق گزارش موسسات رد میشود.
🔹به نظر میرسد نوسانات افزایشی و کاهشی در محدود ۵۰ هزار بشکه تحت تاثیر تحولات دیگری در بازار نفت مثلا افزایش یا کاهش تقاشای چین رخ داده باشد نه جنگ روسیه و اوکراین.
🔵تحریمهای جدید آمریکا بر شبکه فروش نفت ایران نتیجه عکس داد
🔹برجامیون مدعی بودند که صادرات نفت ایران به دلیل لطف و حسن نیت جو بایدن افزایش یافته اما بعد از ژوئن سال گذشته میلادی، آمریکا ماهانه سلسله تحریمهای هدفمندی را بر شبکه فروش نفت ایران اعمال کرد، اقدامی که طبق آمار کپلر و ورتکسا تاثیر معکوسی بر صادرات نفت ایران داشته است.
🔹در نتیجه ثابت میشود که افزایش صادرات نفت ایران ربطی به لطف بایدن نداشته و اتفاقا گزارشات متعددی از فشار دولت بایدن به چین به عنوان مقصد اصلی صادرات نفت ایران در رسانهها موجود است که از همان ماههای ابتدایی دولت بایدن آغاز شده است.
@khate_energy
🔺سرمای فراگیر دوباره وارد کشور شد/ مردم در مصرف گاز صرفهجویی کنند
🔹عباس اعظمی سخنگوی شرکت ملی گاز گفت: سامانه جدیدی روز گذشته از سمت غرب کشور وارد شده و دمای هوای تعداد زیادی از شهرهای غربی کشور بین منفی ۲۰ تا منفی ۲۷ درجه سانتیگراد قرار گرفت. این سامانه به تدریج به مناطق مرکزی کشور نیز میرسد.
🔹وی افزود: پیشبینی میکنیم طی روزهای پیش رو، مصرف گاز خانگی به ۶۶۰ تا ۶۷۰ میلیون مترمکعب در روز برسد که رقم بزرگی است، لذا از مشترکان میخواهیم که توجه لازم را به مصرف بهینه گاز در این روزهای سرد سال، داشته باشند.
@khate_energy
🔺افزایش فشار آمریکا به چین برای کاهش صادرات نفت ایران/ برجامیون باز هم تحلیل غلط ارائه کردند
🔹رابرت مالی، نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران روز دوشنبه به بلومبرگ گفت: چین مقصد اصلی صادرات غیرقانونی ایران است و مذاکرات برای منصرف کردن پکن از چنین خریدهایی تشدید خواهد شد.
🔹مالی این موضوع را تکذیب کرد که ایالات متحده از حضور نفت ایران در بازارهای جهانی خوشحال است تا زمانی که به حفظ قیمتها کمک کند.
🔹وی درباره افزایش صادرات نفت ایران گفت: نه، ما با آن خوب نیستیم. آیا میتوانیم تحریمهای خود را بهطور کامل اجرا کنیم؟ نه. اما ما تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم که آنها اجرا میشوند.
🔹در روزهای گذشته طرفداران برجام در ایران عنوان کرده بودند که آمریکا به دلیل ایجاد تعادل در بازار نفت از فروش نفت ایران ممانعت نمیکند.
@khate_energy
🔺پرمصرفهای پله ۱۲ گاز نقرهداغ شدند/ مرفهنشینان یا بهینه مصرف کنند یا قیمت واقعی بپردازند
🔹 به نظر میرسد تیتر رسانه هگمتانه آنلاین نیاز به اصلاح بدین صورت دارد: "پرمصرفهای مرفهنشین همدان، بابت مصرف خارج از عرف گاز، یارانه پنهان بیشتری دریافت نکردند".
🔹طبق گزارش شرکت ملی گاز، ۶۰ درصد مردم همدان با قرار گرفتن در سه پله اول مصرف، هیچ افزایش قیمتی در قبوض گاز نداشتند اما مشترکانی که بیش از ۹۲۵ متر مکعب گاز مصرف کردهاند بابت این مصرف بیرویه، به ازای هر متر مکعب ۶۰۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد.
🔹هیچ دلیلی وجود ندارد که در شرایط کمبود گاز در کشور دولت به جای تنبیه پرمصرفها با اعطای یارانه پنهان گاز آنها را تشویق به مصرف بیشتر گازی کنند که سهم مردم شهرستانهای واقع در انتهای شبکه گاز مثلا تربت جام است.
@khate_energy
🔺در فشارافزایی پارس جنوبی از قطر جلوتریم
🔹 محسن خجستهمهر مدیرعامل شرکت نفت گفت: قطریها هماکنون در فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی در حال انجام کارهای مطالعاتی هستند اما ایران کار مطالعاتی را تقریبا تمام کرده و تولید دو کمپرسور نیز آغاز شده است.
🔹وی ادامه داد: پیشرفت تولید کمپرسور بخش خشکی ۸۴ درصد و پیشرفت تولید کمپرسور بخش دریایی ۳۰ درصد است. ما هماکنون در مرحله انتخاب پیمانکار EPC هستیم.
@khate_energy
🔺ایران به رده چهارم باشگاه بزرگان اوپک بازگشت
🔹روزنامه ایران نوشت، جایگاه ایران در رقابتهای تنگاتنگ بین بزرگان سازمان اوپک در آخرین ماه سال ۲۰۲۲، پس از مدتها انتظار یک پله بهبود یافت.
🔹طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی, ایران با تولید ۲.۷۲ میلیون بشکه نفت خام، رقیب خود کویت را پشتسر گذاشت و بر سکوی چهارمین تولیدکننده برتر سازمان اوپک تکیه زد.
🔹کویت در ماه نوامبر ۲.۶۸ میلیون بشکه در روز و در ماه دسامبر ۲.۶۶ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده که کمتر از ایران بوده است.
🔹عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۰.۴۸ میلیون بشکه نفت، بزرگترین تولیدکننده اوپک در ماه دسامبر بود. پس از این کشور، عراق با ۴.۴۵ میلیون بشکه در روز در رتبه دوم و امارات متحده عربی با ۳.۲۳ میلیون بشکه در روز در رتبه سوم قرار گرفتهاند.
@khate_energy
🔺دستکاری کنتورها در اسکاتلند و ایرلند برای کاهش قبوض انرژی
🔹کمپین انجمن برق SELECT و فدراسیون کارفرمایان لولهکشی اسکاتلند و ایرلند شمالی (SNIPEF) میگویند که بحران هزینه زندگی باعث افزایش نگرانکننده در دستکاری کنتورها با هدف کاهش قبوض انرژی شده است که نتایج بالقوه مرگباری دارد.
🔹به گزارش رسانه محلی deadline، دزدی انرژی به این روش یک عمل نگرانکننده و غیرقانونی است که اغلب توسط فیلمهای به اشتراک گذاشته شده در رسانههای اجتماعی تشویق میشود. اما زندگی را به خطر میاندازد و میتواند عواقب مرگباری برای افراد بیگناه داشته باشد.
🔹این دو شرکت در بیانیهای عنوان کردهاند که ما از همه خانوارها و بازرگانان میخواهیم در صورت مشکوک شدن به دستکاری کنتور، فوراً با شرکت انرژی مربوطه تماس بگیرند.
@khate_energy
🔺رکورد ساخت نیروگاه بدون «تصمیم سخت» شکسته شد
🔹محمد عنایتی| روز گذشته اسحاق جهانگیری، در توییتر نوشت: بحران انرژی ایران سال به سال بدتر میشود و کار از شعارها و وعدههای بیاساس گذشته است. راه حل چیست؟ توسعه ظرفیتهای تولیدی و مدیریت مصرف به صورت همزمان. اجرای آن هم نیازمند دسترسی به فناوریهای روز و میلیاردها دلار سرمایهگذاری در بخش نفت، گاز و برق است. زمان تصمیمهای سخت فرا رسیده...
🔹این اظهارات جهانگیری که گویا به احیای برجام اشاره دارد، صحبت تازهای نیست که مردم نیز نتایج آن را دیدهاند، بطوریکه دولت سیزدهم در اوج بحران خاموشی، زمانی که میزان ناترازی منابع و مصارف برق به ۱۵ هزار مگاوات رسیده و پیشبینی میشد این عدد در تابستان سال ۱۴۰۱ به نزدیک ۲۰ هزار مگاوات برسد، سرکار آمد و میراثدار ۸ سال عملکرد نامناسب در این بخش شد.
🔹دولت سیزدهم بر خلاف دولت قبل، اتکا به ظرفیتهای داخل کشور به جای گره زدن مسائل حیاتی مردم به سیاست خارجی را در دستور کار قرار داد، بر این اساس، ابراهیم رئیسی گفت: «ما این را هم اعلام کردیم و هم اقدام کردیم که ما پیشرفت کشور و مشکلات اقتصادی را بند به مذاکرات با کشورهای خارجی نمیکنیم.»
🔹نتیجه تغییر نگاه در حوزه اجرایی کشور سبب شد تا در سال اول فعالیت دولت، زمینه ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه مهیا شده و رکورد تاریخی ساخت واحدهای تولید برق در کشور شکسته شود، رکوردی که پیشتر به سال ۱۳۸۹ با ساخت ۴۹۳۵ مگاوات نیروگاه تعلق داشت. از سوی دیگر، در سال دوم دولت مقرر شد که زمینه ساخت ۷ هزار مگاوات نیروگاه میها شده و در دومین سال فعالیت دولت سیزدهم برای دومین بار رکورد ساخت نیروگاه در یک سال شکسته شود.
🔹ثبت این رکوردها در شرایطی اتفاق افتاد که کشور روند مذاکرات خود با همه کشورها را در پی گرفت و بدون گره زدن مسائل و مشکلات به خارج، زمینه تامین پایدار برق را مهیا کرد، در حقیقت بدون گرفتن «تصمیم سخت» زمینه توسعه زیرساخت تولید برق کشور مهیا شد.
@khate_energy
🔺استودیو خط انرژی راهاندازی شد
🔹به امید خدا از هفتههای آتی، با دعوت از کارشناسان و مدیران حوزه انرژی از نظراتشان برای بهبود محتوای این رسانه استفاده خواهیم کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ماجرای قطع گاز وارداتی از ترکمنستان در زمستان جاری
🔹با ورود سرمای بیسابقه و رسیدن دما در ترکمنستان به منفی ۲۰ درجه، این کشور از صادرات گاز خود به سایر کشورها ناتوان شد و اوضاع به قدری بحرانی شد که حتی گاز پایتخت ترکمنستان نیز قطع شد!
@khate_energy
🔺قبض گاز ۶۵ درصد مشترکان «هیچ» تغییری نکرده است
🔹جواد اوجی وزیر نفت با اشاره صدور قبوض گاز با تعرفه جدید گفت: قبض گاز ۶۵ درصد مشترکان هیچ تغییر نکرده است؛ فقط کسانی از قبض گازشان شاکی شدند که نامتعارف مصرف میکردند.
@khate_energy
🔺مشترکی که ۱۲ برابر الگو مصرف کرد و ۳۵ میلیون تومان یارانه گاز گرفت!
🔹در روزهای گذشته قبوض گاز مشترکان پرمصرف مرفهنشین در فضای مجازی دست به دست میشود و آنها در پی ایجاد جو رسانهای برای کاهش قبوض گاز و افزایش بهرهمندی از یارانه گاز هستند که امری خلاف عدالت است.
🔹برای مثال یکی از این قبوض را بررسی میکنیم. میزان مصرف گاز این مشترک ۵۷۰۶ متر مکعب بوده و در پله مصرف ۱۲ قرار دارد.
🔹طبق تصویر، قبض گاز این مشترک بابت مصرف ۵۷۰۶ متر مکعب گاز معادل ۱۳ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان محاسبه شده است. شایان ذکر است که این مشترک ۱۲ برابر الگو، گاز مصرف کرده است.
🔹حال با در نظر گرفتن قیمت گاز صادراتی ایران معادل ۳۰ سنت و قیمت ارز معادل ۲۸۵۰۰ تومان، ارزش واقعی گاز مصرفی این مشترک، حدود ۴۸ میلیون و ۷۸۶ هزار تومان خواهد شد.
🔹به بیان دیگر این مشترک بابت مصرف ۱۲ برابری گاز نسبت به عموم مردم، حدود ۳۵ میلیون تومان یارانه پنهان گاز دریافت کرده است.
🔹طبق گزارش شرکت گاز قبض گاز تنها ۱.۶ درصد از مشترکان مرفهنشین نجومی شده و مابقی در سطوح قبلی باقی مانده است.
@khate_energy
🔺تنها قبض گاز ۱.۶ درصد از مشترکان پرمصرف نجومی شد
توئیت سجاد طاهری خبرنگار انرژی خبرگزاری برنا
🔹طبق آمار شرکت ملی گاز، قبض گاز ۸۹ درصد مشترکان گاز کمتر از ۱۰۲ هزار تومان است و ۶۰ الی ۶۵ درصد مشترکان اصلا افزایش قیمت در قبض گاز نداشتهاند.
🔹قبوض میلیونی گاز متعلق به مشترکان دو پله آخر مصرف است که جزو اقشار مرفه جامعه محسوب میشوند و امکانات و ویلاهای لاکچری داشته و درآمدشان نه تنها ریالی نیست بلکه فرادلاری است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺جای خالی بهینهسازی مصرف سوخت در لایحه بودجه ۱۴۰۲/ پیشنهاد کمیسیون انرژی چیست؟
🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی در صفحه توئیتر خود نوشت: متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به بهینهسازی مصرف انرژی توجه نشده، با اینکه این موضوع هم فوریت و هم اولویت دارد.
وی افزود: کمیسیون انرژی قصد دارد تاسیس صندوق ویژهای را با پیشبینی منابع اولیه مناسب برای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی دنبال کند.
@khate_energy
🔺تسنیم همچنان به نفع اقلیت مرفهنشین تیتر میزند/ هیاهو برای کاهش قبوض گاز یک درصدیها
🔹خبرگزاری تسنیم امروز در مطلبی عنوان کرد که در خراسان جنوبی قبوض گاز نجومی برای مردم صادر شده است.
🔹این ادعا درحالی است که طبق آمار شرکت گاز کمتر از یک درصد مشترکان گاز خانگی در پله ۱۱ و ۱۲ حضور دارند و اتفاقا مرفهنشین نیز هستند، مشمول قبوض گاز نجومی شدهاند.
🔹روز گذشته نیز این خبرگزاری عنوان کرده بود که قبض گاز مردم استان لرستان به ۱۲ میلیون تومان رسیده و نجومی شده ولی آنچه باعث صدور این قبوض شده، مصرف حداقل ۵۰۰۰ متر مکعب گاز در یک ماه بوده که عدد بسیار عجیب و غریبی است.
@khate_energy
🔺دستور رئیسجمهور برای تخفیف ۷۰ درصدی در قبوض گاز جدید
🔹مسلم رحمانی مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: طبق تعرفه جدید گاز، قبض گاز ۶۰ درصد مردم هیچ تغییری نکرد و قبض گاز حدود ۹۰ درصد مردم کمتر از ۱۰۲ هزار تومان اعلام شد.
🔹رحمانی اظهار داشت: فقط مشترکان دو پله آخر که حدود ۱.۶ درصد از مشترکان را شامل میشوند؛ شاهد قبوض بالایی به دلیل مصارف غیرمتعارف بودند.
🔹وی افزود: اما با توجه به ارقام چند میلیونی در برخی از قبوض گاز، رئیس جمهور محترم دستور دادند که ۷۰ درصد از افزایش قبوض گاز از بازه زمانی ۱۶ آذرماه تا آخر اسفندماه امسال به مردم بخشیده شده و تخفیف داده شود.
🔹رحمانی گفت: یعنی فرمول تخفیف بدین صورت است که یکبار قبض گاز با تعرفه قدیم و یکبار با تعرفه جدید محاسبه میشود و در صورت افزایش قبض، ۷۰ درصد از آن به مشترکان بخشیده میشود.
🔹وی افزود: مثلا حدود ۶۰ درصد مردم که قبض گازشان هیچ تغییری نکرده طبیعتا تخفیفی نیز دریافت نخواهند کرد ولی مابقی مشترکان از این تخفیف بهرهمند خواهند شد.
@khate_energy
🔺کممصرفها هیچ سهمی از تخفیف گازی دولت ندارند!
🔹خبرگزاری فارس نوشت، روز گذشته رئیس جمهور دستور داد که ۷۰ درصد از افزایش قیمت قبوض گاز شهروندان بخشیده شده و تخفیف داده شود.
🔹بدین ترتیب حدود ۶۰ درصد مردم که در پله ۱ تا ۳ مصرف قرار دارند و قبض گازشان هیچ تغییری نکرده، طبیعتا تخفیفی نیز دریافت نخواهند کرد.
🔹تخفیف دولت برای مشترکان پله «۴ تا ۶» و «۷ تا ۱۰» نیز به طور میانگین ۱۰ هزار تومان و ۱۰۰ هزار تومان بوده است، یعنی «تقریبا هیچ».
🔹اما این تخفیف ۷۰ درصدی زمانی قابل توجه خواهد بود که مرفهنشینان با مصرف گاز چند هزار متر مکعبی را شامل میشود و به آنها تخفیفات ۱۰ میلیون تومانی داده میشود.
🔹طبق دستور رئیسی، مشترکانی که در هفتههای گذشته با فشار آوردن به خانواده خود در مصرف بهینه گاز تلاش کردند هیچ سهمی از تشویق دولت نداشتند و در عوض پرمصرفهای مرفهنشین یا سهلانگار تخفیفات چند میلیونی میگیرند.
@khate_energy