5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 بندر سالیانکا؛ بندری با مالکیت ایران در خاک روسیه
🔹تیم ثریا در مستند جدید خود با عنوان «همسایه شمالی» به بررسی ظرفیتهای همکاری اقتصادی ایران و روسیه پرداخته است.
🔹در قسمت سوم از این مستند به بندر سالیانکا اشاره میشود که مالکیت آن با سهم ۵۳ درصد متعلق به ایران است اما در شرایط نیمهفعال قرار دارد.
🔹بندر سالیانکا در منطقه اقتصادی استان آستراخان و در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال دریای خزر واقع شده و از طریق رودخانه ولگا به خزر متصل میشود.
🔹این بندر در مسیر کریدور شمال-جنوب قرار دارد و نخستین محموله آزمایشی ارسالی از روسیه به هند نیز از سنپترزبورگ به بندر سالیانکا ارسال شد.
🔹این محموله سپس با عبور از دریای خزر در بندرانزلی تخلیه شد و تا بندرعباس با کامیون و سپس با کشتیهای کانتینربر به بندر ناواشیوا در هند رسید (بیشتر بخوانید).
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 رویگردانی تجار از دلارزدایی ایران و روسیه!
🔸مهدی صفری معاون سابق دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه:
🔹اولین کار بزرگ ایران برای تسویه ارزی در پلتفرم بریکس و شانگهای را با روسیه انجام دادیم و الان بانک مرکزی دو کشور با یکدیگر کار میکنند و در شرایط تحریم بهم متصلند.
🔹یعنی یک تجار ایرانی میتواند به صورت ریالی به کشور روسیه جنس بفروشد و تبادلات روبلی و ریالی دو کشور مستقل از نظامات دلاری انجام میشود.
🔹الان ما راحت میتوانیم السی با روسیه باز کنیم اما تجار به دلیل اختلاف ارز نیما و بازار آزاد وارد این فرآیند نمیشوند. ایجاد بازار توافقی این مشکل را رفع میکند.
@khate_energy
🔺 احیای ۳۶۰ میلیون دلار با ۲ درجه کمتر
🔹طبق اعلام رئیس مجلس، همراهی مردم با پویش «۲ درجه کمتر» باعث شده با صرفهجویی در مصرف گاز، روزانه به میزان ۳۶۰ میلیون دلار به کشور کمک شود.
@khate_energy
🔺 گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شد!
🔸دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی:
🔹بهعلت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به پتروشیمیها محدود شده و گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شده است.
🔹امیدواریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی که صنعت پتروشیمی برای تشویق مردم به صرفهجویی ورود کرده، گاز بیشتری به واحدهای پتروشیمی تخصیص یابد.
🔹از وزارت نفت گلهمندیم که هنوز قراردادهای سرمایهگذاری پتروشیمیها در بخش بالادستی گاز امضا و نهایی نشده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺پشت پای پزشکیان به قرارداد خرید ۷۹۱ واگن از چین/ دولت رقم پیشپرداخت را واریز نمیکند!
🔹امروز رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران خبر داد که دولت به تعهدات خود درباره پرداخت هزینه واردات ۶۳۰ واگن از چین عمل نکرده.
🔹 طبق این قرارداد، دولت موظف است ۱۵ درصد از ارزش قرارداد را در ابتدا واریز کند اما تاکنون ۹.۵ درصد را خود شهرداری تهران پرداخت کرده و دولت حتی مابقی مبلغ را نیز نمیپردازد.
🔹تفاهمنامه خرید واگن از چین در سال ۱۳۹۶ امضا شد اما با تخریب روابط دو کشور در دولت روحانی به اغما رفت.
🔹با آمدن دولت سیزدهم، شهرداری تهران در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ موفق به احیای این قرارداد برای خرید ۷۹۱ واگن به ارزش یک میلیارد دلار شد.
🔹اما مجددا با تغییر دولت، تاکنون پیش پرداخت اولیه قرارداد انجام نشده. در سفر ماه گذشته معاون نخستوزیر چین به ایران، وی در دیدار با محمدرضا عارف بر اجرای قرارداد تاکید کرد.
🔹طبق این قرارداد که بین دولت ایران و چین امضا شده، قرار بود ۱۵ درصد از ارزش قرارداد به صورت نقدی و مابقی از مسیر سایناشور تامین مالی صورت بگیرد.
@khate_energy
🔺 سایه استیضاح بر سر وزیر نفت
🔹احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس: تاکنون استیضاح آقایان پاکنژاد و همتی وزرای نفت و اقتصاد به ترتیب با ۲۳ و ۷۰ امضا به طور رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.
🔹دستاورد وزارت نفت در ۴.۵ ماه گذشته را میتوان در خاموشیهای پاییزی و زمستانی، امضای یک تفاهمنامه با بسیج و صدور پیامهای متعدد تبریک و تسلیت توسط وزیر نفت خلاصه کرد.
@khate_energy
🔺تولید ۱۳ میلیارد لیتر بنزین و گازوئیل در پالایشگاه اصفهان/ رونمایی از یارانه ۱۵۰ همتی دولت
🔹طبق آمار اعلامشده از پالایشگاه اصفهان، این پالایشگاه برآورد میکند، مجموع تولید روزانه بنزین و گازوئیل خود را در سال ۱۴۰۳ به ترتیب ۴.۴ میلیارد لیتر و ۸.۸ میلیارد لیتر در روز برساند.
🔹بر اساس کدال، این پالایشگاه هر لیتر بنزین را با قیمت ۲۰ هزار تومان و هر لیتر گازوئیل را با قیمت ۲۱ هزار تومان به دولت میفروشد.
🔹دولت نیز با پرداخت ۱۵۱ هزار میلیارد تومان یارانه، این سوختها را با قیمتهای تثبیتی به مردم عرضه میکند؛ بهطوریکه هر لیتر بنزین بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان و هر لیتر گازوئیل بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ تومان به فروش میرسد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نقشهخوانی از معمای ترافیک تهران
🔹طبق برآوردها، هدررفت بنزین در ترافیک و آلودگی هوا، سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار به شهروندان پایتخت ایران آسیب وارد میکند.
🔹کارشناسان بر این باورند که پیادهسازی الگوی توسعه شهری TOD میتواند سبب کاهش وابستگی به خودروهای شخصی و استفاده بیشتر از حملونقل عمومی شود و بخشی از ناترازی بنزین را برطرف کند.
🔹اما چگونه میتوان استفاده از مترو و اتوبوس را برای مردم، اقتصادی کرد؟ مهران قنبریمطلق عضو سازمان نظام ساختمان استان تهران درباره چالشها و راهکارها توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/DmoAY3cD_Vc
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 احیای هستهای با گذر از خاتمی به احمدینژاد
🔸 فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی:
🔹تفکر خاصی در کشور وجود دارد که در سال ۸۲ یک مسئله حقوقی با آژانس را به یک مسئله سیاسی در داخل تبدیل کرد. این تفکر در ۲ سال دستاوردهای هستهای کشور را با طرف خارجی معامله کرد.
🔹در دولت خاتمی با عنوان تعلیق داوطلبانه، صنعت هستهای ایران به تعطیلی کشانده شد. قبل از آمدن احمدینژاد، رهبری دستور دادند که هر دولتی تعلیقها را پذیرفته، همان هم باید بردارد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | قیمت برق غول تجدیدپذیر اروپا منفی شد
🔹آلمان با سهم ۲۲ درصدی، بزرگترین تولیدکننده برق سبز در قاره اروپاست که در نخستین روز معاملات در ۲۰۲۵ با قیمت منفی برق مواجه شد!
@khate_energy