فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 پشت پای دولت روحانی به ذخیرهسازی گاز/ ارثیهای با خسارت ۸ میلیارد دلار
🔹با وجود اهمیت ذخیرهسازی گاز در ایران برای مدیریت پیک مصرف زمستانی، در دولت گذشته شرکت ذخیرهسازی گاز بدون هیچ دلیل منطقی منحل شد و در ۸ سال گذشته هیچ توجهی به پروژههای ذخیرهسازی گاز نشد.
🔹در دولت دهم نیز یکبار در سال ۹۰ بحث انحلال این شرکت مطرح شده بود که با مخالفت اعضای دولت مواجه شد و سخنان محمود احمدینژاد درباره اهمیت ذخیرهسازی گاز در دی ماه سال ۹۱ و افتتاح پروژه ذخیرهسازی گاز سراجه گویای این واقعیت است.
🔹ولی با آمدن دولت یازدهم، زمزمههای انحلال این شرکت قوت گرفت و در نهایت در سال ۹۷ بعد از ۵ سال بیتوجهی به ذخیرهسازی گاز، این شرکت منحل شد و حال در دولت سیزدهم مجددا ۱۴ طرح ذخیرهسازی تدوین شده است.
🔹اگر پروژههای ذخیرهسازی در دولت گذشته کنار گذاشته نمیشد هماکنون روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب به عرضه گاز ایران افزوده میشد و نه تنها کمبود گازی در کشور وجود نداشت بلکه تمامی سوخت نیروگاهها با گاز طبیعی تامین میشد و با صادرات گازوئیل و مازوت آزاد شده، سالانه ۸ میلیارد دلار نصیب کشور میشد.
@khate_energy
🔺بعد از برجام چینیها را از برخی پروژهها اخراج کردند/ روسیه بزرگترین سرمایهگذار خارجی در ایران
🔹علی فکری، معاون وزیر و رئیسکل سازمان سرمایهگذاری در گفتگو با فرهیختگان عنوان کرد که؛ طی یکسال اول دولت سیزدهم در مقایسه با یکسال پایانی دولت دوازدهم، میزان جذب سرمایهگذاری خارجی ما نزدیک به ۲ برابر شده و به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده است.
🔹از حدود ۵ میلیارد دلاری که صحبت کردیم در یک سال اول نزدیک به ۲.۸ میلیارد دلار از روسیه سرمایه خارجی جلب شد و کشورهای بعدی هم اگر در آمارهایی که منتشر شده ملاحظه کنید، امارات، ترکیه، افغانستان، چین هستند.
🔹دولت روحانی پس از برجام چینیها را از یکسری از پروژههای ایران اخراج کرد. خیلی از روندهای مثبت ایجاد شده در روابط ایران و چین در دولت روحانی (بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶) متوقف شده بود و دولت سیزدهم تلاش میکند تا روابط را به همان ریل و نرمال و عادی خود بازگرداند.
🔹چینیها بهواسطه سیاست مستقل ایران، کشورمان را بهعنوان یک شریک تجاری- سیاسی راهبردی نگاه میکنند. سند همکاری ۲۵ ساله در واقع نوعی چشمانداز آینده همکاری بین ایران و چین بوده و قراردادها باید در داخل آن تنظیم شود، این سند چشمانداز است نه عدد و رقمی در این سند وجود دارد، نه پروژههای خاص و ویژهای در این سند مورد توجه است. چینیها در پروژه سرمایهگذاری سرخس حضور دارند.
🔹این حرف که اگر پس از برجام اجازه میدادیم شرکتهای آمریکایی به ایران بیایند موجب میشد ترامپ از برجام خارج نشود حرفی غلط است. شرکتهای آمریکایی بهدلیل محدودیتهای تحریمی بسیار سنگین گذشته، نمیتوانستند به ایران بیایند.
@khate_energy
🔺گاز استخر روباز صدف قطع شد/ بچه پولدارها گریه نکنند
🔹 عباس اعظمی مدیر روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در صفحه توئیتر خود از قطعی گاز استخر روباز صدف توسط مأموران شرکت ملی گاز خبر داد.
@khate_energy
🔺گاز ۴۵٠٠ مشترک تربتجام وصل شد
🔹مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: عصر امروز عملیات وصل مجدد گاز مشترکان در تربتجام آغاز شد و تاکنون گاز چهار هزار و ۵۰۰ مشترک وصل شده است و تا آخر امشب گاز همه مشترکانی که قطع شده به شبکه متصل خواهد شد.
@khate_energy
🔺مردم تهران بیتوجه نسبت به کمبود گاز هموطنان خود/ خراسان رضوی و اصفهان با شرکت گاز همکاری کردند
🔹طبق گزارش شرکت ملی گاز، مصرف گاز در سه استان تهران، خراسان رضوی و اصفهان به عنوان سه استان پرمصرف در نمودار آورده شده است.
🔹طبق این نمودار، مصرف گاز در تهران نه تنها کاهش نیافته بلکه از جمعه تاکنون روزانه ۳ میلیون متر مکعب افزایش نیز داشته است.
🔹این افزایش مصرف در حالی است که حدود ۵ میلیون متر مکعب از مصرف گاز اداری این استان به دلیلی تعطیلی کاهش یافته بود که به نظر میرسد همه آن با افزایش مصرف گاز خانگی خنثی شده است.
🔹اما مردم استانهای خراسان رضوی و اصفهان همکاری خوبی با شرکت ملی گاز داشته و مصرف گازشان را به ترتیب ۶ و ۴ میلیون متر مکعب در روز کاهش دادهاند.
🔹طبق آمار وزارت کار، ۸۹ درصد از مشترکان پرمصرف گاز در پلههای ۸ تا ۱۲ در شمال تهران ساکن هستند و امکانات عجیب و غریب مرفهنشینان این شهر مانع از کاهش مصرف گاز شده است.
🔹روز گذشته، مدیر روابط عمومی شرکت گاز از قطعی گاز استخر روباز صدف، یکی از استخرهای لاکچری قشر مرفه توسط مأموران این شرکت خبر داده بود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺عدم اعتقاد به ذخیرهسازی گاز در دولت روحانی عامل اصلی ناترازی گاز است
🔹مهدی هاشمزاده مدیر گروه انرژی اندیشکده ماهد گفت: حتی تولیدکنندگان بزرگ گاز جهان از ذخیرهسازی غافل نمیشوند اما دولت روحانی با انحلال شرکت ذخیرهسازی اشتباه کرد.
🔹وی افزود: سطح ذخیرهسازی گاز در کشورهای جهان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است اما در ایران ۱.۷ درصد بوده که ظرفیت همین مقدار اندک هم پیش از دولت روحانی ایجاد شده است.
@khate_energy
🔺گاز همه مشترکان در تربتجام وصل شد
🔹جواد اوجی وزیر نفت با تأکید بر اینکه شبکه سراسری گاز در کشور هماکنون پایدار است، گفت: از صبح امروز گاز همه مشترکان گاز در شهرستان تربتجام بهطور کامل وصل شده است.
🔹تربت جام در انتهای شبکه سراسری گاز کشور است و بنابر اعلام شرکت ملی گاز تنها شهرستانی بود که در پیک سرمای یک هفته اخیر برای مدت چند روز گاز برخی از مشترکان آن به دلیل افت فشار قطع شده بود.
@khate_energy
🔺آدرس غلط زردنویسها درباره انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز/ ۶ نکته آموزشی برای اقتصادآنلاین
🔹ذخیرهسازی گاز یک راهکار آزموده شده در دنیا برای کنترل پیک مصرف گاز در فصول سرد است. در این روش گاز مازاد در ماههای گرم در مخازن، ذخیرهسازی میشود و در روزهای سرد برای تامین تقاضای بالای گاز، مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹طرحهای ذخیرهسازی گاز در دولت دهم قوت گرفت و دو طرح سراجه و شوریجه اجرایی شد، اما در دولت روحانی با انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز، اجرای این طرحها به حاشیه رفت و هیچ ظرفیتی برای ذخیرهسازی گاز در دولت سیزدهم فراهم شد.
🔹حال دولت سیزدهم با تعریف ۱۴ طرح با مجموع سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلار به دنبال افزایش عرضه گاز ذخیرهشده در فصول سرد از ۳۰ به ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز تا افق ۱۴۰۶ است. اما روز گذشته رسانه «اقتصاد آنلاین» با طرح ادعاهای دروغ سعی کرد که بر عملکرد ضعیف دولت روحانی پوشش بگذارد که البته ۶ نکته درباره آن وجود دارد:
1️⃣گفته شده شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت یازدهم منحل نشده بلکه با شرکت مهندسی و توسعه گاز ادغام شده است. تبدیل شرکت ذخیرهسازی گاز به یک معاونت در زیرمجموعه یک شرکت دیگر به نام شرکت مهندسی و توسعه گاز، اگر اسمش انحلال نیست پس چیست؟
2️⃣ ادعا شده در دولت روحانی طرحهای ذخیرهسازی گاز به حاشیه نرفت. بله، زیرا اساسا در دولت قبل هیچ طرحی در حوزه ذخیرهسازی تعریف و اجرا نشده که بخواهد به حاشیه برود یا نرود، و بعد از روی کارآمدن دولت سیزدهم بلافاصله با اجرای فاز دوم میدان شوریجه مجددا ذخیرهسازی گاز مورد توجه قرار گرفت.
3️⃣ گفته شده که پروژههای ذخیرهسازی گاز، فناورمحور بوده و به دلیل تحریم امکان اجرای آن وجود ندارد. اما در یک سال گذشته با دیپلماسی فعالانه دولت و دور زدن تحریمها، مطالعات مهندسی ذخیرهسازی گاز در میدان یورتشا و نصرآباد کاشان با یک شرکت معتبر خارجی انجام شده و در مرحله اجرا و تامین کالا نیز مشکلی وجود ندارد.
4️⃣همچنین همه میادین ایران مثل آبخوان یورتشا و گنبد نمکی نصرآباد نیاز به مطالعات مهندسی با کمک شرکتهای خارجی ندارند و به طور مثال میتوان با تخلیه میادین بانکول، مختار و قزل تپه، اقدام به ذخیرهسازی گاز در آنها کرد و انجام آن کاملا با توانمندی مهندسان ایرانی قابل اجراست.
5️⃣ اگر طرحهای ذخیرهسازی گاز در دولت قبل بیتوجهی نمیشد، الان بعد از گذشت ۸ سال حداقل باید ظرفیت عرضه گاز از طریق ذخیرهسازی به حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب میرسید نه اینکه همچنان روی ۳۰ میلیون متر مکعبی باقی بماند که میراث دولت دهم بوده است.
6️⃣ ادعا شده که انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز مربوط به تصمیم دولت دهم در سال ۹۰ بوده است. البته در دولت دهم بحث انحلال این شرکت مطرح شده بود اما در نهایت مورد مخالفت قرار گرفت. در دولت یازدهم با اعلام اینکه طرحهای ذخیرهسازی اقتصادی نیست، در سال ۹۵ مجددا انحلال این شرکت روی میز قرار گرفت و در سال ۹۷ این انحلال نهایی شد.
@khate_energy
🔺آیا قطعی گاز تربت جام موضوع جدیدی بود؟/ مرور اتفاقات سال ۹۵ و ۹۹ به علاوه یک نکته
🔹ساجد کاشفی| آیا افت فشار گاز این روزها در برخی مناطق، مسئلهای جدید و بیسابقه است؟ خیر، در سالهای گذشته هم بعضاً با افت فشار، قطع گاز و حتی خاموشیهای ناشی از عدم تأمین گاز نیروگاهها مواجه بودهایم. اجازه دهید ۲ مورد مشهورتر آن را مرور کنیم.
🔹آذر و دی ۱۳۹۵، با ورود جبهه هوای سرد و قطع گاز وارداتی از ترکمنستان (دقیقاً مشابه امسال)، مشترکان استانهای شمالی با افت فشار و قطعی گاز روبهرو شدند. با این تفاوت، در آن سال گاز ۱۴۱ هزار مشترک قطع شد و در امسال به رغم تشدید ناترازی تولید و مصرف، گاز تنها ۱۷ هزار مشترک قطع شد.
🔹در سال ۱۳۹۹، افزایش مصرف بخش خانگی در دی و بهمن، منجر به عدم تامین گاز نیروگاهها و در نتیجه بروز خاموشیهای گسترده در شبکه برق سراسری شد که امسال تاکنون از آن خبری نبوده است.
🔹ناترازی تولید و مصرف گاز چالش فقط این روزهای ما نیست و سالهاست که با آن دست به گریبان هستیم. اگر در اجرای سیاستهای افزایش عرضه و مدیریت تقاضای گاز کوتاهی کنیم، شرایط دشوارتر خواهد شد.
@khate_energy
🔺زمستانی که برای اروپاییها واقعا سخت است
🔹بر اساس آمار TELEX، قیمت گاز در بسیاری از شهرهای اروپایی نسبت به یکسال گذشته با افزایش نجومی مواجه شده است.
🔹بر اساس این آمار، قیمت گاز در شهرهای کپنهاگن، آمستردام، وین، رم، برلین، مادرید، لندن، لیسبون و پراگ تنها در یکسال به ترتیب معادل ۱۰۸، ۱۶۹، ۱۱۵، ۱۵۲، ۱۱۰، ۴۸ و ۱۸۵ درصد افزایش داشته است.
🔹پیشتر BREUGEL از در نظر گرفتن یارانه انرژی ۱ تریلیون دلاری دولتهای اتحادیه اروپا برای مردم خبر داده بود اما روایتهای میدانی مردم قاره سبز بیانگر ناکافی بودن مبلغ یارانه انرژی است.
@khate_energy
🔺۲۳۵ هزار کیلومتر مربع از مساحت ایران سفیدپوش شد
🔹بر اساس بروزترین اطلاعات ماهوارهای، ۱۴.۲۸ درصد مساحت ایران از برف پوشیده شده که معادل ۲۳۵ هزار کیلومتر مربع است.
🔹این میزان برف معادل ۸.۴ میلیارد متر مکعب آب است و ۸ درصد از نیاز آبی سالانه کشور را پوشش میدهد.
@khate_energy
🔺 گاز ۱۹۵۴ اداره پرمصرف دولتی قطع شد
🔹مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: از ابتدای آذرماه بالغ بر ۱۳ هزار پایش در سطح ادارات کشور انجام شده است که از این تعداد، یک هزار و ۹۵۴ مورد منجر به قطع گاز شده است.
🔹طبق بخشنامه دولت، ادارات باید دمای رفاه ۱۸ درجه را رعایت کنند و در غیر این صورت گاز آنها قطع خواهد شد.
@khate_energy
🔺لباس گرم رهبر انقلاب برای مصرف بهینه گاز
🔹لباس گرم و چندلایه رهبر انقلاب در اتاق جلسات غیررسمی با حضور بعضی مسئولین سازمان تبلیغات در روز گذشته، سوژه کاربران شبکه اجتماعی شد.
🔹یک کاربر توئیتری نوشت: با یکی از حاضرین جلسه صحبت میکردم گفت کاغذی روی دیوار نصب بود به این مضمون که به جهت صرفهجویی در مصرف گاز رعایتهای بیشتری در این مکان صورت میگیرد.
@khate_energy
🔺تحریف تاریخ نفت در روزنامه هممیهن، صدای مدیر خبره اصلاحطلب را هم درآورد/ روایتی از تحقیر توان ملی در دوره زنگنه
🔹اخیرا روزنامه هممیهن در مطلبی با عنوان «اوجگیری جریان نواصولگرای نفت» با یک عینک سیاسی و غیرفنی به تحریف آشکار تاریخ نفت پرداخته و سعی داشته با رویاپردازی، تنها ارادت شخصی خود را نسبت به وزیر سابق نفت بروز دهد.
🔹اما آش تحریف تاریخ نفت توسط این روزنامه اصلاحطلب به قدری شور بود که حتی صدای «غلامحسین حسنتاش» کارشناس خبره اصلاحطلب صنعت نفت و از طرفداران سیاسی دولت سیدمحمد خاتمی را نیز درآورده است. حسنتاش در وبلاگ شخصی خود اینگونه مینویسد:
🔹روزنامه هممیهن گویا نمیتواند ذهن خود را از دوگانه اصولگرایی و اصلاحطلبی خارج کند و هیچ طیف و دیدگاه دیگری را در جامعه به رسمیت بشناسد. ظاهرا از نظر ایشان ممکن نیست که کسی در کلیات جهتگیری سیاسی، طرفدار و موافق دولت اصلاحات باشد ولی به عملکرد آن دولت در بخش نفت انتقاد داشته باشد.
🔹در دوره زنگنه، جو و فضای حاکم این بود که هر کسی نسبت به عملکرد وزارت نفت در نحوه توسعه منابع هیدروکربنی نقد داشت را عمدا یا سهوا در صف مخالفین حضور شرکتهای خارجی جا میدادند و جو را بگونهای ساخته بودند که به دشواری بتوانی مواضع خود را تبیین کنی.
🔹میادین هیدروکربنی تفاوت و تنوع بسیار زیاد از جهات مختلف دارند. با توجه به این تفاوتها نظر بنده این بود که ابتدا باید طرح جامع توسعه منابع هیدروکربنی تهیه شود و در آن طرح اولویتها مشخص شود و بر اساس اولویت، قرارداد توسعه بسته شود.
🔹وقتی چنین طرحی وجود نداشت و انتخاب میادین برای توسعه براساس اولویت نبود و به عهده شرکتهای خارجی گذاشته میشد، شرکتهای خارجی براساس منافع خود میدانی را برای توسعه انتخاب میکردند و نه اولویت ملی ما.
🔹نتیجه این بود که در آن دوره حتی یک میدان مشترک نفتی تحت توسعه در چارچوب قرارداد بیع متقابل قرارد نگرفت، در صورتیکه در طبق برنامههای توسعه، اولویت با میادین مشترک است.
🔹در آن دوره لزومی نداشت برای آوردن خارجیها، تمام تواناییهای داخلی انکار و تحقیر شود که متاسفانه به شدّت چنین میشد و نقد این بود، که این همه که توان و وقت میگذارید که جذابیت برای آوردن شرکتهای خارجی ایجاد کنید، مختصر تلاشی هم کنید که در این فرآیندها انتقال دانش و تجربه و تکنولوژی صورت بگیرد.
🔹 پاسخ به انتقاد ما این بود که ایرانی نمیفهمد و کارشناسان ما صلاحیت تهیه طرح محوری توسعه (MDP) ندارند و فقط شرکتهای خارجی میفهمند و حتی نقد کارشناسی به MDP پیشنهادی شرکتهای خارجی هم پذیرفته نشده و بعضا سرکوب میشد.
🔹بعدها به خوبی نمایان شد که چقدر از این انتقادات و نگرانیها درست بود و تقریبا هیچ یک از منحنیهای تولید هدف ارائه شده توسط شرکتهای طرف قرارداد بیع متقابل تحقق نیافت یا میدان هرگز به سقف تولید هدف نرسید و یا منحنی تولید خیلی زودتر از آنچه ارائه داده بودند سقوط کرد.
🔹گزارش کامل خبرگزاری برنا را در لینک بخوانید
@khate_energy
🔺برنامه ۴ میلیارد دلاری برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی
🔹شورای اقتصاد به تازگی پیشنهادات وزارت کشور و وزارت نفت را برای خروج خودروهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به ارزش ۴ میلیارد دلار به تصویب رسانده است.
🔹طبق این مصوبه، تعداد ۱۶ هزار دستگاه اتوبوس، ۳۰ هزار دستگاه مینیبوس، ۱۶۰ هزار تاکسی ون و سدان و ۱۲۰ هزار دستگاه موتورسیلکت فرسوده، از رده خارج میشود. جزئیات خبر را در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺تحریفی دیگر از روزنامه هممیهن با چاشنی ۶۷ میلیون متر مکعب گاز/ تطهیر کارنامه ضعیف دولت گذشته با فرار به جلو
🔹روزنامه هممیهن اخیرا عنوان کرد که با اهمالکاری وزارت نفت در توسعه و تعمیر سه فاز ۱۱، ۱۶ و ۱۳ میدان پارس جنوبی، تولید گاز از این میدان به ترتیب روزانه ۲۸، ۲۵ و ۱۴ میلیون متر مکعب و در مجموع ۶۷ میلیون متر مکعب کاهش یافته و این موضوع، دلیل کمبود گاز در پیک سرمای ایران بوده است. اما بررسیها نشان میدهد که با یک تحریف دیگر توسط این روزنامه مواجه هستیم.
🔴 فاز۱۱: تولید قریبالوقوع ۱۱ میلیون متر مکعب با انجام موفقیتآمیز یک عملیات پرریسک
🔹با روی کارآمدن دولت سیزدهم بعد از ۲۰ سال، سرانجام با تامین مالی، پذیرش ریسک و استقرار دکل حفاری و حفاری ۴ حلقه چاه، عملیات توسعه این فاز آغاز شد و قرار بر تولید ۱۱ میلیون متر مکعب گاز (نه ۲۸) در زمستان جاری است که البته به دلیل مشکلات مرسوم در پروژههای ایران این فاز با کمی تاخیر بهبهرهبرداری خواهد رسید.
🔹برای تولید از این فاز تصمیم گرفته شد که برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت ایران، عملیات برداشت و بارگیری سکو توسط شناور اوشنیک انجام شود و سکوی سوم فاز ۱۲ به موقعیت B فاز ۱۱ منتقل شود.
🔹در این راستا شناور اوشنیک از پروژه نورداستریم برای انجام این عملیات آورده شد که البته در ابتدای کار درگیر یک مشکل حقوقی با شرکت چندملیتی اروپای شرقی در آن پروژه شد و بعد از حل این مشکل، برای انجام این عملیات در پارس جنوبی آماده شد.
🔹سپس عملیات برداشتن سکو که یک عملیات پرریسک است با موفقیت کامل انجام شد و هماکنون تولید ۱۱ میلیون متر مکعب از این فاز در انتظار تکمیل عملیات حفاری است تا بلافاصله سکو در موقعیت فاز ۱۱ مستقر و تولید آغاز شود.
🔹انتشار اخبار غیرمستند درباره نصف شدن شناور و آسیب جدی به پروژه نیز خلاف واقعیت و مغرضانه به نظر میرسد و تعیین تکلیف این پروژه بعد از ۲۰ سال و تولید قریبالوقوع ۱۱ میلیون متر مکعب نمیتواند به جای تقدیر، محل انتقاد قرار گیرد.
🔴 فاز۱۶: توقف تولید ۲۵ میلیون متر مکعبی کذب محض است
🔹خط لوله انتقال گاز از این فاز از سالها پیش دچار آسیب شده بود و حتی چندین بار در دولت قبل نیز مورد تعمیر قرار گرفت. در دولت فعلی نیز تعمیر این خط لوله انجام شده و تولید حداکثری از این فاز با عدد بیش از ۲۰ میلیون متر مکعب در روز در حال انجام است و توقف تولید صحت ندارد.
🔹همچنین شرکت ملی نفت زمستان پارسال تصمیم گرفت یک خط لوله جدید نیز احداث کند تا نیازی به تعمیر هرساله خط لوله مستهلک قدیمی نباشد که این پروژه در مراحل پایانی است ولی با توجه به اینکه اتصال آن نیازمند شات دان Shutdown پالایشگاه فاز ۱۶ است، اتصال آن به بعد از پیک زمستانی موکول خواهد شد.
🔴 فاز ۱۳: انتقاد سیاسی از افت تولید بعد از ۶ سال فراموشکاری
🔹روزنامه هممیهن عنوان کرده است کنداکتور گاز ترش این فاز از سال ۹۴ آسیب دیده است و دولت در یک سال گذشته چرا مشکل را برطرف نکرده است.
🔹 سوال درستتر این بود که چرا در ۶ سال قبل خبری از انتقاد روزنامه هممیهن نبود؟ برای این موضوع نیز در یک سال گذشته چندین سناریو در حال بررسی است که حالت بهینه به زودی انتخاب و اجرایی شود.
🔹نکته جالب توجه اینکه در ۸ سال گذشته که پروژه فاز ۱۱ دچار تعلل شده بود، باز هم خبری از روزنامه هممیهن و خبرنگار زنگنهچی آن نبود ولی حالا که برای نخستین بار با یک عملیات بیسابقه، پرریسک و موفقیتآمیز فاز ۱۱ در آستانه تولید است، اقدام به انتشار اخبار کذب میکنند.
🔹انتشار خبر کذب درباره توقف تولید از فاز ۱۶ و فرار رو به جلو درباره پروژه فاز ۱۳ از دیگر عجایب روزگار برای روزنامهای است که حامی دولت قبل بوده و اهمال دولت قبل را هم در مطلب خود پذیرفته اما نوک پیکان انتقادات را به سمت دولت سیزدهم نشانه میرود.
@khate_energy
🔺بیتوجهی بودجه ۱۴۰۲ به موضوع بهینهسازی
توئیت حبیبالله ظفریان کارشناس انرژی
@khate_energy
🔺ورتکسا: صادرات نفت ایران در ماه گذشته میلادی به ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید
🔹بلومبرگ عنوان کرد، حتی با وجود تحریمها، تهران بشکههای بیشتری را نسبت به سه سال اخیر جابهجا میکند. بهترین مشتری ایران کیست؟ چین.
🔹ایران نه تنها تولید نفت را افزایش داده است، بلکه صادراتش حتی بیشتر شده است، زیرا توانسته بخش بزرگی از نفت خامی را که در گذشته مجبور به ذخیرهسازی در خشکی و دریا بود را بفروشد.
🔹شرکت تحقیقاتی Vortexa، مجموع فروش نفت ایران را در ماه دسامبر ۱.۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان در ۳.۵ سال اخیر است و ۱.۲ میلیون بشکه آن به چین صادر میشود.
🔹از نظر تولید، ایران از سال ۲۰۲۲ با پمپاژ بیش از ۲.۷ میلیون بشکه در روز خارج شد، در مقایسه با ۱.۹ میلیون بشکه در روز در ژوئیه ۲۰۲۰.
🔹با قیمتهای فعلی، حتی با احتساب تخفیفهایی که ایران ارائه میدهد، این ۸۰۰ هزار بشکه اضافی در روز معادل نزدیک به ۵۵ میلیون دلار است (حدود ۱.۶ میلیارد دلار در ماه).
@khate_energy
🔺زمستان سخت بدون روتوش
🔹۱۰ اتفاق عجیب و گسترده در بحران گازی اروپا که سوژه رسانهها شد را در تیتر یک روزنامه همشهری در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺فراز و نشیب ذخیرهسازی گاز در چهار دولت/ آیا شرکت ذخیرهسازی در دولت دهم منحل شد؟
🔹رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز در صفحه توئیتر نوشت: طی روزهای گذشته موضوع انحلال، ادغام و احیای شرکت ذخیرهسازی گاز محل بحث و گفتگو قرار گرفت اما مطابق مستندات موجود ماجرا از این قرار است که:
🔹وزارت اقتصاد دولت دهم، دو شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت ذخیرهسازی گاز ایران را نامزد خصوصیسازی و انحلال میکند (صورتجلسه بررسی موضوع هم در فضای مجازی منتشر شد).
🔹در سال ۱۳۹۱ پس از پیگیریها، رایزنیها و جلسات مکرر مدیرعامل محترم وقت شرکت ذخیرهسازی با مجموعههای بالادستی اداری، امنیتی و پدافندی، شرکت ذخیرهسازی در زمره شرکتهای حاکمیتی شناخته میشود و خصوصیسازی یا انحلال آن منتفی میشود.
🔹در سال ۱۳۹۵ با یک تصمیم مدیریتی درون وزارتخانهای و با یک تحلیل مبنی بر اقتصادی نبودن فعالیتهای شرکت ذخیرهسازی، این شرکت منحل میشود و فعالیتهای آن ذیل دو طرح ذخیرهسازی به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران محول میشود.
🔹از سال ۹۶ تا سال ۱۴۰۰ نه تنها هیچکدام از طرحهای ذخیرهسازی به ثمر نرسید بلکه هیچ قراردادی برای ذخیرهسازی گاز در هیچیک از میادین منعقد نشد و کارها به مطالعه، ارزیابی یا برگزاری مناقصات بین.المللی بدون نتيجه محدود شد.
🔹در دیماه ۱۴۰۰ اولین قرارداد ذخیرهسازی تنفیذ شد. برای ۶ میدان مطالعات، تدوین شرح کار و اخذ مصوبات تغییر قالب کار آغاز شد که تاکنون یکی از آنها به عقد قرارداد منجر شده و سه فقره تا انتهای سال به قرارداد منجر میشود. واگذاری دو فقره از میادین نیز به سال ۱۴۰۲ موکول شد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺تحریفی دیگر از روزنامه هممیهن با چاشنی ۶۷ میلیون متر مکعب گاز/ تطهیر کارنامه ضعیف دولت گذشته با فر
🔺سه دروغ بزرگ روزنامه هممیهن در ۱۰ روز اخیر/ کرباسچی از نفت چه میخواهد؟
🔹در چند روز گذشته روزنامه هممیهن به طرز عجیبی با نگاههای سیاستزده، وارد مباحث فنی و کارشناسی نفت شده و اطلاعاتی خلاف واقع به مخاطبان خود ارائه میدهد.
🔹این روزنامه ابتدا در گزارشی با عنوان «اوجگیری نواصولگرایی نفتی» در تاریخ ۱۹ دی به تحریف تاریخ صنعت نفت پرداخته و به جای ارائه مستندات و مدارک صرفا با استفاده از کلیدواژههای سیاسی به برخی از چهرههای نفتی حمله کرده است.
🔹اما آش تحریف تاریخ نفت توسط این روزنامه اصلاحطلب به قدری شور بود که حتی صدای «غلامحسین حسنتاش» مدیر خبره اصلاحطلب صنعت نفت و از طرفداران سیاسی دولت سیدمحمد خاتمی را نیز درآورده است، فردی که اتفاقا در مطالب تولیدی توسط همین روزنامه نیز بارها مورد استناد قرار گرفته است. وی در مطلبی در وبلاگ شخصی خود با عنوان «قربانی شدن نظرات کارشناسی در دوگانههای سیاسی» به رویکرد سیاستزده روزنامه هممیهن به شدت انتقاد کرده است.
🔹روزنامه هممیهن در تاریخ ۲۷ دیماه در گزارش دیگری با عنوان «متهمسازی به جای ذخیرهسازی» انتقادات کارشناسان حوزه انرژی به انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت قبل و به حاشیه رفتن پروژههای ذخیرهسازی را اقدامی سیاسی خواند و از اتفاقات رخ داده در دولت یازدهم و دوازدهم دفاع کرد.
🔹اما آخرین گزارش هممیهن در تاریخ ۲۸ دیماه روی گزارشات دیگرش را سپید کرد جایی که به دروغ مدعی شد که تولید گاز ایران از پارس جنوبی ۶۷ میلیون متر مکعب کمتر از مقداری است که باید باشد.
🔹در این گزارش، روزنامه هممیهن تعلل ۸ ساله دولت قبل در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنار رفتن توتال و تعلل ۶ ساله در تعمیر کنداکتور گاز ترش فاز ۱۶ را تقصیر دولت فعلی دانسته و خبر کذبی درباره توقف تولید گاز از فاز ۱۳ پارس جنوبی منتشر کرده است!
🔹جنس ورود روزنامه هممیهن به مباحث فنی نفت به قدری سیاسی است که تعجب همه فعالان صنعت نفت حتی مدیران اصلاحطلب را نیز برانگیخته است و گویا در پشت پرده این اتفاقات باید دنبال انگیزههای سیاسی مدیرمسئول این روزنامه گشت و نه انتقادات و راهکارهای دلسوزانه و فنی.
@khate_energy
🔺۲۷۵۷ روستا در ۱۰ ماه گذشته آبرسانی شد
🔹دولت سیزدهم در قالب طرح محرومیتزدایی، آبرسانی ۷۱۳۸ روستا تحت عنوان اَبَرپروژه جهاد آبرسانی را از ابتدای سال ۱۴۰۱ کلید زد.
🔹هماکنون ۲۷۵۷ روستا طی ۱۰ ماه گذشته آبرسانی شده که معادل ۳۸ درصد از کل روستاهای طرح جهاد آبرسانی است.
@khate_energy