هدایت شده از عطر گل یاس
🌻🌻🌻🌻
🔺فضیلت قرائت سوره زلزله🔺
پیامبر اکرم (ص)فرمودند :
✅هر کس آن را قرائت کند مانند آن است که بقره را قرائت کرده و داده می شود از اجر مثل آنکه یک چهارم قرآن را خوانده است.
انس بن مالک گوید :
🔺پیغمبر (ص) از مردی از اصحاب خود پرسید که ای فلانی آیا ازدواج کرده ای ،گفت نه و من چیزی ندارم که ازدواج کنم و عیال بگیرم ،
فرمود:🔰🔰
🔺آیا سوره "قل هو الله احد" با تو نیست ؟گفت چرا ،فرمود آن ربع القرآن یک چهارم قرآن است ،فرمود آیا با تو "قل یا ایها الکافرون "نیست ؟ گفت چرا هست ،فرمود ربع قرآن است ،فرمود آیا با تو سوره "اذا زلزلت الارض "نیست گفت چرا ،فرمود ربع قرآنست ،سپس سه بار فرمود ازدواج کن ،ازدواج کن،ازدواج کن.
امام صادق (ع)فرمودند:
✅خسته و ملول نشوید از قرائت "اذا زلزلت الارض" پس البته کسی که در نوافل خود آن را قرائت کند خدا او را هر گز به زلزله مبتلا نکند و بسبب زلزله و زمین لرزه و یا صاعقه و یا آفتی از آفتهای دنیا نمیرد و هر گاه بمیرد خدا او را به بهشت امر فرماید ،
✅پس خداوند سبحان می فرماید بنده من بهشتم را برای تو مباح کردم و هر کجای آن را خواستی ساکن شو ،هیچ مانعی برای تو نیست .
┈••❊✬💠✬❊••┈
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت و قرائت قرآن همزمان با نشانه گذاری آیات - سوره زلزال - استاد پرهیزکار
هدایت شده از عطر گل یاس
#متن_ترجمه #صفحه_599 سوره مبارکه #بینه و #زلزال و#عاديات
#سوره_نود_و_هشت
#سوره_نود_و_نه
#سوره_صد
#جزء_سي
هدایت شده از عطر گل یاس
معانی کلمات آیه 1
👈زلزال: اضطراب و حركت نظير وَ زُلْزِلُوا زِلْزالًا شَدِيداً احزاب/ 11، و نيز حركت زمين است زلزله نيز به همان معنى است مانند إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ حج
معانی کلمات آیه 2
👈اثقال: ثقل (بر وزن جسر) چيزى است كه حملش سنگين است (بار) جمع آن اثقال مىباشد
معانی کلمات آیه 3
«الإنسَانُ»: انسانی که تکانهای غیرعادی و دگرگونیهای وحشتناک زمین را میبیند. «مَا لَهَا»: زمین را چه خبر است؟ آن را چه شده است؟
معانی کلمات آیه 4
👈«یَوْمَئِذٍ»: در آن روز. بدل از (إِذَا) است. 👈«تُحَدِّثُ»: سخن میگوید. بازگو میکند. این سخن گفتن و بازگو کردن، یا به زبال قال است و زمین شاهد و ناظر اعمال انسانها بوده است، و یا این که به زبان حال است. یعنی وضع زمین بدان هنگام بیانگر همه چیز خواهد بود، و در چنین روزی حق و باطل پدیدار خواهد شد.
👈«أَخْبَارَهَا»: اخبار زمین، اوضاع و احوالی است که در آن زمان به چشم میخورد، یا اعمال و افعالی است که مردمان بر روی آن انجام دادهاند و اینک بدانها گواهی میدهد. چرا که همه چیز در جهان ثبت و ضبط است.
معانی کلمات آیه 5
👈اوحى: وحى: تفهيم خفى. اصل آن به معنى اشاره است (قاموس قرآن) اين لفظ در قرآن مجيد در پيامبران، انسانهاى عادى، حشرات و جمادات به كار رفته است، به كار رفتن آن در جمادات حاكى است كه آنها نسبت به خدا يك نوع شعور و درك دارند. آن در آيه به معنى تفهيم و فرمان دادن است.
معانی کلمات آیه 6
👈يصدر: صدور در آيه به معنى ظهور است مثل «صدر منه الامر: برزو ظهر»، اگر با «عن» باشد به معنى رجوع آيد گويند: «صدر عن المكان» يعنى از آنجا برگشت (قاموس قرآن).
👈اشتاتا: شتيت: پراكنده. جمع آن اشتات است شت نيز به معنى پراكنده و جمع آن شتى است.
👈يروا: اين كلمه مشهور به ضم ياء است. در كشاف نقل شده كه رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله آن را بفتح ياء خوانده و آن، در هر حال به معنى ديدن است.
معانی کلمات آیه 7
👈مثقال: وزن و چيزى كه با آن وزن مىكنند (سنگ) راغب گويد:«مثقال الشيء: وزنه»، مِثْقالَ ذَرَّةٍ هم سنگ ذره.
👈ذرة: مورچه ريز و دانه غبار. در نهج البلاغه خطبه 163 فرموده: «سبحان من أدمج قوائم الذرة و الهمجه» يعنى منزه است خدايى كه دستها و پاهاى مورچه ريز و مگس ريز را در جاى خود قرار دارد
معانی کلمات آیه 8
👈«ذَرَّةٍ»: ذرّه خاک. برخی آن را مورچه ریز میدانند که نماد ریزی در میان عربها است.
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره زلزله (ترجمه تصویری)
هدایت شده از عطر گل یاس
هدایت شده از عطر گل یاس
💢تفسیر نور (استاد قرائتی)
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🕋 إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها «1» وَ أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقالَها «2» وَ قالَ الْإِنْسانُ ما لَها «3» يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها «4» بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحى لَها «5» يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتاتاً لِيُرَوْا أَعْمالَهُمْ «6» فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ «7» وَ مَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ «8»
🦋آن گاه كه زمين به لرزش شديد خود لرزانده شود. و زمين بارهاى سنگين خود را بيرون افكند. و انسان بگويد: زمين را چه شده است؟ (كه اينگونه سخت مىلرزد). در آن روز زمين خبرهاى خود را بازگو كند. چرا كه پروردگارت به آن وحى كرده است. در آن روز مردم به طور پراكنده (از قبرها) بيرون آيند تا كارهايشان به آنان نشان داده شود. پس هر كس به مقدار ذرّهاى كار نيك كرده باشد همان را ببيند. و هركس هم وزن ذرهاى كار بد كرده باشد آن را ببيند.
📝نکته ها👇
🔹مراد از «أَثْقالَها»، مردگان هستند كه در قيامت، زمين آنها را بيرون مىافكند. چنانكه در آيهاى ديگر مىفرمايد: «وَ أَلْقَتْ ما فِيها وَ تَخَلَّتْ» «1»
📖«1». انشقاق، 4.
📚جلد 10 - صفحه 563
🔹حضور مردم در قيامت بطور پراكنده است. چنانكه در آيات ديگر مىفرمايد: «أَشْتاتاً»، «كَأَنَّهُمْ جَرادٌ مُنْتَشِرٌ» «1»، «كَالْفَراشِ الْمَبْثُوثِ» «2» حضور متفرق مردم در قيامت يا به خاطر آن است كه هر كس همراه رهبرى كه در دنيا انتخاب كرده، مىباشد يا آنكه خوبان و بدان از يكديگر جدا مىشوند.
🔹با اراده خدا در قيامت، جمادات نيز به سخن مىآيند، نه فقط زمين، بلكه اعضاى بدن انسان عليه او گواهى مىدهند. «وَ قالُوا لِجُلُودِهِمْ لِمَ شَهِدْتُمْ عَلَيْنا قالُوا أَنْطَقَنَا اللَّهُ الَّذِي أَنْطَقَ كُلَّ شَيْءٍ» «3»
🔹در روايات آمده است كه در مكانهاى مختلف نماز بخوانيد، زيرا آن مكان در قيامت براى شما شهادت مىدهد. «4»
🔹در روايت ديگرى آمده است كه در بيابانها نيز اذان بگوييد، زيرا به هر سنگ و كلوخى كه صداى شما برسد، گواه قيامت شماست.
🔹حضرت على عليه السلام پس از آنكه بيت المال را تقسيم مىكرد، دو ركعت نماز مىخواند و به زمين خطاب مىكرد: «اشهدى انى ملئتك بحق و فرغتك بحق» «5» اى زمين گواهى بده كه من تو را از بيت المال بر اساس حق پر كردم و سپس بر اساس حق خالى كردم.
🔹در روايات است كه نحوه خبر دادن زمين اين گونه است كه مىگويد: فلانى در فلان زمان فلان عمل را روى من انجام داد. «6»
🔺«مِثْقالَ» از «ثقيل» به معناى ميزان سنگينى است و كلمه «ذَرَّةٍ» يا به معناى كوچكترين مورچه است و يا به معناى ذرات سبك پراكنده در هوا. البته امروز به اتم نيز ذرّه مىگويند.
📖«1». قمر، 7.
📖«2». قارعه، 4.
📖«3». فصّلت، 21.
📚«4». تفسير مجمعالبيان.
📚«5». لئالى الاخبار، ج 5، ص 79.
📚«6». تفسير نورالثقلين.
📚جلد 10 - صفحه 564
ولى به هر حال مراد از آن كوچكترين واحد وزن است.
🔹در روايات مىخوانيم: مرد عربى وارد مسجد پيامبر اكرم شد و گفت: «علمنى بما علمك الله» از آنچه خدا به تو ياد داده مرا ياد بده! حضرت شخصى را مأمور آموزش قرآن به او كردند.
🔹معلم براى او سوره إِذا زُلْزِلَتِ ... را خواند، همين كه به آيه فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ... رسيد، مرد عرب گفت: «كفانى» مرا بس است و سپس رفت. پيامبر فرمود: «رجع فقيها» «1»
🔹در سوره لقمان نيز، لقمان به فرزندش مىفرمايد: اگر به اندازه وزن خردلى عمل نيك يا بد داشته باشى، در دل سنگ يا در اوج آسمان يا در زمين باشد، خداوند در قيامت براى حساب مىآورد. «يا بُنَيَّ إِنَّها إِنْ تَكُ مِثْقالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّماواتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ» «2»
🔹گواهى و شهادت زمين در قيامت، بيانگر آن است كه در همين حال، زمين آگاهانه كارهاى ما را درك مىكند و در آن روز با فرمان و وحى الهى بازگو مىكند.
🔹جناب آقاى حسان در ديوان خود، آيات سوره زلزال را اين گونه به نظم در آورده است:
اين زمين در آن زمان پر بلا
ناگهان چون زلزلت زلزالها
از درونش اخرجت اثقالها
با تعجب قال الانسان مالها
مردگان خيزند بر پا كلّهم
تا همه مردم يروا اعمالهم
هر كه آرد ذرّةً خيراً يره
يا كه آرد ذرّةً شرّاً يره
آن زمان خورشيد تابان كوّرت
كوههاى سخت و سنگين سُيّرت
آبها در كام دريا سجّرت
آتش دوزخ به شدت سعّرت
چون در آن هنگام جنّت ازلفت
خود بداند هركسى ما احضرت
🔹اضافه شدن زلزله به زمين «زلزالها» هم رمز عظمت زلزله است و هم رمز گستردگى آن در تمام زمين. در اولين آيه سوره حج نيز عظمت اين زلزله مطرح شده است: «إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ» در خطبه 157 نهجالبلاغه نيز مىخوانيم: «عباد الله احذروا يوما تفحص فيه الاعمال و يكثر فيه الزلزال و تشيب فيه الا
هدایت شده از عطر گل یاس
طفال» بندگان خدا! بترسيد از روزى كه در آن، تمام اعمال بررسى شود، زلزلهها زياد مىشود و كودكان (به خاطر طولانى بودن يا سختى آن روز) پير مىشوند.
📚«1». تفاسير نمونه و نورالثقلين.
📖«2». لقمان، 16.
📚جلد 10 - صفحه 565
📝پیام ها🔰
🔸1- زلزله بزرگ زمين در آستانه قيامت، امرى قطعى و حتمى است. «إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها» (كلمه اذا در موردى بكار مىرود كه امر قطعى باشد)
🔸2- معاد جسمانى است. (جسم انسانها در زمين دفن شده كه در قيامت خارج مىشود، نه روح آنها) «أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقالَها»
🔸3- قيامت روز تحيّر انسان است. «قالَ الْإِنْسانُ ما لَها»
🔸4- هستى شعور دارد. «يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها»
🔸5- زمين از گواهان قيامت است. «يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها»
🔸6- در قيامت راه هرگونه انكار بسته است. «لِيُرَوْا أَعْمالَهُمْ»
🔸7- همه مردم در دادگاه عدل الهى يكساناند. فَمَنْ يَعْمَلْ ... فَمَنْ يَعْمَلْ ...
🔸8- كيفر و پاداش الهى، بر اساس عمل است. فَمَنْ يَعْمَلْ ... فَمَنْ يَعْمَلْ ...
🔸9- عمل هر چه هم كوچك باشد، حساب و كتاب دارد. لذا نه گناهان را كوچك شمريد و نه عبادات را. «مِثْقالَ ذَرَّةٍ»
🔸10- تجسم و ديدن عمل در آن روز خود عذاب يا لذت است. «يَرَهُ»
«والحمدللّه ربّ العالمين»
📚جلد 10 - صفحه 568
هدایت شده از عطر گل یاس
💫شأن نزول آیات 7 و 8:
مقاتل و سعید بن جبیر گویند: وقتى که آیه «وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یتِیماً وَ أَسِیراً» نازل گردید، مسلمین مى پنداشتند که اگر مال کمى را انفاق و بخشش کنند داراى پاداش و ثواب نخواهند بود و نیز اگر گناهانى که به نظرشان کوچک مى آمد از قبیل دروغ و نگاه کردن از روى شهوت به نوامیس مردم و غیبت کردن را مرتکب گردند، مؤاخذه نخواهند شد.
سپس این آیات نازل گردید و به آنها فهمانید که بر کوچکترین اعمال خیر و شر پاداش و کیفر خواهند دیدو نیز گویند: پیامبر با ابوبکر مشغول خوردن غذا بودند این آیات نازل شد.
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 تفسیر سوره زلزال
⬅️ آیات ۱تا ۸
✅ استاد قرائتی
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حفظ جزء 30 قرآن کریم
کلیپ آموزشی سوره_زلزال- حفظ آیات 1تا5
☝️☝️☝️🌷🌷
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حفظ جزء 30 قرآن کریم
کلیپ آموزشی سوره_زلزال- حفظ آیات 6تا8
☝️☝️☝️🌷🌷
پایان ❎
#معرفی_سوره_زلزال
#جلسه_اول_و_دوم
#حفظ_سوره_زلزال
#حفظ_آیات1_تا_8_سوره_زلزال
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷