251-raad-ta.mp3
6.75M
#صوت_تفسیر #صفحه_251 سوره مبارکه #رعد
#سوره_13
#جزء_13
┏━━━━━━━━🌺🍃━┓
@KhatmeNoor
#کانال_قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
┗━━🍃🌺━━━━━━━┛
#متن_حکمتها👇👇👇
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: مردم برای اصلاح دنيا چيزی از دين را ترك نمی گويند ، جز آنكه خدا آنان را به چيزی زيانبارتر دچار خواهد ساخت .
📒 #نهج_البلاغه #حکمت106
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: چه بسا دانشمندی كه جهلش او را از پای درآورد و دانش او همراهش باشد و سودی به حال او نداشته باشد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت107
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: به رگهای درونی انسان پاره گوشتی آويخته كه شگرف ترين اعضا درونی اوست، و آن قلب است، چيزهایی از حكمت، و چيزهایی متفاوت با آن، در او وجود دارد. پس اگر در دل اميدی پديد آيد، طمع آن را خوار گرداند، و اگر طمع بر آن هجوم آورد حرص آن را تباه سازد، و اگر نوميدی بر آن چيره شود، تاسف خوردن آن را از پای درآورد، اگر خشمناك شود كينه توزی آن فزونی يابد و آرام نگيرد، اگر به خشنودی دست يابد، خويشتن داری را از ياد برد، و اگر ترس آن را فراگيرد پرهيز كردن آن را مشغول سازد. و اگر به گشايشی برسد، دچار غفلت زدگی شود، و اگر مالی به دست آورد، بی نيازی آن را به سركشی كشاند، و اگر مصيبت ناگواری به آن رسد، بی صبری رسوايش كند، و اگر به تهيدستی مبتلا گردد، بلاها او را مشغول سازد، و اگر گرسنگی بی تابش كند، ناتوانی آن را از پای درآورد، و اگر زيادی سير شود، سيری آن را زيان رساند، پس هرگونه كندروی برای آن زيانبار، و هر گونه تندروی برای آن فسادآفرين است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت108
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: ما تكيه گاه ميانه ايم، عقب ماندگان به ما می رسند، و پيش تاختگان به ما باز می گردند.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت109
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: فرمان خدا را برپا ندارد جز آن كس كه در اجرای حق مدارا نكند، سازشكار نباشد، و پيرو آرزوها نگردد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت110
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠 (پس از بازگشت از جنگ صفين، يكي از ياران دوست داشتنی امام، سهل بن حنيف از دنيا رفت) و درود خدا بر او فرمود: اگر كوهی مرا دوست بدارد، درهم فرو می ريزد. (يعنی مصيبتها به سرعت به سراغ او آيد، كه اين سرنوشت در انتظار پرهيزكاران و برگزيدگان خداست، همانند آن در حكمت ۱۱۲ آمده است)
📒 #نهج_البلاغه #حکمت111
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: هر كس ما اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله) را دوست بدارد، پس بايد فقر را چونان لباس رويين بپذيرد. (يعنی آماده انواع محروميتها باشد).
📒 #نهج_البلاغه #حکمت112
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
💠و درود خدا بر او فرمود: سرمایه اى از عقل سودمندتر نیست، و تنهایى ترسناک تر از خودبینى، و عقلى چون دوراندیشى، و بزرگوارى چون تقوا، و همنشینى چون اخلاق خوش، و میراثى چون ادب و رهبرى چون توفیق الهى، و تجارتى چون عمل صالح، و سودى چون پاداش الهى، و پارسائى چون پرهیز از شبهات، و زهدى چون بى اعتنایى به دنیاى حرام، و دانشى چون اندیشیدن، و عبادتى چون انجام واجبات، و ایمانى چون حیاء و صبر، و خویشاوندى چون فروتنى، و شرافتى چون دانش، و عزّتى چون بردبارى، و پشتیبانى مطمئن تر از مشورت کردن نیست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت113
📜📜📜📜🌿🌹🌿📜📜📜📜
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
✒️📃
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️جلسه دوم
1⃣السَّلامُ عَلَیْکُمْ
👌🏼سلام در نماز:
ما در شبانه روز چندین بار به هم سلام میکنیم و سلامت یکدیگر را از خدا میخواهیم و در نماز های پنجگانه خود ( اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلَی عِبادِاللّهِ الصّالِحینَ) میگوییم؛یعنی سلامتی خود و بندگان صالح را از خدا میخواهیم و هرگز این دعاهای خود را در حق یکدیگر مستجاب نمی بینیم ،بلکه همیشه خود را غرق در ناسلامتی ، گرفتاری و بی سر و سامانی می یابیم.با این که دستگاه خلقت ،دستگاه مجیب الدعوات است و خداوند متعال وعده اجابت دعا را داده است ، پس چرا دعاها و سلام های ما در این دستگاه به اجابت نمی رسد؟معلوم می شود که ما دروغ میگوییم و خیر و سلامت یکدیگر را از خدا نمی خواهیم.
🔻هم سلام های روزانه ما دروغ است هم سلام های نماز ما.صرف نظر از سلام های خودمان، امام زمان (عج) در شبانه روز ، گذشته از نوافل، پنج مرتبه نماز واجب میخوانند و در هر نماز( اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلَی عِبادِاللّهِ الصّالِحینَ) میگویند و از خدا خیر و سلامت برای بندگان صالح می خواهد و دعایی که از در خانه خدا هرگز رد نمیشود، دعای امام زمان (عج) است؛پس چرا دعای آن حضرت درباره ما به اجابت نمی رسد و زندگی ما را غرق درخیر و صلاح و سلامت نمیکند؛ معلوم میشود که ما نتوانسته ایم خود را در زمره (عِبادِاللّهِ الصّالِحینَ) در آوریم تا دعای سلامت خواهی امام شامل حال ما گردد.
🔹سلام به اهل بیت (ع) با چه نیت و معرفتی
حال که دانستیم معنای سلام ، اعلام تامین سلامت همه جانبه برای طرف مقابل است و این که هیچ گونه ضرر و زیانی از جانب من به تو نخواهد رسید و تو از ناحیه من در کمال امن و امان خواهی بود ، بنابراین وقتی شخص زائر در حضور امام ایستاده یا از دور حضرت را در خاطر خود تمثل داده است و او را مخاطب به سلام کرده است باید در حالی باشد که هیچ صدمه و اذیت و آزاری از جانب او به آن حضرت ، نه در آن لحظه و نه بعد از آن نرسد و از طرفی هم میدانیم تنها چیزی که موجب خشنودی و رضایت خاطر اهل بیت(ع) می شود، دینداری مردم و اطاعت از اوامر آنان و ترک نواهی ( یعنی ترک آنچه شرع ممنوع کرده) خداوند است و تنها چیزی که موجب تنفر و انزجار آن انوار الهی میگردد و از آن آزرده خاطر می شوند ، تخلف مردم از اوامر و ارتکاب نواهی خداوند و آلوده گشتنشان به رذایل اخلاقی از جمله حرص و بخل و کبر و ریا و حسد و حب مال و جاه و نظایراینهاست..
👈🏼بنابراین انسان زائر باید در حین گفتن (السّلام علیک)از حیث فکر و اخلاق و عمل طوری باشد که مایه اذیت و آزار امام نباشد. دل را با آب توبه شستشو دهد و اشک ندامت از دیده فرو بریزد تا در سلامش راستگو باشد و گرنه در همان ابتدای سخن، به امام خود دروغ گفته است و العیاذ بالله او را به بازی گرفته است و روشن است که به دست آوردن این حال صدق و صفا جز به توفیق خدا و خلوص نیت تحقق نخواهد یافت.
📝آیت الله سید محمدضیاءآبادی
🔗ادامه دارد..
┏━━━━━━━━🌺🍃━┓
@KhatmeNoor
#کانال_قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
┗━━🍃🌺━━━━━━━┛