eitaa logo
تجوید حفظ تفسیر تدبر ( ختم نور )
1.8هزار دنبال‌کننده
9.2هزار عکس
3.1هزار ویدیو
1.2هزار فایل
⚘﷽⚘ تقدیم محضر مولی صاحب الزمان علیه السلام #قرائت_تجوید_حفظ_تفسیر_تدبر #قرآن_ونهج_البلاغه با همکاری اساتید محترم تدبر، قرائت، تجوید و حفاظ کل قرآن کریم آیدی مدیر کانال⏬ @V012345 کانال های دیگر ما :کانال گیف استیکر⏬ https://eitaa.com/stikerrrr
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️ترتیب در مصحف سوره زلزال نودونهمين سوره در چينش كنونى قرآن به شمار می آید. ❇️ترتیب بر اساس نزول سوره زلزال نودوسومين سوره در ترتيب نزول می‌باشد. و بعد از سوره نسا نازل شده است. (لازم به ذکر است اقوال در ترتیب نزول سوره های قرآن مختلف است) ❇️ارتباط با سوره قبلی چون خداوند سبحان سوره بیّنه را به حال مؤمن و كافر پايان داد سوره زلزال را به بيان وقت آن شروع نمود.
هدایت شده از عطر گل یاس
💠ویژگی سوره زلزال از سور مفصلات می باشد ابن قتیبه می گوید: ... مفصلات سوره های کوچکی هستند که بعد از سور مثانی آمده اند اینکه چرا این سوره ها را مفصل نامیده اند به خاطر کوتاه بودن آنها و اینکه بسيار به واسطه بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ از يكديگر جدا شده‌اند. روايتى است كه از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده كه فرمود: خداوند هفت سوره طوال را به جاى تورات و سوره هاى مئين را به جاى انجيل و سوره هاى مثانى را به جاى زبور به من داد، و پروردگارم مرا با دادن سوره هاى مفصّل فزونى بخشيد. خبر از زلزله عظیم روز قيامت و زنده شدن مردم براى حساب، و سخن گفتن زمین در آن روز و نیز خبر از حسابرسی بسیاردقیق (مثقال ذره‌ای) در روز قیامت از ویژگی‌های سوره زلزال است.
هدایت شده از عطر گل یاس
‍ 🌻🌻🌻🌻 🔺فضیلت قرائت سوره زلزله🔺 پیامبر اکرم (ص)فرمودند : ✅هر کس آن را قرائت کند مانند آن است که بقره را قرائت کرده و داده می شود از اجر مثل آنکه یک چهارم قرآن را خوانده است. انس بن مالک گوید : 🔺پیغمبر (ص) از مردی از اصحاب خود پرسید که ای فلانی آیا ازدواج کرده ای ،گفت نه و من چیزی ندارم که ازدواج کنم و عیال بگیرم ، فرمود:🔰🔰 🔺آیا سوره "قل هو الله احد" با تو نیست ؟گفت چرا ،فرمود آن ربع القرآن یک چهارم قرآن است ،فرمود آیا با تو "قل یا ایها الکافرون "نیست ؟ گفت چرا هست ،فرمود ربع قرآن است ،فرمود آیا با تو سوره "اذا زلزلت الارض "نیست گفت چرا ،فرمود ربع قرآنست ،سپس سه بار فرمود ازدواج کن ،ازدواج کن،ازدواج کن. امام صادق (ع)فرمودند: ✅خسته و ملول نشوید از قرائت "اذا زلزلت الارض" پس البته کسی که در نوافل خود آن را قرائت کند خدا او را هر گز به زلزله مبتلا نکند و بسبب زلزله و زمین لرزه و یا صاعقه و یا آفتی از آفتهای دنیا نمیرد و هر گاه بمیرد خدا او را به بهشت امر فرماید ، ✅پس خداوند سبحان می فرماید بنده من بهشتم را برای تو مباح کردم و هر کجای آن را خواستی ساکن شو ،هیچ مانعی برای تو نیست . ┈••❊✬💠✬❊••┈
هدایت شده از عطر گل یاس
نمودار درختی سوره زلزال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت و قرائت قرآن همزمان با نشانه گذاری آیات - سوره زلزال - استاد پرهیزکار
هدایت شده از عطر گل یاس
3974_099زلزله.MP3
1.15M
سه بار تکرار سوره زلزال استاد پرهیزگار
هدایت شده از عطر گل یاس
099 zelzeleh.mp3
1.19M
سه بار تکرار سوره زلزال استاد منشاوی
هدایت شده از عطر گل یاس
ترجمه لغات صفحه ۵۹۹ قرآن کریم
هدایت شده از عطر گل یاس
کارت تصویر سوره زلزال
هدایت شده از عطر گل یاس
معانی کلمات آیه 1 👈زلزال: اضطراب و حركت نظير وَ زُلْزِلُوا زِلْزالًا شَدِيداً احزاب/ 11، و نيز حركت زمين است زلزله نيز به همان معنى است مانند إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْ‏ءٌ عَظِيمٌ‏ حج معانی کلمات آیه 2 👈اثقال: ثقل (بر وزن جسر) چيزى است كه حملش سنگين است (بار) جمع آن اثقال مى‌‏باشد معانی کلمات آیه 3 «الإنسَانُ»: انسانی که تکانهای غیرعادی و دگرگونیهای وحشتناک زمین را می‌بیند. «مَا لَهَا»: زمین را چه خبر است؟ آن را چه شده است؟ معانی کلمات آیه 4 👈«یَوْمَئِذٍ»: در آن روز. بدل از (إِذَا) است. 👈«تُحَدِّثُ»: سخن می‌گوید. بازگو می‌کند. این سخن گفتن و بازگو کردن، یا به زبال قال است و زمین شاهد و ناظر اعمال انسانها بوده است، و یا این که به زبان حال است. یعنی وضع زمین بدان هنگام بیانگر همه چیز خواهد بود، و در چنین روزی حق و باطل پدیدار خواهد شد. 👈«أَخْبَارَهَا»: اخبار زمین، اوضاع و احوالی است که در آن زمان به چشم می‌خورد، یا اعمال و افعالی است که مردمان بر روی آن انجام داده‌اند و اینک بدانها گواهی می‌دهد. چرا که همه چیز در جهان ثبت و ضبط است. معانی کلمات آیه 5 👈اوحى: وحى: تفهيم خفى. اصل آن به معنى اشاره است (قاموس قرآن) اين لفظ در قرآن مجيد در پيامبران، انسانهاى عادى، حشرات و جمادات به كار رفته است، به كار رفتن آن در جمادات حاكى است كه آنها نسبت به خدا يك نوع شعور و درك دارند. آن در آيه به معنى تفهيم و فرمان دادن است. معانی کلمات آیه 6 👈يصدر: صدور در آيه به معنى ظهور است مثل «صدر منه الامر: برزو ظهر»، اگر با «عن» باشد به معنى رجوع آيد گويند: «صدر عن المكان» يعنى از آنجا برگشت (قاموس قرآن). 👈اشتاتا: شتيت: پراكنده. جمع آن اشتات است شت نيز به معنى پراكنده و جمع آن شتى است. 👈يروا: اين كلمه مشهور به ضم ياء است. در كشاف نقل شده كه رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله آن را بفتح ياء خوانده و آن، در هر حال به معنى ديدن است. معانی کلمات آیه 7 👈مثقال: وزن و چيزى كه با آن وزن مى‏‌كنند (سنگ) راغب گويد:«مثقال الشي‏ء: وزنه»، مِثْقالَ ذَرَّةٍ هم سنگ ذره. 👈ذرة: مورچه ريز و دانه غبار. در نهج البلاغه خطبه 163 فرموده: «سبحان من أدمج قوائم الذرة و الهمجه» يعنى منزه است خدايى كه دستها و پاهاى مورچه ريز و مگس ريز را در جاى خود قرار دارد معانی کلمات آیه 8 👈«ذَرَّةٍ»: ذرّه خاک. برخی آن را مورچه ریز می‌دانند که نماد ریزی در میان عربها است.