1400.10.21-OstadRavanbakhsh.mp3
3.03M
🔸تحلیل مسائل سیاسی کشور:
🔹حجت الاسلام استاد #روانبخش
👈 فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار 19 دي در مورد مرحوم علامه مصباح
👈 سخنان افراد مختلف درباره سالگرد آقاي هاشمي رفسنجاني
👈 تحليل مسائل داخلي آمريكا
👈 پيش بيني فوكوياما درباره پايان تاريخ
👈 تحليل غلط سايت انصاف نيوز درباره حادثه هواپيماي اوكراين
👈 تحليل سفر اخير آقاي رئيسي به روسيه و امضاي قرارداد 20 ساله
1400-10-21 نمازخانه موسسه
••••✾•💞🌺💞•✾•••┈┈•
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin
📚معرفی کتاب «گلبانگ عدالت»:
🔹در نظــام اسلامى «عدالت اجتماعى» اصلى بنيــادين و سياستى تخلفناپذير است كه كارگزاران آن، در هر سطح و رتبهاى، براى تحقق اين سياست اصولى بايد تلاش كنند.
🔹در اين راستا لازم است مفهوم قسط و عدل و راهكارهاى تحقق و عملىساختن آن را باز شناخت. بديهى است در اين مسير، سخنان و رهنمودهاى امام على عليهالسلام كه صداى عدل و عدالتخواهى است، بهترين چراغ هدايت خواهد بود.
🔹نوشتار حاضر گامى است در زمينه تحقق اين رسالت و احياى نقش عدالت در جامعه دينى ما، كه مورد استفاده برنامهريزان و برنامهسازان عدالتخواه قرار گيرد انشاءاللّه.
#تازههای نشر
📚در آخرین شماره نشریه امواج شبهه میخوانیم:
📌نشریه امواج شبهه با رصد شبکههای فارسیزبان معاند و با هدف ارتقای سطح دانشی برنامهسازان صداوسیما و آگاهساختن ایشان به شبهات روز، انتشار یافته است.
📌آخرین شماره این نشریه با عنایت به جایگاه و اهمیت آیین اربعین، در سه فصل تنظیم شده است.
⬅️فصل اول اربعینپژوهی و شناخت و واکاوی راهبردی شبهات که در سه مبحث سامان یافته است:
📎۱. پاسخگویی به مهمترین شبهات اربعین با رویکرد رسانهای
📎۲. نحوه بازنمایی اربعین در شبکههای معاند
📎۳. کتابشناسی اربعین به منظور آشنایی مخاطبان با شبهات و پاسخ آنها
⬅️در فصل دوم به ایدههای اربعینی و قالبهای رسانهای آن پرداخته شده است.
⬅️در فصل سوم نیز پس از رصد شبکههای فارسیزبان معاند، گزارشی تحلیلی- نموداری ناظر به گفتمان این شبکهها ارائه شده است.
📚 معرفی کتاب:
🔹شهيد سيدمحمد حسيني بهشتی از جمله شخصيتهای كمنظير در دوران معاصر سرزمين ماست كه در برهههای خاص، بيشتر مردم با جنبههای ويژهای از وجودش آشنا شدند.
🔹دريافت واقعی چهره شخصيت ايشان مستلزم شناخت و آگاهی همهجانبه از شخصيت و اهداف و آرمانهايی است كه او را در جاده پرفراز و نشيب زندگی به حركت درآورد تا به حيات مادی و معنوی پرثمری دست يافت.
🔹مركز پژوهشهای اسلامي صدا و سيما در راستای آشنايی مخاطبان با انديشههای اين شهيد بزرگوار در زمينههای گوناگون در صدد برآمد تا گوشهای از ديدگاههای ايشان را به پيشگاه صاحبان انديشه پيشكش كند.
اميد است با بهرهگيری از مطالب اين پژوهش بتوانند رسانه ملی را در آشناسازی مخاطبان با انديشههای اين شهيد والامقام ياری رسانند.
زینب بهزادی:
📚# تازههای نشریات:
شماره ۱۸و ۱۹ فصلنامه علمی تخصصی دین و رسانه منتشر شد.
⬅️اینترنت بهمثابه «رسانه جدید» به یکی از معضلات پیش روی نهاد دین تبدیل شده است.
⬅️ازجمله پدیدههای جدید که بر اثر ادغام فناوریهای مختلف ارتباطی در سال های اخیر شکل گرفته، «شبکههای اجتماعی» است.
⬅️شبکه های اجتماعی، تغییرات بنیادین در سبک زندگی و فرهنگ جوامع مختلف ایجاد کرده اند. که نه تنها دین، بلکه میدانداران عرصه رسانه مانند تلویزیون را نیز به دست گرفته است.
⬅️جریان شبکههای اجتماعی، در صورت کنترل و مطالعهنشدن به مشکل اساسی در حوزههای مختلف بدل خواهد شد.
⬅️یکی از ابعاد مهم زندگی انسان که از این پدیده، آثار عمیقی را پذیرا خواهد شد، بعد هویتی است.
📌از این رو بازشناسی این پدیده مهم که ابعاد گوناگونی دارد، مسئلهای بس مهم است.
📚#تازه های نشریات:
شماره 166 فصلنامه علمی تخصصی سیاحت غرب منتشر شد.
🔹آنچه مردم جهان در انتخابات 2020 آمريکا شاهد آن بودند يک رسوايي تمام عیار سیاسي بود که آمريکا را در دومینوی فروپاشي خواهد انداخت.
🔹واقعیت اين است که دوران حکومت لیبرالیسم در جهان به سر آمده و برخلاف نظريه پايان تاريخ، حوادث اخیر آمريکا چه در انتخابات، چه در موضوع تبعیض نژادی و چه وضعیت اقتصادی آمريکا، بر خلاف نظريه فوکوياما، نه تنها پاياني بر تاريخ نیست، بلکه شروعي است بر جهاني جديد اما بدون سلطه و يگانهانگاری آمريکا.
🔹به هر صورت انتخابات 2020 در آمريکا شروعي است بر يک پايان و موضوعي است که بايد مورد توجه و مداقه بیشتر انديشمندان و تحلیلگران حوزههای مختلف باشد.
📌اين شماره از نشريه سیاحت غرب به موضوع انتخابات در آمريکا از زاويه ديد انديشمندان غربي ميپردازد.
📚معرفی کتاب
🔹رسانههای غربی در سه دهه اول پس از انقلاب اسلامی تلاش کردند تا با القای مفاهیم نادرست چهره نامناسبی از اسلام ارائه دهند.
🔹همچنين تبليغـات هماهنـگ رسـانههـای غربي در تلاشاند با اعمال روشهايی همچون مديريت افکـار و دروغبـافی درباره مسائل مرتبط با مناقشه هستهای در ايران، موافقت مردم امريکـا بـرای حمله به ايران را جلب کنند.
🔹در اين ميان، کنگره امريکا نيز بودجههای کلانی به منظور شکلگيری انقلاب رنگی در ايران، همسو با هدف درازمدت بـرای براندازی حکومت ايران تصويب کرده است.
📚" ایدهیابی رسانهای و داستانی ثبت و ضبط اعمال"، اثری است که به قلم جناب آقای محمد رضایی آدریانی به رشته تحریر درآمده و به همت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه به چاپ رسیده است.
💠در چکیده این اثر میخوانیم:
🔹بعد از توحید، معاد مهمترین اصل اعتقادی است و در قرآن و روایات، مباحث مرتبط با جهان آخرت حجم زیادی را به خود اختصاص داده است.
🔹درک اینکه کسانی ناظر بر اعمال ما هستند و حرکات و سکنات ما را ثبت میکنند، نیرویی محرک و گاه بازدارنده در ما ایجاد میکند که در سعادت ما نقش بسزایی دارد. علت بسیاری از خطاهای ما آن است که خود را بدون ناظر و تنها مییابیم.
🔹بازنمایی این مطالب در رسانه در قالبهای هنری و دراماتیک میتواند به تحکیم معادباوری در جامعه کمک کند.
🔸کتاب حاضر با هدف تبیین موضوع "ثبت و ضبط اعمال" بر اساس قرآن و حکایات معصومین علیهم السلام و ارائه ایدههای برنامهسازی برای برنامهسازان و اصحاب رسانه نگاشته شده است. امید است این اثر گامی در راستای ترویج فرهنگ "معادباوری" باشد. لازم به ذکر است فایل فایل این اثر در سایت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه (www.irc.ir) بارگذاری شده است.
📚معرفی کتاب
🔹يکی از گرفتاریهای بشر امروزی، دگرگونیهای فنی و تکنولوژيک است که با سرعت فزايندهای شکل میگيرد.
🔹صرفنظر از مزيتهای تکنولوژی، انسان عصر کنونی نه تنها به آرامش و آسايش نرسيده، دچار معضلهای اجتماعی جديدی نيز شده است.
🔹ويژگی عصر ديجيتال، تضعيف بنيانهای معرفتی و اخلاقی و سرگرداني در جامعه بشری است که «تکنولوژی و چالشهای فرارو» به بخشی از آنها میپردازد.
📎# تازههای نشر 📚# معرفی کتاب
«نقش پدر در قاب تلویزیون» اثری است به کوشش سرکارخانم دکتر راضیه میرعلی ملک که از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه به چاپ رسیده است.
در چکیده این اثر میخوانیم:
📌رسانه ملي به عنوان یک پیامرسان فعال و پرمخاطب میتواند در جهت احياي ارزشهای اصيل يک خانواده مسلمان مانند جايگاه پدر، خوانشهای فرهنگی مناسبی را رقم بزند. این امر با بازنمایی جایگاه پدر در سیاستهای برساخته فیلمها و سریالهای پرمخاطب که همواره ذهن اصحاب رسانه و محققین حوزه مسائل اجتماعی را به خود مشغول ساخته، با نظر به تأثیرات آن بر کلیه اعضای خانوادههای ایرانی، اعم از کودکان تا بزرگسالان، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
📌نظر به نکات یادشده و تأثیر شگرف رسانههای دیداری بر دیدگاه افراد خانواده و جامعه و ترسیم نقشهای خانوادگی از طریق این نوع رسانهها، پژوهش حاضر در مرحله اول به بازخوانی جایگاه خانواده و اعضای آن بهویژه پدر در منابع اسلامی اشاره کرده و سپس با تحلیل انتقادی سه سریال منتخب، ضمن بازنمایی جایگاه پدر در این نوع سریالها با روش تحلیل گفتمان پدام، برحسب نیاز، راهکارهای رسانهای مناسبی را برای بازنمایی مطلوب نقش پدری در مجموعههای تلویزیونی ارائه کرده است.
📚معرفی کتاب
«غرب از رؤيا تا واقعيت» عنوان مجموعهای است هفت جلدی که به کوشش ادارهکل پژوهشهای اسلامی به چاپ رسیده است.
🔹در چکیده این مجموعه آثار میخوانیم:
این مجموعه قصد دارد با استناد به منابع غربی و بهرهگيری از قلم و بيان انديشمندان غربی، آن روی سكه فرهنگ و تمدن غرب را نقد و بررسی كرده و سياستهای حاكم بر نظام كشورهای غربی را نشان دهد. با اين كه آثار مثبت تمدن غرب را نمیتوان يك سره نفی كرد، به نظر میرسد بازخوانی آثار و پژوهشهای انتقادی محققان غربی در زمينههای گوناگون، برای آشنايی بيشتر مخاطبان فرهيخته در حوزه غربشناسی بسيار راهگشا باشد. مباحث اين مجموعه، برگزيده و فشردهای از مقالههای ترجمهشده در نشريه «سياحت غرب» مركز پژوهشهای اسلامی صداوسيما است. عنوانهای هفت جلدی پيش رو عبارتند از: 1. رسانه سلطه، سلطه رسانه؛ 2. جنگ نرم رسانهای؛ 3. تكنولوژی و چالشهای فرارو؛ 4. قاب جادو؛ 5. معماران امپراتور؛ 6. امريكا، محور شرارت؛ 7. استعمار مدرن.
📚 معرفی کتاب:
🔹در اين مجموعه، نخست به ناگفتههايی از اهداف گردانندگان رسانههای غرب براي پيشبرد سياستهای حاكم بر امريكا به ويژه در زمان اقدامات نظامی امريكا عليه كشورهای گوناگون پی خواهيم برد، آنگاه نقش رسانههای غرب و صاحبان اصلی آنها يعنی شركتهای بزرگ تجاری را در هدايت افكار عمومی در رويدادهای مهم سياسی نظامی، بررسی خواهيم كرد.