هدایت شده از منتظران ظهور
⚜️ #امام_زمان (عجّل الله تعالی فرجه) فرمودند:
🔅«اگر طلب آمرزش بعضی از شما برای همدیگر نبود، هر کس روی زمین بود هلاک می گردید، مگر شیعیان خاصی که گفتارشان با کردارشان یکی است».
📗 کمال الدین و تمام النعمه، ص ۳۲۱.
هدایت شده از منتظران ظهور
حکیمه گوید:
امام حسن عسکری علیهالسلام فرمود:
فرزندم را نزد من آور. من سرورم را آوردم... امام فرمود:
فرزندم! سخن بگو! نوزاد پس از گواهی به یگانگی خداوند و درود بر پیامبر اکرم و پدران بزرگوارشان علیهمالسلام آیات پنج و شش سوره قصص را تلاوت فرمود؛
«وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمْ الْوَارِثِینَ، وَنُمَکِّنَ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَ نُرِی فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا مِنْهُمْ مَا کَانُوا یَحْذَرُونَ؛
و میخواستیم بر کسانى که در زمین به زبونى کشیده شدهاند منّت نهیم و آنها را پیشوایان [مردم ] گردانیم و ایشان را وارثان [زمین ] کنیم و در زمین قدرتشان دهیم و به فرعون، هامان و سپاهشان چیزى را که از آن حذر داشتند نشان دهیم».[۱]و[۲]
۱. قصص: ۵و۶؛
۲. الغیبة، شیخ طوسی، ص۲۳۶،ح۲۰۴.
#نیمه_شعبان
هدایت شده از منتظران ظهور
📘#داستانهایبحارالانوار
💠در تنگنای سخت
🔹ابو هاشم میگوید:
یک وقت از نظر زندگی در تنگنای شدید قرار گرفتم.
به حضور امام هادی علیه السلام رفتم، اجازه ورود دادند. همین که در محضرشان نشستم، فرمودند:
"ای ابو هاشم! کدام از نعمتها را که خداوند به تو عطا کرده میتوانی شکرانه اش را به جای آوری؟"
🔹من سکوت کردم و ندانستم در جواب چه بگویم.
آن حضرت سخن آغاز کردند و فرمودند:
" خداوند ایمان را به تو مرحمت کرده به خاطر آن بدنت را بر آتش جهنم حرام کرده و تو را عافیت و سلامتی داده و بدین وسیله تو را بر عبادت و بندگی یاری فرموده و به تو قناعت بخشیده که با این صفت آبرویت را حفظ کنی.
🔹آنگاه فرمودند:
"ای ابوهاشم! من در آغاز این نعمتها را به یاد تو آوردم، چون میدانستم به جهت تنگدستی از آن کسی که این همه نعمتها را به تو عنایت کرده به من شکایت میکنی.
اینک دستور دادم صد دینار (طلا) به تو بدهند آن را بگیر و به زندگی ات سامان بده! و شکر نعمتهای خدا را به جای آور!"
📚بحار: ج ۵۰، ص ۱۲۹
حجتالاسلام رفیعی:
۳ اثر مهم دعا برای امامزمان(عج)
یک استاد حوزهعلمیه با اشارهبه اهمیت دعا برای ظهور امامزمان(عج)، گفت: بسیاری میگویند خدا که خودش ولیّاش را حفظ و او روزی ظهور میکند، دعای من در این میان چه اثری دارد؟ ... این دعا سه اثر مهم دارد.
خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: امام زمان(عج) فرمودند: «اَكثِروا الدُّعاءَ بِتَعجِیل الفَرَجِ فَاِنَّ ذلِكَ فَرَجُكُم» (برای تعجیل در ظهور من زیاد دعا کنید که خود فَرَج و نجات شما است). این گفته حضرت حجت(عج) است که از منتظران می خواهند برای تعجیل در ظهورشان دعا کنند، فارغ از این تاکید امام عصر(عج) در بسیاری از مجالس و محافل نیز سخنران به تضرع و التماس از مخاطبان می خواهد که برای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) دعا کنید، اما علت چیست؟ برای بسیاری این پرسش پدید می آید که «چرا باید برای امام زمان(عج) دعا کنیم در حالی که ظهور ایشان قطعی است؟».
حجت الاسلام «ناصر رفیعی»، استاد اخلاق طی سخنانی به بررسی این مسئله پرداخته است. در ادامه حاصل سخنان وی تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام رفیعی در ابتدای سخنان خود با طرح این پرسش که «چرا باید برای امام زمان(عج) دعا کنیم؟»، گفت: این سوال بسیاری از افراد است، آنها می گویند خدا که خودش ولیّاش را حفظ می کند و او روزی ظهور می کند، دعای من در این میان چه اثری دارد؟
این استاد اخلاق ادامه داد: دعای ما دو اثر و بلکه سه اثر دارد، اول یاد امام زمان(عج) کردن است، یاد امام زنده می ماند، دوم آنکه دعای ما در حق معصوم تاثیر دارد و سوم اینکه دعای ما سبب می شود که امام زمان(عج) نیز در حق ما دعا کنند.
وی تصریح کرد: شخصی به نام «عبدالرحمن» از اهالی اصفهان که شیعه نبود، در زمان امام هادی(ع) زندگی می کرد، این شخص تعریف کرده است که اوضاع مالی ام به هم ریخته بود و می خواستم به سامرا نزد متوکل عباسی بروم و شکایت کنم. (سامرا در آن زمان یک شهر نظامی بود و امام هادی(ع) نیز آنجا زندگی می کرده است)، این مرد به سامرا می رود و در راه می شنود که می گفتند: بروید عقب راه را باز کنید ابن الرضا(ع) می آید (به امام هادی(ع) ابن الرضا می گفتند).
حجت الاسلام رفیعی اضافه کرد: آن مرد سوال کرد که ابن الرضا(ع) کیست؟ پاسخ دادند: او امام شیعیان است و متوکل احضارش کرده و او را نزد متوکل می برند و فعلا شخص متوکل ملاقات ندارد. آن مرد تعریف می کرد که گوشه ای ایستادم و دیدم جوانی خوش سیما و نورانی سوار بر مرکب زیر لب دعا می کند، پیش خودم گفتم متوکل آدم خبیثی است، نکند او را شهید یا زندانی کند؟ در دلم گفتم خدایا من از مشکل خود گذشتم این سید اولاد پیغمبر(ص) را حفظ کن(با اینکه عبدالرحمن شیعه هم نبود).
این استاد حوزه علمیه ابراز کرد: در همان لحظات امام هادی(ع) مقابل عبدالرحمن رسید و فرمود: دعای تو در مورد من مستجاب شد و خطری به من نمی رسد اما ما نیز سه دعا برایت می کنیم، اینکه خداوند عمرت را طولانی کند، مال زیاد به تو بدهد و فرزندان سالم به تو عطا کند. این مرد دیگر نزد متوکل نرفت و برگشت و البته به تشیع مشرف شد. وقتی این ماجرا را تعریف می کرد هفتاد سال سن داشت در حالی که امام هادی(ع) و امام عسگری(ع) به شهادت رسیده بودند و آن مرد بسیار ثروتمند بود، خداوند به او 10 فرزند پسر عطا کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: می خواهم بگویم دعا برای امام زمان(عج) اثر دارد، امام حسین(ع) فرمود: «ما دوازده مهدی هستیم»، مهدی یعنی هدایت شده.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
جعل سطحی خبر فارس توسط ضدانقلاب/انکار برای فرار از حقارت شکست
🔹امروز رسانههای معاند مدعی شدهاند که واشنگتنپست با استناد به یکی از خبرهای خبرگزاری فارس گزارشی درباره حمله موشکی سپاه به مقر موساد منتشر کرده، ولی فارس، همان گزارش را ترجمه و منتشرکرده کرده تا اثبات کند که هسته موساد در اربیل هدف قرار گرفته است!
🔸واقعیت این است که واشنگتنپست در بخشی از مقاله خود خبر فارس را بهعنوان «روایت ایران از حمله موشکی اربیل» آورده، اما در آن پاراگراف حرفی از حضور موساد در اربیل گفته نشده است.
اما منبع خبر فارس کجاست؟
🔸واشنگتنپست در اواسط مقاله خود نوشته: «یک مقام آمریکایی به نقل از همتای عراقی خود گفته که اهدافی که به آنها موشک خورده مربوط به موساد بوده است.» همین بخش نیز مورد استناد خبرگزاری فارس قرار گرفته است.
🔹جزئیات این گزارش را در اینجا بخوانید
@FarsNewsInt
هدایت شده از خبرگزاری فارس
اعضای شورای عالی فضای مجازی در جلسه امروز خود تاکید کردند با توجه به اینکه وظیفه قانونگذاری برعهده مجلس است، طرح صیانت نیز در مجلس به سرانجام برسد.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
#فوری| زمینلرزه ۶ ریشتری در هرمزگان
🔹زلزلهای حدود ۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین دقایقی پیش استان هرمزگان در جنوب ایران را لرزاند.
🔹به گفته رسانههای عربی، شدت زمینلرزه در نزدیکی «بندر لنگه» بهحدی بوده که در دبی و دیگر شهرهای امارات نیز بهوضوح احساس شده است.
🔹دقایقی بعد دو پسلرزه ۴.۱ و ۴ ریشتری دوباره کوخرد در هرمزگان را لرزاند.
@Farsna
✨«هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ.»✨
✅ از امام باقر علیه السلام از برترى #شب_نيمه_شعبان سؤال شد.
حضرت در جواب فرمودند:
‼️«هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ»
آن، #برترين_شب پس از شبِقدر است. در آن شب خداوند #احسانش را به بندگان بىدريغ عطا مىكند و آنان را با لطف خود #مىآمرزد. پس در آن شب براى نزدیک شدن به خدا #تلاش كنيد.
به درستى كه آن شبى است كه خداوند به خود سوگند خورده است كه هيچ درخواست کنندهای را تا زمانى كه گناهى را نطلبيده است، بازنگرداند.
📔منبع: مصباح المتهجد، ص831؛ امالی، شيخ طوسی، ص297
{ @etelaresanihamedan }
💫فضیلت شب نیمه شعبان
❇️عَنْ أَبِي يَحْيَى عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: سُئِلَ الْبَاقِرُ عَلَیهِ السَّلامُ عَنْ فَضْلِ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ، فَقَالَ: إِنَّهَا لَيْلَةٌ آلَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لَا يَرُدَّ فِيهَا سَائِلًا مَا لَمْ يَسْأَلِ اللَّهُ مَعْصِيَةً
✍🏻حضرت صادق علیه السلام فرمود:
از حضرت باقر علیه السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد.
آن حضرت فرمود:
خداوند به ذات مقدّسش قسم خورده است كه هيچ سائلي را در شب نیمهی شعبان از درگاه خود دست خالي برنگرداند 😍♥️
مادامیكه خواستهی او معصيت نباشد!
📚بحارالأنوار،ج98، ص409 به نقل از اقبال الاعمال
{ @etelaresanihamedan }
🌸 منبر نیمه شعبان
✅ شب نیمه شعبان شب برات
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن «شب قدر» که این تازه« براتم» دادند
💠 «شعبان» ماه هشتم از ماه های قمری است که بعد از ماه رجب و قبل از ماه رمضان قراردارد. جمع آن« شعبانات» و« شعابین» است. این نام از ریشه «شعب» گرفته شده که هم بر جایی و افتراق و هم بر فراهم آمدن و اجتماع دلالت دارد. بعضی از اهل لغت گفته اند «این واژه از اضداد است» ولی دیگران آن را از باب اختلاف لغات دانسته اند .کلمه «شَعب» به معنی امت و قوم نیز از همین ریشه گرفته شده است. چنان که خداوند فرمود: «و جعلناکم شعوباً و قبائل و...؛(1) شما را از امت ها و قبیله ها قرار دادیم».
وجه نام گذاری شعبان، طبق روایتی از پیامبر اکرم (ص) آن است که خیر بسیار( ماه رمضان) از آن منشعب می گردد(2) و نیز گفته شده:« چون شعبه های رحمت خدا در آن بسیار است ،شعبانش نامند »یا به جهت آنکه روزی های بندگان خدا در این ماه بسیار منشعب می شود و حسنه مضاعف می گردد. اما عرب جاهلی چون در این ماه برای پیدا کردن آبشخور، یا به منظور غارتگری ،پراکنده و منشعب می شدند، این را وجه تسمیه شعبان پنداشتند. از جهت عظمت و اهمیت این ماه که در مقدمه ماه مبارک رمضان قراردارد، معمولا آن را« شعبان المعظم» تعبیر می کنند و اوصافی برای این ماه پر فضیلت نیز منقول است:
1. «شهر الزینه »:به اعتبار آنکه ثواب حسنات در آن تا هفتاد برابر فزونی می یابد .
2. «شهرالشفاعه»: زیرا هر کس این ماه را روزه بدارد و همچنین هر کس بر محمد و آل محمد (ص) بسیار صلوات بفرستد، پیامبر اکرم ( ص) او را شفاعت می کند.
3. «شهر الرسول»: در چند روایت آمده که این ماه به رسول خدا (ص) اختصاص دارد لذا آن را «شهر الرسول» نامیده اند.(3)
مرحوم آیت الله شهید سید محمد تقی موسوی اصفهانی (فقیه احمد آبادی) صاحب «مکیال المکارم» در کتاب «ابواب الجنات» در وجه تسمیه و علت نام گذاری این ماه به« شهر الرسول» آورده اند:
«در نام گذاری این ماه و نسبت و اختصاص آن به پیامبر (ص )دو وجه به قلب :این بنده عاصی خطور می کند: 1.وجه ظاهری 2.وجه باطنی؛ اما وجه ظاهری آن است که حضرت رسول اکرم (ص) فرموده اند: «حسین منی و أنا من حسین؛ حسین( ع) از من است ومن نیز از حسینم» و چون ولادت امام حسین (ع) در سوم یا به قولی در پنجم این ماه واقع شده است [به همین خاطر] حضرت رسول آن را به خود نسبت داده و فرموده اند:« این ماه من است ».اما وجه باطنی چون شریعت مقدسه اسلام به منزله جان نفس پیغمبر است و غلبه اسلام و شوکت و استیلای آن بنا به وعده خداوند و به مقتضای این آیه شریفه« هو الذی أرسل رسوله بالهدی و دین الحقّ لیظهره علی الدّین کلّه و لو کره المشرکون»(4) به ظهور وجود مبارک حضرت صاحب الزمان حاصل می شود، و از طرفی ولادت باسعادت آن حضرت در نیمه ماه شعبان واقع شده است، لذا حضرت ختمی مرتبت آن ماه را به وجود مبارک خود نسبت داده اند».(5)
سید بن طاووس( ره) در« اقبال الاعمال» روایتی را از« امالی »و «ثواب الاعمال» شیخ صدوق آورده که در بردارنده جمیع معانی بالا درباره شرافت و عظمت این ماه و علت نام گذاری آن به شعبان است.
او می نویسد اصحاب در محضر رسول خدا (ص)سخن از فضایل شعبان کردند، آن حضرت فرمود: «شعبان ماه شریفی است و آن، ماه من است و حاملان عرش(= فرشتگان) آن را بزرگ داشته، حق آن را می شناسند و آن ماهی است که روزی های مردم برای ماه رمضان در آن افزوده گشته، بهشت در آن آراسته می گردد و علت اینکه این ماه شعبان نامیده شده، آن است که روزی مومنان در آن گسترش می یابد و عمل نیک در آن هفتاد برابر می گردد و بدی های انسان در آن فروریخته، گناهان آمرزیده می گردد و اعمال نیک مورد پذیرش قرار می گیرد و خداوند جبارـ جل جلاله ـ به بندگانش مباهات می کند و با نظر رحمت به روزه داران و شب زنده داران شعبان می نگرد و به وجود آنها بر حاملان عرش می بالد».(6)
ادامه 👇
ادامه 👇
💠 شب نیمه شعبان
نیمه شعبان در فرهنگ نامه ها و متون کهن، «شب برات» نامیده شده و این بدان خاطر است که بنا به روایات، خداوند در این شب «برات آزادی »از دوزخ را به بندگان خود می بخشد. و این شب برات در ادب فارسی و متون کهن ـ نظم ونثرـ بازتاب هایی داشته که به چند مورد آن اشاره می رود: ابوریحان بیرونی در کتاب «التفهیم »در این باره چنین آورده: «و شب پانزدهم از ماه شعبان، بزرگوار است و او را «شب برات» خوانند و همی پندارم، این از قبیل آن است که هر که اندرو عبادت کند و نیکی به جای آورد، بیزاری یابد از دوزخ».(7) رامپوری نیز در« غیاث اللغات» شب نیمه شعبان را« شب برات» دانسته می نویسد: «شب برات شب پانزدهم شعبان است که در آن شب ملائکه به حکم الهی حساب عمر و تقسیم رزق می کنند».(8)
حافظ، شب برات راشب قدر دانسته و در غزل معروف خود ،شب قدر و« شب برات» را هنرمندانه با هم آورده می سراید:
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن «شب قدر» که این تازه « براتم» دادند
برات:
اما اینکه« برات »به چه معناست و بن و ریشه این واژه چیست؟ در« حافظ نامه»این توضیحات آورده شده است:« برات» از «برائت »عربی است و آن: «نوشته ای است که بدان، دولت بر خزانه یا حکام ،حواله وجهی دهد».( فرهنگ معین) علامه قزوینی در حواشی خود بر «چهار مقاله» با استناد به «ذیل قوامیس عرب» به نقل از« دُزی» می نویسد:«[ برات] را به «بروات» جمع بندند و این کلمه عربی است و در اصل «برائت» بوده و به معنای «بری ءالذمّه گردیدن از دَین» است و صواب آن در جمع «براءات» یا براوات است. گویندگان فارسی به اعتبار حواله مکتوب هر حواله یا وارد معنوی را نیز« برات» اصطلاح کرده اند».(9)
لیله الصک: شب برات را «لیلة الصک» نیز گفته اند. صکّ، معرب چک فارسی و مترادف با برات است، آن روز چهاردهم و در واقع شب پانزدهم شعبان است. رامپوری در فرهنگ «غیاث اللغات »به نقل از« بهار عجم» و« سراج اللغات» آورده که :«شب چک به معنی شب برات است که در آن چراغانی و آتش بازی(= جشن و شادمانی )کنند».(10)
ادامه 👇