وتوی چین و روسیه علیه اسرائیل چه پیامی برای دنیا داشت؟
قطعنامه اخیر پیشنهادی آمریکا در بحران فعلی فلسطین ، از سوی روسیه و چین وتو شد.
در خصوص این رخداد مهم چند نکته باید ذکر شود .
روسیه و چین سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ را متعلق به رژیم صهیونیستی می دانند؛ یعنی شهرهایی مانند سدیروت که طی عملیات طوفان الاقصی مورد حمله حماس قرار گرفت ، از نظر آنها متعلق به صهیونیست هاست و منطقه ای اشغالی محسوب نمی گردد.
بنابراین با توجه به مواضع گذشته آنها، انتظار می رفت اینبار نیز حمله حماس را محکوم کنند اما هم قطعنامه آمریکا را وتو کردند و هم مواضع جدی ضد اسرائیلی اتخاذ.
فدراسیون روسیه از بدو تشکیل در پی فروپاشی شوروی، همواره جزء کشورهای حامی اسرائیل بود که البته به دلیل جمعیت بالای یهودیان روسی ساکن در فلسطین اشغالی و نفوذ گسترده لابی صهیونیستی در مسکو تحلیل می شد.
خصوصا در دوره نخست وزیری نتانیاهو ، این رژیم سعی در نزدیکی به مسکو و برقراری توازن در رابطه میان روسیه و آمریکا داشت اما جنگ اوکراین ، معماری سیاست دنیا را دچار تغییر اساسی کرد و پوتین بیشتر از گذشته نسبت به غرب و متحدانش اعلام انزجار نمود ؛ خصوصا که اسرائیل در جبهه ضد روسی در کنار اوکراین قرار گرفت.
پوتین نیز که در بسیاری از پرونده های منطقه ای به طور ویژه ملاحظه اسرائیل را می کرد ، دیگر مثل سابق هوای این رژیم را ندارد.
وتوی چین و روسیه در رابطه با قطعنامه اخیر و عدم محکومیت حماس در واکنش به آنچه که غربی ها کشتار غیر نظامیان اسرائیلی می نامند، بسیار عجیب و غیر مترقبه بود.
جنگ اوکراین باعث معطوف شدن تمرکز غرب علیه روسها شد و تمام توان این بلوک سیاسی به خدمت زلنسکی و ارتشش درآمد.
حال با باز شدن جبهه جدید علیه متحد اصلی غرب در منطقه غرب آسیا، مطمئنا بخشی از توان و تمرکز اروپا و آمریکا به سمت اسرائیل سوق خواهد یافت و تاحدی فشار از روی روسیه در جبهه اوکراین برداشته می گردد.
مواضع اخیر چین و روسیه به تحلیلگران این نکته را یادآور می شود که شکاف میان شرق و غرب روز به روز در حال تعمیق است و واگرایی میان آنان رو به افزایش.
در حالی که تا قبل از جنگ اوکراین اتفاق نظر بیشتری میان ۵ عضو شورای امنیت در مسائل بین المللی وجود داشت.
برای مثال روسیه و چین به قطعنامه ۲۲۰۱ علیه انصارالله یمن رای مثبت دادند و یا از قطعنامه ۱۵۵۹ علیه حزب الله لبنان حمایت کردند و در جنگ ۳۳ روزه ، عملیات اسیر گیری مقاومت لبنان را زیر سوال بردند.
وضعیت جدید بین المللی که شمایی از آن در بالا توصیف شد، سرعت یافتن شروع جنگ سرد جدیدی را به اذهان متبادر می کند که در آن روابط بین الملل از حالت همکاری و همگرایی به واگرایی، تقابل و نگاه امنیتی و بی اعتمادی بازیگران به یکدیگر و منافع جمعی تغییر می کند.
روسیه بعد از جنگ اوکراین متوجه شد که غرب حداقل احترام را برای منافع ژئوپلیتیکی و حوزه های امنیتی او قائل نیست و به همین دلیل سعی در مقابله مثل و موازنه سازی در حوزه های ژئوپلیتیکی آمریکا و متحدانش دارد.
چین نیز با وجود آن که سعی دارد از تنش با غرب پرهیز کند و رقابت با آمریکا و اروپا را صرفا در حوزه های تکنولوژیک و اقتصادی ادامه دهد، در منازعات دیپلماتیک جهانی در جبهه ضد غربی ایستاده است تا در گذار به نظم جدید خود را بازیگری فعال نشان دهد .
در نهایت باید گفت اتفاقات و بحران های سالهای اخیر در دنیا ، از شکل گیری دوره جدیدی در نظم جهانی حکایت می کند و بازیگران بین المللی و منطقه ای سعی دارند در نظام جدید حداکثر منافع را کسب کنند و حداقل منافع را برای طرف های مقابل خود قائل شوند .
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈
📸 یک خبرنگار مخالف دولت سوریه در دیرالزور: آمریکا مواضع خالی مقاومت را هدف قرار داده است، با این وجود 90% حملات مقاومت موفق بوده و اهدافی را در داخل پایگاه های آمریکایی هدف قرار میدهد
#طوفان_الاقصی #غزه
1_7414395129.pptx
20.49M
✳️طوفان الاقصی
آبان۱۴۰۲ با آخرین تغییرات
📣 خالد مشعل: جنگ زمینی در راه است
🔻 رئیس جنبش حماس در خارج:
➕ جنگ زمینی غزه در راه است و ما وارد مرحله خطرناکی خواهیم شد.
➕ ایالات متحده آمریکا با برنامهریزی و دخالت، به دنبال پبروزی با کمترین تلفات در این جنگ است زیرا اسرائیل دیگر تاب تحمل خسارات و تلفات را ندارد.
➕ نتانیاهو نمیتواند بدون پیروزی جنگ را متوقف کند زیرا این موضوع و همچنین بحران داخلی، گریبانگیر او خواهد شد.
#فلسطین
13.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سرتیپ بازنشسته ارتش ترکیه:
📍ایران هجمهای که در منطقه علیه این کشور شکلگرفته بود را در هم شکست...
#ترکی
💢دقت و نطقهزنی پهپاد انهدامی آرش
🔹نیروی زمینی ارتش در نخستین دقایق روز اول از رزمایش اقتدار ۱۴۰۲ در راستای اجرای عملیات پدافند ساحلی و مسدودسازی مسیر نیروهای مهاجم با بهرهگیری از پهپاد انتحاری آرش اهداف ثابت و متحرک را با دقت بالا و نقطه زنی مورد اصابت قرار داد.
🔸در این مرحله از رزمایش از پهپادهای مهاجر ۲ نوین و پهپاد مهاجر ۶ نیز در ارسال اطلاعات به مرکز فرماندهی پهپاد استفاده شد.
💢 گزارش الأخبار از حمله به پایگاه ویژه اسرائیل در إریتره
🔹منابع نظامی کشور اریتره(واقع در ساحل غربی دریای سرخ) گزارش دادند که نیروهای اسرائیلی مستقر در پایگاه دهلک، مورد هدف قرار گرفته و دست کم یک افسر صهیونیستی در این حملات کشته شده است
🔹این پایگاه بر روی بزرگترین ارتفاعات مسلط به دریای سرخ با نام «إمبا سويرا» قرار دارد و در راستای نظارت رژیم صهیونیستی بر کشتیرانی بینالمللی، زیر ذره بین قرار دادن تحرکات جنبش انصارالله و نظارت بر صحراهای کشور مصر مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹در این پایگاه انواع تسلیحات نظامی و جنگندههای صهیونیستی قرار دارد و میشود گفت که اسراییل از آن برای موازنه سازی با کشورهای عربی بویژه مصر بهره میبرد.
🔹به طور کلی میتوان گفت که این منطقه راهبردی، رژیم اشغالگر قدس را قادر میسازد تا در امنیت ملی عربی نفوذ کند، مراکز نظارتی و جاسوسی بر کشورهای عربی همسایه و منافع کشورهای رقیب منطقه مانند ترکیه و ایران ایجاد کند و با فعالیتهای ارسال اسلحه به فلسطین اشغالی مقابله کند.
✍با توجه به نزدیکی دو کشور اریتره و یمن، به نظر میرسد که این حمله از طرف جنبش انصارالله صورت گرفته است.
#یمن
#فلسطين
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شهروند عرب خطاب به حکام کشورهای عربی: شما هم مثل ایران شجاع باشید