قصه و داستان در طول تاريخ، مورد علاقه و توجه بشر بوده و برای او، کشش خاصی داشته است. اين جاذبه، ريشه در سرشت انسان دارد. بدون شک داستانها، به خاطر جاذبههای طبيعی خود، تا اين حد گسترده مورد استفاده بشر قرار گرفته و هر گروهی با انگيزهای خاص برای رسيدن به منظور خود، از آن بهره گرفته است. قرآن نيز به اين جاذبه فطری، توجه نشان داده و با تکيه بر علايق طبيعی انسان، بهترين داستان ها را برگرفته است.
در واقع قرآن به گرايشهای فطری و طبيعی آدمی توجه کرده و نيکوترين قصهها را، هماهنگ با اهداف مقدس خويش ساخته است. اين قصهها، در مجموع هفتاد داستان میباشد.
#داستان
#قرآن
@kheradvarzan_p4c
پیله نازنین از سری پویانماییهای کوتاه و جذاب است که مخاطب را با چالشهای کرم ابریشم برای ساخت پیلهاش همراه میکند.
و با پایانی غیر منتظره، طبیعت موجودات را به تصویر میکشد.
با پخش این پویانمایی برای کودکان میتوان موضوعات مختلفی را با آنان گفتوگو کرد؛ مانند کمک کردن، دوستی، همکاری و ...
#پویانمایی
#تفکر_نقاد
@kheradvarzan_p4c
گلستان حیطهی جولان یک فقیه متکلم متعصب نیست، بلکه نماینده تجربه و آموختههای یک معلم اخلاق است و به همین دلیل بازتاب تفکرش مسائلی است که با تربیت و اخلاق در ارتباط است.
#سعدی
#بزرگداشت_سعدی
@kheradvarzan_p4c
💠امام على(علیهالسلام):
هنگامى كه نزد دانشمندى مىنشينى، براى شنيدن حريصتر از گفتن باش و خوب گوش دادن را مانند خوب گفتن ياد بگير و سخن كسى را قطع مكن.
📙علم و حكمت ج1 ص340
#فبک
@kheradvarzan_p4c
کودک فَلسفَی:
✅کودکان متفکر، موضوعات را از منظرهای مختلف و با عینک ذرهبینی و اکتشافی خود میسنجند و ابعاد مختلف موضوعات را مد نظر قرار میدهند. آنها در عین حال بسیار ریزبین و جزئینگر هستند و مسائل را موشکافانه بررسی میکنند.
این کودکان، راه را برای اصلاح تفکر خود باز میگذارند و هرگاه احساس کنند دیدگاهشان اشتباه یا ناقص است، در جهت تکمیل یا اصلاح دانستههای خود برمیآیند.
«در حقیقت در حلقهی کند و کاو، کودکان به مقام خود-ارزیابی و خود-اصلاحی میرسند و به این ترتیب خود را نه تنها مسئول افکار خویش، بلکه مسئول رفتار خویش نیز میبینند.»
آنها بدون داشتن واکنش تکانشی، گفتوگومندی و دیالوگ را برای درک و همدلی و رسیدن به توافق بینابین برمیگزینند.
کودکان فلسفی از سعهی صدر بالایی برخوردار هستند و همانگونه که خود، در هر موقعیتی آمادهی سنجش و مقایسه و انتقاد هستند، به همان میزان نیز آمادهی به محک گذاشتن افکارشان از جانب دیگران هستند.
«فلسفه برای کودکان به منظور تحریک انگیزههای مسئولیتپذیری، تابآوری و روحیهی انتقادی انجام میشود.»
#تفکر_صحیح #فبک #تفکر_نقاد
#فلسفه_برای_کودکان_ونوجوانان
@kheradvarzan_p4c