🔻حجاب و بحران اقتدار
اگر در كشورى، قوانين متروك شود، بحران اقتدار پديد مىآيد و وقتی #دیوانسالاری با بحران اقتدار روبهرو شود، ممکن است در وضعیت سختِ #بیدولتی قرار گیریم.
اگر قانون حجاب سست شود، در معرض نسخ یک امر بنیادین قرار میگیریم و باید برای آن راهحل بیابیم.
این راهحل نیز صرفا یک کار اجرایی برای اعمال مقتدرانه قانون نیست، چرا که وقتی قانونی سست شد، با اعمال قوه قاهره به دوران اقتدار خود بازنمیگردد.
متروک شدن قوانین بنیادین، امری معرفتی و فرهنگی و روانشناختی است که باید در عمق، تحلیل شود، نه در سطح.
بنابراين، از حيث جامعه شناسى حقوق بايد به متروك شدن قوانين حساس باشيم، چون اتوريته برقرارى #نظم و ماهيت #نظامات كشور را تهديد ميكند.
بیشتر بخوانید.
🎤 سخنرانی پیام فضلی نژاد در دانشگاه امام حسین (ع) ۱۳۹۶.۵.۳
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌آیت الله میرباقری:
🔻مبارزه با راننده اسنپ و رستوراندار و … در موضوع مبارزه با بدحجابی، اقدامناموفقی است،
🔻در موضوع حجاب، مسئولینی که ۴۰ سال است دنبال اشاعه فرهنگ غربی هستند، باید پاسخگو باشند.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️رنسانس، مبدأ اصلی تحولات غرب جدید
قرن معاصر را میتوان، دوره گذار بشر به معنویت دانست و تحولات انسان معنوی را باید از دوره رنسانس پیگیری نمود. درحقیقت رنسانس یا نوزایی، مبدأ اصلی تحولات غرب جدید است.
✍️جواد فرجنژاد
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از وحید یامین پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️این پنج دقیقه را درباره توحید ببینید.
نسبت ما با خدا چیست؟ خدا کجای عالم است؟ جهان از خدا پُر شده است، یعنی چه؟
#برنامه_کلمه
#ماه_رمضان 🌙
🆔️ @yaminpour
@kalame_tv1
🔻 کارگزار رادیکالیسم
رادیکالها چطور منافع ملی را ذبح میکنند؟
🔸 طرفین غربی در میز مذاکرات وین با هدف امتیازگیری از تهران بارها فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را زیر سوال برده و اتهامافکنی کردهاند. این اتهامات البته بارها حتی توسط آژانس انرژی اتمی رد شده است. غلامحسین کرباسچی، حال حتی از مواضع آژانس نیز عبور کرده و کاملا همراستا با ادعاهای ضدایرانی آمریکا و رژیمصهیونیستی عدم اعتماد به برنامه هستهای صلحآمیز ایران را تئوریزه کرده و با استناد به ماجرای سطل ماست به آنها حق میدهد که به صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران اعتماد نداشته باشند.
🔸کرباسچی درحالی از موضع آمریکا و صهیونیستها حمایت میکند که این دولتهای غربی هستند که به دلیل داشتن سلاح هستهای و استفاده از آن، صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایشان زیر سوال است.
🔸نکته دیگر آنکه باید از جریاناتی که رادیکالیسم را، راه نهایی خود در تاختن به رقبا در نظر گرفتهاند پرسید: «گیرم رقیب سیاسی خود را تحت فشار قرار دادید، با ذبح ناگزیر منافع ملی چه میکنید؟» این مواجهه شاید به لحاظ سیاسی رقیب آنها را تحت فشار قرار دهد اما خروجیاش چیزی جز ذبح منافع ملی نیست.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #حجاب
✅ «حجاب»؛ نماد قدرت دینداری
🔸امروزه تمدن غربی براساس باطن، محتوا و تفکر شکل نمیگیرد؛ بلکه براساس سبک زندگی شکل میگیرد و بهواسطهی همین سبک زندگی، کمکم باور و محتوای تمدنی شکل میگیرد.
🔹تمدن غربی در زیست خانوادگی، پوشش، ازدواج و... الزامات خاص خود را دارد. اما چرا غرب اصرار دارد که نمادهای دینداری اسلام خصوصاً حجاب نباشد؟ زیرا در صورت وجود این نمادها، مشخص میشود که فضای مؤمنانه و قدرت دینداری چقدر است!
🎙 دکتر سید سجاد ایزدهی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
@Fekrat_Net
@kheradvarzi_ir
▪️وجه تمایز انسان با سایر موجودات
استاد مطهری معنویت را نوعی گرایش به امور غیرمادی و متعالی مانند کمال و دانایی، جمال و زیبایی، فضائل اخلاقی، و پرستش جایگاه قدس ربوبی میدانند که وجه تمایز انسان [با سایر موجودات] است.
✍️علی قهرمانی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔻مرگ در میزند یا اضطراب مرگ؟
نگاهی به پدیده مرگ با تمرکز بر نمایشنامه «مرگ در میزند»
▪️«مرگ در میزند» اثر وودی آلن، روایت مردی است که با مرگ روبهرو شده، ترسیده و آماده پذیرش آن نیست و درنهایت با بازی دادن مرگ از او وقت میگیرد. حال اگر بخواهیم نوع مواجهه با مرگ را به زبانی فلسفی ترجمه کنیم خواهیم دید که نمایشنامه مرگ در میزند چه نوع برخوردی با این پدیده دارد و آیا برای یک زندگی پرمعنا به کمک ما میآید؟
▪️مرگ بهعنوان یکی از اضطرابهای وجودی انسان که ریشه در ذات هستی آدمی دارد و سایهاش بر حیات هر انسانی درحال گذر است بیش از همه درمیان اندیشمندان و نویسندگان اگزیستانسیالیست مورد بررسی قرار گرفته و آنها بودند که شیوههای متفاوت روبهرو شدن با مرگ را نمایاندهاند. براساس همین رویکرد حداقل دو نوع رهیافت در برخورد با پدیده مرگ میان آدمیان وجود دارد.
▪️رهیافت اول که نوعی گریز و به فراموشی افکندن حقیقت مرگ است به شکلی ناسازگارانه درصدد خنثی کردن، بازی دادن و فرارکردن از جوهر مرگ است که اندیشه آن را از ساحت آگاهی انسان کنار میگذارد و توان روبهرو شدن به شکل اصیل و واقعی با آن را ندارد.
▪️رهیافت دوم در مواجهه با مرگ که شکلی اصیل و استعلایی دارد با پذیرفتن مرگ در کنار زندگی بهعنوان دو وجه حقیقی هستی نسبت به آن خودآگاهی مییابد و این اضطراب وجودی را در جهت غنای بیشتر زندگی خویش بهکار میگیرد و شیوههای باشندهای را برمیگزیند که درخدمت استعلای وجود بهکار میرود.
📌 مطالعه نسخه کامل یادداشت
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺#کلیپ | #حجاب
✅ قانون، جامعِ شرع، عقل و عرف
▪️ دکتر علیرضا شجاعیزند، جامعهشناس ایرانی و دانشیار گروه جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: بدون شک قانون، از دل ضرورتها و نیازها بر میآید. نه فتوا و شرع به تنهایی برای اداره جامعه کفایت دارد، نه عقل و منطق و نه فرهنگ؛ همه با هم دخیلاند.
▪️ شجاعیزند در جواب سوال «چرا جمهوری اسلامی به مساله حجاب آنقدر حساس است؟» گفت: من میخواهم بگویم که بیشتر از آن که جمهوری اسلامی نسبت به مساله حجاب حساس باشد، دیگران در مورد حجاب حساس هستند. دیگران در بیحجابی تلاش دارند و در برهنگی میدمند.
▪️ وی گفت: نظام جمهوری اسلامی تحت فشار دیگران هست و مشکلات مضاعفی از طرف دیگران بر ما وارد میشود. این نشانه زندهبودن و پویایی ماست و متقابلاً هزینه این زندهبودن را نیز میپردازیم.
📲 اینستاگرام | تلگرام | بله | ویراستی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️معنویتگرایی و شکلگیری فرقهها
▫️بحث جریانهای نوظهور معنوی و جنبشهای نوپدید دینی که گاه با عنوان عرفانهای کاذب نیز خوانده میشوند، نتیجه و حاصل گفتمان معنویتگرایی است.
✍️جواد فرجنژاد
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
📕 کتاب آفاق عرفان اسلامی منتشر شد
🔸 کتاب آفاق عرفان اسلامی تألیف محمد فنائی اشکوری، استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در زمستان ۱۴۰۱ به بهای ۳۲۵ هزار تومان منتشر شد. این کتاب دارای سه بخش و ۱۵ فصل در ۸۱۳ صفحه است.
🔸 در قسمتی از پیشگفتار کتاب میخوانیم: با وجود آثار ارزشمند در زمینۀ عرفان اسلامی، آنچه نگارنده را به نگارش این اثر واداشت فراهم ساختن متنی است که اولاً تا حدی جامعیت داشته باشد و ابعاد گوناگون عرفان اسلامی را دربرگیرد؛ ثانیاً در حد مقدور، تبیینی عقلانی و سازگار با آموزههای اسلامی از اصول عرفان اسلامی ارائه دهد؛ ثالثاً مباحث عرفانی را در حد مقدور به زبان قابل فهم امروزی و ناظر به بحثهای رایج در زمینۀ عرفان در جهان معاصر تقریر کند؛ رابعاً مباحثش ناظر به دفع شبهات و کجفهمیها از عرفان و نقد جریانهای عرفانی و شبهعرفانی رقیب باشد.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔻اغتشاشات در آیینۀ علوم نااجتماعی
▫️نسبت علوم اجتماعی تجددی با جامعه ایران (قسمت اول)
🔸نسبتی که علوم اجتماعی تجددی، از آغاز ورود تا کنون، با جامعۀ ایران برقرار کرده، نسبتی از قبیل فهم نبوده است.
🔸در واقع، مسئلۀ علم اجتماعی تجددی این نبوده که در عمق و بطن جامعۀ ایران چه میگذرد و چگونه میتوان این حیات درونی و جهتگیری درونخیز را تداوم بخشید و بهسوی شکوفایی هرچه بیشتر سوق داد؛ بلکه نسبتی که برقرار شده، تحقیر و نفی بوده است.
🔸علوم اجتماعی تجددی، همواره تجدد را اصل و اساس میشمارد و غیر آن را «زائدههای زوال یافتنی» در حاشیۀ تاریخ تجدد میانگارد. ازاینرو هیچگاه وضع تاریخی و باطنی جامعۀ ایران را اصیل تصور نکرده است؛ بلکه همواره بهدنبال آن بوده که تمامیت تجدد را بر جامعۀ ایران تحمیل کند و از جامعۀ ایران، یک نسخۀ گرتهبرداری شده از عالم تجدد بیافریند.
🔸پس مسئلۀ علوم اجتماعی تجددی، نه فهم و همدلی با اقتضائات و هویت جامعۀ ایران، بلکه بلعیدن و در خویش فروبردن آن بوده است.
📝 مهدی جمشیدی، عضو گروه فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی
📥 جهت مطالعه نسخه کامل یادداشت کلیک کنید.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
🔻سید مرتضی آوینی: دنیای جدید رفاه و رونق اقتصادی خود را مدیون جنگ است، جنگ مستمری که هیچ گاه پایان ندارد، جنگ مستمری که اربابان اقتصادی دنیا، صاحبان کارتلها و تراستها نمیخواهند پایان داشته باشد، چرا که منافع اقتصادی آنها تماماً به جنگ وابسته است.
🔸بیستم فروردین، سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم و روز هنر انقلاب اسلامی گرامی باد
#شهید_آوینی
🆔 eitaa.com/FarajNezhad110
🆔 virasty.com/Faraj_Nejad
🆔 rubika.ir/Faraj_Nejad
باورم نیست که خیبر شکن از پا افتاد
حضرت واژۀ برخواستن از پا افتاد...
فرارسیدن ایام شهادت امیرالمؤمنین امام علی (ع) و شبهای قدر را تسلیت عرض میکنیم.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️یک نقد به معنویتگرایی بدون دین
معنویتگراهای «بدون مذهب» و یا «بدون دین» مدعی هستند که ما میتوانیم به کمک علم و به کمک گرتهبرداری از سنتهای دینی و سنتهای فلسفی، ابزار و مرکبی را برای طی مسیر معنویت بسازیم؛ اما این رویکرد، نقدهای جدی دارد، از جمله آن نقدها اینکه ما وقتی که وارد یک امری مثل معنویتگرایی میشویم، در واقع وارد یک فرایند کسب مهارت شدیم؛ در هیچکدام از مهارتها اینطور نیست که فرد بتواند از مکاتب مختلف، از جریانهای مختلف -با فهم خودش- آن مهارت را به نحو احسن یاد بگیرد.
▫️دکتر احمد شاکرنژاد، در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️کارکرد اندیشه طباطبایی، ادغام ما در نظم فعلی جهانی و نظام سرمایهداری است
🔻علیرضا بلیغ در گفتگو با فرهیختگان
▫️بهنظر من طرح ایشان بهنوعی نقطه مقابل طرح متفکرانی مثل آقای فردید است. بهطور خاصتر بخش عمدهای از دیدگاههای آقای داوری نیز در نقطه مقابل آن قرار دارد. ایشان در پرداختن به موضوع تاسیس فلسفه اسلامی بهدست فارابی و طرحی که فلسفه اسلامی دنبال میکند درپی نشان دادن این است که چطور فیلسوفان مسلمان تلاش میکردند راهی برای جمع بین سیاست و شریعت پیدا کنند.
▫️آقای طباطبایی با توجهش به کسانی مثل ابنخلدون و ابنرشد و خواجه نظام و امثالهم سعی میکند مسیر سیاست منفک از شریعت را دوباره باز کند و از این جهت است طرحی که از امر ملی و ملت دارد بهشدت متاثر از اندیشههای پس از مشروطه به این سو است. اساسا درک مدرنی باعثشده آقای طباطبایی اینگونه بهسراغ تاریخ ایران برود.
▫️آقای طباطبایی هم تقریبا همین کار را میکند، یعنی بهنحوی یک ایدئولوژی شرقشناسانه را در روایت تاریخ ایران بهکار میگیرد که اگر روزآمدش کنیم، میتوانیم بگوییم اندیشه ایشان چه کارکرد امروزینی دارد. کارکرد امروزین اندیشه آقای طباطبایی این است که بتواند ما را در قالب یک دولت- ملت در نظم فعلی جهانی و در نظام سرمایهداری جهانی ادغام کند.
📌 نسخه کامل گفتگو
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چه شد خودیهای جامعهی نبوی، دشمنان جامعهی علوی شدند؟!
🔹انحراف از مسیر حق و آرمان، پدیدهای دور از ذهن و غیرممکن نیست، کما اینکه در طول تاریخ نیز افراد و حتی جوامعی که از اهداف اولیه خود منحرف شدهاند را به دفعات دیدهایم.
🔸اما سؤال اساسی این است که چگونه جامعهی اسلامی ممکن است دچار انحراف در آرمانها شود؟ چه شد که جامعهای که پیامبر (ص) سالها برای آن زحمت کشیده بود، بعد از رحلت ایشان جامعه طبقه طبقه شد؟
🔹حجت الاسلام #قنبریان در برنامه علامت پاسخ میدهند که چگونه نظام طبقاتی بعد از پیامبر بازتولید شد و از انقلابی میگوید که امام علی علیه این نظام طبقاتی به راه انداخت.
🔺پ.ن: چه کنیم جامعه خودمان در نقاط مهم تصمیمگیری بر روی آرمانها محکم بایستد و مقاومت کند و به انحرافت بعد از پیامبر دچار نشود؟!
🔺فیلم کامل این قسمت را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.
🎬@Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #ویدیو | 🔰نوع زندگی ما علی (ع) را نمی طلبد!!
🎙 علی صفایی حائری
📥 دانلود از آپارات
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از فکرت
🔲 #یادداشت | #اختصاصی
✅ بايستههای شناختی_رفتاری در مواجهه با بيحجابی
🖋سید محمد تقی موسوی کراماتی
▪️آنچه امروز در گفتوگوهای بخشی از جامعه دینی پدید آمده، عمدتاً حول این محور میگذرد؛ برخی مصرانه خواستار برخورد مقتدرانه قانونی با ناهنجاری رفتارهای بدپوششیاند. شماری نیز آن را بنابر امکان وجود پیامدهای ناخواسته اجتماعی خصوصاً ایجاد دو قطبیهای تفرقه افکن، شیوه حل آن را به فعالیتهای فرهنگی حواله میدهند.
▪️بدحجابی و بیحجابی فاقد خواستگاهی یگانه است. باری بدپوششیها، ظاهری یکسان؛ اما از عللی متفاوت برمیآیند. بنابراین فرض، در حل مسأله بدحجابی نمیتوان با شیوهای واحد به نتیجهای مطلوب دست یافت.
🖇 مطالعه یادداشت در «وبگاه فکرت»
⏰ زمان مطالعه: ۳ دقیقه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔻علمنمايی در نهاد علم
▫️کاربرد علوم و رابطه علم و انسان
🔸فلاسفه و اندیشمندان علوم اجتماعی، از این روحیهای که میخواهد همه چیز را به خود منتسب کند و خود را به طور کلی بریده از گذشته تصویر کند، با عنوان سوژه مدرن یا سوبژکتیویته حاکم بر علم مدرن یاد میکنند.
🔸همین روحیه بود که اندیشمندان را به سمتی هدایت کرده بود که نه تنها نمیتوان فکر را مستقل از جامعه تصور کرد؛ بلکه واقعیت را نیز نمیتوان مستقل از اجتماع تصور کرد. ازاینرو، به این سمت حرکت کردند که واقعیت، ساختی اجتماعی دارد.
🔸این علم دوره مدرن، نه تنها برای جوامع دیگر مفید نیست، بلکه حداقل دو خطر اساسی برای آنها دارد:
🔸یک) علومانسانی و اجتماعی جهان مدرن و پسامدرن، جامعه را از علمی که برای شناسایی و ساختن خود لازم دارند بازمیدارد؛ به نحوی که با ارائه یک علمنما به جای علم، جامعه علمی و نهاد عهدهدار علم کشور را دچار ناآگاهی نهادی از وضعیت خود و کشور میسازد. همچنین احساس نیاز به علم اجتماعی واقعی و علم اجتماعی مرتبط با نظام اجتماعی خود را نیز از بین میبرد.
🔸دو) این علم انسانی و اجتماعی (علمنما)، وقتی وارد نظام علمی و اجتماعی یک کشور شود، در صورت موفقیت و در اختیار گرفتن نهاد علم آن کشور، شروع به بازتولید جامعهای میکند که از آن جامعه آمده و انسانی را میسازد که بر اساس آن ساخته شده است. از این جهت، نه تنها فایدهای که علم اجتماعی باید به یک کشور برساند، توسط این علمنما سلب میشود، بلکه مانند یک ماشین آگاهی کاذب، دائماً با نظام اجتماعی تولید چالش میکند.
📝 هادی موسوی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📥 جهت مطالعه نسخه کامل یادداشت کلیک کنید.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️تنهاترین پیشوا
▫️یکی از تلخترین و دشوارترین چیزهایی که ممکن است یک رهبر یا یک پیشوا یا یک صاحبروش را آزار دهد، این است که با جماعتی بهسر برد که با او همکنشی فکری ندارند و با اهداف او زندگی نمیکنند و با خط او پیش نمیروند.
▫️این همان آزمون جانکاهی است که
امام علی (ع) را میآزرد. اما بهرغم این آزمون باز از توان امام کاسته نشد و اراده ایشان سست نشد. تا واپسین دم ایستاد و تلاش کرد تا از روح بزرگ خود در این جامعه متلاشی که رو به شک و توقف برده، بدمد.
📔| امامان اهلبیت(ع)، اثر شهید سید محمدباقر صدر، ص ۳۴۱
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️جای خالی دانش «مطالعات معنویت»
ما با یک جای خالی در طبقهبندی علوم اسلامی مواجه هستیم و آن جای خالی علمی به نام علم معنویت یا مطالعات معنویت است.
▫️استاد حمیدرضا مظاهری سیف، در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸«السلام على فلسطين القوية والمظلومة»
🔻حضور شما در میدان دفاع واقعیِ سیاسی و مردمی از قدس موجب نیرو گرفتن و افزایش استقامت کسانی است که با جسم و جان خود از قدس و مسجدالاقصی دفاع میکنند.
و به امید خدا حرکت فلسطینی و مبارزه بزرگ فلسطینی به نتایج نهایی خود به توفیق الهی نزدیک خواهد شد.
-رهبر انقلاب
#نجوا
#روز_قدس
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1