جمع آوری در بطری از کجا آغاز شد؟
جمع آوری در بطری برای خرید ویلچر سال 1393 با کمپینی به اسم «هستمت» آغاز شد. سپیده جلالی کسی بود که این کمپین را ایجاد کرد. او در سفر به ترکیه، با موضوع جمع آوری در بطری آشنا شد و نخستین بار آن را در تبریز به پا کرد. حاصل فعالیت نخست کمپین هستمت خرید 6 ویلچر برای معلولان بود.
رفتهرفته این کمپین در سراسر ایران گسترش پیدا کرد. کمپینهای مشابهی شکل گرفت و اکنون بسیاری از مردم با این کمپینها آشنا هستند و یکی از کارهای روزمرۀ آنها توجه به جمع آوری در بطری است.
چرا در بطری؟
مثل خیلیهای دیگر شاید برای شما هم این سؤال پیش آید که چرا به جای آنکه کل یک بطری را برای بازیافت و خرید ویلچر جمع کنیم، فقط در آن را باید نگه داریم؟
به نظر میرسد درها کوچک هستند و برای آنکه مثلا یک کیلوگرم شوند باید زمان زیادی صرف و انبوهی درِ بطری جمع کرد. اما اتفاقاً یکی از دلایلی که چنین طرحی را ممکن میکند کوچک بود درِ بطریهاست، زیرا میتوان آنها را به راحتی جمع کرد بدون آنکه مجبور بود فضای زیادی را اختصاص داد.
اما به جز اندازه، نکتۀ مهمتری هم وجود دارد و آن مادۀ تشکیلدهندۀ این در بطریهاست. این درها جنس خالص و مرغوبی دارند و پس از بازیافت، از آنها در صنایع برای ساخت لوازم اداری و حتی تجاری استفاده میشود.
از سوی دیگر جنس بدن بطریها، «پلیاتیلنتریفتالات» است، برچسبی هم که دور آنها قرار میگیرد بیشتر از جنس «پیویسی» است. اما درِ بطری جنس متفاوتی دارد و «پیایپلیاتیلن» است. هر یک از موادی که نام بردیم، دمای ذوب متفاوتی دارند، از آنجا که نمیتوان در یک دستگاه بازیافت دو نقطۀ ذوب پیشبینی کرد، اگر آنها را با هم در دستگاه ذوب بگذارند دستگاه به مشکل میخورد.
در واقع درهای پلاستیکی و بطریهای پلاستیکی هر دو قابل بازیافتاند، اما به علت دمای ذوب متفاوت، نمیتوان آنها را با هم و یکجا بازیافت کرد. با توجه به صرف هزینه و وقت برای این کار، در مواردی مراکز مربوط از بازیافتکردن درها منصرف میشوند و عملاً در و برچسب بطری دور ریخته میشود.
همۀ این عوامل درهای بطری را به موادی خاص تبدیل میکند که از یک سو عموم و بازیافتکنندگان آنها را نمیخواهند و از طرف دیگر موادی خاص و متفاوت هستند و با جمعکردن آنها میتوان مواد اولیۀ خوبی تهیه کرد.
جمع آوری در بطری
تأثیر کمپینهای جمع آوری در بطری
جمع آوری در بطری و بازیافت آن برای خرید ویلچر، کاری است با منافع چند جانبه و به همین دلیل از اهمیت بسیاری برخوردار است.
محافظت از طبیعت: کسی نیست که دربارۀ منافع بازیافت پلاستیک برای محیط زیست نداند. پیشتر در همین نوشته نیز گفتیم که بازیافت درِ بطری برای اکوسیستم بسیار مفید است از یک سو با کاهش زباله و برگشت دوبارۀ پلاستیک طبیعت دوباره پاک میشود و از سوی دیگر استفادۀ مجدد از مواد پلاستیکی مثل درِ بطری موجب خواهد شد که نیازی به برداشت مواد اولیه از طبیعت نباشد.
کمک به نیازمندان: سالمندان و بیماران بسیاری هستند که باید از ویلچر استفاده کنند اما توانایی خرید آن را ندارند. کمک خیریههایی مثل مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت که با فروش درِ بطری برای چنین افرادی ویلچر میخرد، در بهبود زندگی این افراد بسیار مؤثر است.
https://eitaa.com/kheyreyeh
این موسسه در راستای رفع نیازمندی مددجویان بیمارخود اقدام به تهیه یک عدد ویلچر به صورت امانی نموده است .
از آنجاییکه این ویلچر به تنهایی پاسخگوی نیاز مشکلات و بیمارهای این مجموعه نیست خواهشمندیم درصورت وجود ویلچر بدون استفاده در منازل خود در اختیار این خیریه قراردهید.
با تشکر
https://eitaa.com/kheyreyeh
هر وقت که دیدی رزقت کم شده و خواستی زیادتر بشود ،
از همان اندکی که داری انفاق کن!
وقت نداری، پول نداری ، بدهکاری، اما از همان مختصری که هست به دیگران با صدق دل ببخش ...
یک دفعه میبینی در باز شد و روزی سرازیر شد.
خدا بیش و کم را کاری ندارد،
با انفاق شما رزقت را بیشتر میکند
اهدای سرویس آشپزخونه برای نوعروسان عزیز❤️❤️
سپاس از خیرینگرامی 🙏🙏
https://eitaa.com/kheyreyeh
🟢 روح بخشیدن به زندگی اطرافمان و روشن کردن چراغی در دل های ساده و پاک را دریغ نکنیم ...
❇️ هر فردی میتواند قلم مویی یا نوری در دنیای دیگری باشد ، کافی است بخواهیم ...
✅ یاری گر ما در کمک به محرومین جامعه باشید ...
اهدای دو تشک طبی جهت دو بیمار زخمبستر و ام اس.
اهدایی از طرف یکی از خیرینگرامی
اجرکمعندالله🙏🙏
https://eitaa.com/kheyreyeh
میگفت به دیگران تزریقِ حالِ خوب کنید ..
اونی نباشید که نا امیده،
اونی باشید که به بقیه امید میده،
اونی باشید که حالِ بدِ بقیه
کنارش خوب میشه؛
اگه میدونی حتی با یک لبخند
حالِ یکی رو خوب میکنی،
لبخندت رو محروم نکن ازش!
اساسِ دینِ ما مهرِ، محبتِ،
عشق ورزیِ به هم دیگهست
اهدای بلوز و شلوار جهت مهرجویانگرامی
سپاس از بانی محترم .اجرکمعندالله🙏🙏
https://eitaa.com/kheyreyeh
واحد اندازه گیری انسانیت،
دست هایی است که گرفتیم؛
گره های است که
ازمشکلات دیگران بازکردیم؛
دلهایی که به دست آوردیم
و اشکهایی که به لبخند نشاندیم...
https://eitaa.com/kheyreyeh