🌷🍃🍂⚪️🌷🍃🍂⚪️🌷
🌹اولین سلام صبح گاهی تقدیم به ساحت قدسی قطب عالم امکان، حضرت صاحب العصر و الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
⚪️ صبح مان را آغازمی کنیم، با سلام به ساحت مقدس چهارده معصوم علیهم السلام و حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و حضرت زینب کبری سلام الله علیها، به نیابت از امام خمینی رضوان الله علیه و تمامی شهدا، علما، شهیدحاج قاسم سلیمانی، مؤمنین مؤمنات:
┄✦🌷✦༻﷽༺✦🌷✦┄
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﺭَﺳﻮﻝَ ﺍﻟﻠﻪ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ ﯾﺎ ﺍﻣﯿﺮَﺍﻟﻤﺆﻣﻨﯿﻦ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏِ🌹ﯾﺎ ﻓﺎﻃﻤةُ ﺍﻟﺰﻫﺮﺍﺀُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺍﻟﻤﺠﺘﺒﯽ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﺣﺴﯿﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺳﯿﺪَ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀِ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦِ ﺯﯾﻦَ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﯾﻦَ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ِ ﺍﻟﺒﺎﻗﺮُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﺟﻌﻔﺮَ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﺍﻟﺼﺎﺩﻕُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦَ ﺟﻌﻔﺮٍ ﺍﻟﮑﺎﻇﻢُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﻮﺳَﯽ ﺍﻟﺮﺿَﺎ ﺍﻟﻤُﺮﺗﻀﯽ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹 ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺍﻟﺠﻮﺍﺩُ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﺍﻟﻬﺎﺩﯼ
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ🌹ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ العسکری
ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ⚪️ﯾﺎ ﺑﻘﯿةَ ﺍﻟﻠﻪِ، یا اباصالحَ المهدی و رحمةُ الله و بركاته.
🌹الهی
⚪️یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد
🌹یا عالیُ بِحَقِّ علی
⚪️یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه
🌹یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن
⚪️یا قدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن
🌹عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ صاحبَ العصرِ والزَّمان
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
🌴با معارف قرآن بیشتر آشنا شویم🌴
🌷سوره یوسف آيه 100 🍃🍃
🌴100- وَرَفَعَ أَبَوَیْهِ عَلَى الْعَرْشِ وَخَرُّوا لَهُ سُجَّدًا وَقَالَ یَا أَبَتِ هَذَا تَأْوِیلُ رُؤْیَایَ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَعَلَهَا رَبِّی حَقًّا وَقَدْ أَحْسَنَ بِی إِذْ أَخْرَجَنِی مِنَ السِّجْنِ وَجَاءَ بِکُمْ مِنَ الْبَدْوِ مِنْ بَعْدِ أَنْ نَزَغَ الشَّیْطَانُ بَیْنِی وَبَیْنَ إِخْوَتِی إِنَّ رَبِّی لَطِیفٌ لِمَا یَشَاءُ إِنَّهُ هُوَ الْعَلِیمُ الْحَکِیمُ
🌹ترجمه:
⚪️و پدر و مادرش را بر تخت بالا برد ولى همه آنان پیش او افتادند و سجده كردند. و (یوسف) گفت: اى پدر این است تعبیر خواب پیشین من، به یقین، پروردگارم آنرا تحقق بخشید و به راستى كه به من احسان كرد آنگاه كه مرا از زندان آزاد ساخت و شما را پس از آن كه شیطان میان من و برادرانم را بر هم زد از بیابان (كنعان به مصر) آورد. همانا پروردگار من در آن چه بخواهد صاحب لطف است. براستى او داناى حكیم است.
🌹نکته ها:
⚪️«عرش» به تختى مى گویند كه سلطان روى آن مى نشیند. «خَروّا» به زمین افتادن، «بَدْو» به بادیه و صحرا و «نزغ» به ورود در كارى به قصد فساد معنا شده است.
🌹«لطیف» از اسم هاى خداوند متعال است، یعنى قدرت او در لابلاى كارهاى پیچیده نیز نفوذ مى كند. و تناسب آن با این آیه در این است كه در زندگى یوسف علیه السلام گره هاى كورى بود كه فقط قدرت خداوند متعال در آن ها نفوذ كرده و آن ها را باز نمود.
⚪️ یوسف مثل كعبه شد و پدر و مادر و برادران رو به او، به عنوان كرامت او، براى خداوند متعال سجده كردند. «خرّوا له سجداً» و اگر این سجده براى غیر خدا و شرك بود، یعقوب و یوسف كه دو پیامبر خدایند شاهد چنین منكرى نمى شدند. شاید هم این سجده، نشانه ى تواضع بوده، نه پرستش كه در این صورت سجده بر یوسف بوده و اشكالى نداشته است.
🌹پيام ها:
⚪️ 1- در هر مقامى هستید والدین خود را بر خود برتر بدانید. «رفع ابویه» آن كه رنج بیشتر داشته باید عزیزتر باشد.
🌹 2- انبیا هم بر تخت حكومت نشسته اند. «على العرش»
⚪️ 3- احترام به حاكمان برحقّ و تواضع در برابر آنان لازم است. «خرّوا له سجداً»
🌹 4- سجده ى پدر و برادران بر یوسف، خواب او را تعبیر كرد. «رأیتهم لى ساجدین - خرّوا له سجّداً»
⚪️ 5 - خداوند حكیم است. گاهى اجابت دعایى یا تعبیر خوابى را بعد از سالیان طولانى واقع مى گرداند. «هذا تأویل رؤیاى من قبل»
🌹 6- به واقعیّت رساندن طرح ها، كار خداوند متعال است. «قد جعلها ربّى حقّاً» آرى یوسف از پایدارى و صبر خود سخنى نمى گوید و همه را كار خداوند متعال مى داند.
⚪️ 7- خواب اولیاى خدا، حقّ است. «جعلها ربّى حقّاً»
🌹 8 - در برخورد با واسطه ها و ابزار و وسایل، همیشه خداوند متعال را اصل و ناظر بدانیم. با آن كه در زندگى یوسف علیه السلام اسباب و عللى دست به هم دادند كه او به این مقام رسید، ولى باز مى فرماید: «قد احسن بى»
⚪️ 9- در هنگام برخورد با یكدیگر، از تلخى هاى گذشته چیزى نگویید. «احسن بى اذ اخرجنى من السجن» اولین سخن یوسف علیه السلام با پدر شكر خدا بود، نه نقل تلخى ها.
🌹 10- با فتوت باشیم و دل مهمان را نیازاریم. (در آیه شریفه، یوسف علیه السلام بیرون آمدن از زندان را مطرح مى كند، امّا از بیرون آمدن از چاه سخن نمى گوید مبادا كه برادران شرمنده شوند.) «اذ اخرجنى من السجن»
⚪️ 11- جوانمرد و با فتوت باشیم نه اهل عقده و انتقام. یوسف مى گوید: «نزغ الشیطان» شیطان وسوسه كرد وگرنه برادرانم بد نیستند.
🌹 12- اولیاى الهى، ورود به زندان و خروج از زندان را در مدار توحید و ربوبیّت مى دانند. «ربّ السّجن احب» آیات قبل و «احسن بى ربّى اذ اخرجنى من السجن»
⚪️ 13- پایان سختى ها، گشایش است. «اخرجنى من السّجن»
🌹 14- بادیه نشینى، ضرورت است نه ارزش. «قد احسن بى ربّى اذ... جاء بكم من البدو»
⚪️ 15- زندگى والدین در كنار فرزند، یك لطف الهى است. «احسن بى ربّى... جاء بكم»
🌹 16- در زمان حضرت یوسف علیه السلام، مصر داراى تمدّن شهرنشینى؛ ولى كنعان سرزمینى عشایرى بوده است. «جاء بكم من البدو»*
⚪️ 17- براى پیشرفت و زندگى بهتر، باید سفر كرد. «جاء بكم من البدو»*
🌹 18- مخلَص همه چیز را از خداوند متعال مى بیند و از حوادث گله نمى كند. (در این آیه كلمات «جعلها ربّى، احسن بى، اخرجنى و جاء بكم»، سخن از الطاف الهى است)*
⚪️ 19- برادران و اعضاى یك خانواده، باید بدانند شیطان به دنبال اختلاف میان آنهاست. «من بعد أن نزغ الشیطان بینى و بین اخوتى»
🌹 20- خود را برتر ندانید. «بینى وبین اخوتى» یوسف نگفت شیطان آنان را فریب داد، مى گوید شیطان بین من و آن ها را... یعنى خود را نیز در یك سمت قرار مى دهد.
⚪️21- همان گونه كه حضرت یعقوب علیه السلام در كودكى و اوّل داستان به یوسف علیه السلام گفت: «اِنّ الشیطان للانسان عدو مبین» یوسف نیز در پایان مى گوید: «مِن بعد ان نَزغ الشَّیطان بَینى و بین اخوَتى».*
🌹 22- كارهاى خداوند متعال، همراه با رفق، مدارا و لطف است. «انّ ربّى لطیف»
⚪️ 23- همه حوادث تلخ و شیرین براساس علم وحكمت الهى صورت مى گیرد. «العلیم الحكیم»
🌹 24- بعد از بخشیدن، كسى را شرمنده نكنید. چون یوسف علیه السلام برادران را بخشیده بود، در نقل ماجرا نام چاه را نبرد تا شرمنده نشوند.
⚪️ 25- حضرت یعقوب علیه السلام در آغاز داستان به یوسف علیه السلام گفت: «انّ ربّك علیم حكیم» (آیه 6) و در پایان نیز یوسف علیه السلام گفت: «انه هو العلیم الحكیم» كه قابل توجّه است.*
👈 بازخوانی توصیههای رهبر انقلاب درباره نقش و وظایف کلیدی مسئولان، در جنگ اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی مردم
🌹امام خامنه ای حفظه الله:
⚪️ در کنار تحولات اساسی، حفظ روحیه امید ملت، نیز نقش اساسی در حل مشکلات دارد. «گفتگوی صادقانهی با مردم... حرف زدن با مردم از روی صداقت، با قطعنظر از پیرایههای سیاسی و مانند اینها؛ صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند... حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد.»
۱۴۰۰/۵/۱۲
📌« مشکلات اقتصادی که از آن تعبیر کردیم به بیماری، خب عمدهترینش تورّم است، کاهش ارزش پول ملّی است، گرانیهای بیمنطق است، مشکلات بنگاههای تولیدی است، وجود تحریم های خارجی است -که نقش این تحریم ها را نباید نادیده گرفت- و نتیجهی این ها هم سختیِ معیشتِ طبقاتِ پایین و متوسّط است. این بیماریها هست، لکن بنیهی کشور قوی است. چرا می گوییم بنیهی کشور قوی است؟ به خاطر ظرفیّت های گستردهای که در کشور وجود دارد»
۱۳۹۹/۴/۲۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امام و قاطعیت در مسئلهی حجاب
🌹آن روزی که امام مسئلهی حجاب را مطرح کردند -یک الزام که زن ها در محیط اجتماعی باید حجاب داشته باشند-
⚪️خیلیها مخالف بودند، حتّی افراد نزدیک به خود امام؛ یکی از نزدیکان امام آن روز آمد پیش من، میگفت که آقا! این چه حرفی است که آقا دارند می زنند؟ این چه حرفی است که امام دارند می زنند؟
🌷 و شماها مثلاً بروید به امام بگویید منصرف بشوند، که البتّه عقیدهی خود ما هم عقیدهی امام بود؛ یعنی خیلیها مخالف بودند، [امّا] نظر امام این بود و به طور قاطع مسئلهی حجاب را مطرح کردند که حرف درستی هم بود.
📆٩٦/١٢/١٧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🌹امام دربارۀ امام چه می فرماید؟
⚪️بسیار زیبا و شکیل حتما ببینید
🌷 لبیک_یا_خامنه_ای🌷
🥀#سؤالات_شما
🌷سلام عرض ادب. میخواستم بدونم اگه با پول خمسداده سکه طلا بگیریم، آیا بعد از بالارفتن قیمت سکه، دوباره به سودش خمس تعلق میگیره❓
🌷 سلام علیکم
✅ پا سخ : بله. اگه بهعنوان #سرمایه خریداری شده باشه، باید خمس مقداری رو که #رشد_قیمت داشته، بدین.
♦️ مسئولیت کارگر برای جبران خسارت
🥀 سؤال:
⁉️ اگر کارگر با وجود دقت و توجه در هنگام کار، سهوا به مال صاحب کار یا وسیله ای که برای استفاده در اختیار اوست آسیب بزند، آیا ضامن است و باید خسارت بدهد؟
✅ جواب:
اگر وسیله یا ابزاری باشد که جهت انجام کار در اختیار او قرار گرفته و بدون کوتاهی یا زیاده روی (افراط و تفریط) در هنگام کار بدان آسیب رسیده است، ضامن نیست؛ اما اگر مسئولیت تعمیر آن ابزار را داشته، ضامن است هر چند بدون کوتاهی یا زیاده روی باشد، مگر آن که طبیعت کار، اقتضای آن خسارت را داشته است.
🥀#پرسش_های_احکام
⁉️ پرسش: اگر خرما، مویز و کشمش و آب آن ها جوش بیاید، پاک است یا نجس؟
✅ پاسخ: پاک است و خوردن آن ها حلال می باشد.
‼️توجه: خوردن غذاهایی که به آن کشمش اضافه می کنند، اشکالی ندارد؛ طبق نظر مراجعی هم که کشمش پخته را نجس و خوردن آن را حرام می دانند(مانند آیت الله بهجت ره)، در صورتی کشمش نجس و خوردن آن حرام است که در غذا جوشیده باشد و چند بار قل زدن یا تفت دادن در روغن یا کمی سرخ کردن را جوشیدن یا پختن نمی گویند و اگر در جوشیده شدن کشمش در غذا شک کند، نجس نیست و خوردن آن هم اشکالی ندارد؛ بلکه تحقیق در این مورد هم لازم نیست(چه در رستوران تهیه شده باشد و چه در منزل)
🍲پختن یا سرخ کردن سایر مواد غذایی (مانند زرشک و آلبالو) همراه با برنج و یا به صورت جداگانه اشکالی ندارد.
📝 فتوای آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم حفظهم الله
📗 منبع: رساله مصوّر، جلد یک، صفحه ١٣٢، س١۶٠
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🍀@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛