🍃🌸شرح چهل حديث
🥀🤍امام خمینی رضوان الله علیه
1️⃣ حدیث اول جهاد نفس
2️⃣ مقام دوم
⬅️ ادامه فصل نزاع جنود رحمانى و شيطانى باطنى نفس
🍃🌸گاهى هم ممكن است كه انكار بيجا و ردّ بي موقع و بدون علم و فهم براى ما ضررهاى خيلى زياد داشته باشد، و اين دنيا عالم التفات به آن ضررها نيست. مثلا تا شنيدى فلان حكيم يا فلان عارف يا فلان مرتاض چيزى گفت كه به سليقه شما درست در نمىآيد و با ذائقه شما گوارا نيست، حمل به باطل و خيال مكن. شايد آن مطلب منشأ داشته باشد از كتاب و سنت و عقل و شما به آن بر نخورده باشيد.
🥀🤍چه فرق مىكند كه يك نفر فقيه يك فتوى بدهد، از باب ديات مثلا، كه شما كمتر ديدهايد. و شما بدون مراجعه به مدركش رد كنيد او را، يا آنكه يك نفر سالك الى اللّه يا عارف باللّه يك حرف بزند راجع به معارف الهيه يا راجع به احوال بهشت و جهنم، و شما بدون مراجعه به مدركش او را رد كنيد، سهل است. توهين كنيد يا جسارت نمائيد.
🍃🌸ممكن است آن شخصى كه اهل آن وادى است و صاحب آن فن است يك مدركى از كتاب خدا داشته باشد، يا از اخبار ائمه هدى داشته باشد، و شما به آن بر نخورده باشيد، آن وقت شما ردّ خدا و رسول كرديد بدون عذر موجه.
🥀🤍و معلوم است «به سليقه من درست نبود» يا «علم من به اين جا نرسيده بود» يا «از اهل منبر بر خلاف آن شنيدم» عذر نيست. در هر حال، از مقصود نگذرم. آنچه آنها راجع به بهشت اخلاق و ملكات و جهنم اخلاق و دركات گفتهاند مصيبتى است كه طاقت شنيدنش را هم نداريم.
🔻🔻🔻
🍃🌸پس اى عزيز فكرى كن و چاره جويى نما و راه نجاتى و وسيله خلاصى از براى خود پيدا كن. و به خداى ارحم الراحمين پناه ببر، و در شبهاى تاريك با تضرع و زارى از آن ذات مقدس تمنا كن كه تو را اعانت كند در اين جهاد نفس،
🥀🤍تا إن شاء اللّه غالب شوى و مملكت [وجودت] را رحمانى گردانى و جنود شيطان را از آن بيرون كنى، و خانه را به دست صاحبش دهى تا سعادتها و بهجتها و رحمتهايى خداوند به تو عطا فرمايد كه تمام چيزهايى كه شنيدى از وصف بهشت و حور و قصور پيش آنها چيزى نباشد،
🍃🌸و آن سلطنت كليه الهيه است كه خبر دادند اولياى خدا از اين ملت بيضاى حنيف، و بالاتر از آن چيزهايى است كه نه گوش احدى شنيده و نه چشمى ديده و نه به قلب بشرى خطور كرده [1].
🥀پاورقی
[1] اشاره است به حديث، پيغمبر (ص) كه فرمودند: إنّ اللّه يقول أعددت لعبادى به حديث پيغمبر ص كه فرمودند ان الله يقول اعددت لعبادى الصّالحين ما لا عين رأت و لا أذن سمعت و لا خطر على قلب بشر ... الحديث. همانا خداوند مىگويد براى بندگان شايستهام چيزى را آماده كردهام كه نه چشمى ديده و نه گوشى شنيده و نه به قلب بشرى گذر كرده است. مجمع البيان در تفسير آيه 18 سوره سجده. بحار الانوار، ج 8، ص 198، «كتاب العدل و المعاد»، «باب الجنّة»، حديث 168.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#صوت کوتاه
🕊🌸امام خمینی رضوان الله علیه:
🥀🤍 تغییر قلوب ...
🔘#نکته_اخلاقی
8.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 یک حکایت جذاب در مورد جایگاه مادر...
#استاد_عالی
🕊🌹آخوند ملا علی همدانی رضوان الله علیه از علمای طراز اول همدان،
🥀🤍روزی در مشهد، خدمت حاج شیخ_حسنعلی_نخودکی اصفهانی رضوان الله علیه رسید و از ایشان تقاضای #موعظه کرد،
🔺حاج شیخ حسنعلی در جواب میگوید: «مرنج_و_مرنجان».
🕊🌹مرحوم آخوند ملاعلی همدانی رضوان الله علیه میگوید:
🥀🤍خب «مرنجان» راحت است، ما کاری میکنیم که خودمان را بسازیم و کسی را از خود ناراحت نکنیم، اهانت به کسی نمیکنیم، غیبت کسی را نمیکنیم و این را میشود انجام داد،
🍃💔اما «مرنج» را چکار کنیم؟ کسی به ما بدی میکند، غیبت مان را میکند، پولمان را میخورد، قهراً انسان رنجش پیدا میکند، مگر میشود چنین چیزی که انسان نرنجد؟
🥀🤍فرمودند: بله، گفت: چطور؟
🕊🌹فرمود: «#خودت_را_کسی_ندان»، عیب کار ما همینجا است. ما خودمان را کسی میدانیم. به ثروت مان، به علم مان، به ریاست مان، به هر چیزی میبالیم،
🔺لذا هیچ کس جرأت ندارد به ما تو بگوید.
🔘بر مال و جمال خویشتن غره مشو
🔘کان را به شبی برند و آن را به تبی
💫🌹پاسخ آیتالله سبحانی حفظه الله از مراجع معظم تقلید به استفتائی درباره حجاب اجباری و وظیفهی حکومت
🥀🤍بسم الله الرحمن الرحیم
💫🌹اینجانب در مسجد اعظم پس از فراغت از درس خارج اصول دو مطلب را یادآور شدم.
1️⃣ مطلب نخست، این که حجاب اجباری دو تفسیر دارد. تفسیر اول آن غلط و تفسیر دوم آن مورد اتفاق همه علمای اسلام است. اما تفسیر غلط این که اگر زن بیحجابی، در کوچه و خیابان مشاهده شد، مأمور دولتی فوراً چادری به دست بگیرد و بر سر او بیفکند و او را مجبور به رعایت حجاب کند. این تفسیر مسلماً غلط و احدی از عالمان اسلامی چنین فتوایی نداده است.
⬅️ اما تفسیر دوم و صحیح آن، این است که منکرات بر دو نوع است:
◀️ ۱- فردی منکری را در دور از چشم مردم در خانه خود انجام میدهد، تکلیف او با خدا است و ما درباره او تکلیفی نداریم.
حکومت اسلامی باید از منکری که برای جامعه مضر است جلوگیری کند.
◀️ ۲- منکری که وجود آن مضر به حال جامعه است مسلماً باید حکومت اسلامی از آن جلوگیری کند. کسی بخواهد آشکارا مشروب خواری کند و یا قمار بازی، کند.
📌مسلماً چنین منکری مایه گسترش گناه در جامعه میشود. بیحجابی نیز از این منکرات است که سبب میشود گناه در میان جوانان گسترش پیدا کرده و عفت عمومی خدشهدار شود. باید به گونهای برنامهریزی شود که چنین منکری در خارج تحقق پیدا نکند. (این برنامهریزی اعم از فرهنگی، اجتماعی و روانشناسی، اقتصادی و قضایی و انتظامی است)
💫🌹دلیل این سخن حدیثی از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) است که میفرماید:
🥀🤍إِنَّ الْمَعْصِيَةَ إِذَا عَمِلَ بِهَا الْعَبْدُ سِرّاً لَمْ تُضِرَّ إِلَّا عَامِلَهَا وَ إِذَا عَمِلَ بِهَا عَلَانِيَةً وَ لَمْ يُغَيَّرْ عَلَيْهِ أَضَرَّتِ الْعَامَّةَ
هرگاه بنده خدا گناهی را در پنهان انجام دهد ضرر آن متوجه خود اوست ولی اگر آشکار انجام بدهد و از آن جلوگیری نشود به جامعه ضرر میزند.
⭕️نویسندهای مسأله حجاب اجباری را مطرح میکند و میگوید: بله اگر بیحجابی به مرحلهای برسد که مایه ابتذال و گسترش گناه شود باید از آن جلوگیری کرد.
💫🌹در پاسخ سخن ایشان یادآور شدم که اصولاً بیحجابی یک صورت بیشتر ندارد و آن همان صورتی که خود او متذکر شده است. آیا می توان جاذبه جنسی میان برهنگان و بیحجابان و جوانان امروز که سن ازدواج آنان بالا رفته را انکار کرد؟ مسلماً این نوع گناه آشکار، اخلاق جوانان را فاسد میسازد.
2️⃣ مطلب دومی که یادآور شدم این است. امر به معروف دو مرحله دارد.
◀️ مرحله نخست: مرحله نصیحت و تذکر است و این از آن عموم مردم است، البته شرایطی هم دارد.
◀️ مرحله دوم جلوگیری از منکرات است که از آن حکومت اسلامی است. امام صادق(علیه السلام) چنین میفرمایند:
💫🌹نما هو علی القوی المطاع العالم بالمعروف من المنکر، لا علی الضعیف الذی لا یهتدی سبیلا الی ایّ من ایّ یقول من الحق الی الباطل، و الدلیل علی ذلک کتاب الله عزوجل قوله.... وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَي الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ.
🥀🤍امر به معروف وظیفه قدرت نیرومندی است که اطاعت مردم برگردن آنها است. معروف را از منکر تمیز میدهد. این وظیفه ربطی به انسان ناتوان که راهی به جایی نمیبرد، ندارد و شاید حق را از باطل باز نمیشناسد.
💫🌹اتفاقاً آیه ۴۱ سوره حج ناظر به همین قسم دوم همین گروه نیرومند است که اجرای امر به معروف بر عهده آنها است، آنجا که میفرماید:
🥀🤍«الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنكَرِ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ.
🔺آنان که به آنها قدرت دادیم کسانی هستند که نماز را پرپا میسازند و زکات میدهند و به کارهای نیک فرمان میدهند و از منکرات مردم را باز میدارند. سرانجام کارها با خدا است.
💫🌹جمله «ان مکناهم» گواه بر این است که این نوع امر به معروف برای انسان های متمکن و قدرتمند و به تعبیر امروزی از آن حکومت اسلامی است و تفسیر این آیه به امر به معروف سفارشی، دور از مضمون آیه است.
🔘#جهاد_تبیین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫🌹آیتالله مکارم شیرازی حفظه الله:
⛔️ بیحجابی، جرم است.
⭕️ حکومت باید جلوی بیحجابی را بگیرد.
📌 تعبیر #حجاباجباری مغالطه است.
⛔️ بیحجابی، مثل شرابخواری است
✍🏻 انتظار این است که دیگر علما نیز مجددا بر لزوم برخورد حکومت با بیحجابی تأکید کنند
🔺و جلوی مغالطه و سوءاستفادهی خنّاسان را بگیرند.
🔘#جهاد_تبیین
💬دو نكته درباره زينت طلا
🔹1. #زينت كردن به طلا براى #زن، در نماز و غير نماز مباح است مگر دربرابر نامحرمان.
ولى براى #مردان حرام است چه به قصد زينت باشد يا نباشد و نماز خواندن با آن باطل است. (1)
🔹2. فرقى نيست در اين كه طلا سفيد باشد يا زرد. (2)
📚پینوشت:
1. توضيح المسائل مراجع، ج 1، م 832؛ اجوبة الاستفتائات، س 444.
2. همان
#احکام
📚 #احکام