🔘بسم الله الرحمن الرحیم
⬅️ با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم
📖 سوره مبارکه ممتحنه، آیه ﴿10﴾
🌙🟢يآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِذَا جَآءَكُمُ الْمُؤْمِنَاتُ مُهَاجِرَاتٍ فَامْتَحِنُوهُنَّ اللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمَانِهِنَّ فَإِنْ عَلِمْتُمُوهُنَّ مُؤْمِنَاتٍ فَلَا تَرْجِعُوهُنَّ إِلَى الْكُفَّارِ لَا هُنَّ حِلٌّ لَّهُمْ وَلَا هُمْ يَحِلُّونَ لَهُنَّ وَ آتُوهُم مَّآ أَنفَقُواْ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ أَن تَنكِحُوهُنَّ إِذَآ آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ وَلَا تُمْسِكُواْ بِعِصَمِ الْكَوَافِرِ وَسْئَلُواْ مَآ أَنفَقْتُمْ وَلْيَسْئَلُواْ مَآ أَنفَقُواْ ذَ لِكُمْ حُكْمُ اللَّهِ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ
🥀🤍اى كسانى كه ایمان آورده اید! هرگاه زنان مؤمن (از شوهرِ كافر جدا شده) هجرت كنان نزد شما آمدند، آنان را (از نظر ایمان) آزمایش كنید و خداوند به ایمان آنان آگاه تر است. پس اگر آنان را مؤمن تشخیص دادید، به سوى كفّار باز نگردانید، نه اینان براى آنان حلالند و نه آنان براى اینان حلال و آنچه را كه شوهران كافر (براى این زنان) پرداخت كرده اند (از قبیل مهریّه) به آنان بپردازید و بر شما گناهى نیست كه با اینان ازدواج كنید، به شرط آن كه مهریّه آنان را بپردازید و همسران كافره را به همسرى نگاه ندارید و آنچه از براى آنان پرداخت كرده اید از كفّار بگیرید همان گونه (اگر زن، مسلمان شده و به شما ملحق مى شد،) هزینه هایى را كه شوهران كافر پرداخت كرده بودند باید از شما درخواست نمایند. این حكم الهى است كه خداوند میان شما مقرّر داشته و خداوند آگاه حكیم است.
🔻🔻🔻
💫🌹نکته ها:
🌙🟢یكى از بندهاى قرارداد صلح حُدیبیه این بود كه اگر مشركى از مكه به مسلمانان مدینه پیوست، مسلمانان او را به مشركان باز گردانند. این آیه مى فرماید: مسئله باز گرداندن شامل زنان مهاجرى كه به مسلمانان پناهنده شده اند نمى شود.
🥀🤍این آیه از آیات حقوقى و اجتماعى قرآن است.
🌙🟢مهریّه زن كافرى كه مسلمان شده، به جامعه اسلامى بپیوندد، به شوهر كافرش داده مى شود، «آتوهم ما انفقوا» و این مهریّه را باید از بیت المال پرداخت.(37)
🥀🤍كلمه «عصم» جمع «عصمت» به معناى وسیله نگاهدارى است.
⬅️ در این آیه، سیماى عدالت پرور مكتب اسلام جلوه مى كند:
◀️ اوّلاً زن هجرت كرده را تنها به حال خود رها نمى كند،
◀️ ثانیاً حق شوهر كافرى كه زن خود را از دست داده است، نادیده نمى گیرد و مهریّه اى را كه پرداخت كرده به او باز مى گرداند،
◀️ ثالثاً نیاز غریزى و عاطفى زن را با فرمان «تنحكوهنّ» و نیاز مالى او را با فرمان «اجورهنّ» تأمین مى كند.
⬅️ادامه دارد...
32.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙🟢تفسیر سوره ممتحنه، آيه ﴿10﴾
🥀🤍حجت الاسلام قرائتی حفظه الله
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لحظۀ تاریخی ورود امام خمینی رضوان الله علیه
🔺به ایران در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام خمينی رضوان الله علیه
🕊🌹در بدو ورود به ایران چه فرمودند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلمی دیده نشده و حماسی از لحظه ترک فرانسه
🕊🌹توسط حضرت امام خمینی «رضوان الله علیه» در شب ۱۱ بهمن سال ۱۳۵۷!
🥀🤍انشالله به زودی شاهد ظهور با عظمت دیگر نواده پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله)، حضرت مهدی(عجل الله فرجه) باشیم.
🌙🟢شرح چهل حديث
🥀🤍امام خمینی رضوان الله علیه
2️⃣ حدیث دوم ریاء
⬅️ ادامه(2) فصل در دعوت به اخلاص است
🌙🟢«توحيد فعلى» را، كه اول درجه توحيد است در قلب، با هر وسيلهاى است جايگزين كن، و قلب را مؤمن و مسلم نما به اين كلمه مباركه و مهر شريف لا اله إلّا اللّه را بر قلب بزن، و صورت قلب را صورت كلمه توحيد كن و به مقام «اطمينان» برسان، و به او بفهمان كه مردم نفع و ضرر نمىتوانند برسانند، نافع و ضارّ خداست.
🥀🤍اين كورى و نابينايى را از چشم خود برطرف كن كه بيم آن است مشمول رَبّ لِمَ حَشَرْتَني أَعْمى. [1] گردى، و در روز بروز سراير كور محشور گردى. اراده حق تعالى قاهر به همه ارادات است، اگر قلبت به اين كلمه مباركه اطمينان حاصل كرد و او را تسليم اين عقيده نمودى، اميد است كارت به انجام رسد و ريشه شرك و ريا و كفر و نفاق از قلبت قطع شود.
🌙🟢و بدان كه اين عقيده حقه مطابق با عقل و شرع است و توهّم جبر در اين نيست. ممكن است بعضيها كه از مبادى و مقدمات آن بىاطلاعاند و گوش آنها آشناى به بعضى مطالب نيست اين را رمى به جبر كنند، با اينكه مربوط به جبر نيست. اين توحيد است، جبر شرك است، اين هدايت است، جبر ضلالت است.
⬅️ ادامه دارد...
🥀پاورقی
[1] «پروردگارا، چرا مرا كور برانگيختى.؟» (طه- 125).
💠عدم اعلام نجاست شئ قابل تطهیر
💬 سؤال:
عدم اعلام نجاست شئ قابل تطهیر مثل لباس و لیوان، در معامله خرید و فروش آیا حق الناس است؟
✅ پاسخ:
بطور کلی اگر از وسائلی است که در خوردن و آشامیدن استفاده میشود، باید اطلاع دهید و اگر از وسائلی است که عدم اطلاع باعث اخلال در مثل وضو و غسل شود، بنابر احتیاط واجب اطلاع لازم است در غیر این موارد اطلاع دادن لازم نیست.
🔹 در مواردی که خلاف وظیفه عمل کنید، گناه و معصیت میباشد و در صورتی که امکان اصلاح باشد - مثلا زمانی نگذشته باشد که معمولا آن وسیله تطهیر شده - باید به اطلاع خریدار برسانید.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
#احکام
📚 #احکام_