🔴هرکس نیکی به پدر و مادر و
⚪️رسول اکرم(صلی الله علیه و آله):
🔵منْ يَضْمَنْ لِي بِرَّ الْوَالِدَيْنِ وَ صِلَةَ الرَّحِمِ أَضْمَنْ لَهُ كَثْرَةَ الْمَالِ وَ زِيَادَةَ الْعُمُرِ وَ الْمَحَبَّةَ فِي الْعَشِيرَة.
🔴هرکس نیکی به پدر و مادر و صله رحم را برایم ضمانت کند، من نیز زیادی مال، طول عمر و محبت او در دل خویشاوندان را ضمانت مینمایم.
💬مستدرک الوسائل: ج15، ص176.
@khoob1
🔴پرهیز از به زمین خوردن،
📌#حدیث_روز
⚪️امام باقر(علیه السلام):
🔵توَقِّي الصَّرْعَةِ خَيْرٌ مِنْ سُؤَالِ الرَّجْعَةِ.
🔴پرهیز از به زمین خوردن، بهتر از درخواست بازگشت است.
💬کشف الغمّة: ج2، ص151.
✍️رانندهای که به تابلوی هشدار جاده لغزنده است، توجه نمیکند و با سرعت زیاد و بیمحابا میرانَد، هر لحظه ممکن است دچار حادثه شود و بعد از حادثه، دیگر ای کاش گفتن سودی ندارد. در لغزشگاههای زندگی، مراقب خودمان باشیم.
@khoob1
⁉️یک راه ساده برای حمد و شکر الهی
🔰امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
سُبحانَ مَن جَعَل الإعترافَ بِالنِّعمَةِ لَهُ حَمداً، سُبحانَ مَن جَعَلَ الإعترافَ بِالعَجزِ عَن الشّکرِ شُکراً؛
منزّه است خدایی که اعتراف به نعمت را، حمد خود قرار داده است. منزّه است خدایی که اعتراف به ناتوانی از شکر را، شکر محسوب می دارد.
📚تحف العقول، ص 283
🌱شرح حدیث:
🖌از روشهای هدایتی قرآن، یادآوری نعمتهای بی شمار خداوند است.
در دعاهای ما نیز، بازگو کردن عطاها و نعمتهای خدا، بسیار دیده می شود.
قرآن کریم نیز به یاد کردن از نعمتهای پروردگار دعوت می کند، «وَ اَمّا بِنَعمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّث.» (ضحی (93)، آیه 11.)
ما مأموریم ثناگوی پروردگار باشیم، ولی خداوند آن قدر کریم و والامرتبه است که برشمردن نعمتها و اعتراف به آنها را به جای «حمد» می پذیرد، و چه حمد و ثنایی بالاتر از یاد کردن عطایای او؟
📌ما مأموریم شکرگزار نعمتهای خداوند باشیم. ولی خداوند، اظهار عجز نسبت به ادای شکر نعمتها را هم به جای «شکر» از ما می پذیرد و در قرآن می فرماید که از شمردن نعمتهای او ناتوانید. (نحل (16)، آیه 18: «و اِن تعدّوا نعمة الله لا تحصوها».)
✔️سعدی چه زیبا سروده است:
بنده همان به که ز تقصیر خویش عذر به درگاه خدای آورد
ور نه سزاوار خداوندی اش کس نتواند که به جای آورد (گلستان سعدی، دیباچه.)
با این حال، معرفت و حق شناسی و حق گزاری ایجاب می کند که همواره ستایشگر خداوندی باشیم که پاک و منزّه و رازق و بخشنده است و هر چه شکر کنیم، باز هم باورمان این باشد که از شکر نعمتهای بی شمارش ناتوانیم، هر چند روز و شب، ثناخوان و سپاس گوی او باشیم.
ما هر چه داریم از اوست.
و اگر توفیق شکر هم داشته باشیم، همین نیز نعمتی از سوی خداوند است.
📚منبع: حکمت های سجادی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام سجاد علیه السّلام)، جواد محدثی
@khoob1
🔴کسی که زیاد درباره گناهان بیندیشد،
📌#حدیث_روز
⚪️امام علی(علیه السلام):
🔵منْ كَثُرَ فِكْرُهُ فِي الْمَعَاصِي دَعَتْهُ إلَیها.
🔴کسی که زیاد درباره گناهان بیندیشد، گناهان، او را به سوی خود میکشانند.
💬غرر الحکم: ح3543. ✍️نفس انسان، هوا و هوسهای فراوانی دارد. انسان باید با نیروی ایمان خود در برابر هوسهای گناهآلود بایستد. اما اگر دریچه ذهن خود را به روی آنها باز کرد، آنها بر مَرکب اندیشهاش سوار میشوند و مدام به او فرمان حرکت به سوی گناه میدهند. فرمانهای مکرر در نهایت نیروی مقاومت انسان را درهم میشکند و او را به سوی گناهان سوق میدهد. ذهنمان را آشیانه پندارهای پاک و نیکو کنیم، نه لانه افکار گناهآلود
@khoob1
#توبه_نصوح
✅راوي میگوید شنیدم که امام صادق علیه السلام فرمودند : هنگامی که بنده مومنی توبه نصوح نماید ،خداونداو را دوست داشته وگناهانش را در دنیا و آخرت می پوشانـد. عرض کردم : چگونه گناهانش را می پوشاند؟ فرمودند:گناهان او را از خاطر و یاد دو فرشته ای که مامور نوشتن اعمالش هستند می برد ، به اعضا بدن او وحی می نماید که گناهان او را کتمان کند و به مناطقی از زمین که در آنها گناه کرده است وحی میکند: گناهانی را که در آن مناطق مرتکب شده است بپوشاند و بدین ترتیب در حالی خداوند را ملاقات میکند که هیچ چیزی نیست که به کوچک ترین گناهی علیه وی شهادت دهد . 🌿
📙( ثواب الاعمال
@khoob1
✅پرهیز از طعام؛ آری! دوری از گناه؛ نه!
🔰امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
🌱عَجِبتُ لِمَن یَحتَمی عَنِ الطَّعامِ لِمَضرَّتِهِ، وَ لا یَحتَمی مِنَ الذَّنبِ لِمَعرَّتِهِ؛
تعجب می کنم از کسی که از طعام، به خاطر ضررش پرهیز می کند، ولی از گناه به خاطر بدی و ننگ آن پرهیز نمی کند.
📙کشف الغمّه، ج2، ص107
✨شرح حدیث:
📌هم جسم بیمار می شود، هم روح.
هم غذاهای مسموم و خراب، به بدن و سلامتی ما آسیب می زند، هم حرفهای زشت، اعمال بد و گناهان مختلف، روان و جان ما را آلوده و تیره می کند.
البته زیانهای روحی، از ضررهای جسمی بدتر است و اگر بیماری با اندکی درمان و پرهیز، بهبود می یابد، آثار گناه گاهی در طول عمر، بر روح انسان سایه می افکند.
کسی که به سلامت روحش بیش از سلامت جسم می اندیشد، قابل تحسین و تقدیر است.
کسی که مراقب سلامتی جسم خویش است و از هر غذایی که ضرر دارد، پرهیز می کند، اما نسبت به گناه و مفاسد اخلاقی بی تفاوت است، شایسته نکوهش است.
اظهار شگفتی امام، بجاست.
اگر طعام مسموم، «ضرر» دارد، گناه، ننگ و عار دارد و کیفر اخروی و دوری از خدا و شرمندگی در پیشگاه رسول خدا و اولیای دین، بدتر است.
کسانی تنها به خاطر احتمال این که شاید این غذاها فاسد شده باشد، از مصرف آن پرهیز می کنند. ولی ضرر و زیان و ننگ و عار گناه، احتمال نیست، بلکه یقینی است. پس در این جا بیشتر باید پرهیز کرد.
مسموم شدگان، می کوشند در اولین فرصت، با برنامه های درمانی، آثار مسمومیت را از بدن خویش دور کنند. ولی گنهکاران چه؟ آیا تلاش دارند آثار گناه را از دل و جانشان و از پرونده ی اعمالشان پاک کنند؟
توبه، راهی برای زدودن آثار سوء گناهان است.
البته ترک گناه، بهتر و مقدم تر از توبه است.
📚منبع: حکمت های سجادی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام سجاد علیه السّلام)، جواد محدثی.
🔴برای یکدیگر هدیه ببرید تا دوستدار هم شوید.
⚪️رسول اکرم(صلی الله علیه و آله):
🔵تهَادَوْا تَحَابُّو.
🔴برای یکدیگر هدیه ببرید تا دوستدار هم شوید.
💬بحار الأنوار: ج74، ص166.
✍️حتما تا به حال از نزدیکان یا دوستانت هدیه گرفتهای. وقتی که هدیهات را دیدی، چه احساسی به کسی که آن را به تو داده بود، پیدا کردی؟ آن هم در جایی که مناسبت خاصی برای هدیه دادن در کار نبوده است. یک هدیه، هر چند کوچک، محبت را چند برابر میکند.
@khoob1