💠 معنای #تقوا
🔸برنامهی تقوا خواندن رساله و یاد گرفتن واجب و حرام است تا هر وقت واجبی پیش آمد، انجام دهی و هر وقت حرامی پیش آمد، ترک کنی. این برنامه شخصی شما است. این مهم را باید از رساله یاد بگیرید. مثلاً الآن ظهر میشود و باید نماز بخوانی. فردا ماه رمضان است و باید روزه بگیری. وقتی بیرون میروی، زن نامحرم که میآید، باید نگاه نکنی. وقتی حرف میزنی، باید دروغ نگویی.
🔸 همهی اینها برنامهای است که پیاده کردنش در شئون زندگی، واجب و لازم است...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 پرسش و پاسخ از محضر آیت الله خوشوقت(ره)
🔹س :اهمّیّت #ماه_رجب و #شعبان چیست؟
🔸ج: وقتی پروردگار متعال روزهی ماه رمضان را واجب کرد، حرفهایی را از دو ماه جلوتر از ماه رمضان زد که انسانها را در این دو ماه آمادگی بیشتری بدهد تا وقتی وارد ماه مبارک رمضان میشوند، بتوانند کاملاً برنامهی آن را پیاده کنند؛
🔸 و الّا اگر انسانها تا قبل از ماه #رمضان آزاد عمل کنند و از اوّل ماه رمضان بخواهند محدود شوند، برای نوع نفوس و طبایع سخت است؛ لذا خدا دستور داده است که ماه رجب هم #روزه بگیرید؛ ماه شعبان هم روزه بگیرید؛
🔸در ماه #رجب دعا زیاد بخواهید و گناه را کم کنید تا نفوس آماده شوند و در ماه رمضان بتوانند صد درصد از مزایای مادّی و معنوی این ماه بهرمند شوند.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 #پرسش و پاسخ در محضر آیت الله خوشوقت (ره)
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 دو بال #هدایت
🔸خدا در قرآن کریم دو بال برای پرش انسان معیّن فرموده است؛
🔹 اوّل: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ».
🔹 دوم: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثیراً».
🔸 این دو آیه، دو بال برای پرواز انسان است. اگر هر دو نباشد، نمیشود به سوی خدا پرواز کرد. اگر یکی باشد و دیگری نباشد، باز هم نمیشود. باید هر دو باشد.
🔸 پس باید هم واجب را انجام دهیم و حرام را ترک کنیم؛ و هم زیاد #یاد_خدا کنیم. اگر زیاد یاد خدا نکنیم، چیزهای دیگر یادمان میآید و دل را اشغال میکند و دیگر بیرون نمیرود؛ لذا خدا فرمود: «یاد خدا کن که او نتواند بیاید.»
🔸این دو لازم است. انسان خودش باید ببیند وضعش نسبت به آیهی اوّل چطور است؛ آیا #تقوا را مراعات میکند؟ و با آیه دوم چطور است؟ چقدر به یاد خدا است؟
خدا در این آیه به کم قانع نشده و گفته است: «کَثیراً» زیاد؛ یعنی زیاد یاد خدا باشید.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 ولادت با سعادت باب الحوائج، جواد الائمه، امام محمدتقی علیه الصلوة والسلام مبارک باد.💐
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 #اعتکاف
🔹س: دربارهی اهمّیّت اعتکاف بفرمایید.
🔸ج: یکی از عبادتهای بسیار بزرگ و سازنده، مسئلهی اعتکاف در مسجد و خانهی خداست. نبیّ معظّم صلی الله علیه و آله و سلم عملاً دههی آخر ماه رمضان را اعتکاف داشتند. دههی آخر ماه رمضان را در مسجدی که در مدینهی طیّبه ساخته بودند، معتکف میشدند.
🔸جنگ بدر در ماه مبارک رمضان اتّفاق افتاد و آن سال ایشان نتوانستند اعتکاف را انجام بدهند و لذا سال بعد قضا کردند و دو دهه در مسجد #معتکف شدند.
✔🔸اعتکاف، عبادتی است خالص برای خدا، در خانهی خدا، با انجام دادن کارهایی که خود خدا دستور داده است. اثرش هم بسیار بسیار ظاهر و زیاد است.
🔸منتهی هر کاری که خیلی فایده و اثر دارد، دشمن خطرناک هم در کنارش هست. نباید غفلت کرد. کسانی که مواظب بودند و اهل مراقبت بودند و زحمت که میکشیدند نتیجه به دست میآورند؛ میگفتند: «بهترین نوع اعتکاف این است که انسان شب بیدار باشد در حالی که همه خوابند، مشغول #عبادت باشد؛ نماز، قرآن و غیر اینها.»
🔸 شب بخوابی و روز بیدار باشی، ممکن است دور هم که جمع میشوید، مسایلی پیش آید که به اعتکاف شما ضرر بزند و آن سه روزی که خیلی خیلی خدای متعال ذخایر معنوی به شما خواهد داد، اینها را از بین ببرد.
🔸 بنابراین مهمترین کار این است که انسان سعی کند موفّق به اعتکاف شود و مهمتر از آن این است که جدّی باشد که نتایج آن را از دست ندهد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 آثار اعتکاف
🔸آنهایی که معتکف میشوند بعد از سه روز احساس میکنند که سبک میشوند، ایمانشان بالا میرود، ارتباطشان با خدای متعال بیشتر میشود، اما باید مواظب باشند که شیاطین به تدریج این آثار را از انسان نگیرند. در روایت آمده است اینهایی که حج مشرّف میشوند و اعمال حج را به جا میآورند وقتی از حج بر میگردند چهار ماه به پای آنها گناه نمینویسند،
🔸این معنایش این است که در آن اعمال، کارهایی انجام میدهند که ایمانشان قوی میشود و ایمان قوی به آدم اجازه نمیدهد که به این راحتی گناه کند، بلکه آرام آرام ملحق به قافله گناهکاران میشوند. بنابراین مهمترین کار این است که آدم سعی کند موفق به #اعتکاف شود و مهمتر از آن این است که جدی باشد که نتایج اعتکاف را از دست ندهد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 اهمیت #ورع و #تقوا از منظر اهل بیت(ع)
🔸«کُنْتُ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فَدَخَلَ عِیسَى بْنُ عَبْدِ اللَّهِ الْقُمِّیُّ فَرَحَّبَ بِهِ وَ قَرَّبَ مِنْ مَجْلِسِهِ»
(نزد امام صادق علیه السلام بودم که) عیسی قمی که از دوستان اهل علم و یاران امام صادق علیه السلام بود، داخل شد و حضرت علیه السلام برایش جا باز کرد و او را نزدیک خودش نشاند.
🔸«ثُمَّ قَالَ یَا عِیسَى بْنَ عَبْدِ اللَّهِ لَیْسَ مِنَّا وَ لَا کَرَامَهَ مَنْ کَانَ فِی مِصْرٍ فِیهِ مِائَهُ أَلْفٍ أَوْ یَزِیدُونَ وَ کَانَ فِی ذَلِکَ الْمِصْرِ أَحَدٌ أَوْرَعَ مِنْهُ»
(سپس فرمود): ای عیسی! از ما اهل بیت علیه السلام نیست کسی که در یک شهر یا روستایی زندگی کند و صدهزار یا بیشتر آدم آنجا باشد و این #شیعهی ما تقوایش از همه بیشتر نباشد.
🔹کافی، ج ۲، ص ۷۸
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz