انسان مطلوب5.mp3
4.12M
🔵حضرت آیت الله خوشوقت(ره): صبر که نباشد زود به گناه مبتلا می شوی، ایمان هم از بین می رود.
✅ تنها کانال رسمی آیت الله خوشوقت (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
◾️شهادت امام سجاد علیه السَّلام تسلیت باد
🔸اهمیّت صحیفه سجادیه
💠 در این دعاها #امام_سجاد علیه السَّلام سه تا کار کرده، هنرنمائی بسیار بزرگ.
🔹یک؛ همه را به صورت «اللَّهُمَّ» درآورده است که دعا بشود، توجه به خدا بشود، چون یک بُعد تکامل و استکمال انسانی توجه به بالا است، با توجه به پایین آدم پایین می رود هیچوقت بالا نمی رود؛ لذا ایشان اول می گوید «اللَّهُمَّ»، بخواهد عقیده سالم اطلاع بدهد می گوید بگو «اللَّهُمَّ» این را بده، بخواهد عمل صالح دعوت کند مردم را که انجام بدهند می گوید «اللَّهُمَّ» توفیق بده این کار را بکنم، بخواهد رفتار و #اخلاق خوب اعلام کند و مردم را دعوت کند به آن باز می گوید «اللَّهُمَّ» تو بده، اول می رود سراغ خدا و توجه به خدا را یاد آدم ها در لباس دعا می دهد.
🔹بعد هم به فواصل کوتاه صلوات می فرستند، چون آن زمان کسی با #اهل_بیت علیهم السَّلام ارتباط نداشت، همه سنی بودند، تازه #امام_حسین علیه السَّلام را کشتند، تازه خلفا پیروز شدند، تازه مسلط شدند و هدف این است که ریشه تشیّع را قطع کنند، در چنین موقعی صلوات به زبان کسی نمی آید، لذا #حضرت علیه السَّلام بعد از این هنرنمائی اول که انسان ها را متوجه بالا می کند صلوات می فرستد، به آنها یاد می دهد که بعد از توجه به خدا توجه به حضرات معصومین علیهم السَّلام است به صورت صلوات،
بعد هم کلاس سوم عقائد حقه، اعمال صالحه، رفتار پسندیده اسلامی را در قالب دعا به ما یاد می دهد، من چه کار بکنم، رفتارم با خودم، با #خدا، با عائله ام، با مردم چگونه باشد. عقیده من چی باشد، همه اینها را به قالب عبارتی شیوا و زیبا و رسا ریخته و امروز به دست ما و همه مسلمان ها رسیده است، امیدواریم پروردگار متعال توفیق مرحمت کند ما درسِ لازم را از این دعاها یاد بگیریم ان شاء الله.
🆔 @Khoshvaght_ir
🔵 پاسخ آیت الله خوشوقت(ره) به سؤالات درباره ماه صفر
💠 س1: سند حدیثی را که از #پیغمبر_اكرم صلی الله علیه و آله نقل میکنند که ایشان فرموده است: «هر كس به خروج ماه صفر مرا مژده دهد بهشت برایش واجب میشود» درست است؟
🔸ج: سندش مثنوی[مولوی] است؛ او میگوید.
💠 س2: مثنوی یعنی از خودش گفته است یا او هم یک چیزی دیده است؟
🔸ج: او هم از یک كتاب دیگری نقل میکند؛ از كتاب خودشان [ کُتُب اهل سنت]. این را مثنوی میگوید، در روایات ما نیست. ماه صفری كه ما میگوییم نحس است، ما به اعتبار اسارت #اهل_بیت علیهم السلام میگوییم؛ امّا آنها كه این حرفها را قبول ندارند جور دیگر میگویند. او میگوید چون پیغمبراكرم صلی الله علیه و آله در انتهای ماه صفر از دنیا رفت، میفرمود هر كس خروج ماه صفر یعنی رفتن من که نزدیک شده است را بگوید مژدهاش میدهم، میخواهد اینجوری بگوید.
💠 س3: وفات #پیامبر در یک روز باعث نحسی آن روز میشود؟
🔸ج: نه به معنای این كه ذات آن روز #نحس میشود؛ اما یک كار بدی اتفاق افتاده است دیگر.
💠 س4: آیا بعضی زمانها و مكانها نحس است؟
🔸ج: نه زمان نحس است و نه مكان؛ بلکه حوادثی كه در زمان و مكان اتفاق میافتد، اگر نحس باشد تعبیر میکنند که این زمان و مكان هم نحس است، و الّا خود زمان و خود مكان فیحدّنفسه وقتی آن را #خدا خلق كرد، نه زمان نحس است و نه مكان؛ بلكه نعمت بزرگ خداست؛ منتهی مثلاً در یک زمانی قومی را خدا عذاب كرده نحس میشود و در یکی زمانی به قومی خدا نعمتهای بزرگ داده، سعد میشود؛ اینجوری.
💠 س5: در آیه «فَأَرْسَلْنا عَلَیْهِمْ ریحاً صَرْصَراً فی أَیَّامٍ نَحِساتٍ» مراد از «أَیَّامٍ نَحِساتٍ» چیست؟
🔸ج: همین است؛ به علت اینکه #عذاب آمد، ایام نحس شد. به اعتبار عذابی كه خدا در آنزمان و مكان بر اقوام نازل میکند، نحس و سعد میشود؛ اما خود زمان فیحدّنفسه و خود مكان فیحدّذاته نحوستی ندارد؛ خدا مكان نحس خلق نكرده است؛ همهی مكانها مساوی هستند، همهی زمانها هم همینطور.
💠 س6: چرا امر به #صدقه دادن در این زمانها شده است؟
🔸ج: چون عذاب آمده است؛ گفتهاند شما هم صدقه بده تا اگر بناست بلایی بیاید، خدا دفع كند.
🆔 @Khoshvaght_ir