🔻🔻 صوم الدهر
🔸🔸 سعی کنيم حداقل ماهی سه روز #روزه بگيريم تا آن #منفعت روزه ادامه داشته باشد؛ ان شاءالله. مستحب است هر مسلمان در #هر_ماه سه روز روزه بگيرد، و اين #سه_روز معادل سی روز است؛ چون خدا در قرآن کريم اعلام فرمود: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أمْثالِها»؛ هر کس کار خيری انجام داد، ما #ده_برابر مزد می دهيم. اما اگر کار خلافی کرد، يک بار بيشتر عذابش نمی کنيم.
🔹🔹 اگر کسی سه روز روزه گرفت، ضرب در ده، می شود سی روز. هر ماه سی روز و هر سال دوازده ماه است. به اين روزه، «#صوم_الدهر» گفته اند که شامل پنجشنبه اول ماه قمری، پنجشنبه ی آخر ماه قمری و چهارشنبه ی بعد از ده روز اول ماه قمری است. روزه ی اين سه روز معادل سی روز است.
🔺🔺 قهراً اگر انسان هر ماه روزه باشد، می شود صوم الدهر و انسان در تمام عمر روزه است. اين به خاطرِ همان استفاده از #برکات_مادی_و_معنوی روزه است که گفته اند: «حداقل ماهی سه روز روزه بگيريد».
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
آثار منفی عصبانیت و غضب و راههای مقابله با آن.mp3
4.34M
آثار منفی عصبانیت و غضب و راههای مقابله با آن
🍽 تغذیه بعد از ماه رمضان
💠س: در ماه مبارک رمضان انسان کم می خورد و #روزه می گيرد. بعد از ماه مبارک چه مقدار بخورد که اگر نخواهد روزه بگيرد، اين حالت حفظ شود؟ مثلاً چند وعده و چه مقدار #غذا بخورد؟
🔸ج: بايد #مراعات کرد. اگر بتواند همان #دو_وعده را ادامه دهد، خيلی خوب است. سابقاً دو وعده #غذا می خوردند؛ سه وعده نبود؛ بعد که مواد غذايی زياد شد، مردم سه وعده خوردند. در زمان پيغمبر اکرم صلی الله علیه و آله #خوردن، دو وعده بود؛ يک بار حدود ساعت نه و نيم يا ده صبح به عنوان صبحانه و يک بار شب. همين کافی بود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
📚 انتشار کتاب «آثار بندگی»
📝 «#آثار_بندگی» سومین کتاب از مجموعه آثار اخلاقی و تربیتی «#مرحوم_آیت_الله_خوشوقت (ره)» است.
🔻🔻🔻 فصل اوّل در جلد اول با عنوان «#بندگان_تکوینی» ، ماهیت تکوینی انسان و توانایی های او در زمینه های متفاوت و موضوعاتی چون عالم تکوین و تشریع، خلقت و مقام انسان، روح، عقل، اختیار، اراده، غرائز، محیط، وراثت و همچنین دین و کارکردهای آن در ارتباط با حالات انسان مورد بررسی تفصیلی قرار گرفته است.
🔻🔻🔻 فصل دوم با عنوان «#زندگی_تشریعی» در سه گفتار دسته بندی شده است. در این فصل سیاست الهی برای زندگی تشریعی بشر که به عنوان راه بندگی از طرف خدای متعال فرستاده شده، تبیین می شود.
🔻🔻🔻 فصل سوم که در قالب جلد دوم به چاپ رسیده، تحت عنوان «#بندگی_تشریعی» است. در این فصل در قالب سه گفتار به بررسی آثار بندگی تشریعی پرداخته شده است و چگونگی رسیدن به #مقام_بندگی به همراه آثار آن از جمله مخلَص شدن و دریافت علم لدنّی بر مبنای آیات قرآن و کلمات معصومان (ع) به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
🔻🔻🔻 در انتهای هر فصل در مجموع، بیش از #هزار_پرسش_و_پاسخ مرتبط با موضوع هر فصل ارائه شده است که در نوع خود در مورد پاسخگویی به بسیاری از شبهات اعتقادی کم نظیر میباشد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💰#حب_دنیا مانع بندگی
💠یکی دیگر از #موانع_بندگی، حُبّ شدید به دنیاست. اگر ویروس #حب_مقام و #ریاست به ذهن آدم برود، دست به هر گناهی می زند؛ دزدی می کند؛ آدم می کشد؛ تمام این كارها برای انسان در اثر محبّت زائد دنیایی پیش می آید. یا مثلاً محُبّت زائد به #پول؛ آدم از هر راه که بشود، پول درمی آورد؛ #دزدی، #رشوه و ... . آن وقت #فرمان_خدا از بین می رود.
💠اینکه در اسلام مسأله ی «#زهد» مطرح شده، برای همین است كه #علاقه_به_دنیا در انسان زیاد بالا نگیرد. اگر این علاقه بالا برود، دیگر كاری نمی شود كرد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
صبردر فتنه ها.mp3
1.92M
صبر در فتنه ها - حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی ره
🔸🔸 حکمت برابری زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با زیارت سیدالشهداء(ع)
🔹🔹 یکی از امتیازات بزرگ این #حضرت_عبدالعظیم این بود، که دینش را به امام هادی علیه الصلاه و السلام عرضه کرد. عرض کرد: «آقا #عقیده من نسبت به خدا، نسبت به اسماء و صفات خدا این است، نسبت به پیامبر این است، نسبت به امام این است، نسبت به قیامت این است». همه را گفت. گفت: «آقا من می گویم شما ببینید هر کجا که خراب است درست کنید». حضرت دید همه جایش درست است. فرمودند: «این #دین من و دین آباء من است، محکم نگهش دار».
🔹🔹 اینکه می بینیم #امام_هادی علیه السلام فرمود آنهایی که راهشان دور است نمی توانند #کربلا بروند، بروند #زیارت او؛ برای این است. دینش دین امامش بود، #تابع امام بود. هِی نمی رفت از این دهان، از آن دهان، از آن کتاب، از آن مجله، دین را بگیرد، به امام #عرضه می کرد و امام #تأیید می کرد. الان هم همان دینی که امام دستور داده، موجود است، روایاتش در کتاب ما هست، شیعه دارد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
وظیفه در فتنه ها.mp3
2.41M
وظیفه در فتنه ها - حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی ره
🔹🔸 حکمت #تلقین_میت
💠 اینکه مستحب است انسان آن حرفهای #حق را به مردهها #تلقین بدهد، برای زندههایی است که کنار #جنازه جمع شدهاند. این تلقین، #موعظه برای اینها است. او که رفت. اینها که نرفتهاند و میخواهند کاری کنند، #متنبه شوند تا به آن حرفهایی که آن بیچاره زیاد نتوانست عمل کند، #عمل کنند و حواسشان جمع باشد.
💠 دل آنها با #موعظه نرم میشود. حالا که یک جنازه را بردهاند و آن را آمادهی #دفن کردهاند، نفوس برای شنیدن #حرف_حق آزادند؛ لذا گفتهاند: «به میّت تلقین دهید تا زندهها بشنوند و بدانند که بابا! تو هم فردا مثل این به اینجا میآیی؛ حواست جمع باشد این کارها را انجام بده».
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⌛️ آمادگی برای مرگ
🔸🔸 یکی از مسایل قطعی زندگی انسان، مردن و #مرگ است. همه ی زنده ها روزی می میرند. همه ی ما هر روز می بینیم که #تشییع_جنازه می کنند؛ گاهی قبرستان می رویم و می بینیم؛ گاهی شرح حالش را در کتاب ها می خوانیم. برخی عوامل باعث می شود چیزی به این نزدیکی از ما دور شود.
🔸🔸 باید #برنامه_ی_منظمی داشته باشیم كه از آن مسأله ی واقعی دور نیفتیم. هر كاری حتی خوب، #اندازه دارد. ما کار خوبِ بی اندازه نداریم. نمی شود تمام وقت را به یک كار خوب داد. كار زیاد داریم؛ وقتمان را باید #تقسیم کنیم كه اگر فردا مرگ آمد، نگوییم: «آقا زود آمدی!» او زود و دیر نمی آید؛ به وقت می آید؛ ولی اگر ما #آماده نباشیم، می گوییم: «زود آمده ای». او می گوید: «كی بیایم!؟ این روش كه تو داری، تا آخر هم هر وقت بیایم می گویی: زود آمدی. چون آماده نیستی».
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔒 محافظت از آثار اعمال صالح
📌 در کتاب شریف کافی از امام باقر صلوات الله و سلامه علیه روایتی نقل شده است به این مضمون: «اَلإبقاءُ علی العَمَلِ أَشدُّ مِن العَمَلِ»؛ #نگهداری_عمل، سخت تر از خود عمل است.
🔻🔻 انجام هر عمل دو مرحله دارد:
1️⃣ مرحله اول این است که انسان #موفق به کار خیر شود. خود این کار مشکل است؛ چون باید از #فیلتر_شیاطین عبور کند و شیاطین نمی گذارند فرد عبور کند تا موفق به عمل شود. گاهی هم فرد عبور می کند و کار انجام می گیرد.
2️⃣ مرحله دوم این است که انسان باید بتواند نتیجه این کار خوب را #حفظ کند. خیلی ها توان #انجام کار خیر را دارند، اما قدرت #نگهداری_نتیجه ی آن را ندارند. انسان #کار_خیر را انجام می دهد اما در مقابل، #کار_بد را هم انجام می دهد و در نتیجه کار خیر از دست می رود؛ لذا امام باقر صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «نگهداشتن #اثر کار خیر و عمل صالح، #مشکل_تر از انجام دادن خود عمل است».
🔻🔻 اگر #شیاطین بتوانند کاری کنند که این فرد موفق به عمل نشود، آن کار را می کنند. اما گاهی عملشان اثر نمی کند و آدم موفق می شود و کار خیر را انجام می دهد. حالا نوبت مرحله دوم است؛ این عمل را باید طوری #ضبط کند که از اثر نیفتد؛ اینجاست که خیلی از مشکلات پیش می آید؛ اینجاست که خیلی ها کار خیر را انجام می دهند، اما نمی توانند آن را نگه دارند.
🔻🔻این اثر را باید #حفظ کرد. اگر آن را حفظ نکنیم، از دست می رود و کَأَنْ لَم یَکُن می شود؛ لذا مرحله دوم #سخت_تر از اوّلی است. اگر انسان #مجاهده کند و #ریاضت را تحمل کند و کاری نکند که کارِ خیر و عمل صالح را خنثی کند، آنوقت اعمال خیر و آثار آن به تدریج جمع و ذخیره می شود و سَر از #رشد و #تکامل_ایمان در می آورد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir