استقبال از مسافران نوروزی شهرستان درگز در سیاه چادرهای عشایری
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درگز گفت: از مسافران نوروزی شهرستان درگز در سیاه چادرهای عشایری استقبال و محصولات و فرآوردههای تولیدی عشایر عرضه میشود.
محمد شیخ افزود: بر اساس مصوبات ستاد خدمات سفر ۴ ایستگاه استقبال نوروزی عشایری به مدیریت اداره امور عشایری شهرستان درگز در محورهای اصلی و گردشگری شهرستان برپا شده است.
او ادامه داد: در این ایستگاهها با برپایی مجموعا ۱۲ سیاه چادر عشایری علاوه بر به نمایش گذاشتن سیمای زندگی عشایر شهرستان، در محل سیاه چادرها غذاهای بومی و محلی نیز سرو و سوغات و محصولات بومی نیز عرضه میشود.
شیخ تصریح کرد: غذاهای محلی شامل آش اسفناج، آش ماستفا، آش آنغوزه، کلهجوش، یخنی پلو و ...، انواع نان محلی مانند چوزمه، قتلمه، نان انجه، فتیر مسکه و... و همچنین انواع محصولات لبنی شامل انواع ماست پوستی، ماست دوراق، ماست خامهای ، سوزمه، دوغ، کره محلی، پنیر پوستی و... نیز به مسافران عرضه میشود.
او اظهار کرد: دو ایستگاه عشایری شامل چهار سیاه چادر عشایری در مجتمع بین راهی تیوان و دو سیاه چادر در روستای حاج قلیچ خان درونگر در محور درگز قوچان و ۲ سیاه چادر عشایری در مسیر منتهی به تفرجگاه چهلمیر در روستای سعدآباد و همچنین چهار چادر عشایری نیز در ایستگاه استقبال نوروزی امازاده علیا چاپشلو در محور کلات به درگز برپا شده است که تا پایان نوروز امسال میزبان مسافران نوروزی خواهند بود.
www.chtn.ir/x3VvK
در راستای پاسداشت میراثهای جهانی نوروز
جشن نوروزگاه در تربت حیدریه برگزار میشود
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه گفت: آیین نوروزگاه تربت حیدریه با رویکرد گردشگری فرهنگی در روز ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار میشود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، علی محمدی با اعلام این خبر گفت: جشن نوروزگاه هفتم فروردین ماه سال جاری از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر برگزار میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه ادامه داد: علاوه بر برنامههای متنوع هنری و موسیقی، برنامههای شعرخوانی، اوسنهخوانی، شاهنامهخوانی و نوروزخوانی اجرا میشود.
او تصریح کرد: اجرای موسیقی سنتی، برپایی بازارچه صنایعدستی، اجرای بازیهای بومیمحلی، مراسم طنز و ... از دیگر برنامههای نوروزگاه است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان تربت حیدریه افزود: این آیین با مشارکت کمیته فرهنگی ستاد خدمات سفر شهرستان از جمله فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی، بخشداریها، ادارات میراثفرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، و دیگر دستگاههای مرتبط و بخش خصوصی برگزار می شود.
www.chtn.ir/x3Vqs
انجام ۶۱۸ بازدید نظارتی از دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان رضوی
رئیس کمیته خدمات مسافرتی ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی گفت: از ۱۵ اسفند سال گذشته تا پنجم فروردین ۱۴۰۳ تعداد ۶۱۸ بازدید نظارتی از دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری استان انجام شده است.
محمدسعید ولیزاده امروز سه شنبه هفتم فروردین ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: بازدید های نظارتی از دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری توسط ۱۰ بازرس انجام شده است.
او با اشاره به اهمیت رسیدگی به شکایتهای دریافتی اظهار کرد: از تعداد ۳۷ شکایت دریافتی از سامانه رسیدگی به شکایتهای ستاد مرکزی خدمات سفر کشور (۰۹۶۲۹) تعداد ۱۵ شکایت پیگیری و رسیدگی شده و ۲۲ شکایت نیز در حال بررسی است.
او ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی شکایتهای دریافتی در ستاد اجرایی خدمات سفر استان ۲۱ مورد بوده که بیشتر آن در زمینه رزرواسیون و پرواز بوده و به همه این شکایتها در محل ستاد رسیدگی و حل و فصل شده است.
همچنین جواد میبدی نیک مسئول دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۵۱۹ شرکت و دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان داریم که از این تعداد ۴۵۳ مورد در مشهد و ۶۶ مورد در دیگر شهرستانهای استان فعالیت میکنند.
او با اشاره به تشدید بازدیدهای گروهی با بازرسان صمت و تعزیرات حکومتی اظهار کرد: از دفاتر غیر مجاز بدون پروانه در اطراف حرم مطهر رضوی روزانه بازدید می شود و مراحل برخورد با این واحدهای متخلف در حال طی شدن است.
www.chtn.ir/x3Vqz
برپایی سفره افطار ۶ کیلومتری در مشهد
نماینده شورای هیئتهای مذهبی مشهد گفت: همزمان با شام میلاد کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی(ع) سفره افطار ۶ کیلومتری در مشهد پهن شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، جلال نبیپور با اعلام این خبر افزود: این سفره از چهارراه دانش تا حرم مطهر رضوی با چهار سفره سراسری برپا شد.
نماینده شورای هیئتهای مذهبی مشهد ادامه داد: برگزاری نماز جماعت، قرائت قرآن، سرود، برپایی غرفه کودک و نوجوان و اقدامات فرهنگی از دیگر برنامههای شام امام حسن مجتبی (ع) بود و اجرای برنامهها از ساعت ۱۶ آغاز شد.
او تصریح کرد: این سفره افطار با همکاری هیاتهای مذهبی، آستان قدس، فرمانداری، شهرداری و مردم پهن شد.
۵هزار هیئت مذهبی در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۲۵۰۰ هیات در مشهد مستقر هستند. علاوه بر آن شورای هیئتهای مذهبی بانوان استان نیز با ۱۱۰۰ هیئت فعال است.
www.chtn.ir/x3Vw3
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس:
جشن نوروزگاه فرصت وحدت و همدلی مردم مبتنی بر فرهنگ ایرانی است
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات برگزاری جشن نوروزگاه در تربت حیدریه را فرصت وحدت و همدلی مردم مبتنی بر فرهنگ ایرانی عنوان کرد.
محسن زنگنه با اعلام این خبر افزود: جشن نوروزگاه موجب شادی و نشاط مردم میشود و احیای آداب و سنن ملی و محلی مرتبط با نوروز، آشنایی نسل جدید با فرهنگ غنی نیاکان و نیز جذب گردشگر از جمله کارکردهای جشن نوروزگاه است.
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس تصریح کرد: نوروزگاه تربت حیدریه در تقویم گردشگری استان گنجانده شده و امسال با توجه به ماه مبارک رمضان متناسب با ماه مبارک رمضان برنامه ها تغییر کرد.
او گفت: در این آیین بسیاری از بازی های بومی محلی و غذاهای سنتی تربت حیدریه عرضه و به نمایش گذاشته شد و بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا از حاضران با ضیافت افطار پذیرایی شد.
زنگنه یادآور شد: شهرستان تربت حیدریه به عنوان معبر مهم گردشگری شرق کشور حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
.
همچنین علی محمدی رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت حیدریه گفت: این شهرستان در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد و با توجه به فعالیت ۱۳ اقامتگاه بومگردی در این شهرستان، مسافران در مسیر رفت و برگشت مشهد میتوانند در این شهرستان اقامت داشته باشند.
www.chtn.ir/x3Vw6
جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی خبر داد:
ورود بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر به خراسان رضوی
جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی از ورود بیش از ۷ میلیون و ۳۴۸ هزار نفر زائر به استان و مشهد خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین حجت گنابادینژاد امروز چهارشنبه هشتم فرودین ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر گفت: از ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ تا هفتم فروردین ۱۴۰۳ مجموعا ۷ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۱۹۷ نفر به استان خراسان رضوی و مشهد سفر کردهاند.
وی ادامه داد: ۲۲۹ هزار و ۸۸ نفر از طریق فرودگاه، ۴۱۳ هزار و ۳۰۸ نفر از طریق راهآهن، ۵۶۱ هزار و ۵۷۷ نفر از طریق حمل و نقل جادهای و ۶ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۲۲۴ نفر از طریق حمل و نقل شخصی در این ایام به استان و مشهد الرضا (ع) مشرف شدهاند.
او با بیان این که در استان خراسان رضوی پیشبینیهای لازم برای اقامت زائران در بخش رسمی، موقت و اضطراری انجام شده است، گفت: ضریب اشغال واحدهای اقامتی رسمی، موقت و اضطراری طی شبانه روز منتهی به عصر هفتم فروردین در استان ۵۲ درصد و در مشهد ۵۵ درصد بوده است.
گنابادینژاد با اشاره به جزئیات اقامت در بخشهای مختلف اظهار کرد: ضریب اشغال در واحدهای اقامتی رسمی استان طی شبانه روز گذشته ۶۶ درصد، واحدهای موقت ۷۵ درصد و اضطراری ۴۸ درصد بوده است.
او خطاب به مسافرانی که قصد سفر به مشهد دارند، توصیه کرد: زائران قبل از عزیمت به مشهد، محل اقامت خود را رزرو کنند، در همین راستا تلفن ۰۵۱۳۷۰۴۵ قرارگاه عملیاتی خدمات سفر شهرستان مشهد برای هدایت، راهنمایی و دریافت شکایت زائران و مسافران پیشبینی شده است.
www.chtn.ir/x3Vy2
کشف آب انبار تاریخی دوران قاجاریه در تربت حیدریه
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتحیدریه از کشف یک آب انبار تاریخی مربوط به اواخر عهد قاجاریه در این شهرستان خبر داد.
علی محمدی با بیان این مطلب افزود: حین انجام عملیات مرمت و ساماندهی «سرای تاریخی امین»، بقایای آبانباری تاریخی کشف شد که بررسیهای کارشناسی و مستندسازی آن در دست اقدام است.
محمدی ادامه داد: اکنون قسمت پلکان ورودی و پاشیر مشخص شده که با توجه به وجود درختان و فضای سبزی که از قبل بر بالای این اثر کاشته شده نیاز به هماهنگی اداری برای جابهجایی است.
او ادامه داد: تربتحیدریه به دلیل داشتن ۱۳ کاروانسرا و شش سرا به شهر «سرا و کاروانسرا» معروف بوده و یکی از سراهای معروف که در سه استان خراسان و حتی در سطح کشور از نظر معماری برجسته است و در راسته بازار فردوسی واقع شده، «سرای تاریخی امین» است.
محمدی افزود: سرای امین که قدمت آن مربوط به دوران قاجاریه است توسط حاج محمدرضا لاری ساخته شده و در زمان خود یک مرکز تجاری بزرگ بوده است.
او ادامه داد: عملیات مرمت و ساماندهی این اثر ملی با مشارکت اداره میراث فرهنگی، اوقاف، کسبه و همکاری شهرداری و شورای اسلامی از سال گذشته آغاز شده است.
او گفت: بیشتر آبانبارهای تربتحیدریه و بهخصوص در بخش مرکزی شهر که در مسیر حرکت کاروانهای تجاری قرار داشته، مربوط به دوران قاجاریه است.
www.chtn.ir/x3Vyk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 گزارش خبرگزاری صداوسیما از منطقه گردشگری قزقان دره در شهر لطف آباد شهرستان درگز خراسان رضوی
افطار مهمان امام رضا (ع) سنتی دیرینه در آستان رضوی/ افطار مهربانی، صلح و دوستی در حرم مطهر رضوی
افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن در سومین روز از هجدهمین نشست کمیته بین الدولی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ثبت جهانی شده است، این سنت و آیین مهربانی و صلح دوستی در حرم مطهر رضوی برگزار شد و زائران و مجاوران مهمان امام رضا (ع) شدند.
میراث آریا: افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن با مشارکت کشورهای ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه و تدوین شده است.
زائران میهمان سفره اکرام رضوی در شب میلاد کریم اهل بیت (ع)
رضا خوراکیان، مدیر عالی حرم مطهر رضوی، با اشاره به اینکه همزمان با شب ولادت با سعادت کریم اهل بیت (ع) امام حسن مجتبی (ع) پکهای افطار بین صفوف نمازگزاران در حرم امام رضا (ع) و حاشیه شهر توزیع شد، گفت: تعداد ۴۰هزار پک افطار سبک در صحنها و رواقهای مختلف حرم مطهر رضوی و حاشیه شهر مشهد توزیع شد.
او ادامه داد: تعداد ۱۰ هزار پرس غذای گرم در رواقهای امام خمینی (ره) و دارالمرحمه، ۲هزار پرس غذای گرم در صحن امام حسن مجتبی (ع)، ۱۷۰۰ پرس غذای گرم در رواق حضرت زهرا (س) و رواق شیخ حر عاملی حرم مطهر و همچنین ۵هزار غذا در مهمانسراهای حضرت توزیع شد.
www.chtn.ir/x3VyG
آشنایی گردشگران و مسافرین نوروزی با زندگی عشایری در برج تاریخی رادکان
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران از نمایش سبک و شیوه زندگی عشایری در برج تاریخی تاریخی رادکان شهرستان چناران خبر داد.
به گزارشروابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، محمد طاهریانمقدم امروز چهارشنبه هشتم فروردین ماه 1403 با اعلام این خبر افزود: امسال نوروز متفاوتی را در شهرستان چناران به نمایش گذاشتیم تا بتوانیم با احیای بخشی از زندگی عشایری در برج تاریخی رادکان، گردشگران و مسافرین نوروزی را با زندگی عشایری آشنا سازیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان چناران اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرستان چناران دارای قابلیتها و پتانسیلهای زیادی در حوزه گردشگری دارد و قرارگیری چناران در بین دو رشته کوه هزار مسجد و بینالود باعث شده که گردشگران و مسافران زیادی از این شهرستان دیدن کنند، هدف از به نمایش گذاشتن بخشی از آداب و رسوم عشایر شهرستان جذب گردشگر و احیا آداب و رسوم این مردمان خونگرم و پرتلاش است.
طاهریانمقدم افزود: گردشگران بعد از دیدن جاذبههای و ابنیه تاریخی و جاذبههای طبیعی شهرستان و خصوصا جاذبههای زندگی عشایری، این سبک معیشت را از نزدیک تجربه کردند و با آداب و رسوم عشایر آشنا شدند.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران اظهارکرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب پاییز و قابلیت محیط های عشایری، طبیعی و بومی پیش بینی می شود حضور گردشگران خارجی و داخلی در این منطقه افزایش یابد.
www.chtn.ir/x3Vyy
اجرای طرح ضیافت الهی، آرامش بهاری در مرقد علامه مجاهد شیخ محمد تقی بهلول گنابادی
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: مرقد علامه مجاهد شیخ محمد تقی بهلول گنابادی، هر روز با اجرای طرح ضیافت الهی، آرامش بهاری پذیرای مسافران روزه دار است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، حمیدرضا محمودی قوژدی امروز پنجشنبه نهم فروردین ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: افطارگشایی ساده به همت خیران در طول ماه مبارک رمضان، اقامه نماز جماعت در دو نوبت، قرائت قرآن کریم، اعزام مبلغ از قم (حجت الاسلام حاجی پور)، پاسخگویی به سوالات شرعی و دینی، بیان احادیث و چگونگی سبک زندگی اسلامی و روش زندگی ساده علامه بهلول، از جمله برنامههای فرهنگی در محل مرقد علامه بهلول گنابادی (ره) که توسط اداره اوقاف و امور خیریه گناباد در راستای ارئه خدمات مناسب به مسافران انجام میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد تصریح کرد: این اقدام ارزشمند در راستای تکریم روزهداران همه روزه به میزبانی حدود ۵۰۰ نفر در محل مرقد بهلول انجام میشود.
او ادامه داد: امکانات فراهم شده در مرقد علامه بهلول گناباد در حاشیه جاده علاوه بر اسکان اضطراری در مواقع بحران در طول سال ویژه برنامههای فرهنگی برای مسافران فراهم کرده است.
گناباد با دارا بودن ۱۸۱ اثر در فهرست آثار ملی ایران و دارا بودن هنرهای اصیل صنایعدستی و جاذبههای متعدد گردشگری در فاصله ۲۷۷ کیلومتری از مشهد مقدس قرار دارد.
www.chtn.ir/x3VzL
خدماترسانی ۱۶۴ اقامتگاه بومگردی و سنتی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۳
معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از خدماترسانی ۱۶۴ اقامتگاه بومگردی و سنتی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، یوسف بیدخوری پنجشنبه نهم فروردین ماه 1403 با اعلام این خبر افزود: این استان که مفتخر به وجود بارگاه منور رضوی است و همه ساله بهویژه در ایام نوروز میزبان خیل عظیم زائران و مسافران حضرت علی ابن موسی الرضاست، دارای ۱۶۴ واحد اقامتگاه بومگردی و سنتی در سطح استان است که در نوروز امسال با رعایت شان و شئونات ماه مبارک رمضان مشغول ارائه خدمات اقامتی و پذیرایی بهویژه افطار به گردشگران و زائران هستند.
مسئول کمیته اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ادامه داد: فلسفه وجودی اقامتگاههای بومگردی کمک به توسعه کمی و کیفی جوامع محلی و روستاها، حفظ اصالت، هویت و معماری بومی مناطق مختلف و نیز ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی و ارائه خدمات پذیرایی و اقامتی در شان به علاقهمندان و گردشگران است.
او تصریح کرد: ظرفیت اقامتی بوم گردیها و اقامتگاههای سنتی خراسان رضوی حدود ۴۵۰۰ نفر است و بیشترین اقامتگاههای بومگردی به ترتیب در شهرستانهای طرقبه و شاندیز، گناباد، خواف، کلات، نیشابور، چناران، گلبهار، تربتحیدریه، کوهسرخ و درگز قرار دارد.
www.chtn.ir/x3VzZ
بازدید رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از قرارگاه عملیاتی خدمات سفر زائران خراسان رضوی
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از قرارگاه عملیاتی خدمات سفر زائران خراسان رضوی بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، نصرالله پژمان فر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی پنجشنبه نهم فروردین ماه ۱۴۰۳ با حضور در قرارگاه عملیاتی خدمات سفر زائران خراسان رضوی ضمن تبریک عید نوروز و ماه مبارک رمضان با اشاره به ظرفیتهای اقامتی و حمل و نقل در استان خراسان رضوی و شهر مشهد گفت: قرارگاه عملیاتی و ستاد خدمات سفر اقدام با برکتی است که دستگاه هایی که می توانند در خدمت گذاری نقش داشته باشند کنار هم جمع شده و اگر چالشی در خدمت رسانی باشد با سرعت در قرار گاه حل و فصل می شود.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرارگاه عملیاتی خدمات سفر زائران ظرفیتی است که می تواند نیازهای و مشکلات زائران را حل و فصل کند، البته باید از ظرفیت ملی هم استفاده شود و بین نیاز و خواسته مردم با تصمیمات در سطح هیئت دولت پل باشد.
پژمانفر گفت: البته باید جایگاه قانونی نیز برای قرارگاه وجود داشته باشد که هر مسئله ای را که به مدیران و مسئولان در تهران منتقل شد آنها نیز موظف باشند پپگیری کنند، باید این خلاء قانونی را بر طرف کرد.
www.chtn.ir/x3VB7