سلام دوستان صبحتون بخیر.
به اطلاع اعضا میرسونم این دو روز کانال به دلیل عزاداری ها فعالیتی نخواهد.
از همه اعضا ملتمس دعا هستیم.
یاعلی.🙋♂🍃
#تلنگر🔥⚡️
متاسفانه جهان بینی ما آنـــــقدر
کوچک است کہ تمام عاشورا
تازه از روز تاسوعا شروع میشود
و بعد از ظهر فردا هم تمام میشود و
بعد دیگر در تاریخ خبری نیست✗
تــــا روز چهلم کہ باز هم اربعین است
و "شله ای"🍵 و بعد قضیہ تمام میشود
تا سال بعد....🗓
یعنی یک روز و نیم طول میکشد...
در صورتی کہ مسالہ یک روز و نیم
نیست؛مسالہ ابدیت تاریخ📜 است...
#دکترعلیشریعتی✍🏻
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
💎قال الباقرُ عليه السّلام:
يبْكيهِ وَ يَاءْمُرُ مَنْ فى دارِهِ بِالْبُكاءِ عَلَيْهِ وَ يُقيمُ فى دارِهِ مُصيبَتَهُ بِاِظْهارِ الْجَزَعِ عَلَيْهِ وَ يَتَلاقُونَ بِالبُكاءِ
بَعضُهُمْ بَعْضاً فِى البُيُوتِ وَ لِيُعَزِّ بَعْضُهُمْ بَعْضاً بِمُصابِ الْحُسَيْنِ عليه السّلام.
🔹امام باقر عليه السّلام نسبت به كسانى كه در روز عاشورا نمى توانند به زيارت آن حضرت بروند، اين گونه دستور عزادارى دادند و فرمودند:
ندبه و عزادارى و گريه كند و به اهل خانه خود دستور دهد كه بر او بگريند و در خانه اش با اظهار گريه و ناله بر حسين عليه السّلام، مراسم عزادارى برپا كند و يكديگر را با گريه و تعزيت و تسليت گويى در سوگ حسين عليه السّلام در خانه هايشان ملاقات كنند.
📖كامل الزيارات، ص ۱۷۵
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
✨﷽✨
💠"امام باقر(علیه السلام)"
👈اگر مردم می دانستند چه فضیلتی در زیارت حسین است، از شوق جان می سپردند و نفسشان از روی حسرت و اندوه قطع می شد!
👈هر کس امام حسین علیه السلام را زیارت کند از روی اشتیاقی که به او دارد،
خدا برایش هزار حج مقبول
و هزار عمره مبرور
و اجر هزار شهید از شهداء بدر
و اجر هزار روزه دار
و ثواب هزار صدقه قبول شده
و ثواب هزار بنده آزاد کردن که مراد از آن رضای خدا باشد، می نویسد.
📚وسائل الشیعه؛ج۱۴ص۴۵۳
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
#شبهات_ماه_محرم
💢چرا در روز عاشورا، شمر حضرت عباس(ع) را خواهر زاده خطاب کرد؟
او #دایی حضرت بود؟
#پاسخ
راوى میگوید: شمر روز عاشورا در برابر سپاه ایستاد و صدا زد: خواهرزادگانم کجایند؟ عباس و برادرانش کجا هستند؟ کسى بدو پاسخ نداد. امام حسین(ع) بدانها فرمود: «هر چند وى فردى فاسق است ولى به او پاسخ دهید». از اینرو، عباس به سمت او رفت و فرمود: چه میخواهى؟ شمر گفت: خواهرزادگان! شما در امان هستید. عباس(ع) به او فرمود: لعنت خدا بر تو و امان تو! اگر تو دایى ما هستى، پس چرا به ما امان میدهى؟ ولى فرزند رسول خدا را امان نمیدهى؟ برادران عباس نیز نظیر سخنان آنحضرت را تکرار کردند و بازگشتند.
از آن جهت که مادر حضرت عباس(ع) با شمر بن ذی الجوشن هر دو از یک قبیله بودند و رسم عرب این است که به افرادی که از یک قبیله هستند و به نوعی وابستگی با هم دارند به فرزندان آنان با نگاه فامیلی نظر میکنند، به فرزندان ام البنین خطاب به خواهر زادگان نمود
📚عمدة الطالب فی أنساب آل أبى طالب، ص 327.
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
⚫️گریه ی تمام عالم برای امام حسین علیه السلام...
🌷امام صادق علیه السلام می فرماید: ای زراره!
🍃آسمان با خون،
🍃زمین با تیره و تار شدن،
🍃خورشید با گرفتن و سرخ شدن،
🍃کوه ها با خرد شدن و درهم شکستن، 🍃دریاها با امواج خروشان،
🍃ملائکه با دانه های اشک،
▪️چهل صباح بر حسین مظلوم گریستند...
⚫️ هیچ چشمی و هیچ اشکی از دیده گریان، نزد خداوند محبوب تر از آن نیست که برای حسین بگرید و اشک بریزد...
و هیچ گریه کننده ای بر حسین نمی گرید مگر آنکه گریه اش به فاطمه (سلام الله علیها) و رسول خدا می رسد، و فاطمه (سلام الله علیها) را خشنود می سازد و آن کس حق ما را ادا کرده است.
☑️و هر بنده ای که در قیامت محشور می شود چشمانش گریان است،
مگر گریه کنندگان بر جد من حسین که وقت محشر چشمش روشن است، به او بشارت بهشت دهند، شادی و سرور در چهره شان هویدا است.
🔴در حالی که دیگران در اضطرابند، ولی آنان در امان هستند.
✅ ولی شرایطی دارد، یکی از آنها شناخت واقعی امام حسین (علیه السلام) می باشد، آن کس امام حسین (علیه السلام) را خوب شناخته، که اعمالش به قدر توان مطابق گفتار آن امام شهید است...
📚بحار،ج 44، ص 242.
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
#روزه_عاشورا_کراهت_دارد
💢روزه عاشورا
در منابع روایی #معتبر_شیعه حدیثی با این مضمون وجود ندارد که حضرت محمد (ص) فرموده باشد، روزه گرفتن در روز عاشورا مستحب است.
✅باز نمی توان گفت که در منابع معتبر شیعه روایاتی است که پیامبر (ص) روزه گرفتن روز عاشورا را مستحب می دانسته است؛ چرا که برخی از این روایات ذکر شده از جهت سند ضعیف هستند. علاوه دلالت بر فعل پیامبر دارند، و ما کلامی از پیامبر (ص) در این باره نیافتیم، تا بگوییم خود آن حضرت سخن صریحی دراین باره دارند.
✅بعد از قیام عاشورا، بنیامیه با سوء استفاده از روایات مربوط به روزه و بزرگداشت عاشورا مطلبی را مطرح و تبلیغ کردند که با اساس دین و مکتب منافات داشت، و آن این که چون در این روز امام حسین کشته شده و کشتن امام حسین (ع) و اهل بیت و یاران او - نعوذبالله - کار بسیار خوب و مستحسنی بوده؛ پس این روز، روز با برکتی شده و به این خاطر باید این روز را روزه گرفت. از این رو روایات فراوانی را جعل نمودند، تا ضمن تحریف قیام عاشورا این روز را عید دانسته و به شکرانه آن روزه بگیرند.
📚بحارالأنوار، ج61، ص291.
مرحوم کراجکی از علمای قرن پنجم شیعه، در رسالة التعجب خود به این نکته اشاره می کند که بعضی افراد در حالی که ادعای محبت اهل بیت را دارند، این روز را به بهانه توبه حضرت آدم عید می دانند و به شادی می پردازند، در حالی که در غم پیامبر اکرم در از دست دادن فرزندش شریک نمی شوند
📚کراجکی، التعجب، ص 45
✅با این عنوان که چون یزید امام حسین (ع) را ظاهراً از بین برده، باید روزه گرفت و از همین تاریخ است که امامان معصوم (ع) ما با #روشنگری، و نهی از روزه عاشورا، با این فکر انحرافی مبارزه کردند.
مثلاً زراره از امام صادق و امام باقر (ع) نقل کرده که به او فرمودند: "لاتصم یوم عاشوراء
📚الإستبصار، ج 2، ص 134؛
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
⛔️ حق الناس
شب عاشورا، امام حسین(ع) به اصحاب خود فرمودند:
"چه کسانی از شما به مردم بدهی دارند ؟"
ضحاک بن عبدالله مشرقی و مالک بن نضیر گفتند:
"ما #بدهکار هستیم"
امام حسین(ع):
"بیعت من از شما برداشته شد. شما نمی توانید همراه ما بجنگید."
آن دو از تاریکی #شب استفاده کردند و رفتند.
📚تاریخ طبری، ج 5 ، ص419
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃
💢آیا حضرت ابولفضل(ع) در ظهر عاشورا از #عَلَم چند صدکیلویی در جنگ استفاده میکردند؟
در جنگهاي زمان صدر اسلام و حتي قبل از آن معمولاً از علم (يا راية) استفاده ميشده و اين عَلَم در حقيقت همان چيزي بوده است كه ما آن را امروزه پرچم ميگوييم. معمولاً در جنگها علم (پرچم) را به دست شجاعترين و جنگجوترين افراد ميدادند و تا زماني كه پرچم در ميان سپاه برفراز بود و روي زمين نيفتاده بود، سپاهيان انسجام داشتند، در حديثي كه از اميرالمؤمنين علي ـ عليه السلام ـ نقل شده است، به همين مطلب اشاره شده است. حضرت ميفرمايد: «هميشه پرچم جنگ را به دست مردان شجاع و غيرتمند بسپاريد زيرا مردان با استقامتند كه، پرچم را تنها نگذارند و آن را رها نسازند... »
سيد حسين معتمدي مينويسد: «سابقه عَلَم بسيار طولاني و قديمي است و در اسلام و قبل از اسلام در بين كشورها و شهرها و جمعيتها مرسوم بوده است.»
در روز عاشورا و در واقعه كربلا در سال 61 ه نيز قطعاً از عَلَم استفاده شده است و آن علم به بعضي از اشكالي كه امروزه مرسوم ميباشد نبوده است، « امام حسين ـ عليه السلام ـ روز عاشورا پرچم جنگ را به دست برادرش حضرت عباس ـ عليه السلام ـ سپرد.»
«و زماني كه حضرت عباس ـ عليه السلام ـ خدمت امام آمد و از او اذن ميدان طلبيد. امام ـ عليه السلام ـ گريست و ابتدا اجازه نداد و فرمود : تو علمدار من هستي اگر تو به شهادت نايل شوي سپاه من از هم ميپاشد.»
اما در رابطه با علمهاي امروزي، يكي از نظرات افراطي اين است كه اين علمها و ساير آلات و وسائلي كه در عزاداري استفاده ميشود همه آنها از اروپا و از مسيحيت وارد ايران شدهاند. و در حقيقت اينها تقليدي هستند از مراسمهاي مسيحيان در شهادت حضرت مسيح ـ عليه السلام ـ . طبق اين نظريه زنجير زني، تيغ زني، موزيك و سنج زني، مصيبت خواني و نوحه سرايي از مسيحيت گرفته شده است كه ايراداتي نيز به آن وارد است. برخي ديگر قائلند كه اين «علم ها» نماد «سرو» هستند و سرو درختي است كه تسليم روند طبيعي گياهان نميشود. و حتي در زمستان هم سرسبز است. يعني همواره زنده است. درست همانند شهيد كه نميميرد، و همواره زنده است.
البته يك مطلب كه تقريباً همه در آن اتفاق نظر دارند اين است كه سابقه اين علمهاي جديد خيلي طولاني نيست.
📚بحارالانوار، ج100، ص51.
📚عزاداري سنتي شيعيان ج1، ص589.
☑️@khybariha
🌷🍃🍃🍃