✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی( مد ظله العالی)
💥عدهای در مسیر سیر و سلوک بر اثر سرعت و شتاب زدگی خواهان طی نمودن ره صد ساله، یک شبه هستند. لذا دست از زن و فرزند و زندگی میشویند و بر سر آن کوهی که مقام حضرت خضر است، اعتکاف میکنند! یا سر به بیابان میگذارند! حال انکه وظیفه شرعی این اقا این است که در خانه بالای سر زن و فرزندش باشد، یا مادر پیری دارد که میبایست خدمتش را بکند. لذا از تاکیدات ما است که شریعت قبل از طریقت است و طریقت قبل از حقیقت است. یک شخص باید مجتهد یا مقلد حسابی و نه مقلد شعاری باشد. احکامش را بدست اورده باشد و بداند که در این راه میبایست چکار کند. اگر کسی چشم بسته در این راه برود ممکن است که مرتکب اشتباهات شرعی و انجام محرمات شود و با فعل گناه نیز نمیتوان در این مسیر پیش رفت و ارتقاء پیدا کرد.
📚 #مشکات دل؛ صفحات ۷۳ و ۷۴
@komeily
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی( مد ظله العالی)
💥اندیشیدن در امور کلی عالم
💠 در آیه ۵۶ سوره الذاریات، "وما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون" مقصود از لیعبدون، عبادت از روی شناخت و آگاهی است. لذا گفته عارف نیز همین است؛ او میخواهد آنهایی را که طالب این معرفت هستند با هر وسیلهای که شده به آن مقصد اعلی برساند. "تفکر در امور کلی جهان طبیعت" یکی از راههایی است که میتواند ما را به مقصد عالی عرفان برساند.
📚 #مشکات دل؛ صفحات ۲۸ و ۲۹
@komeily
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی( مد ظله العالی)
💥 تلاش کنیم که #عاشق خداوند شویم. اگر در وجودتان دردی نیافتید تلاش کنید تا در دلتان درد را بیابید؛ دردی که شما را بی قرار و بی تاب کند. فایده شرکت در مجالس پیدا کردن درد است. تا دردی نباشد که آدمی به دنبال دوا نمیرود و صحبت از دارو و درد نمیشود. شما ابتدا درد را بیابید، دارو خواهد آمد. این راه #سوز و گداز میخواهد؛ #سحر خیزی میخواهد؛ #ادعیه متکثره میخواهد. این راه شوخیبردار نیست؛ راه والایی است که بزرگان رفتهاند و باید به آن اهمیت داد.
📚 #مشکات دل؛ صفحه ۵۴
@komeily
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی( مد ظله العالی)
💥 انسان سالک قدری با خود #تفکر کند و بگوید که ایا قبیح نیست که این همه مدت در راه سیر و سلوک بودهام و با این همه دستورات هنوز نتوانستهام برای خود #تمرکز و توجهی داشته باشم؟ به محض خواندن نماز، چلهنشینی و ذکر با خدا، پشت سر هم افکار حملهور میشود! باید فکری کرد و چارهای اندیشید. چاره هم دست شما است. عزیز من میبایست #مراقبه و #محاسبه را بیشتر کنید؛ باید #حواستان را جمع کنید و از هر وسیلهای برای تجمع فکر و حواس استفاده نمایید. #نباید ساعتی #آرام بنشینید؛ #نباید وقتی را به #بطالت و غفلت بگذرانید.
📚 #مشکات دل؛ صفحات ۴۹ و ۵۰
@komeily
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی (مد ظله العالی)
🔸 #مرحوم استاد تاکید داشتند کسانی که قدم در #وادی سیر و سلوک الی الله میگذارند، ابتدا میبایست شرح #وظایف و شرح #حقوق را بخوانند. اینکه ببینند آیا مسئولیتها و حقوقی را که بر گردن دارند درست انجام میدهند یا خیر! سالکی که در این راه #پیشرفتی ندارد، بداند که یک جای کارش میلنگد. برگردد و از نو محاسبه کند؛ ببیند نسبت به کدامین حق مرتکب ظلم و بی عدالتی شده و در جهت #درست نمودن آن بکوشد. چون اگر درست نکند و از آن چشمپوشی کند در مسیر #شیطان قدم گذاشته است. تصور میکند حالات معنوی خوبی به دست آورده در حالیکه اینها #تلبیسات شیطانی است.
🔸 پس ما نمیتوانیم حتی به اندازه یک #بند انگشت نسبت به #شریعت و دستورات شرعی کم بگذاریم. اگر سالکی بخواهد از دستورات قرانی و شریعت کم بگذارد به همان مقدار #توفیق او از دست رفته است.
📚 #مشکات دل؛ صفحات ۶۳ و ۶۴
@komeily
✨✨✨✨✨
🌹حضرت امام زین العابدین علیه السلام
🔸فَأَمّا حَقّ اللّهِ الْأَكْبَرُ فَإِنّكَ تَعْبُدُهُ لَا تُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً فَإِذَا فَعَلْتَ ذَلِكَ بِإِخْلَاصٍ جَعَلَ لَكَ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ يَكْفِيَكَ أَمْرَ الدّنْيَا وَ الآْخِرَةِ وَ يَحْفَظَ لَكَ مَا تُحِبّ مِنْهَا .
🔸اما بزرگترين حق خدا اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك ندانى كه چون با پاكدلى چنين كردى خدا بر عهده گرفته است كه كار دنيا و آخرتت را خود كفايت كند و آنچه از آن دو؛ دنيا و آخرت بخواهى برايت نگه دارد. و تامين كند .
📚 رساله حقوق
✨✨✨✨✨
@komeily
🍃💫🍃💫🍃💫🍃
✍ گزارشی از دیدار حضرت آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله با آیت الله محفوظی
http://www.komeily.com/?p=19927
@komeily
🍃💫🍃💫🍃💫🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
✍ گزارشی از دیدار حضرت آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله با آیت الله مبشر کاشانی
http://www.komeily.com/?p=19922
@komeily
🍃💫🍃💫🍃💫🍃
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی (مد ظله العالی)
✅ #حق الله
💥 باید بدانید که خدا از ما #چه میخواهد؛ اینکه خداوند را چگونه #عبادت کنیم؛ به خدا #دروغ نگوییم؛ در #عبادات، #نیات، #رفتار و #باطنمان راست باشیم؛ خداوند از دل ما با خبر است، چقدر باید مراقب باشیم که خدای نکرده در دلمان #نیت سوئی که خوشایند خداوند نیست وارد نشود! #بالاترین حق الله این است که انسان مواظب #عظمت و حضور خداوند باشد؛ خداوندی که همراه انسان است و ظاهر و باطن او را میبیند. چقدر مراقبت میخواهد که یک زمان یک عملی، نظری و یا حرکتی که مورد #رضایت خداوند نیست از ما سر نزند. اگر این اتفاق بیفتد #حق الهی پایمال شده است.
📚 #مشکات دل؛ صفحه ۶۳
@komeily
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
✍بیانات حضرت آیت الله کمیلی حفظه الله در خصوص عوامل موثر در آرامش روحی
💥موضوع بحث، آرامش روحی یک دانشجو است و اینکه این آرامش در چه چیزهایی میتواند باشد. آیه «ألا بذکر الله تطمئن القلوب» در قرآن و یا کلمات «اللَّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسِی مُطْمَئِنَّهً بِقَدَرِکَ رَاضِیَهً بِقَضَائِکَ» تا به آخر زیارت امین الله اشاره به این موضوع دارد. اگر انسان بتواند از مراتب پایین نفس به نفس مطمئنه برسد به طور حتم آن اطمینان و آرامش کامل را خواهد یافت. اما چون برای همگان میسور نیست و این آرامش شدت و ضعف دارد لذا به جملاتی از صحیفه سجادیه حضرت امام زین العابدین علیهالسلام که شاهدی بر این معانی است بسنده میشود...
http://www.komeily.com/?p=19911
@komeily
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🏴 🏴 🏴
✍ جایگاه رفیع اخلاق در سخنان حضرت امام جعفر صادق علیه السلام
▪️ششمین پیشوای شیعیان جهان امام صادق علیه السلام در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد. پدر بزرگوارش «حضرت امام محمد باقر علیه السلام» و مادر ارجمندش «ام فروه»، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر است. نام مبارکش جعفر، کنیه اش ابو عبدالله و ابو اسماعیل، و القاب شریف آن گرامی؛ صادق، صابر، فاضل و طاهر است.[۱]. حضرت امام صادق علیه السلام امامت خود را همزمان با شهادت پدرش حضرت باقر علیه السلام از سال ۱۱۴ هجری قمری آغاز کرد و در عصر حکومت خلفای ستمگر اموی به ترتیب: هشام بن عبدالملک، ابراهیم بن ولید، مروان بن محمد و پس از انقراض سلسله امویان در عصر عبدالله سفاح و منصور دوانیقی از خلفای عباسی، رهبری اهل ایمان را به عهده گرفت. آن پیشوای مذهب آزادگان، پس از انجام وظایف امامت، در سال ۱۴۸ هجری قمری در سن ۶۵ سالگی به دست منصور دوانیقی، دومین خلیفه عباسی مسموم شد و در مدینه منوره به شهادت رسید و پیکر مطهرش در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.....
http://www.komeily.com/?p=19906
@komeily
🏴 🏴 🏴
✨﷽✨
✍حضرت آیت الله کمیلی خراسانی (مد ظله العالی)
✅ #حق الناس
💥 بعضی از افرادی که وارد وادی سیر و سلوک میشوند تصور میکنند که باید از همه چیز دست بکشند؛ لذا از وظایف خویش نسبت به پدر و مادر، نسبت به زن و فرزند، نسبت به درس خواندن و نسبت به انجام سایر امور، دست میکشند. تصور میکنند که انجام این امور باعث میشود که از خداوند و از پیشرفت عملیشان عقب بمانند. در حالی که این تفکر، اشتباهی بس بزرگ است. پیشرفت روحی و معنوی، زمانی حاصل میشود که ببینیم چه میزان نسبت به این حقوقی که بر گردنمان هست احساس مسئولیت داریم! کجا کم گذاشتهایم؟ به چه کسانی اجحاف کردهایم؟ کجا بیعدالتی کردهایم؟ آنها را درست کنیم. با ظلم به زن و فرزند و حقوق دیگران، نمیشود به خدا نزدیک شویم. لذا سالک میبایست بیشتر از هر کس دیگری حقوق را رعایت کند.
📚 #مشکات دل؛ صفحه ۶۳
@komeily