❇️ یادداشت/
❌ با مشکلات کشور چه کنیم؟
🔻رئیسجمهور طی چهار ماه گذشته دو بار به وزارت صمت دستور ساماندهی بازار خودرو را داده است؛ ولی تنها چیزی که امروزه در بازار خودروی کشور مشاهده نمیشود، ساماندهی است! نگاهی ولو سطحی و با عینک مردم کوچه و بازار به سایر بازارها و حوزههای اقتصادی نیز کموبیش از همین نگاه حکایت دارد! اما علت یا علل رها بودگی مسئولیتها در مباحث اقتصادی چیست؟ چگونه میشود همچنان امور را با انگیزه و جدیت کامل تا روز آخر مسئولیت پیگیری کرد؟
🔹نکات تحلیلی: 1- دو مدل و الگو در این حوزه قابل شناسایی است؛ در کشورهای غربی و توسعهیافته، تکلیف دولت با داشتن رویکرد و عقبه حزبی، مشخص است. حزب به خاطر آبرو و حفظ سازمان رأی خود و برای اینکه فرصتهای آتی خود را تخریب نکند، تا لحظه آخر کار میکند و دولت متبوع خود را به کار و پایان دادن به برنامهها و وعدهها، ولو با کمترین امید به رأی آوری، وادار میسازد. 2- اما در دولتهایی که ساختار حزبی جا نیفتاده، مکانیزمهای پایشی و کنترلی دیگری در قانون پیشبینی شده است. البته شکی نیست که بهترین سازوکار کنترلی در منظر دینی و دولت اسلامی، انجام کارها به قصد قربت و خدمت و پاسخگویی به وجدان بیدار خود، ملت، تاریخ و در آخر دادگاه عدل الهی است؛ اما بههرحال لازم است مکانیزمی بیرونی نیز تعبیه شود. این موضوع در قانون ما، در کارکردهای مجلس پیشبینی شده است. مجلس در کنار وظیفه جعل قانون، رسالت نظارت بر حسن اجرای آن را نیز بر عهده دارد. از این منظر، کسانی که سفرهای استانی نمایندگان خانه ملت را دور از ابعاد قانونی تحلیل کردند، به کژ راههای افتادند که خود در تحلیلهایشان نگران آفات و شائبههای سیاسی آن بودند! چراکه اصل کار مجلس در راستای جدیت بخشی و مصونسازی به اقدامات دولت قانونی است. اساساً، هر سفری از سوی هر مسئولی که سبب آشنایی با مشکلات مردم شود و در نهایت به حل و گرهگشایی از آنها منجر گردد، پسندیده است.
🔺نکته نهایی: مجلس باید صیانت کند و با درایت و نظارت میدانی، جلوی ورود ویروس تنبلی، بیتفاوتی، رهاسازی کارها و تزلزلها را در دولت بگیرد؛ این بزرگترین خدمت به دولت و حیثیت آن است. مجلس کارآمد و هوشمند تنها با نیت کارگشایی و البته به دور از شائبههای سیاسی میتواند با پیشنهاد راههای قانونی و گشایش روزنههای حقوقی در جذب سرمایهگذاریهای تازه، شناسایی منابع درآمدی جدید، هموارسازی قانونی مسیر، دولت را تا روز پایانی آن ترغیب به کار و خدمت نماید.
✅(نویسنده: فتحالله پریشان)
#ثامن
ارز و عدالت.pdf
1.39M
🌀نسخه pdf
🛑 یادداشت
✍️ ارز و عدالت
❇️به قلم: سید یاسر جبرائیلی-کارشناس اقتصاد سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
#السلام_ایها_غریب
#سلام_امام_زمانم 🖤
این روزها؛
همه سلولهای زمین...
خشکیده اند!🍂
و....عطش...
تنها صدای پیچیده در آسمان و زمین است!😞
حضرت باران...😍
دیر شد.... نمی باری؟؟؟🌨
الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج🤲🏻
🔴رسول خدا صلّى اللّه عليه وآله فرمودند:
♦️لَا تَزَالُ أُمَّتِي بِخَيْرٍ مَا أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى فَإِذَا لَمْ يَفْعَلُوا ذَلِكَ نُزِعَتْ مِنْهُمُ الْبَرَكَاتُ وَ سُلِّطَ بَعْضُهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُمْ نَاصِرٌ فِي الْأَرْضِ وَ لَا فِي السَّمَاءِ؛
♦️امتم همواره به خير و نيكى به سر خواهند برد تا آنگاه كه امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك همكارى داشته باشند، هرگاه دست به چنين كارهايى نزدند، خير و بركت از آنان گرفته می شود و برخى از آنها بر بعضى ديگر تسلط می يابند و در زمين و آسمان يار و ياورى نخواهند يافت.
📚وسایل الشیعه ج۱۱ص۳۹۸
🔴 ضمیر، مرجعش را پیدا کرد‼️
🔻 کارشناسان مختلفی از زوایای متفاوت به تحلیل رزمایش بزرگ ذوالفقار۹۹ ارتش در خلیج فارس پرداخته اند ؛ اما در این میان، تحلیل شبکه اسرائیلی طعم و لذت دیگری داشت:
🔹 کارشناس شبکه آی۲۴ اسرائیل در تحلیل رزمایش ایران با اعتراف به اقتدار جمهوریاسلامی و قدرتنظامی ایران، اذعان کرد که رزمایش نظامی ایران پیام روشنی داشت و پیام این بود که : "هرکس حاکمیت ایران را در زمین، دریا و آسمان نقض کند، با پاسخ ایران روبرو میشود. آمریکاییها جرأت حمله به ایران را ندارند چون میدانند حمله به هر هدفی در ایران چه عواقبی را برای کل منطقه رقم خواهد زد؛ موشک باران عینالاسد بزرگترین سند برای سخنان من است."
🔻 دو نکته :
1⃣ این اعتراف نشان میدهد ضمیرِ رزمایش دقیقاً مرجع خودش را پیدا کرده و خیبریان غاصب در ارض کنعان با دیدن سیف ذوالفقار ارتش حساب کار دست شان آمده است
2⃣ سیلی موشکی سپاه برای دشمنان همچنان یک کابوس فراموش نشدنی است!
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده
#مهم
🔴 #خطر_تحریف_عدالتخواهی | عوامل انحراف و ابتذال در جنبش عدالتخواهی
🔻 عدالت در عدالت خواهی
حرکتهای عدالتخواهانه حق طبیعی همه آحاد ملت است اما توجه به اصول و شیوههای صحیح عدالتخواهی نیز ضروریست وگرنه عدالتخواهی به نوعی انحراف و ابتذال تبدیل میشود.
🔻 عوامل تهدید کننده:
1️⃣ مصداقسازی: انتقادهای شخصی و مصداقسازی به جای پرداختن و بسط گفتمان عدالتخواهی است. در مصداق سازی احتمال خطا زیاد است ، گاهی پایه دادهها و اطلاعات ضعیف، شخصی را مورد اعتراض قرار میدهد و منجر به تهمت و افتراء میشود. در صورت اشتباه بودن اعتماد جامعه را نسبت به آن شخص و جریانات همسو سلب میکند و راه را برای فرار مفسدان اصلی فراهم میکند
🔹 مقام معظم رهبری: «گفتمان عدالتخواهی را فریاد کنید؛ اما انتقاد شخصی و مصداق سازی نکنید.
2️⃣ عدالتطلبی منهای معنویت:
🔹 رهبر معظم انقلاب: « عدالتی که همراه با معنویت و توجه به آفاق معنویِ عالم وجود و کائنات نباشد، به ریاکاری ، دروغ ، انحراف و ظاهرسازی و تصنع تبدیل خواهد شد» ؛ عدالت ذاتا با ظلم ناسازگار است و این دو نقیض یکدیگرند، بنابراین معنویت اصیل در ذات خود عدالتخواهی را به همراه دارد و عدالت منهای معنویت نیز سرانجامی جز انحراف و ظاهرسازی نخواهد
3️⃣ خود حقپنداری: نوعی احساس «خود حقانگاری» است که افراد را به «غرور» دچار می کند. این احساس «غرور» سبب میگردد تا فرد با این توهم که دارای مطلقیت در حق است و هرآنچه که میگوید عین حق است، دچار نوعی اعتیاد به «افشاگری جنجالی» شود ، به نحوی که با دستیابی به کوچکترین قرینه و مدرکی دال بر فساد ، آن را به تنور افشاگری میچسباند بیآنکه مراحل سخت و دقیق صحتسنجی، پیگیریهای پیش از انتشار عمومی و سایر شروط شرعی و اخلاقی و قانونی برای «امر به معروف و نهی از منکر» را به سرانجام برساند.
🔹 این افراد براحتی دچار دام چاله های حقوقی- قضایی شده و بازنده نهایی «جنبش عدالتخواهی» است که اعتبار آن ضربه جدی می بیند و برنده واقعی ، مفسدان حقیقی هستند که از افشاگری درست و جریانهای ضدفساد زخمخورده هستند
4️⃣ رفتارهای پوپولیستی: رفتارهای عوامفریبانه به جای ریشهیابی و عملکرد دقیق، معقولانه و ریشهای از دیگر عوامل تهدید کننده و به زوال برنده جریان عدالتخواهی است. رفتارهایی همچون افشاگریهای بیسند و مدرک ، برچسب زدن بر اساس عکس و امثالهم به شخصیتها و فرزندانشان ، جنجال به راه انداختن در فضای مجازی بدون پایههای حقوقی محکم که بسیاری از این کنشهای ضعیف را میتوان در رفتارهای سلبریتیها مشاهده کرد.
🖌 #موذنیان
؛🌸💐🍃🌿🍃🌾🌼
؛🍃🌺🍂
؛🌿🍂
؛🌸
⭕️ احکام مربوط به تحلیل سیاسی
ویژه ولایت فقیه ۹
🌸🌺🌿🌸🌼🌸🌿🌺🌿🌸🌼🌿🌼🌿
⚛ ۷۸ ) معنای ضد ولایت فقیه چیست؟
👇 جواب: مقام معظم رهبری مدظله العالی: «ضدیت، یعنی پنجه در افکندن، دشمنی کردن؛ نه معتقد نبودن؛ اگر بنده به شما معتقد نباشم، ضد شما نیستم؛ ممکن است کسی معتقد به کسی نیست. البته این ضد ولایت فقیه که در کلمات هست، آیهی مُنزل از آسمان نیست که بگوییم باید حدود این کلمه را درست معین کرد؛ به هر حال یک عرفی است. اعتراض به سیاستهای اصل 44 ضدیت با ولایت فقیه نیست؛ اعتراض به نظرات خاص رهبری، ضدیت با رهبری نیست. دشمنی، نباید کرد. (دیدار دانشجویان نخبه و فعالان تشکلهای سیاسی و فرهنگی دانشگاهها در 17/7/1386)
⚛ ۷۹ ) چرا اطاعت از ولی فقیه با وجودی که معصوم نیست، واجب است؟
👇جواب: زیرا حفظ نظام اجتماعی دینی واجب است و اطاعت نکردن از ولی فقیه، موجب اختلال در نظام خواهد شد و اختلال در نظام حاکم جایز نیست، بنابراین اطاعت از ولی فقیه واجب است.
بر این اساس است که خردمندان در برخی موارد با وجودی که دستور دهنده معصوم نیست، اطاعت را ضروری میدانند، مانند اطاعت بی چون و چرا از مرجع تقلید در حالی که هیچ کس معتقد به عصمت مراجع نبوده است و یا فرماندهی در جنگ به سربازان خود دستور میدهد؛ اگر سربازان بخواهند به استناد این که احتمال دارد فرمانده خطا کند، از دستورش سرپیچی نمایند، آیا کار جنگ سامان خواهد گرفت؟ اگر به خصوصیات ولی فقیه توجه کنیم و در نظر داشته باشیم که حاکم اسلامی همیشه در هر کاری با صاحب نظران و متخصصان مشورت میکند و بعد تصمیم میگیرد و مردم هم وظیفه دارند از خیرخواهی و مصلحت اندیشی برای حاکم شرعی مضایقه نکنند، احتمال خطا تا حد بسیاری کاهش مییابد و دیگر معقول نیست از دستورهای او سرپیچی کنیم، به خصوص با وجود شرط عدالت که در بین شرایط ولی فقیه برجستگی دارد.
⚛ ۸۰ ) آیا حقوق سازمانی کسی که التزام عملی و نظری به ولایت ندارد حلال است؟
👇جواب: نظامی گری از مشاغلی است که شاغلین به آن باید اعتقاد و التزام عملی و نظری به ولایت فقیه داشته باشند، با این وصف، اشتغال افراد غیر معتقد به ولایت فقیه در مشاغلی که قانوناً اعتقاد به ولایت فقیه شرط لازم برای شاغلین آن است غیر قانونی میباشد و چه بسا از نظر دریافت حقوق نیز دچار مشکل گردند.
⚛ ۸۱ ) حکم التزام عملی نداشتن به دستورات ولی فقیه چیست؟
👇جواب: از آن جایی که ولایت فقیه به معنای حاکمیت مجتهد جامع الشرایط در عصر غیبت است و شعبهای است از ولایت ائمه اطهار (علیهم السلام) که همان ولایت رسول الله (صلی الله علیه و آله) میباشد، اطاعت نکردن از دستورات حکومتی ولی امر مسلمین که نشانگر عدم التزام به آن است، غیر مجاز میباشد.
⚛ ۸۲ ) آیا پیروی از مرجعیت سیاسی هم چون مرجعیت فقهی در سپاه برای خانواده بزرگ سپاه پاسداران واجب است؟
👇جواب: در فرض سؤال اگر منظور اطاعت از مرجع در صدور حکم است، عمل به آن بر همه افراد حتی مراجع و خود حاکم واجب است.
⚛ ۸۳ ) جهاد ابتدایی در زمان غیبت امام معصوم (علیه السلام) چه حکمی دارد؟
👇جواب: بعید نیست که حکم به جهاد ابتدایی توسط فقیه جامع الشرایطی که متصدی ولایت امر مسلمین است، در صورتی که مصلحت آن را اقتضاء کند، جایز باشد، بلکه این نظری اقوی است. (اجوبه، س 1408)
⚛ ۸۴ ) تخلف دولت از مواضع رهبری، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ 👇جواب: مخالفت با خواستههای رهبری که موجب آسیب به جامعه میشود، جایز نیست.
⚛ ۸۵ ) فردی که از قوانین جاری نفعی برده باشد (به عنوان مثال: شخصی که تحت عنوان نخبه و با متخصص خاص و نادر طبق قانون، دولت حقوقهای نجومی به او میپردازد) ولی بعد متوجه مخالفت نظر ولی فقیه با آن قانون شود با وجود استمرار آن قانون چه وظیفه شرعی دارد؟
👇 جواب: اگر قانون مصوب مجلس تأیید شده از شورای نگهبان باشد، عمل به آن لازم و تخلف از آن جایز نیست؛ والا اگر مخالف نظر رهبری باشد، عمل به آن جایز نیست.
⚛ ۸۶ ) عدم رضایت توصیههای رهبری در سخنرانیها چه حکمی دارد؟ عدم تبعیت از ولی فقیه در مسائل سبک زندگی اسلامی و نیز ازدیاد نسل با توجه به وضعیت بد اقتصادی چه حکمی دارد؟
👇جواب: اگر موجب آسیب اجتماعی و یا شکستن حریم و حرمت رهبری شود، جایز نیست.
⚛ ۸۷ ) گاهی از بعضی از مسئولین، مسئلهای به عنوان «ولایت اداری» شنیده میشود که به معنای لزوم اطاعت از دستورات مقام بالاتر بدون حق اعتراض است. نظر جنابعالی در این باره چیست؟ و وظیفه شرعی ما کدام است؟ آیا منصوبین رهبری در مراکز اداری مانند خود ایشان دارای ولایت هستند؟
جواب: اگر دستورات خود را بر اساس قلمرو صلاحیت و اختیاراتی که از طرف ولی فقیه به او واگذار شده است، صادر کرده باشد، مخالفت با آنها جایز نیست (اجوبه، س 69)