🔴 اعتیاد به پست و مقام!
دکتر گودرز صادقی، رییس سابق دانشگاههای ارومیه و مقدس اردبیلی مطلبی نوشته هم برای آنهایی که هنوز در رأس قدرتند و هم کسانی که از قدرت پایین کشیده شدهاند! و خواندنش را واجب ولازم دانسته.
مطلبی که از جهات مختلف کمک میکند بفهمیم برخی از مدیران مسئلهها را چگونه میبینند! ... بخوانید؛
------------------
من دو دوره ریاست دانشگاههای دولتی را جمعا به مدت ۸ سال به عهده داشتهام. هیچ امتیاز مادی به معنای واقعی از محل ریاست عایدم نشد. حتی موقعی که در اردبیل مأمور بودم، حق مدیریتم صرف اجارهی خانه و هزینهی رفت و آمد به تهران میشد. با این حال، بخواهی نخواهی از دو امتیاز برخوردار بودم: داشتن رانندهی اختصاصی و نیز یک دفتر کار بزرگ با سرویس بهداشتی مستقل!
در هر دو بار، وقتی که دورهام با استعفا به سر آمد، از بعضی نظرها دچار مشکل جدی شدم. اگر چه از اتومبیل دولتی برای مقاصد شخصی استفاده نمیکردم، لیکن رانندهها برای من نه یک کارمند بلکه دوست و برادر بودند و بعضی کارهای شخصی مرا برای این که بتوانم به کارهای دانشگاه برسم انجام میدادند که از جملهی آنها این موارد را میتوانم نام ببرم:
خرید نان و بعضی ملزومات دیگر، گرفتن وقت از دکتر، انجام کارهای اداری و بانکی، برداشتن و گذاشتن من درست در مقابل جایی که کار داشتم (بدون این که نگران جای پارک باشم!)، رسیدگی به ماشین خودم (مانند کارواش و تعویض روغن)، پیدا کردن واحدهای صنفی مورد نیاز (مانند خرازی و تعمیرگاه و اینجور جاها) و … (چیز دیگری یادم نمیآید). ضمنا همه با من مهربان بودند و تقریبا تمام کارکنان و اساتید دانشگاه را افرادی کار راهانداز و مؤدب و وظیفهشناس میدیدم، چرا که هیچکدام از کارهای خود من به تأخیر نمیافتاد و همه چیز رو به راه بود.
وقتی که از ریاست کنار رفتم، زندگی برایم بسیار سخت شد. چند سال تنبلی باعث شده بود از انجام کارهای سادهی شخصی و اداری و خرید نان و اینجور چیزها عاجز بشوم. بعلاوه، جسته گریخته متوجه شدم که برخورد کارکنان و همکاران با من بسیار با برخوردشان با سایر افراد و ارباب رجوع متفاوت بوده است. کسی که برایم مظهر مدارا و احساس مسئولیت بود، به زعم دیگران آدمی عصبی و تندمزاج و بدخواه به شمار میآمد. تازه فهمیدم که بدترین همکاران هم به من که میرسیدند جور دیگری رفتار میکردند.
الان چند سالی است که دوباره به زندگی عادی خو کردهام. نه تنها از انجام کارهای شخصیام طفره نمیروم، بلکه از دست و پا چلفتی بودنم رها شدهام. از پیاده رفتن و سوار اتوبوس و مترو شدن لذت هم میبرم و از این که با آدمهای متفاوت و معمولی معاشرت میکنم بسیار خوشحالم. تصور این که یک بار دیگر به پست مشابه یا بالاتری گمارده شوم برایم نه تنها لذتبخش نیست بلکه دلهرهآور است. دیدن بعضی چهرههای عبوس، تندرو و کجفهم و اجبار به جلیس شدن با آنها و قانع کردنشان در امور بدیهی شکنجهی بزرگی است. احاطه شدن توسط آدمهایی که بدون اینکه ته دلشان با تو باشد اظهار ارادت میکنند، چندشآور است. این که نفهمم زندگی واقعی چیست احساس خنگی و نفهمی به من میدهد.
در این مملکت آدمهایی هستند که دهها سال در مسند کارهایی به مراتب مهمتر از مسئولیتهای من هستند. آنها نمیفهمند دور و برشان چه خبر است. آنها هرگز سوار اتوبوس شهری یا مترو نشدهاند. هیچگاه کارمندی مدارکشان را به سمتشان پرت نکرده است. در صف بنزین نبودهاند. آنها نمیفهمند صف نان چیست. هرگز مهمان یا میزبان کارگر یک کورهپزخانه نبودهاند. در مطب پزشک در حالی که گفتهاند ساعت ۴ آنجا باشند تا ساعت ۱۱ شب معطل نشدهاند. این آدمها اصلا نمیفهمند رانندگی در ترافیک بزرگراه همت یعنی، چون راننده دارند. آنها فکر میکنند همهی مردم پشتیبانشان هستند و مرتب برای موفقیتشان دعا میکنند. تا حالا کسی به خاطر مالیدن ماشین با قفل فرمان به آنها حمله نکرده است و هرگز احدی عمهی محترمشان را مورد تفقد قرار نداده است! آنها معتاد ریاست هستند و اگر پس از این همه سال، مثل من و تو به یک آدم عادی تبدیل بشوند درجا سکته میکنند!
اگر بخواهید زمین زراعی از باروری نیفتد آن را هر از گاهی به آیش(۱) میگذارید. دو سال میکارید و یک سال نمیکارید. مدیرها هم نیازمند آیش هستند. هر از گاهی باید به زیر بیایند و بفهمند که مردم چگونه زندگی میکنند، چگونه فکر میکنند، چه میخواهند و چه نمیخواهند. آنهایی که ۴۰ سال در برج عاج نشستهاند آدمهایی هستند که نمیتوانند مثل آدم زندگی کنند.
------------------
پینوشت ۱: آیش تکنیک کشاورزی است که در آن زمین قابل کشت، بدون کشت برای یک چرخه یا بیشتر رها میشود.
پینوشت ۲: طبیعی است در این کشور مدیرانی هستند که به هیچ روی زیستشان اینگونه نیست و بارها نیز به واسطه آنها برداشته میشود، هر چند تعدادشان بسیار اندک باشد.
@hamidkasiri_ir
🔴 لایحهای برای برونرفت از انفعال!
🔴 طرحی برای حمایت از خانواده ...
وسط اخبار مقاومت و جنگ در این روزها چند کلمهای متفاوت عرض کنم! چند کلمهای که شاید به نظر برخی اولویت نباشد و به مذاقشان خوش نیاید ...
از اینجا شروع کنم؛
1️⃣ برخی اندیشمندان معتقدند اگر میخواهید متوجه شوید جامعهای در روند رشد و تعالی قرار دارد یا رو به فروپاشی و اضمحلال است، بر ساختارها و اسلوبهای #نظام_جنسی و تأمین این غریزه در جامعه بنگرید!
یعنی یکی معیار و شاخصهی نسبتا ساده و قابل ارزیابی برای فهم روند رشد و تعالی جامعه ...
2️⃣ تردیدی نیست که جامعهی ما در دههی گذشته و خصوصا بعد از فوت مرحوم مهسا امینی چهره بسیار متفاوتی به خود گرفته. چهرهای که با بیتوجهی و یا کمتوجهی باز هم تغییرات بیشتری خواهد کرد و در نهایت نظام #تأمین_جنسی جامعه را دستخوش تغییرات بیشتر و جدیتر خواهد کرد.
3️⃣ چند هفته قبل، بعد از بارها رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان بالاخره لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از سوی شورای نگهبان مورد قبول واقع شد. لایحهای که در بیرون و بین مردم به اسم لایحه عفاف و حجاب شناخته میشود.
4️⃣ لایحه علیرغم کمبودها و نواقص احتمالی، جزو معدود کارهایی است که در دو سال گذشته در این زمینه انجام شده است. طرحی مبتنی بر مقابله هوشمند با پدیده عریانی و بدحجابی که مثل بسیاری از طرحهای دیگر وقتی در بستر واقعی اجرا میشود، نواقص احتمالیاش رفع خواهند شد.
طرحی که اگر درست معرفی شود، بخشهای بسیار زیادی از آن توسط عموم جامعه مورد استقبال قرار خواهد گرفت. مثلاً در این لایحه آمده (نقل به مضمون):
- مردم عادی اگر خلاف قانون مورد اشاره عمل کنند در بار اول صرفا تذکر میگیرند، اما خانواده مسئولین اگر خلاف قانون عفاف و حجاب عمل کنند، از همان ابتدا با جرایم خاصی روبرو خواهند شد.
- برخورد با سلبریتیها در این لایحه با مردم عادی متفاوت است. برخورد آنقدر جدی است که بعضاً در صورت ارتکاب جرم، بخشی از اموال آنها مصادره خواهد شد.
- تسهیلات مربوط به ازدواج تا حد قابل توجهی بهبود پیدا کرده.
5️⃣ کمتر از چهل روز دیگر این لایحه باید توسط دولت و شخص رییسجمهور ابلاغ بشود. لایحهای که احتمالا مخالفین جدی در دولت و البته بخشهای دیگری از سیستم رسمی کشور دارد.
دقت کنیم این لایحه باید توسط شخصی ابلاغ شود که در ایام انتخابات مهمترین مشکل کشور را عدم اجرای قوانین میدانست. قوانینی که تصویب شدهاند اما مورد بیتوجهی قرار میگیرند.
همچنین طبق قانون در صورت عدم ابلاغ از سوی رییسجمهور، لایحه مستقیماً باید توسط شخص رییس مجلس به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود.
(مهم)
6️⃣ مهمترین بخش ماجرا معرفی درست لایحه است. دقت کنیم هیچ طرح و لایحهای نمیتواند از روز اول جامع و تأمینکننده منافع گروههای مختلف اجتماعی باشد، اما میتواند شرایط را به نحو قابل توجهی تغییر دهد و حاکمیت را از انفعال خارج کند.
معرفی درست این لایحه کاری است که باید در رسانهها اتفاق بیفتد. اینجا طبیعی است که دو گروه مخالف صددرصدی حجاب و گروهی که قائل به اجرای قانون حجاب با هر روشی! (ولو با افعال خشونتآمیز و بعضاً غیرشرعی) هستند، از این لایحه استقبال نکنند. اما آنچه مهم است معرفی درست لایحه و همراه کردن عموم مردم و طیفهای مختلفی است که این روزها متوجه آسیبهای شرایط حاضر در جامعه شدهاند، هر چند به صورت علنی آن را بر زبان نیاورند.
مردمی که فارغ از سلیقه، اعتقادات و عاداتشان، متوجه نوعی از ناامنی روحی و روانی و آسیب به کیان خانوادهشان هستند.
فعلا تا همینجا بس است
در موردش بیشتر مینویسم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
دومینوی عذرخواهی❗️
بعد از مدیر سازمان برنامه، این بار نوبت روزنامه سازندگی رسید؛
اول هفته با فونت بزرگ نوشت: ۲۵ همت ضرر سامانه آرد.
آخر هفته با فونت کوچک نوشت: ببخشید ۷۵ همت خدمت.
#دلم_برای_رئیسی_سوخت
√ @Roshangari_ir | روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ علت روی کار آمدن ترامپ، ناکارآمدی دولت بایدن
√ @Roshangari_ir | روشنگری
8.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سرهنگ بازنشسته آمریکایی: تلفات اسرائیل در لبنان وحشتناک شده است!
√ @Roshangari_ir | روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ گزارش شبکه الجزیره در خصوص حضور سربازان ترکیه در اسرائیل:
بیش از ده هزار سرباز ترکیه در صفوف ارتش اسراییل حضور دارند. طبق آمار ۴۰۰۰ نفر از این نیروها درحال جنگ علیه غزه مشارکت داشته که ۶۵ نفر از آنها کشته شده اند.
√ @Roshangari_ir | روشنگری
صبر_ونصر_محاضرات_عاشورائية_للسيد_حسن_نصرالله.pdf
9.63M
کتاب صبر و نصر، اثر سید شهید مقاومت، سیدحسن نصرالله (زبان اصلی عربی)
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آرمان_عدالت
🔰 تاملی بر مکتب مدیریتی شهید نصرالله
🔻دکتر سعید خورشیدی، پژوهشگر سیاستگذاری فرهنگی
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
@jebhe_mashhad
موانع خانم دکترفاضل.mp3
2.22M
هو الشهید
🔰صوت سخنان خانم دکتر فاضل در همایش:
«مشهد قلب تپنده مقاومت»
با حضور دکتر سعید جلیلی
(در بزرگداشت چهلمین روز از شهادت سید المقاومة شهيد سيد حسن نصرالله برگزار شد)
🕦 زمان : یکشنبه ۱۳ آبان
📍 مکان: میدان شهدا ، تالار شهدا
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
🆔 @jebhe_mashhad
فراموش کردن کمک به غزه.mp3
1.05M
هو الشهید
🔰صوت سخنان حجة الاسلام شاندیزی، مسئول گروه فرهنگی شهید القدس در همایش:
«مشهد قلب تپنده مقاومت»
با حضور دکتر سعید جلیلی
(در بزرگداشت چهلمین روز از شهادت سید المقاومة شهيد سيد حسن نصرالله برگزار شد)
🕦 زمان : یکشنبه ۱۳ آبان
📍 مکان: میدان شهدا ، تالار شهدا
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
🆔 @jebhe_mashhad
1_14671864655.pdf
3.66M
📕 ۷۲ خاطره از سیدِ عزیزِ #حزب_الله
شهید #سید_حسن_نصرالله
🌹پیشکشی از انتشارات حماسه یاران در چهلمین روز شهادت سید مقاومت
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
🆔 @jebhe_mashhad
مدیریت شهیدنصرالله دکتر خورشیدی.mp3
16.8M
#آرمان_عدالت
به مناسبت چهلمین روز از شهادت سید حسن نصر الله برگزار شد:
🔰 تاملی بر مکتب مدیریتی شهید نصرالله
🔴صوت ارائه :
🔻دکتر سعید خورشیدی، پژوهشگر سیاستگذاری فرهنگی
📅 زمان: پنج شنبه ١٧ آبان ماه ۱۴۰٣
مکان: منزل استاد مرحوم حاج حیدر آقای رحیم پور ازغدی
#جلسه_سی_و_نهم
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad