eitaa logo
کنفرانسهای مفید
27 دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
698 ویدیو
51 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⚠️دهه‌ شصت، دهه مبارزه با تروریسم بود ⛔️جای شهید و جلاد عوض نشود 🔻رهبر انقلاب، امروز در مراسم سالگرد رحلت امام (ره): دهه‌ی شصت، دهه‌ی آزمون‌های بزرگ و پیروزی‌های بزرگ است؛ دهه‌ی شصت دهه‌ی خشن‌ترین تروریسم در کشور است. در طول چند سال هزاران نفر از آحاد مردم، از مسئولین، از قشرهای مختلف، به‌وسیله‌ی تروریست‌ها به شهادت رسیدند؛ از کاسب معمولی گرفته تا شخصیت‌ها؛ تا 17 هزار هم گفته‌اند؛ یعنی 17 هزار انسان باشرف، باشخصیت و ارزشمند در تروریسم دهه‌ی شصت فدا شدند که در میان این‌ها شخصیت‌هایی مثل شهید مطهری و شهید بهشتی حضور دارند. 🔺دهه‌ی شصت دهه‌ی مبارزه با تجزیه‌طلبی است؛ در دهه‌ی شصت ملت ما و جوان‌های ما محکم ایستادند؛ جای شهید و جلاد عوض نشود. در دهه‌ی شصت ملت ایران مظلوم واقع شد. تروریست‌ها و منافقین و پشتیبان‌های آنان با ملت ایران جفا کردند. ۹۶/۳/۱۴
🖼 دهه مظلوم ☀️ دهه شصت یک دهه مظلوم است؛ دهه آزمون های بزرگ و پیروزی های بزرگ است. 🗓۹۶/۳/۱۴
💎 دهه شصت یک دهه ی مظلوم است!! 🌹دهه ی شصت را مورد هدف قرار داده اند.دهه حیات ظاهری و مبارک امام خمینی کبیر را!دهه ی آفرینش بسیار زیبای جلوه های ایثار وبندگی در دفاع مقدس را!دهه ی غربت ومظلومیت ملت ایران را!دهه بروز شدیدترین دشمنی ها و کینه های جلادان کفر ونفاق را!! 🌹 دهه ی ۶۰ را باید از نو شناخت.دوباره باید جریانات دهه ی ۶۰ را باز شناسی کنیم و با روشنی و شفافیت ،هنرمندانه و صادقانه ارائه کنیم.
کنفرانس اول : دولت موقت و بازرگان
هیات دولت موقت بازرگان
🖼 اختصاصی| تصویری کمتردیده‌شده از یکی از جلسات دولت موقت
دولت موقت به نخست وزیری بازرگان و با حکم امام خمینی فعالیت خود را از 15 بهمن 1357 آغاز و تا آبان 1358 ادامه داشت ، در واقع مدت فعالیت این دولت نه ماه بوده است
اهم فعالیتها و عملکردهای دولت موقت بدین شرح است: 1:تسریع در انتقال قدرت 2:اداره موقت کشور 3:زمینه سازی برای برگزاری انتخابات 4:عدم برخورد قاطع با جدایی طلبان 5:همراهی با منافقین ، لیبرالها و جبهه ملی 6:عدم ایستادگی در برابر زیاده خواهی آمریکا
نقش امام خمینی در تعیین و ادامه فعالیتهای دولت موقت در مدت زمان کوتاهی که در حاکمیت قرار کرفته اند بسیار جالب توجه است به همین خاطر به مقداری از حکم امام در تعیین دولت موقت اشاره می کنیم : "بنا به پیشنهاد شورای انقلاب برحسب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت قاطع قریب به اتفاق ملت ایران که طی اجتماعات عظیم و تظاهرات وسیع و متعدد در سراسر ایران نسبت به رهبری جنبش ابراز شده است ، جنابعالی را بدون در نظر گرفتن روابط جزبی و وابستگی به گروهی خاص مامور تشکیل دولت موقت می نمایم."
حمایت جدی امام از دولت موقت: «ایشان را حاکم کردم به واسطه ولایتی که از طرف شارع مقدس دارم ، ملت باید از او اتباع کنند ، یک حکومت عادی نیست، یک حکومت شرعی است، باید از او اتباع کنند ، مخالفت با این حکومت مخالفت با شرع است قیام علیه شرع است ، قیام علیه حکومت شرع جزایش در قانون ما هست ، در فقه ما هست ، و جزای آن بسیار زیاد است ، من تنبه می دهم به کسانی که تخیل این معنی را می کننند که کارشکنی بکنند یا اینکه خدای نکرده قیام با ضد این حکومت بکنند من اعلام می کنم به آنها که جزای آنها بسیار سخت است ، در فقه اسلام قیام برضد حکومت خدایی قیام بر ضد خداست ، قیام بر ضد خدا کفر است.«
بازرگان فردی میانه رو ، معتقد به اصلاحات دموکراتیک و سیاست گام به گام بود و از اقدامات انقلابی استقبال چندانی نمی کرد، این در حالی بود که جامعه ایران ، شدیدا از هیجانات فزاینده انقلابی متاثر بوده و توده جامعه ، اقدامات انقلابی را طلب می نمود.براین اساس می توان به علت درخواست حضرت امام از مردم برای حمایت از دولت بازرگان و نیز حمایت خود ایشان از این دولت پی برد.
بی اعتقادی و بی توجهی دولت موقت به فضای انقلابی حاکم بر جامعه : دولت موقت سعی داشت ساختارهای به ارث رسیده از دوره پهلوی را همچنان حفظ کند و صرفا افراد عوض شوند ، حال آنکه مردم تغییر و دگرگونی کامل ساختارها و جایگزینی ساختارهای نوین را می طلبیدند.صادق زیباکلام می گوید:»در سال 1358 همه ما مسحور گفتمان انقلابی بودیم ... به مردمی که اسیر گفتمان انقلابی بودند،نمی شد گفت که مهندس بازرگان به دردتان می خورد ،عدم موفقیت دولت موقت ، به عملکرد ضعیف آن برمی گشت،مهندس بازرگان نحست وزیری را به اکراه پذیرفته بود و با اکراه هم کار می کرد، اگر دولت موقت مقداری محکم تر، جدی تر و با اعتقادتر کار می کرد، موفق می شد، تنها هنر مهندس بازرگان این بود که مرتب می گفت ما استعفا می کنیم.«
حبیب الله پیمان ملاقات بازرگان و یزدی با برژینسکی را بدون بحث در شورای انقلاب یا مجمعی دیگر، ناشی از عدم درک شرایط انقلابی می داند و تنیجه گیری می کند که :»در واقع در فضای فکری دیگری فکر می شد ، ضعف عمده دولت موقت بینشی و ساختاری بود، بینش و ایدئولوژی آنها قدرت تجزیه و تحلیل و درک درست واقعیت ها و شرایط انقلاب را نداشت . در تنیجه با واقعیت ها بیگانه ماندند. از نظر ساختاری هم دارای برنامه ای برای عمل و تغییر شرایط و کنترل حوادث نبودند و نتوانستند وحدت نیروهای انقلاب را برای حفظ دستاورد آزادی و حکومت ملی مردمی تامین کنند و نتوانستند مردم را به سوی حرکتی سالم در جهت تشکیل و استقرار نهادهای مردمی و شوراها و بعدا محلس موسسان هدایت کنند.«
💠امام و نخست وزیری بازرگان💠 🔶روز ۱۶بهمن مراسمی در آمفی تئاتر مدرسه علوی برگزار شد و حکم نخست وزیری به مهندس مهدی بازرگان اعطا شد. ✅قسمتی از متن حکم امام، مبنی بر نخست وزیری بازرگان: «بنا به ◀️پیشنهادشورای انقلاب▶️، جناب عالی را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص مامور تشکیل دولت موقت می نمایم.» ✅✅امام در بخشی از سخنان خود تاکید کردند: «ایشان وزرای خود را تعیین می کنند و به ما معرفی می کنند تا شورای انقلاب ما که پیشنهادش و نظرش این بود که ایشان رئیس دولت باشد، وزرای شان را بررسی کنند و ان شاءالله مسائل به طور سهل و خوبی انجام بگیرد.» ✅✅✅امام پس از خوانده شدن حکم نخست وزیری بازرگان توسط آقای هاشمی رفسنجانی، سخنان کوتاهی ایراد فرمودند: «من بعد از تشکر از ملت ایران که در این مدت های طولانی رنج و زحمت برده اند و با دادن خون خودشان، برای اسلام خدمت کردند، مطلبی را که می خواهم به عرض ملت برسانم این است که نظر خودشان را راجع به دولت آقای مهندس بازرگان که الان یک دولت شرعی اسلامی است اعلام کنند، هم بوسیله مطبوعات و هم به تظاهرات آرام در شهرها و در دهات و در هر جایی که مسلمان هست.»
عدم درک شرایط انقلابی و همگامی با آن از سوی دولت موقت ، باعث پدید آمدن وضعیت "قدرتهای دوگانه "در کشور شد و در نتیجه جناحهای فکری و سیاسی،بجای این که همه توان خود را برای پیشبرد و استقرار اهداف انقلاب در یکی از حساس ترین زمانها صرف کنند ، به رقابت سیاسی و جناحی،مشغول شدند.
عدم هماهنگی با ازرشهای اسلامی: در اینکه اندیشه مسلط بر فضای انقلاب یک اندیشه دینی و اسلامی بود جای هیچ شک و تردیدی وجود ندارد اما برخی از اعضای دولت موقت نتوانستند خود را با ارزشهای اسلامی بطور کامل هماهنگ کنند و حتی علیه مبانی دینی و انقلابی اظهاراتی نمودند . مثلا حسن نزیه در نهم خردادماه 1358 درباره عدم امکان اجرایی قوانین اسلامی گفت:»این نه ممکن و نه مفید و نه خوب است که بخواهیم تمامی مسائل سیاسی و اقتصادی و حقوقی کشور را براساس موازین و مقرررات اسلامی مورد حل و فصل قرار دهیم.« این اظهارات انتقادهای گسترده ای را برانگیخت . سایر اعضای دولت موقت از جمله خود بازرگان ، عزت الله سحابی و عباس امیر انتظام نیز از تداخل دین و سیایت انتقاد کردند و آن را به عنوان راهبردی برای تشکیل حکومت محکوم نمودند. بازرگان حتی آشکارا گفت :»هدف اتخاذی دولت موقت خدمت به ایران از طریق اسلام و به دستور اسلام بود ، در حالی که آقای خمینی برای انقلاب و برای رسالت خود خدمت به اسلام از طریق ایران را اختیار کرده بودند.« بازرگان از مکتبی بودن و مکتب گرایی انتقاد کرده و در پیش گرفتن این رویه از سوی انقلابیون در سالهای اولیه انقلاب را معادل انحصارگری دانسته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨ببینید|دلیل مخالفت و تعارض دولت موقتِ مهندس بازرگان با انقلاب و امام (ره) چه بود؟ ۶۳/۱۱/۱۹
🖼 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در کنار مرحوم داریوش فروهر و مهندس مهدی بازرگان در دانشگاه افسری ارتش - ۱۳۵۸
💠امام و نخست وزیری بازرگان (۲)💠 💢 امام خمینی(ره) و بزرگان انقلاب، جملات صریحی در راستای انحراف بازرگان و دولت موقت بیان کرده‌اند. 🔴وی همان ابتدای کار عقاید غلط خود را به نمایش گذاشت؛ آن جایی که در دیدار مهر ۵۷ با امام در پاریس، سه انگشتش را جلوی امام گذاشت و گفت: «آقا! ایران سه رکن دارد: شاه، ارتش و آمریکا. شما می‌گویید شاه برود، اولا کجا برود؟ شاه رفتنی نیست، به فرض برود، با آمریکا و ارتش چه می‌کنید؟ فکر دو رکن دیگر را کرده‌اید؟»‼️ ولی جواب امام یک جمله بیشتر نبود: «شاه باید برود!» 🔶 آیت‌الله مهدوی کنی نیز درباره خصومت بازرگان و دولت موقت با اصل ولایت فقیه می‌گوید: «وقتی در دولت شنیده شد که می‌خواهند مساله ولایت‌فقیه را در قانون اساسی بگنجانند؛ کاظم سامی -وزیر بهداری- با عصبانیت می‌گوید ما نمی‌گذاریم این کار بشود؛ یعنی چه؟ ولایت‌فقیه یعنی چه؟ این برای ما مورد قبول نیست. به خدمت امام می‌رویم و می‌گوئیم که ما اصلا خبرگان را تحریم می‌کنیم و چنین و چنان می‌کنیم… مهندس بازرگان هم حرف دکتر سامی را تائید می‌کرد و همگی تند و عصبانی بودند که چرا مساله ولایت‌فقیه مطرح شده است.»‼️ 🔶 از بررسی اینگونه اتفاقات و وقایع مشابه، سخنان امام و مقام معظم رهبری را بهتر درک می کنیم: ✅حضرت امام خمینی (ره) در نامه تاریخی خود به آقای منتظری نوشتند: «والله قسم، من با نخست‌وزیری بازرگان مخالف بودم ولی او را هم آدم خوبی می‌دانستم.» ✅رهبر انقلاب درباره مشکلاتی که دولت موقت برای آینده انقلاب ایجاد کرده بود، فرمودند: «ما می‌گفتیم وزرا باید کسانی باشند که هم انقلابی باشند، [هم] ضد امپریالیست باشند و هم مسلمان و عمیقاً معتقد به اسلام باشند… ما می‌گفتیم مثلاً فلان وزیر را قبول نداریم و… و رئیس دولت موقت به ما می‌گفت اگر این‌ها را شما قبول نکنید، من ناچارم استعفا بدهم. حالا شما ببینید وضعیت ما را در مقابل تهدید به استعفا از طرف رئیس دولت موقت. آنهم کی؟ ۲۰ روز پس از تشکیل دولت.»
عدم همسویی با نهادهای انقلابی: مهمترین نهادهای انقلابی سپاه پاسداران ،کمیته های انقلاب ،دادگاه های انقلاب بودند . این نهادها خارج از قلمرو فعالیت و اختیارات دولت موقت بوده و به اقدامات انقلابی که در آن دوره بسیار ضرورت داشت مبادرت می کردند . در این بین از جمله اقدامات انقلابی مورد انتقاد و مخالفت دولت موقت ،دستگیریها و اعدامهای مقامات منسوب به حکومت پهلوی بود. نهادهای انقلابی در پاسخ به ضرورتهای ناشی از شرایط انقلاب اسلامی شکل گرفته بودند و به تدریح به نهادهای موازی با دولت موقت تبدیل شدند ، این نهادها عموما تحت نظر مستقیم یا غیر مستقیم رهبر انقلاب عمل می کردند و تابع قوانین و مقررات داخلی خودشان بودند. عمده وجهه عملکرد نهادهای انقلابی گری بود که در نقطه مقابل وجه مشخص عملکرد دولت موقت که شامل اصلاح طلبی و حرکت گام به گام بود.و تلاشهای دولت موقت برای کنترل اعمال و تصمیمات این نهادها در عمل به جایی نرسید.وقتی بازرگان موفق به انحلال این نهادها نشد در پیام تلویزیونی خود در تاریخ 28 تیرماه سال 1358 گفت:»کمیته ها و دادگاههای انقلاب کار دولت را به بن بست کشانیده اند و چاره ای جز استعفا برای ما باقی نگذاشته اند.« همچنین در پیام دیگری خطاب به مردم اعلام کرد که »همه مردم بدانند که دولت موقت کاری از پیش نبرده و این سردرگمی که در سراسر مملکت وجود دارد تنها به دلیل تعدد مراکز تصمیم گیری است.«بازرگان هیچ وقت حاضر نشد در رفتار و گفتارش در برابر این نهادهای انقلابی تجدید نظر کند و همین عدم تمکین سرانجام به تضعیف خود وی منتهی شد.
عدم همراهی با امام خمینی: با گذشت زمان بین امام و بازرگان اختلاف نظرهای متعددی پدید آمد . این امر از تفکرات و دیدگاه های آنها سرچشمه می گرفت. بازرگان اساسا یک روشنفکر و فردی میانه رو و محتاط بودو از بینش و توانایی انقلابی برخوردار نبود اما در مقابل امام خمینی نشان داده بود که فردی قاطع و انقلابی می باشد از سوی دیگر تاییدهای امام در مورد اقدامات نیروها و نهادهای انقلابی موجب ایجاد شکاف عظیم میان دولت و آن نهادها شد. برخی از اختلافات جضرت امام با دولت موقت ناشی از تفکر و دیدگاه کلی دولت موقت بود که به تغییرات اساسی و ساختاری دست نزد چنانچه دولت موقت هیچ گاه سعی نکرد نمادهای مربوط به حکومت پهلوی را تغییر دهد و یا همچنان از سربزگ های با آرم شاهنشاهی استفاده می کرد به گونه ای که سرانجام خود امام ناگزیر شد در این زمینه به دولت موقت هشدار بدهد. ‌ یا برای مثال تا چندین ماه نیروهای مستشار نظامی آمریکا در ایران مشغول کار بودند و صرفا دولت موقت تمایل داشت که اسم آن را تغییر جزئی دهد که با مخالف شهید چمران و رهبر معظم انقلاب مواجه شده بود و اخراج گردیدند.ح
نفوذ کلام امام در توده ها و اقشار مختلف مردم انکار ناپذیر بود و بارها این امر برای خود بازرگان نیز ثابت شده بود . در واقع از دست دادن حمایت نسبی حضرت امام برای دولت موقت به معنای از دست دادن فرصت بسیار ارزشمندی بود که می توانست شرایط را به نفع دولت تغییر دهد نهایتا امام خمینی چند ماه بعد از سقوط دولت موقت گفت:»این اختلاف عقاید و سلیقه ها بود که ما به آن توجه نکردیم و چه بسا می بایست از همان ابتدا دولتی جوان تر و انقلابی تر که بتواند مملکت را در آن شرایط اداره نماید منسوب می نمودیم .«توده مردم نیز به دلیل تبعیت از فرمان حضرت امام بود که از دولت موقت حمایت می کردند و لذا زمانی که ایشان حمایت خود را از دولت بازرگان قطع کردند مردم هم دست از حمایت کشیدند و در جریان استعفای دولت موقت هیچ واکنشی که دال بر حمایت و یا طرفداری از آن باشد از خود نشان ندادند.