بنی طبا(kookchaharom)
🌿🌹🌿🌿🌹🌿🌹🌿 #بسم_الله_الرحمن_الرحیم #تفسیر_ایه_32_نور وَأَنكِحُوا الْأَيَامَي مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ
گى باعث شيرينى زندگى و رشد خانواده مى شود. امورى همچون: راستگويى، امانتدارى، خوش زبانى، خيرخواهى، گذشت و ايثار، بردبارى، وظيفه شناسى، نجابت، كم توقعى، نرم خوئى، و... امتيازات يك انسان است كه اسلام به آنها اهميت داده است.
3. اصالت خانوادگى
پيامبر صلى الله عليه وآله فرمود: «أيُّها النَّاسُ ايَّاكُم وخَضْرَاءَ الدِّمَن. قيل يا رسولَ اللَّهِ و ما خَضْرَاءُ الدِّمَنِ؟ قالَ: المَرأةُ الحَسْنَاءُ فى مَنْبِتِ السَّوْءِ»؛ مردم از سبزه هايى كه بر زباله مى رويد بپرهيزيد. گفتند: يا رسول اللّه مراد چيست؟ فرمود: زنان زيبارويى كه در خانواده اى ناپاك روئيده اند.
4. سواد و تحصيلات
علم و دانش براى انسان يك كمال و براى همسر يك مزيت است. با فرد باسواد زودتر مى شود به تفاهم رسيد و برنامه هاى بهترى براى آينده ريخت. البتّه هر باسوادى، باتدبير نيست. متاسفانه مدارس و دانشگاه ها در كشور ما درس زندگى نمى دهند.
5 . سلامت جسم
سلامت جسم از نعمتهاى بزرگ الهى و از مزاياى يك همسر است. در روايت است با كسانى كه بيماريهاى مسرى دارند ازدواج نكنيد. البته ازدواج با ايثارگران جانباز، لياقت و شايستگى و از خودگذشتگى مى خواهد.
6. تناسب سنّى
انسان در سنين مختلف حالات متفاوت دارد. تمايلات جنسى نيز در هر سنّى يكسان نيست، پس بايد بين سنّ دختر و پسر تفاوت فاحش نباشد، كه زندگى را با مشكلاتى روبرو مى كند.
مهريه
1. مرد براى اثبات صداقت خويش، مهريه را نثار زن مى كند و لذا به آن صداق مى گويند و پشتوانه زن است در طول زندگى و پس از طلاق يا مرگ همسر.
2. مقدار مهر در اسلام تعيين نشده، اما در احاديث از مهريه هاى سنگين مذمّت شده و چنين آمده است كه مهريه زياد مايه كينه و عداوت مى شود.
3. مرد بايد سعى كند در اولين فرصت كه تمكن پيدا كرد مهريه زن را بپردازد.
4. زن مالك مهر است و هر كارى بخواهد مى تواند با آن بكند، ببخشد يا تجارت كند.
5. در روايات، به مردى كه قصد دادن مهريه را نداشته باشد، سارق و زناكار اطلاق شده است.
7-alionhobohu_hodhod_O_116430.mp3
1.49M
🎼 تواشیح
علیٌ حُبُّهُ جُنَّه...🌺🌼🍃
بنی طبا(kookchaharom)
با معارف ناب قرآن ، آشنا نخواهد شد و آنچه از قرآن مى گويد ، تنها حدس و پندار است. 💐امام صادق عليه
🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
#جامعه_کبیره
#قسمت_۲۳
"ومیراث النبوه عندکم"
💐امام هادی(ع) در این بخش از زیارت جامعه، پرده از حقیقتی دیگر از مقامات و شئون ائمه اطهار(ع) بر میدارد و یکی دیگر از ویژگیهای معرفتی اهلبیت(ع) را بازگو میفرماید که تمامی ودایع و میراث انبیای گذشته در نزد شما ائمه اطهار(ع) میباشد.
🌺نکته قابل توجه این است که آنچه از واژۀ ارث در این بخش از زیارت و یا سایر عباراتی که از این کلمه در مورد ائمه اطهار(ع) به کار برده میشود به معنای ارث بردن شرعی نمیباشد، بلکه معنی لغوی آن مورد نظر است لغویون در این زمینه بیان کردهاند که (ورث) به معنی «ابقاء للشیء» است یعنی باقی گذاشتن چیزی.
🌼در قرآن کریم نیز در آیات مختلفی، خداوند متعال میفرماید که ما این زمین و حکومت بر روی آن را به ائمه اطهار(ع) به ارث میرسانیم و آنان وارث روی زمین خواهند بود: {أَنّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصّالِحُونَ}
سرّ مطلب این است که خداوند متعال مالک اصلی این عالَم میباشد و در انتها نیز همه چیز به خدا بر میگردد: {وَللّهِِ مِیرَاثُ السّماوَاتِ وَالْأَرْضِ}. و خداوند هم این زمین و آسمان را به ائمه اطهار(ع) عنایت میفرماید که این جریان در زمان حکومت حضرت بقیه الله الأعظم(عج) تجلّی پیدا میکند. معنی دیگری که برخی از لغویون در واژه ارث بیان نمودهاند این است که هر چیزی که بدون سختی و بدون پول و منّت به دست میآید را ارث میگویند.
🌷بنابراین تمام اموری که انبیای باقی گذاشتند در نزد ائمۀ اطهار(ع) بوده و هم اکنون نزد امام عصر(عج) میباشد. امام باقر(ع) میفرمایند: «نحن مُستودع مَوارثُ الأنبیاء» مواریث انبیا در نزد ما ائمه به ودیعه گذاشته شده است.
🌺در روایات اهلبیت(ع) بیان شده که چه چیزهایی از انبیای به ائمۀ اطهار(ع) رسیده است و آن عبارت است از هر آنچه مربوط میشده به حیث حجت بودن انبیاء که عبارت است از معجزه، علم، قدرت و…
🌾روایات فراوانی بر این مطلب دلالت میکند که خداوند متعال هر آنچه به انبیای عظام عنایت فرموده به پیامبر اکرم(ص) و ائمۀ اطهار(ع) عطا فرموده است و تمام کتابهای انبیای در نزد ائمۀ اطهار(ع) موجود است.
🌹مرحوم علامه مجلسی میفرماید: «منظور از میراث انبیای علوم تمام انبیاء و کتب آنان و اخلاق و لوازم و وسائلی است که در مقام اعجاز به کار میبرند، مانند عصای موسی (در روایت است که هنوز تر و تازه میباشد) و انگشتر سلیمان که خداوند به برکت آن بادها و پرندگان را تحت تصرف در آورده است: «عندنا صحف إبراهیم وألواح موسى…». و پیراهن حضرت یوسف (که بر بدن حضرت ابراهیم(ع) بود آن زمانی که در آتش افتاد و آتش بر او گلستان شد) و ذوالفقار پیامبر اکرم(ص) و سپر و پرچم و عمامۀ مبارک ایشان و… که هم اکنون نزد امام زمان(عج) میباشد.».
حتی آن فرشی که انبیای بر روی آن مینشینند نیز به ائمۀ اطهار(ع) رسیده است که امام عسکری(ع) دستی به صورت علی بن عاصم میکشد و به او نشان میدهد که نگاه کن اینجا اثر موضع جلوس حضرت آدم(ع) و شیث و نوح و… است تا به پیامبر اکرم(ص) میرسد و تکتک ائمه(ع) را نام میبرد تا به امام زمان(عج) میرسد که در دوران طفولیت بودند و میفرماید: «ای علی بن عاصم! نگاه کن که این همه محلّ نشستن مهدی(عج) میباشد و بدان که کسی که شک کند به این آثار و اعجاز در حقیقت در خداوند متعال شک کرده است».
🎋در پایان به این نتیجه میرسیم که تمام این آثار و معجزات در ائمه اطهار(ع) و در این زمان در امام عصر(عج) جمع شده است؛ لذا ائمه اطهار(ع) وارث تمام انبیاء هستند و امام مهدی(عج) وارث همه ائمه اطهار(ع) به شمار میروند.
(آنچه خوبان همه دارند تو تنها داری)
https://eitaa.com/kookchaharom1
اگرچیزۍبراۍشکرگذارۍندارید؛
نبضتانراچککنید (:
بگو 🎋الحمداللهعلیکلحال🎋