#چگونه_مطالعه_موثر_داشته_باشیم؟
📌مرحله پیش خوانی :در این مرحله کتاب یا مطلب را بصورت یک مطالعه اجمالی و مقدماتی بررسی کنید. از جمله موارد این مرحله خواندن عنوان فصلها، خواندن سطحی فصل ، توجه به تصاویر ، بخشهاي اصلی و فرعی و خلاصه فصلها است.
📌مرحله سؤال کردن: پس از مطالعه اجمالی موضوعات و نکات اصلی، به طرح سؤال در مورد آنها بپردازید. این کار باعث افزایش دقت،و تمرکز فکر و سرعت و سهولت یادگیري می شود.
📌مرحله خواندن: در مرحله خواندن براي فهم بهتر مطالب می توان از کارهایی مثل یادداشت برداري ، علامت گذاري و خلاصه نویسی بهره جست.
📌مرحله تفکر: در این مرحله هنگام خواندن، ساختن سؤالها و ایجاد ارتباط بین دانسته هاي خود،، درباره مطلب فکر کنید.
📌 مرحله به خود پس دادن مطالب: در این مرحله باید بدون مراجعه به کتاب و از حفظ به یادآوري مطالب خوانده شده بپردازید و بار دیگر به سؤالاتی که خود طرح کرده بود ید پاسخ دهید.
📌مرحله مرور کردن: این مرحله، که مرحله آزمون نیز است، در پایان هر فصل انجام می گیرد. در اینجا به مرور موضوعات اصلی و نکات مهم و نیز ارتباط مفاهیم مختلف به یکدیگر بپردازید و در صورت برخورد با موضوعات مورد اشکال به متن اصلی یا مرجع مراجعه کنید.
نرمافزار Wunderlist ( دفترچه یادداشتی برای کمک به نگارش پایاننامه)
نرمافزار Wunderlist، ازجمله بهترین نرمافزارهای پایان نویسی، بهمنظور مدیریت امور مربوط به پایاننامه شماست. همانطور که از نام Wunderlist پیداست، این نرمافزار درواقع مانند دفترچه یادداشتی برای ثبت ایدهها و کارهایی است که در حین نوشتن پایاننامه به ذهنتان میرسد تا در موردشان تحقیق کنید. میتوانید به لیست کارهای خود زمان بدهید یا آنها را در گروههای مشابه دستهبندی نمایید.
از قابلیتهای نرمافزار Wunderlist سازگار شدن با ویندوز، گوشیهای هوشمند، تبلت و … هست. کارکردن با این نرمافزار بسیار ساده است.
💐💐
10 تکنیک تقویت حافظه
✅میتونید با این روش ها یادگیری خودتون رو چندبرابر بهبود بدین
🔹روشهای موثر در تقویت حافظه🔹
۱🔸توجهتان را بر مواردی كه مطالعه میكنید، متمركز كنید.
توجه، یكی از مولفههای مهم حافظه است. سعی کنید در محیطی مطالعه کنید که عوامل پرتی حواس مثل تلویزیون مزاحم تمرکزتان نشود.
۲🔸با در نظر گرفتن ساعتهای منظم برای مطالعه از باشتاب یادگرفتن اجتناب كنید.
یادگیری تدریجی و در چندجلسه پیاپی و منظم بازدهی بهتری دارد.
۳🔸 اطلاعات مورد مطالعه را سازماندهی كنید.
سعی كنید مفاهیم و اصطلاحات مشابه را با هم گروهبندی كنید یا طرح كلی از یادداشتهایتان و آنچه خواندهاید داشته باشید تا به گروهبندیكردن مفاهیم مرتبط كمك كنید.
۴🔸 از شیوههای حفظكردن برای یادآوری اطلاعات استفاده كنید.
شیوههای حفظی تكنیكی هستند كه اغلب توسط دانشآموزان برای كمك به یادآوری اطلاعات استفاده میشوند. این شیوه صرفا روشی برای یادآوری اطلاعات هستند. برای مثال، ممكن است اصطلاحی كه نیاز دارید یادتان باشد، به یك مورد رایج كه برایتان بسیار آشناست ارتباط دهید. بهترین روشهای حفظی آنهایی هستند كه از تصویرسازی، شوخی یا ابتكار مثبت استفاده شده باشد.
۵🔸 اطلاعاتی كه مطالعه میكنید تكرار كنید و آن را برای خودتان شرح دهید.
برای یادآوری اطلاعات نیاز دارید آنچه مطالعه میكنید در حافظه بلندمدتتان رمزگذاری كنید. یكی از سودمندترین روشهای رمزگذاری مرور ذهنی مشروح است. یك نمونه از این روش وقتی است كه بخواهید تعریف یك اصطلاح كلیدی را بخوانید، ابتدا تعریف آن اصطلاح را مطالعه كنید و سپس یك توصیف مفصلتر از آنچه آن اصطلاح معنی میدهد بخوانید. بعد از تكرار این فرآیند در چند دفعه، بهتر میتوانید اطلاعاتی كه خواندهاید به یاد بیاورید.
۶🔸 اطلاعات جدید را به چیزهایی كه قبلا میدانستهاید ارتباط دهید.
موقعی كه اطلاعات ناآشنایی را مطالعه میكنید، زمانی را صرف این كنید كه چگونه این اطلاعات به چیزهایی كه در حال حاضر میدانید ارتباط دارد. با ایجاد روابط بین ایدههای جدید و ایدههای قبلی میتوانید احتمال یادآوری اطلاعاتی كه بتازگی آموختهاید، افزایش خیرهكنندهای دهید.
۷🔸 مفاهیم را تجسم كنید.
بسیاری از افراد معمولا از تصویرسازی اطلاعاتی كه مطالعه میكنند سود میبرند. به شكلها، نمودارها و دیگر طرحها در كتاب یا مقالهای كه مطالعه میكنید، توجه كنید. اگر مطلبی كه میخوانید اشارههای تصویری كه كمكتان كند، نداشته باشد، سعی كنید خودتان شكلی را بكشید. نمودارها یا شكلهایی را در حاشیه یادداشتتان ترسیم كنید یا از ماژیكهای برجستهكننده در رنگهای مختلف استفاده كنید تا بتوانید ایدههای مرتبط با هم را گروهبندی كنید.
۸ 🔸مفاهیم جدید را با شخص دیگری بیاموزید.
تحقیقات نشان دادهاند كه خواندن موارد مختلف با صدای بلند به طرز معناداری به یادسپردن آن مواد را افزایش میدهد. متخصصان علوم تربیتی و روانشناسان همچنین در یافتهاند دانشجویانی كه واقعامفاهیم جدید را به دیگران یاد میدهند فهمشان و یادآوریشان را افزایش میدهند. شما میتوانید از این رویكرد با آموزش مفاهیم و اطلاعات جدید به یك دوست یا همكلاسی استفاده كنید.
۹🔸بر اطلاعات دشوار توجه مضاعف داشته باشید.
آیا تا به حال ملاحظه كردهاید چگونه گاهی اوقات در آغاز یا پایان یك فصل، یادآوری اطلاعات سادهتر است؟ محققان دریافتهاند كه نوع اطلاعات میتواند در یادآوری آن نقش داشته باشد. هنگام مطالعه اطلاعات دشوار میتوانید با صرف زمان بیشتری برای تكرار اطلاعات بر آن غلبه كنید. راهكار دیگر دوباره سازماندهی كردن اطلاعات است؛ به صورتی كه برای یادآوری سادهتر شود.
۱۰🔸 شیوه عادی مطالعهتان را تغییر دهید.
روش مهم دیگر برای افزایش یادآوری این است كه گاهی اوقات شیوه مرسوم مطالعهتان را تغییر دهید. اگر به مطالعه در یك مكان خاص عادت كردهاید، سعی كنید به یك جای دیگر برای مطالعه بروید. اگر در غروب مطالعه میكنید، سعی كنید هر صبح چند دقیقه را صرف مرور اطلاعاتی كنید كه شب قبل مطالعه كردهاید. با افزودن یك عنصر تازه به دورههای مطالعهتان میتوانید سودمندی تلاشهایتان را افزایش دهید و به طرز معناداری یادآوری بلندمدتتان را ارتقا دهید.
💐💐💐💐💐💐
محدودیتهای ایرانداک بهزودی مرتفع میشود
🔸 رحیمی، معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص رفع محدودیتهای ایرانداک گفته وزارت علوم برای اینکه تمام متن پایان نامه و رساله در اختیار دانشجویان و استادان و محققان قرار بگیرد مصمم است.
🔸 البته این امر با سه شرط امکان پذیر است اول اینکه این پایان نامهها و رساله شامل مقوله طبقه بندی نباشد، دوم ۱۸ ماه از روز دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد گذشته باشد و سومین قید این است که ۳۰ ماه از زمان دفاع رساله دکترا گذشته باشد.💐💐💐
اطلاعيه. کتابخانه کوثر از دانشجويان و اساتيد محترم تقاضا دارد جهت به روز رسانی و تامین منابع مورد نیاز، درخواست های خود را از طریق راههای زیر به بخش فراهم آوری کتابخانه ارسال نمایند:
راههای ارتباطی با بخش فراهم آوری کتابخانه کوثر:
1. مراجعه حضوری: ساختمان اداری امام خامنه ای، کتابخانه کوثر طبقه اول، بخش مجموعه سازی کتابخانه کوثر
2. تماس با شماره داخلی بخش فراهم آوری: خانم عباسی 32103729
3. ارسال درخواست به ایمیل بخش فراهم آوری کتابخانه کوثر: samaneh.abbasi988@gmail.com
Kosarlib.qom.ketabkhan@gmail.com
4. ارسال درخواست از طریق سامانه درخواست منابع الکترونیکی از بخش تامین منابع و اطلاع رسانی کتابخانه های دانشگاه قم به آدرس: http://portal.qom.ac.ir
5. ارسال درخواست به آیدی @abbasi988 درسامانه ایتا.
آرتروز فکری چیست؟
آرتروز بیماریای است که به مفاصل حمله میکند و نتیجه اش این میشود که بیمار نمیتواند مفاصلش را به راحتی تکان دهد.
و اما ...
آرتروز فکری بیماریای است که وقتی به انسان حمله میکند، فرد قدرت خلاقیتش را از دست می دهد، دیگر نمیتواند نوآوری کند، همیشه مستأصل است و قادر به یافتن راهحلهای جدید نیست. مغز هنوز هم این تواناییها را دارد اما چون آرتروز گرفته قادر به تفکر و خلاقیت نیست و نمیتواند تمام قدرت خود را بهکار بندد.
فرد مبتلا به آرتروز فکری در هر سن و سالی که باشد از فکر کردن و خلاقیت و آموختن رنج میبرد، نمی تواند کتاب بخواند، نمی تواند برنامههای آموزشی و مفید را تماشا کند و نمیتواند از دیگران بیاموزد؛ درچنین حالتی فرد دوست دارد در همین وضعیتی که هست بماند و خود را از هر حرکتی دور میدارد. درنتیجه کارها را طوطیوار انجام میدهد و درنهایت در "تلۀ روزمرهگی" گرفتار میشود.
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#نهج_البلاغه
🔆اِنَّ اللّهَ جَعَلَ الذِّكْرَ جَلاءً لِلْقُلُوبِ تَسْمَعُ بِهِ بَعْدَالْوَقَرَة وَ تُبْصِرُ بِه بَعْدَ العَشوة
🌸خداوند ذكر و يادش را صيقل روحها قرار داد تا گوشهاي سنگين با ياد خدا شنوا و چشم هاي بسته با ياداو بينا شوند .
📚 #خطبه_222
@nahjol_balagheh
"اصول سى گانه اعتماد بنفس "
✅اصل اول :
ياد و اعتماد و اتكال به قدرت و يارى خداى رحمان،خداوند از انسانهايى كه به او ايمان آورده باشند، دفاع مى كند.
انسانى كه بتواند در هر لحظه در ذهن خود به ياد چنين احساس زيبايى باشد، اين خود يك انديشه زيباست كه به صورت سيگنالى قدرتمند در ضمير ناخداگاه وارد شده و حاصلش روحيه اى زيبا، باورى زيبا و اعتماد به نفسى زيبا خواهد شد.
"خدا پيشاپيش من حركت مى كند"
#دکترآزمندیان
#اصول_اعتماد_به_نفس
"اصول سى گانه اعتماد بنفس"
2️⃣ اصل دوم :
خود هشيارى، خود بيدارى و اشراف و بصيرت لحظه به لحظه خود
"Self Consciousness"
انسانى كه هر لحظه برخود نظر مى كند و بر ضمير باطنش القاء مى كند كه او ديگر آدم سابق نيست و خود را به اذن خداوند از نو خلق كرده است،انسانى كه متحول شده و به دنيايى از آرامش رسيده است،و اينك انسان ديگرى در عرصه حيات فرماندهى مى كند و اين شماييد
👏آفرين بر شما👏
🌹"من انسان خودآگاهى هستم"🌹
#دکترآزمندیان
#اصول_اعتماد_به_نفس
"اصول سى گانه اعتماد به نفس"
3️⃣اصل سوم :
تغيير در الگوها و ايجاد نشانه ها،عامل تضمين اجراى اصل دوم اعتماد به نفس است.
در دنياى خود نشانه هايى تعبيه كنيد كه اين نشانه ها هر لحظه فرياد يادآورى بزند كه آرى تو ديگر انسان سابق نيستى و تو انسان زيباى ديگرى شده اى.انسانى با هزاران ويژگى عالى، انسانى در دنيايى از اعتماد به نفس و خودباورى، انسانى با هزاران انديشه خلاق
🌹"من سزاوار بهترين ها هستم"🌹
#دکترآزمندیان
#اصول_اعتماد_به_نفس
"اصول سى گانه اعتماد به نفس"
#اصل_چهارم :
خوديابى (من كيستم).
پاسخ اين سوال در سيستم خودآگاه، شما را به فكر وا مى دارد كه شخصيت خود را مورد ارزيابى و اصلاح قرار دهيد، در ضمير ناخودآگاه اين سوال به عنوان يك سيگنال مهم ورودى باعث مى شود تا تمام فايل ها و پرونده هاى مثبت شخصيتى شما مورد نگاه و ارزيابى قرار گيرد و پاسخ اين سوال به دست آيد تا باورهاى جديد در نظام باورهاى شما شكل گيرد.
ضمير ناخودآگاه شما به دنبال جستجوهاى كامپيوترى در پرونده هاى شخصى شما در جواب، اينگونه باور مى سازد كه تو توانمندى، تو مهربانى، تو انسان آرامى هستى... و بدين ترتيب نفس چنين سوال هايى در شما ايجاد اعتماد به نفس مى كند.
" من انسان زيباى ديگرى شده ام"
#دکترآزمندیان
#اصول_اعتماد_به_نفس
هدایت شده از مژدهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسید موسم بهمن بهار باز آمد
جلال محفل ما، یار دل نواز آمد
به پاست خیمه آلاله های صحرایی
«و ان یکاد» بخوان موسم نیاز آمد
زمان، زمان طلوع است و فجر بیداری
کنون که جلوه خورشید برفراز آمد
دهه شکوهمند فجر مبارک باد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#کتابخانه کوثر دانشگاه قم
✳️روش صحیح مطالعه،عمیق سازی مطلب✳️
اساس امر مطالعه و خواندن بدون فراموشي، يادگيري و حافظه است. در اين جا با تکنيک " PQRST" که مخفف آن در زبان لاتين، " Preview " مرور اجمالي، " Question " سوال، " Read " خواندن، "Self-recitation" تلقين و تکرار " Test" آزمون است آشنا مي شويد.
✅مرحله P (مرور اجمالي): در اولين گام مطالعه، مروري اجمالي بر کل مطالب مورد مطالعه کنيد تا از موضوعهاي اصلي آن تصوري پيدا کنيد. اين کار را مي توان با خواندن رئوس مطالب و سپس گفتارهاي اصلي و تصاوير و عکس هاي آن انجام داد. مهمترين جنبه مرحله مرور اجمالي اين است که مي توان خلاصه مطالب را در پايان هر فصل به دقت خواند و در مورد هر يک از نکاتي که در اين خلاصه آمده است تامل کرد. خواه ناخواه به ذهنتان خطور مي کند که بايد پس از خواندن مطالب جواب را پيدا کرده باشيد و دستاورد اين مرحله، به دست آوردن ديد کلي نسبت به عناوين فصل ها و نحوه سازماندهي آنهاست.
@Raveshtahghigh
✅مرحله Q (پرسش کردن): عناوين اصلي مطالب را به يک يا چند پرسش تبديل کنيد؛ پرسش هايي که با خواندن آن گفتارها، به پاسخ آنها دست مي يابيد. بايد از خود بپرسيد: " مطالب عمده اي که مولف مي خواهد در اين گفتار بيان کند، چيست؟"
✅مرحله R (خواندن): در اين مرحله، گفتار مورد نظر را با دقت به معناي آن بخوانيد و بکوشيد جواب پرسش هايي را که در مرحله Q مطرح کرده بوديد بيابيد، لذا بايد در مورد آنچه که در دست مطالعه داريد تامل کنيد و آن را به مطالب ديگري که مي دانيد ارتباط دهيد. پس مي توان واژه ها يا عبارات کليدي را در متن علامت زد. اصولا مي بايست 10 الي 15 درصد متن را علامت زد زيرا در اين مرحله، هدف اين است که واژه ها يا مطالب اصلي متن مشخص شود تا بعد بتوانيد آنها را مرور کنيد. تا وقتي تمام گفتار و مطالب کليدي آن را نخوانده ايد يادداشت برنداريد اين کار کمک مي کند اهميت نسبي هر نکته را دريابيد.
✅مرحله S (تلقين و تکرار): پس از به پايان رساندن مطالعه مطالب بکوشيد تا نکات عمده آن را به ياد آوريد و اطلاعاتي را که در آن مطرح شده است از حفظ بيان کنيد، درس پس دادن به خود، روش بسيار موثري براي تثبيت مطالب در حافظه است. مطالب را به زبان خودتان بيان کنيد و اطلاعات مطرح شده را از حفظ بگوييد. در نبود افراد بهتر است با صداي بلند اين کار را انجام دهيد اما اگر افراد ديگري هم حضور دارند مي توانيد اين کار را در ذهنتان انجام دهيد. مطلب را با متن مقابله کنيد تا مطمئن شويد که آنها را درست و کامل به ياد آورده ايد. با تکرار يا از برکردن مطالب، متوجه مي شويد که چه چيزهايي را به خاطر نسپرده ايد. اين کار به شما کمک مي کند تا اطلاعات را در ذهن خود سازماندهي کنيد. پس از آنکه گفتار اولي به پايان رسيد مي توانيد به گفتار بعدي بپردازيد و باز هم مراحل S.R.Q را در مورد آن به کار بنديد. همين روش را تا پايان گفتارهاي يک فصل اعمال کنيد.
ونکته قابل توجه در این قسمت این است در حین بازگو کردن مطالب برای خود شروع به نکته برداری از آن مبحث کرده که توضیحات کامل در خصوص نکته برداری را در ادامه مطالب ارائه میکنم.
@Raveshtahghigh
✅مرحله T (آزمون): پس از پايان مطالعه يک فصل، بايد از خودتان امتحان بگيريد و کل مطالب فصل را مرور کنيد. بنابراين يادداشت هاي خود را دوره کنيد و ببينيد که آيا نکات اصلي را به ياد مي آوريد يا نه؟ بکوشيد تا دريابيد که مطالب مختلف فصلها چه ارتباطي با هم دارند؟ در مرحله T ، ممکن است براي يافتن مطالب و نکات کليدي به کل فصل مراجعه کنيد و در اين مرحله بايد خلاصه فصل ها را بخوانيد، همچنين به هر مدخلي جزئيات بيشتري بيفزائيد.
مرحله T را نبايد به شب امتحان موکول کرد، بهترين زمان براي اولين مرور هر فصل، بلافاصله پس از خواندن آن است. پژوهشهاي انجام شده نشان مي دهد که روش (PQRST) بسيار مفيد بوده است، به گونه اي که بر روخواني ساده مطالب فصل، از ابتدا تا انتها ارجحيت دارد، مرحله تلقين و تکرار در اين روش بسيار مهم است. به جاي چند بار خواندن مطالب بخش عمده زمان مطالعه را براي حفظ کردن فعالانه مطالب صرف کنيد. بر اساس پژوهشهاي انجام شده، خواندن دقيق خلاصه مطالب هر فصل، پيش از خواندن آن، بهره وري مطالعه را بسيار بيشتر مي کند.
✔️خواندن خلاصه هر فصل سبب مي شود که کل مطالب آن در ذهن سازماندهي شود. حتي اگر نخواهيد از تمام مراحل روش (PQRST) پيروي کنيد خوب است به اهميت تلقين و تکرار و خواندن خلاصه مطلب فصل براي ورود به مطلب توجه خاصي مبذول کنيد.
عوامل.pdf
13.59M
📚عنوان : عوامل سقوط محمدرضا پهلوی
✍️نویسنده : دکتر مهدی ماحوزی
📖موضوع : تاریخ معاصر ایران
📄تعداد صفحات : ۱۶۷ صفحه
📆به مناسبت فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی برگرفته از کتابیتا
راهنمای ثبت پروپوزال (4).pdf
1.08M
راهنمای ثبت پروپوزال در ایرانداک
راهنمای ثبت پایان نامه (2).pdf
1.21M
راهنمای ثبت پایان نامه در ایرانداک