سوال: چرا ما نمیتوانیم پیغمبر یا امام باشیم و این جایگاه برای ما تمام شده و بسته شده است؟
#پرسمان
پاسخ:
شکل توصیف مینماید. هنگامی که میخواهد "نعمت داد شدگان" را نام ببرد، تمامی اطاعت کنندگان را در یک ردیف نام میبرد:
«وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا» (النساء، 69)
ترجمه: و کسی که خدا و پیامبر را اطاعت کند، (در روز رستاخیز،) همنشین کسانی خواهد بود که خدا، نعمت خود را بر آنان تمام کرده؛ از پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان؛ و آنها رفیقهای خوبی هستند!
حال بیندیشیم که دلمان میخواست رسول و امام شویم که به کجا برسیم؟ وقتی بدون مسئولیت رسالت و امامت و به صرف اطاعت، با همانها (مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ) محشور و هم گروه میگردیم، دیگر چه کمبودی احساس میکنیم که آرزوی مسئولیت دیگری بنماییم؟!
ج- والاترین ویژگی پیامبران و امامان علیهم السلام این بود که ضمن معرفت (شناخت والا) و ایمان و تقوا، کاملاً عبد، مطیع و تسلیم بودند و هیچ گاه در امر الهی چون و چرا نمینمودند. هیچ پیامبری نگفت: چرا وحی به وسیلهی ملک بر او ناز شد، اما بر من در عالم رؤیا نازل شد؟ - چرا او رسول شد و من فقط نبی؟ - چرا به او کتاب داده شد و به من داده نشد؟ - چرا او صاحب شریعت شد و من نشدم؟ ...؛ به حضرت موسی علیه السلام که اولی العزم بودند، امر میشود که به خدمت حضرت شعیب علیه السلام درآیند و یا از حضرت خضر علیه السلام [عبد صالح]، علم و حکمت فرا گیرند! و هیچ امامی نگفت که «من چرا من رسول و یا امیرالمؤمنین نشدم»؟!
حال ما در همین مقامی که قرار دادیم و کارها را بر ما آسان کردهاند، چقدر عبد صالح، عبد خالص و مطیع امر پروردگار بودیم و هستیم که غبطهی رسالت و امامت، با آن همه سختیها و مصیبتهایش را بخوریم؟!
هنوز نمازهای واجب روزانهما، صحیح و درست و با اخلاص نیست، چه رسد به نماز شبی که بر پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله و بالتبع بر امامان علیهم السلام، واجب بوده است!
هنوز همین وحی نازل شده (قرآن حکیم) را درست و با حوصله و تعمق نمیخوانیم و در انجام واجبات و ترک محرمات درماندهایم! آیا غبطهی رسالت و امامت بخوریم؟!
میخواستی رسول یا امام شوی که چه کنی؟!
اما دقایقی با خود خلوت کنیم و از خود بپرسیم: «میخواستی رسول و امام شوی که چه کنی»؟! و بعد باز هم از خود بپرسیم: «خب، پس چرا نمیکنی و چه چیزی مانع از انجام رسالت و امامت از جانب تو گردیده است»؟!
●- اگر میخواستی که به خودت وحی به صورت یکجا و سپس تدریجی نازل شود، خب شده است؛ هم قرآن کریم یکجا در اختیار توست و مخاطبش خودت هستی و هم به صورت تدریجی، موضوعی و ... مطالعه مینمایی.
●- اگر میخواستی که بندگان خداوند متعال را به دوری از کفر، شرک و نفاق و نیز خداشناسی و یکتاپرستی دعوت کنی؛ آنان را به بهشت وعده دهی و از جهنم انذار نمایی، به مبارزه با ظلم و فساد فراخوانی؛ خب اکنون نیز نه تنها میتوانی چنین نمایی، بلکه این دعوت، بشارت و انذار خود و دیگران، تکلیف و وظیفهی عقلی و شرعی توست.
●- اگر به ایشان فرمود: «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ»؛ و فرمود: «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» - «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» - «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» ... خطاب به خودت نیز هست، حتی قصه انبیا و امم نیز قصه خودت است:
«قُلْ مَنْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ قُلِ اللَّهُ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُمْ مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ لَا يَمْلِكُونَ لِأَنْفُسِهِمْ نَفْعًا وَلَا ضَرًّا قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَمْ هَلْ تَسْتَوِي الظُّلُمَاتُ وَالنُّورُ أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَكَاءَ خَلَقُوا كَخَلْقِهِ فَتَشَابَهَ الْخَلْقُ عَلَيْهِمْ قُلِ اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ» (الرّعد، 16)
ترجمه: بگو پروردگار آسمانها و زمين كيست بگو خدا بگو پس آيا جز او سرپرستانى گرفته ايد كه اختيار سود و زيان خود را ندارند بگو آيا نابينا و بينا يكسانند يا تاريكيها و روشنايى برابرند يا براى خدا شريكانى پنداشته اند كه مانند آفرينش او آفريده اند و در نتيجه [اين دو] آفرينش بر آنان مشتبه شده است بگو خدا آفريننده هر چيزى است و اوست يگانه قهار.
برای خدا تعیین و تکلیف نکنیم:
انبیای الهی، هیچ کدام برای خدا تعیین و تکلیف ننمودند که وحی را چگونه بر آنان نازل نماید؟ برای یکی فرشتهای به صورت آدم آمد – دیگری در خواب دید – دیگری صدایی شنید – برای دیگری حضرت جبرئیل علیه السلام نازل شد و ... .
خداوند متعالی که میداند وحی را چگونه نازل نماید، همان وحی را توسط رسولش صلوات الله علیه و آله، بر جمیع بندگانش نازل نمود؛ اما یک عده به جای دریافت وحی، فهم و باور آن و عمل به وحی، معترضانه بهانه آوردند که «خیر، چرا به او نازل شد – چرا به خود ما نازل نشد»؟! در حالی که وحی به خود آنها نازل شده است، منتهی توسط رسول (ص)؛ ولی کبر آنها اجازهی اطاعت نمیدهد و برای خدا تعیین و تکلیف میکنند که وحی را چگونه به آنان نازل نماید و یا معترض میشوند که چرا به خودمان نازل ننمودی؟!
«وَقَالَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ لَوْلَا يُكَلِّمُنَا اللَّهُ أَوْ تَأْتِينَا آيَةٌ كَذَلِكَ قَالَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِثْلَ قَوْلِهِمْ تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ قَدْ بَيَّنَّا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ» (البقره، 118)
ترجمه: افراد نادان گفتند چرا خدا با ما سخن نمى گويد يا براى ما معجزهاى نمىآيد؟ كسانى كه پيش از اينان بودند [نيز] مثل همين گفته ايشان را مىگفتند دلها [و افكار]شان به هم مىماند ما نشانهها[ى خود] را براى گروهى كه يقين دارند نيك روشن گردانيدهايم.
●- بنابراین، هر کسی، در جایگاه خودش، مخاطب و دریافت کنندهی "وحی الهی" میباشد و رسالتِ فهم، باور، اطاعت و ابلاغ آن را به دیگران دارد و میتواند برای خودش و گروههای کوچک یا بزرگی از مردم، "امام = جلودار" باشد و باذن الله آنان را به سوی حق، رهبری و هدایت نماید؛ اما اگر پرسید: «نه این قبول نیست، چرا من رسول الله و امام معصوم علیهم السلام نشدم؟!» دیگر بهانهجویی است.
D1739154T14958720(Web)-mc.mp3
47.61M
🔹 انقلاب اسلامی گام بلند به سوی عصر ظهور
حجت الاسلام #علی_اکبری
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✌ رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه! / ما در دهه ۹۰ حدود دو سال با آمریکا و چندکشور مذاکره کردیم، معاهدهای تشکیل شد، اما آمریکاییها به همان معاهده عمل نکردند و هم شخصی که سر کار است آن را پاره کرد و عمل نکرد
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش:
✏️اولاً مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود.
دلیل؟ تجربه!
✏️ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال یک معاهدهای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد -دولت آن روز – رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهدهای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند. همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. گفت پاره میکند و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این که او بیاید هم همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریمهای آمریکا برداشته بشود، برداشته نشد تحریمهای آمریکا؛ تحریمهای آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکرهای بود که دو سال - بیشتر یا کمتر - طول کشید.
✏️خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجهای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقصهایی که داشت طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد.
✏️با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✌️ رهبر انقلاب: اگر آمریکاییها ما را تهدید کنند، تهدیدشان میکنیم، اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند ما هم تهدید خود را عملی خواهیم کرد. اگر آمریکاییها به امنیت ملت ایران تعرض کنند ما هم بدون تردید به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد
🔹فرمانده کل قوا، صبح امروز در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش:
✏️آمریکاییها نشستند، روی کاغذ دارند نقشه جهان را تغییر میدهند. البته فقط روی کاغذ است، هیچگونه واقعیتی ندارد. دربارهی ما هم نظر میدهند، حرف میزنند، اظهار نظر میکنند، تهدید میکنند. ما اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم. اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی میکنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد بدون تردید.
✏️این رفتار درس گرفته از قرآن و دستور اسلام است و این وظیفهای است که بر عهده ما است. امیدواریم خدای متعال ما را در انجام وظایفمان موفق بدارد. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
🖼 #بسته_خبری | تهدید نظام اسلامی | تغییر هندسه دنیا
💻 Farsi.khamenei.ir
پیش نشست علمی چهارم همایش ملی 🌱زن و خانواده؛ کاوشهای وحیانی و عقلانی🌱
▫️نقش خانواده در رسیدن به آرامش در نگاه وحیانی▫️
🎙استاد محترم حجتالاسلام والمسلمین دکتر #گودرزی
🕓 شنبه ۲۰ بهمنماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح
🔹سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران
💢💢گواهی فقط برای طلاب واساتید حاضر درجلسه صادر می شود.
🖥 پخش مجازی
https://www.skyroom.online/ch/aq2aq2/alame
#کرمانشاه
🔸نشست علمی_پژوهشی با موضوع: "اهميت فرزندآوری در مانایی تشیع " با ارائه سرکار خانم کریمی در مدرسه #نرجسیه شهرستان #سنقر برگزار شد.
کریمی در این نشست گفت: رسانهها با ایجاد نوعی غبار شناختی، درک ما را از جنبههای مثبت و ارزشمند فرزندآوری تحت تأثیر قرار دادهاند.
وی با اشاره به چالشهای اساسی در این زمینه افزود: یکی از موانع فرزندآوری در مباحث فرهنگی است؛ بهگونهای که بسیاری از زوجها در جامعه، خانواده و حتی در میان دوستان و اقوام با بازخوردهای منفی مواجه هستند که میتواند بر تصمیمگیری افراد در مورد فرزندآوری تأثیر بگذارند که نیازمند بازنگری و اصلاح فرهنگی هستند.
ایشان حلقه گمشده در مسئله فرزندآوری را هویت مادری دانست و تصریح کرد: این هویتی است که ریشه در فطرت انسان دارد و در نگرش توحیدی، زن را به مظهری از خالقیت، رحمت و ربوبیت الهی تبدیل میکند. این جایگاه والا نهتنها نقش زن را در خانواده و جامعه معنا میبخشد، بلکه پیوندی عمیق میان او و نظام آفرینش برقرار میکند.
❄️ #بهمن ۱۴۰۳