حضرت زهرا سلام الله علیهامیفرماید:
«خداوند امامت و رهبری اهل بیت پیامبر صلی الله علیه وآله را برای جلوگیری از هر گونه تک روی و اختلاف و رسیدن به وحدت اسلامی واجب کرد تا در سایه آن مسلمانان به سعادت دنیوی و اخروی برسند»
📚الاحتجاج، ج۱، ص ۹۹.
معرفی زنان به عنوان الگوی بدان و نیکان در قرآن
ما این بزرگوار [حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیها] را خواستهایم به عنوان الگو میان خودمان مطرح کنیم. یک زن جوان، یک دختر جوان، که زندگیاش، زندگی معمولی؛ لباسش، لباس فقرا؛ کارش در خانه جمع و جور کردن بچهها و مدیریت خانه و کدبانویی این خانهی کوچک و دستاس کردن است و آن کوه معرفت و دریای عظیم علم و دانش در وجود اوست.
قرآن چهار زن را اسم آورده که این چهار زن الگویند؛ دو الگوی نیکان عالم، دو الگوی بدان عالم. «ضرب اللَّه مثلاً للّذین کفروا امرأة نوح و امرأة لوط» زن نوح و زن لوط. «کانتا تحت عبدین من عبادنا صالحین فخانتاهما»
(۱) این دو نمونهی زنانه برای مردمان کافر در طول تاریخ هستند. وقتی خدای متعال در قرآن میخواهد کفار - نمونهی وجود کفرآمیز و کفرانکنندهی نعمت خدا - را معرفی کند، به جای فرعون و نمرود و افراد دیگر، دو زن را مثال میزند؛ زن نوح و زن لوط، که درهای رحمت الهی به روی اینها باز و همهی امکانات برای عروج و رفعت اینها آماده بود و دو پیغمبر، آن هم پیغمبری مثل نوح و لوط، شوهران اینها بودند که در خانهی آنها زندگی میکردند و حجت بر آنها تمام بود؛ اما این دو زن قدر این نعمتها را ندانستند و «فخانتاهما»؛ به شوهرهایشان خیانت کردند. این خیانت، لزوماً خیانت جنسی نیست؛ خیانتِ اعتقادی است؛ خیانتِ مسلکی است؛ راه را کج کردند. شوهرها با اینکه پیغمبر بودند و مقام عالی داشتند، به درد این زنها نخوردند؛ «فلم یغنیا عنهما من اللَّه شیئا»
(۲) خدای متعال رودربایستی و رفاقت و خویشاوندی با کسی ندارد. اگر کسی را مورد محبت و لطف و رحمت قرار میدهد، با حساب و کتاب است؛ با تعاریف نیست؛ خدا قوم و خویش کسی نیست. اینها هم با اینکه شوهرهایشان پیغمبر بودند، این شوهرهای پیغمبر نتوانستند این دو زن را از شر غضب الهی نجات بدهند؛ اینها شدند نمونهی کافران همهی تاریخ.
در نقطهی مقابل، باز خدای متعال دو زن را به عنوان نمونهی مؤمنان ذکر میکند: «و ضرب اللَّه مثل للّذین امنوا امرأة فرعون اذ قالت ربّ ابن لی عندک بیتا فی الجنّة و نجّنی من فرعون و عمله»
(۳) یکی زن فرعون و دیگری، حضرت مریم: «و مریم ابنت عمران».
(۴) آن زن اول، قصر فرعونی او را مجذوب نکرد؛ زن پرورشیافته در بساط فرعونی، کسی که زن فرعون است و لابد پدر و مادر و خاندانش هم از همین طواغیت بودند، در نهایت راحت و نعمت و رفاه و عزت ظاهری بود و زندگی میکرد؛ اما ایمان موسی دل او را برد و تصرف کرد؛ به موسی ایمان آورد. وقتی ایمان آورد و راه را شناخت، همهی آن راحت و رفاه را کنار گذاشت و دیگر آن قصر باعظمت در مقابل او جاذبهیی نداشت؛ گفت: «ربّ ابن لی عندک بیتا فی الجنّة»؛ من خانهی بهشتی را ترجیح میدهم؛ زندگی دنیا ارزشی ندارد. حضرت مریم هم: «و مریم ابنت عمران الّتی احصنت فرجها فنفخنا فیها من روحنا»
(۵) دامن خود را پاک و پاکیزه نگهداشت؛ اینها ارزشهای انسانی است.
این چهار زن فقط نمونه و نماد برای زنها نیستند، بلکه نمونه و نماد برای همهی زنها و مردها هستند. آن دو زن با اینکه باب رحمت جلوی آنها باز بود، به آن راه نرفتند و از آن استفاده نکردند؛ به معنویت بهخاطر چیزهای پست و حقیر - عواملش را قرآن ذکر نکرده، حتماً چیزی است مانند اخلاق بد و یا یک خصلت بد - پشت کردند؛ یک چیز کوچک این دلهای ضعیف را به خودش جذب میکند و آنها را از راه حق منحرف میکند و میشوند نماد کفار و انسان ناسپاس در مقابل خدا. اما دو زن دیگر، نماد ارزشهایند. او برایش جاذبهی معنویت و جاذبهی سخن حق آنقدر زیاد است که به همهی بساط و دستگاه فرعونی پشتپا میزند، این یکی هم پاکیزگی و پاکدامنی و وارستگی دارد.
فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها) همهی این فضایل را با هم داراست. چون «و اصطفاک علی نساء العالمین»
(۶) دربارهی مریم در قرآن هست و سیدهی نساء عالمین، در روایت هم دارد که او سرور زنان عالم در زمان خودش بود، ولی فاطمهی زهرا سرور زنان عالم در همهی ادوار تاریخ است(۷) این الگوست. برادران عزیز! ما امروز به این الگو احتیاج داریم.
🗓 ۱۳۸۳/۰۵/۱۷
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
💓 امام سجّاد عليه السلام:
حقّ كسى كه به تو نيكى مى كند اين است كه از او تشكر كنى و نيكی اش را به زبان آورى و از وى به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداوند عزّوجلّ برايش خالصانه دعا كنى. اگر چنين كنى بي گمان پنهانى و آشكارا از او تشكر كرده باشى. وانگهى اگر روزى توانستى نيكى او را جبران كنى، جبران كن
ميزان الحكمه جلد۶ صفحه٢٣
امروز ببینید...
پخش دومین جلسه از مجموعه جلسات درس اخلاق کاربردی-اخلاق رسانه، ویژه بانوان طلبه و مبلغ فعال رسانه و فضای مجازی
زمان: هر پنجشنبه ساعت 9:00
پخش از: http://live.whc.ir/farhangi
⚡️همراه با ارائه گواهی به شرکت کنندگان⚡️
#اطلاع_رسانی
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌹@farhangi_whc🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
اداره کل امور تهذیبی و پرورشی حوزههای علمیه خواهران با همکاری موسسه خاتم النبیین صلی الله علیه و آله برگزار میکند...
💢پخش دومین نشست از ویژه برنامه عظمت عصمت فاطمی
💢با موضوع "دفاع حضرت زهرا سلام الله علیها از ولایت"
💢همراه با آزمون و اعطای گواهی
💢زمان: پنجشنبه 2 بهمن ماه ساعت 10:00
💢پخش از live.whc.ir/farhangi
زمان و نحوه برگزاری آزمون از طریق کانال اطلاع رسانی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران به اطلاع علاقه مندان خواهد رسید
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌹@farhangi_whc🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
آقای سید رضا مصطفوی: من هر موقع پیش امام می رفتم مرا تشویق به نماز می کردند. یک بار حدود ۵ سال داشتم که رفتم پیش امام، ایشان نماز میخواندند، من هم پشت سر ایشان ایستادم و هر کاری را که امام می کردند، من همان کار را انجام دادم. و پس از نماز امام دو، سه کتاب به من جایزه دادند و این تشویق باعث شد تا من بعدها بیشتر به نمازم اهمیت بدهم.
✍️ پیام اخلاقی هفته | شکرگزاری از آموزه های مهم الهی
✓ instagram.com/safaei_bushehri
✓ sapp.ir/meeraj_ir
✓ eitaa.com/meeraj_ir
✍️ پیام اخلاقی هفته | شکرگزاری از آموزه های مهم الهی
✓ instagram.com/safaei_bushehri
✓ sapp.ir/meeraj_ir
✓ eitaa.com/meeraj_ir