چرا راهکار دو دولتی بین یهودیها و فلسطینیها شکست خورده؟
#مقاله
چندی پیش نتانیاهو بیان کرد از اینکه سی سال مانع تشکیل دولت فلسطینیها شده احساس غرور میکند. او گفت "اکنون همه میدانند دولت فلسطینی چگونه است وقتی که نمونه کوچک آن را در غزه دیدیم".
پیشتر از او، دیوید فریمن سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی در دولت ترامپ که خود یک یهودی ست و نیز نقش عمدهای در انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس (اورشلیم) و بسته شدن توافقات عادیسازی روابط بین اعراب و اسرائیل موسوم به "توافق ابراهیم" داشت، گفته بود که "راهکار دو دولتی توهین به یهودیان است. چه کسی قرار است این دولت فلسطینی را اداره کند؟ کاری که ما با انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم انجام دادیم این بود که این حق را از فلسطینیها گرفتیم که مانع به رسمیت شناخته شدن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل توسط جهانیان شوند" [1] (مایک پمپئو درباره این راه حل گفته گفته که اسرائیل یک دولت اشغالگر نیست زیرا بنا به انجیل نسبت به این سرزمینها حق دارد [2]).
سی سال پیش در سیزدهم سپتامبر سال ۱۹۹۳، "پیمان اوسلو Oslo accord" با وساطت بیل کلینتون رئیسجمهور آمریکا بین اسحاق رابین نخستوزیر وقت رژیم و یاسر عرفات رهبر جنبش فتح در کاخ سفید بسته شد، که متعاقب آن جنبش فتح دولت خودگردان فلسطینی را ایجاد کرد و رژیم صهیونیستی در ازای به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی فتح و کنار گذاشتن مبارزه مسلحانه، آن را با رسمیت شناخت.
رابین در آن مراسم گفت: "ما امروز با صدایی بلند و واضح به شما میگوییم که این همه ریختن اشک و خون دیگر بس است. بس است"، اما مدتی نگذشت که خود رابین توسط یک یهودی تندرو به نام "ایگال امیر Yigal Amir" به قتل رسید. ایگال امیر ۲۴ سالهی یمنیتبار و اهل هرزالیا از یک خانواده ده نفره کسی بود که سرانجام رابین را ترور کرد. خود او در مصاحبهای گفته یک روز شنبه تصمیم به این کار گرفت. یک تفنگ برتا burette 84F برداشت و آن را با گلولههای معمولی و نقطه توخالی (Hollow point- گلولههای سر گود که برای آسیب رساندن بیشتر به بدن از فاصله نزدیک طراحی شده) پر کرد، طوری لباس پوشید که شبیه اسرائیلیهای سکولار به نظر بیاید، به تظاهرات طرفداران صلح اسلو که رابین در آن حضور داشت رفت و با دو گلوله مسیر تاریخ را تغییر داد.
نکته اما اینجا ست که بنیامین نتانیاهو در قتل رابین و یا حداقل به تحریک آن متهم است. نتانیاهوی جوان که آن موقع رهبر حزب اپوزیسیون لیکود بود، در سخرانیهای آتشین ضد توافق اسلو و اسحاق رابین (عکسی از او بالای یک بالکون در حین سخنرانی بسیار معروف است) در میدانی به نام "میدان صهیون Zion Square" در بیتالمقدس در مراسم تدفین نمادین او که یک تابوت سیاه از رابین و عکسهایی از او در یونیوفرم ارتش آلمان نازی حمل میشد سخنرانی میکرد.
در آن زمان خاخامهای یهودی رابین را به علت بخشیدن سرزمینی که خداوند آن را به یهودیان وعده داده، مستحق قتل دانستند (Rodef، کسی که طبق قوانین یهودی میتوان او را برای جلوگیری از قتلهای بیشتر کشت). همزمان رئیس اطلاعات داخلی اسرائیل (شاباک) به نتانیاهو هشدار میداد که حملات خود به نخست وزیر را کاهش دهد چون این میتواند جان او را به خطر اندازد، اما نتانیاهو این درخواست را رد کرد، با این ادعا که "من بر همه این کاهانیستها که بر پشت ما سوارند، کنترل ندارم".
پس از قتل رابین، شیمون پرز که وزیر امور خارجه رابین و رقیب دیرینهاش بود، جانشین او شد. گفته میشود که پس از این افرادی از جمله شیمون شِوس Shimon Sheves پس از این اتفاق نزد نخستوزیر جدید رفتند و از او خواستند تا حالا که گروههای راستگرا ضعیف و شرمسار هستند، انتخابات زودهنگام را اعلام کند اما او نپذیرفت. پس از او نتانیاهو نخستوزیر شد که از آن زمان تا به امروز (البته به جز بیست و چند ماه) نخست وزیر رژیم صهیونیستی باقی مانده است [3].
در واقع قتل رابین را یکی از موفقترین قتلهای سیاسی میدانند. دست کم خود ایگال امیر که آن را "اقدام قرن" دانسته.
پیش از آن رابین یک قهرمان جنگ در بین اسرائیلیها بود. پیش از تشکیل این رژیم عضو شاخه Palmach از گروه شبه نظامی صهیونیست به نام هاگانا Haganah بود و در زمان جنگ شش روزه با کشورهای عربی ریاست ستاد کل ارتش این رژیم را به عهده داشت و در قتل عام و اخراج حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار فلسطینی از شهرهای لُد و رمله Lydda & Ramle مشارکت کرده بود و البته مانند بسیاری از صهیونیستهای دیگر اعتقاد داشت که صلح واقعی تنها از راه برتری یافتن بر ارتش تمام کشورهای عربی محقق میشود. اما ظاهرا پس از انتفاضه مردم فلسطین نظرش آرام آرام تغییر کرد و برای مثال به همحزبیهای خود در حزب کارگر گفته بود که "شما نمیتوانید با زور بر یک و نیم میلیون فلسطینی حکمرانی کنید" [4].
به طور کلی نتانیاهو حرفه سیاسی خود را از میانه دهه هفتاد میلادی با ضدیت با اسحاق رابین شروع کرد. از آن زمان به بعد تمام تلاش او این بوده که با ساخت دیوارهای جدا کننده، میلیونها فلسطینی پشت آن دیوارها را نادیده بگیرد.
به خصوص پیش از عملیات حماس علیه اسرائیل در روز هفتم اکتبر که تظاهرات هفتگی علیه "اصلاحات قضایی" نتانیاهو (که به گفته هاآرتص بیش از دو سوم اسرائیلیها با آن مخالف هستند) در جریان بود، احزاب چپ دوباره آن خاطرات را یادآوری کردند. رئیس حزب کارگر، مراف میکائیلی Merav Michaeli گفت که ترور رابین یک قتل سیاسی بوده که نتانیاهو نیز در آن همکاری داشته است و اکنون نیز همان افراد در تلاشند تا علیه سیستم قضایی مستقل اسرائیل کودتا کنند. به عنوان مثال فیلمی از ایتمار بنگویر Itamar Ben Gvir (وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو) در مصاحبه با یک شبکه اسرائیل وجود دارد که در آن او با افتخار یک نشان را که از خودروی رابین ربوده نشان میدهد و میگوید "همان طور که به این نشان دست یافتیم، به خودش نیز خواهیم رسید" [5].
نکته مهم دیگر اینکه یکی از دلایل اصلی اصرار کابینه راستگرای نتانیاهو و از جمله شخص بنگویر بر این اصلاحات قضایی، از میان بردن موانع قانونی برای الحاق کرانه باختری به اسرائیل بود. دولت جدید نتانیاهو در بلیتهای صادر شده در این مناطق از نام "یهودا و سامریه" (نامهای توراتی برای کرانه باختری) استفاده کرد [6, 7].
یک فیلم مستند با عنوان "تحریک Incitement" توسط یارون زیلبرمن Zilberman ساخته شده که به نقش نتانیاهو در آن شورشهای منجر به قتل رابین میپردازد. کارگردان فیلم "نگهبانان دروازه The gatekeepers" درور مورِه Dror Moreh نیز که مستندی دیگر در همین باره است میگوید که نتانیاهو به اندازه ایگال امیر در آن اتفاق مقصر است [7, 8].
دعواها به خصوص بعد از توییت پسر نتانیاهو، یائیر درباره اسحاق رابین شدت گرفت. او نوشته بود که "رابین نجات یافتگان هلوکاست را در آلتالینا Altalena به قتل رساند. او باعث مرگ دو هزار اسرائیلی شدو قانون را با تدریس در دانشگاههای آمریکا نقض کرد. در زمانی که او مشغول خدمت عمومی بود (شغل حکومتی داشت) پول به دست میآورد... او وقتی که لو رفت برای همسرش پاپوش دوخت و مسئله را درست کرد".
پسر رابین، یووال رابین Yuval rabin نیز در پاسخ به او نوشت: "گفتن اینکه رابین مسئول قتل بازماندگان هلوکاست است، ادامه مستقیم چاپ پوسترهایی ست که رابین را در لباس سربازان SS آلمان نازی نشان میداد. نگو که آن را ندیدهای".
امیر پرتز Amir Peretz یکی از اعضای حزب کارگر در پاسخ به او گفت که "نتانیاهو هنوز آن بالکون را ترک نکرده است [9].
در پاسخ به این اتهامات، نتانیاهو گفت که "من صرفا از حق خودم برای ابراز یک نظر مخالف استفاده کردم. این نه فقط حق من بلکه وظیفه من بود... چون صلح با دشمن کار اشتباهی بود" [10].
در سمت مقابل، ایگال امیر یک یهودی موعود گرا (Messianic) بود که اعتقاد داشت در عصر آخرالزمان The days of End زندگی میکند.
آن طور که از مصاحبه با خود او در زندان و نیز با نزدیکانش به دست آمده، او معتقد بود که سرزمین اسرائیل وعده مقدسی است که خداوند به ابراهیم بزرگ Patriarch Abraham داده... "عیسو (پسر بزرگ اسحاق در تورات) دشمن اسرائیل است". او به "سهگانه مقدس: ملت اسرائیل، تورات اسرائیل و سرزمین اسرائیل" باور داشت و دادن سرزمین مقدس به عربها را (طبق تورات) کفر میدانست: "من به نوادگان تو این سرزمین را، از دریای مصر تا رود بزرگ، فرات میبخشم" (کتاب پیدایش: ۱۵:۱۷).
وی یکی از الگوهای خود را باروخ گلدشتاین Baruch Goldestein معرفی کرده؛ فیزیک شناس یهودی که در شهرک Keryat Arba در نزدیکی هبرون زندگی میکرد. او که اصالتا اهل بروکلین آمریکا بود، صبح روز ۲۵ فوریه ۱۹۹۴ در ایام عید پوریم به مسجد ابراهیمی (معبد پیامبران Cave of Patriarchs) رفت و با یک اسلحه اتوماتیک با خونسردی ۲۹ فلسطینی نمازگزار را کشت و در نهایت خودش نیز کشته شد (پس از کشته شدن او، خاخام موشه لوینگر Moshe Levinger که مرشد ایگال و رهبر جنبش شهرکنشینی آنجا نیز بود اعلام کرد که اسحاق رابین مسئول کشتار انجام شده توسط گلدشتاین است). ایگال درباره او گفته "من خیلی مجذوب این موضوع شدم که چطور یک نفر این طور بیدار میشود و زندگی خود را فدا کند... او خانواده خود را ترک کرد و خودش شهید شد". کشتار در هبرون، نقطه عطفی در زندگی او بود و مدام تلاش میکرد که به "آمادگی روحی" که گلدشتاین داشته برسد.
ایگال با اینکه در مدارس مذهبی تحصیل کرده بود و از این رو میتوانست از خدمت سربازی اجتناب کند، اما در گردان سیزدهم تیپ گولانی Golani خدمت کرد (علی رغم اینکه بسیاری از خانوادههای مذهبی ترجیح می دادند فرزندانشان با یهودیان سکولار در نیامیزند). دوستانش میگویند که او در سرکوب انتفاضه فلسطین شرکت داشت و فلسطینیها را با لذت Relish میزد. او خودش را "مامور خدا Agent of God" میدانست که طبق آیه 6:23 کتاب قاضیان معتقد بود که باید به خداوند در تحقق وعده الهی کمک کرد (act with him).
مادر او گیولا Geula (به معنی رستگاری) نام داشت زیرا پدر و مادرش معتقد بودند که زمان رسیدن به وعده موعود (رستگاری یا Deliverance) نزدیک است.
ایگال امیر در مجموع چهار بار قصد ترور رابین را کرده بود اما هر بار "سیگنالی" دریافت میکرد که زمان مناسب فرا نرسیده است. ابتدا در ژانویه ۱۹۹۵ که رابین قرار بود در یک مراسم یاد واِشم (یادبود قربانیان هلوکاست) شرکت کند، بار دوم در ۲۲ آپریل ۱۹۹۵ در یک فستیوال، و بار سوم در ۱۱ سپتامبر همان سال در هرزالیا بود.
او اعتقاد داشت که بچههای اوتیسمی میتوانند پیامهایی از ماورا (از سوی خداوند) منتقل کنند پستصمیم گرفت برای آنها کار کند. او یک بار به یکی از همکلاسیهایش گفته بود که روزی از یکی از این بچهها پرسیده که آیا او به این علت با بیماری اوتیسم به دنیا آمده که والدینش احکام روز شابات را رعایت نمیکردهاند؟ و او انگشت ایگال را به سمت حرف عبری "بله" برده.
با این وجود او به طور قطع نمیدانست که خداوند چطور میخواهد توافق اسلو را خنثی کند و بارو داشت که بالاخره نشانهای دریافت خواهد کرد.
او نهایتا در تلاش چهارم به هدفش رسید. او درباره آن به بازجوهای خود گفته "مسئله، گرفتن انتقام، مجازات، خشم یا نفرین نبود بلکه مانع شدن (از روند توافق اسلو) بود. من خیلی دربارهاش فکر کردم و نهایتا نتیجه گرفتم که از پای درآوردن رابین جلوی آن روند را میگیرد" (او هیچ وقت از لفظ "قتل" برای اشاره به ترور رابین استفاده نمیکرد). وقتی از او راجع به اینکه آیا میداند چه تراژدی ای برای خانوادهاش درست کرده گفت: "تصور من این بود که در بلند مدت، خانواده من نیز نجات پیدا خواهند کرد. منظورم اینه که اگر (آن روند) ادامه مییافت خانواده من و بلکه کل کشور نیز نابود میشدند. ارزش کار من در آینده فهمیده خواهد شد" [11].
🔻بيان صادر عن المقاومة الاسلامية في العراق :
بسم الله الرحمن الرحيم
﴿أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ﴾
استمرارًا بنهجنا في مقاومة قوات الاحتلال الأمريكي في العراق والمنطقة، وردّاً على مجازر الكيان الصهيوني بحق أهلنا في غزّة، هاجم مجاهدو المقاومة الإسلامية في العراق، قاعدة عين الاسد المحتلة غرب العراق ، برشقة صاروخية ، وتؤكد المقاومة الإسلامية استمرارها في دك معاقل العدو .
(وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِندِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ)
المقاومة الإسلامية في العراق
السبت ٨ - رجب - ١٤٤٥ هـ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تظاهرات در تلاویو برای آزادی اسرا
https://eitaa.com/kriyaasses
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش شبکه ۱۴ اسرائیل به ترورامروز شهدای سپاه در سوریه پرداخته و مدعی است که شهدا در جلسه ای برای تعیین راههای جدید ارسال سلاح به نیروهای مقاومت بوده اند
در گزارش گفته میشود
این اقدام دیگری برای آسیب رساندن به نیروهای ایرانی در سوریه است.
به یاد بیاوریم که همین هفته گذشته ایران مدعی شد که به مقر موساد در اربیل کردستان حمله کرده است.
امروز عصر شنیدم که دو مفسر ایرانی سوریه را به سهل انگاری و عدم توانایی حفاظت از نخبگان ایرانی در سوریه متهم میکنند
بیایید ترور وسام طویل در لبنان را هم به اینها اضافه کنیم.
به نظر می رسد که این سیستم بسیار بسیار نافذ است و خط آسیب پذیری قابل توجهی است.