فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹تصاویر شبکه های تلویزیونی مصر از شدت حملات رژیم صهیونیستی به رفح
@kriyaassess
صهیونیستها پرچم منحوس اسرائیل را در گذرگاه رفح نصب کردند.
@kriyaassess
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷تجمع دانشجویان فرانسوی در دانشگاه علوم سیاسی پاریس و حمایت از فلسطین
🔹دانشجویان به عدم پوشش رسانهای دولت فرانسه به جنایاتی که در فلسطین رخ میدهد اعتراض میکنند
@kriyaassess
کانال عبری کان:
نتانیاهو در حال بررسی برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی عصر امروز در زمینه پیشنهاد حماس برای آتش بس و آزادی زندانیان است
❌ دفتر نتانیاهو در این مورد اظهار نظری نکرده است.
@Thirdintifada
سفر نیچروان بارزانی به تهران و چند نکته
✔️ بارزانی ها امروز بدلیل فشارهای اقتصادی در ضعفند و پس از ناکامی در کرکوک دستشان از گاز و نفت هم کوتاه شد. برخلاف بازنمایی در رسانه ها اهل جنگ و غیوری هم نیستند. و اتفاقا گروه های تروریستی و تجزیه طلبی که چترشان شده بوده اند امروز برایشان دردسرند.
✔️ پس از ۷ اکتبر و ۱۴ آوریل احتمالا درک کرده اند پشتیبان بالقوه آنها در منطقه در مقابل دولت مرکزی در بغداد و ترکیه؛ تنها ایران است. در غیر اینصورت سناریویی بدتر از ارمنستان در انتظار آنهاست.
✔️ موازنه قدرت در عراق برای ایران ایجاب می کند برای فشار به دولت مرکزی بخصوص جهت تسریع اتصال راه آهن راهبردی که ایران را به سوریه متصل می کند؛ با کارت اقلیم بازی کند.
✔️ مباحث ایدئولوژیک به کنار؛ یک قطره خون شهید سپهبد سلیمانی ارزشش آنقدر بالاست که دولت عراق به هیچ عنوان حق ندارد داعش و کرکوکی که با خون شهدای ما آزاد شد را به مسیر راهبردی حامیان داعش از ترکیه و امارات و قطر... تبدیل کند.
✔️ باطل السحر دالان زنگزور هم در کردستان عراق است. محور امنیت پایدار منطقه تنها ایران است
منابع نزدیک به نتانیاهو قصد وی برای برگزاری کنفرانس خبری عصر امروز برای پاسخ( رد یا پذیرش) به پیشنهاد حماس را تکذیب کردند.
@Thirdintifada
در این گفتگو گفتم احتمال ورود اسرائیل به رفح بیشتر از عدم ورود است
به نظر میرسد که روند رویدادها و تحولات منطقه ما را یک قدم دیگر به یک درگیری منطقهای در خاورمیانه نزدیکتر کرده است.عملیات نظامی چند هفته پیش اسرائیل و ایران علیه هم- با این که تلفات جانی و خسارات جدی نداشت- وضعیت بحرانی منطقه را در آستانه یک تشدید جدی قرار داد.
موضوعی که به واسطه افزایش این خطر- که هر آن ممکن است وضعیت به سرعت از کنترل خارج شود- درک و فهم این را که چگونه به این وضعیت رسیدهایم و برای کاهش این تنشها چه سیاستهایی باید دنبال شوند، الزامی و مهم جلوه میدهد.
در روز اول آوریل، اسرائیل تعدادی از مقامات عالیرتبه نظامی ایران را با حمله پهپادی به محوطه سفارت این کشور در دمشق به شهادت رساند. با این که هرگونه حمله به یک ساختمان دیپلماتیک نقض قوانین بینالمللی است و نقض حاکمیت آن کشور محسوب میشود؛ ولی با این حال شورای امنیت سازمان ملل از محکومیت اقدامات اسرائیل خودداری کرد.
در انگلستان نیز با این که دیوید کامرون وزیر امور خارجه بریتانیا در مصاحبه با اسکاینیوز اعتراف کرد که بریتانیا علیه هر کشوری که به کنسولگریاش حمله کند، اقدام خواهد کرد؛ ولی با این حال این کشور در اقدامی شگفتانگیز نه تنها حمله هوایی اسرائیل را محکوم نکرد، بلکه در بیانیهای که صادر کرد تلاش کرده بود نقض قوانین بینالمللی توسط اسرائیل را به بهانه پیوندهای ایران با حماس و حزبالله لبنان توجیه کند.
این استانداردهای دوگانه البته در کارنامه بریتانیا بیسابقه نیست. در واقع بریتانیا به واسطه سابقه طولانی در زمینه نفاق و استانداردهای دوگانه در خاورمیانه هر گونه انتقادی در این زمینه را بیفایده جلوه میدهد.
چگونه به اینجا رسیدیم؟
مقصر اصلی حمله گسترده موشکی و دهدادی ایران به اسرائیل- که خودش هم بلافاصله پس از حمله اعلام کرد که موضوع را تمامشده میداند- کشورهای غربی هستند که از اسرائیل حمایت بیقیدوشرط کرده و اجازه دادهاند بدون مجازات هر کاری دلش میخواهد انجام دهد. این روند البته نه فقط در شش ماه گذشته، بلکه در تمام ۷۵ سال گذشته صادق بوده است.
بنابراین بد نیست اسرائیل و حامیانش به این سوال پاسخ دهند که چه میزان خشونتی میتواند اسرائیل را به پذیرش این موضوع مجبور کند که فلسطینیها حق تعیین سرنوشت خودشان را دارند؛ و چگونه باید اسرائیلیها را به این درک رساند که جلوگیری از حق تعیین سرنوشت فلسطینیها کل خاورمیانه را بیثبات خواهد کرد؟
اگر فکر میکنید جنگ غزه صرفاً بین اسرائیل و فلسطینیها خلاصه میشود، دوباره فکر کنید.در هفتههای اول جنگ بود که تزاچی هانگبی مشاور امنیت ملی اسرائیل تاکید کرد که رژیم صهیونیستی در هفت عرصه مختلف- یهودیه و سامره [اصطلاح اسرائیل برای کرانه باختری اشغالی]، غزه، لبنان، سوریه، ایران، عراق و یمن- مشغول جنگ است.
از ۷ اکتبر، اسرائیل بیش از ۴۵۰ فلسطینی را در کرانه باختری به قتل رسانده، بیش از ۷۰۰۰ نفر را دستگیر کرده، زیرساختهای زیادی را ویران کرده و شهرکنشینان مسلح خود را برای حمله به فلسطینیها و اموال آنها آزاد گذاشته است.
در غزه ولی اقدامات اسرائیل صدمات و رنجهای به مراتب بیشتری به دنبال داشته است. از آغاز جنگ، اسرائیل بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی را در غزه کشته، بیش از ۷۶۰۰۰ نفر را مجروح کرده، ۷۵ درصد جمعیت این شهر را آواره کرده، ۱۸.۵ میلیارد دلار خسارت به زیرساختهای غزه وارد کرده و شرایط لازم را برای یک قحطی گسترده ایجاد کرده است.
اقداماتی که از نظر بسیاری از کارشناسان حقوق بشر و کشورهایی مانند آفریقای جنوبی نسلکشی علیه فلسطینیان غزه عنوان شده است.اما واکنش آمریکا و انگلیس در قبال این اقدامات چه بوده است؟ اگر بمباران یمنیها را کنار بگذاریم، هیچ!
این باعث شده خطر یک جنگ سراسری منطقهای بسیار واقعی و نزدیک احساس شود. اتفاقی ممانعت از آن تنها و تنها با آتشبس دائمی در غزه و استراتژی پایان دادن به رژیم آپارتاید اسرائیل بر فلسطینیها امکانپذیر است.
افشای فایل محرمانه ظریف برای تداوم دولت روحانی بود !
♦️سعید لیلاز می گوید: انتشار عمدی فایل محرمانه مصاحبه سه سال قبل ظریف، پالس به دولت بایدن بود که اگر میخواهد برای احیای برجام کاری بکند، در ماههای پایانی دولت روحانی باشد که بتواند به تداوم جریان همسوی دولت در قدرت کمک کند (!)
🔹اردیبهشت ۱۴۰۰، درز فایل صوتی گفتوگوی محرمانه ظریف با «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری»، اعتراض بسیاری را موجب شد. او در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی برجام معرفی کرده بود.
♦️سه سال بعد، سعید لیلاز که فرد مصاحبهکننده بود، میگوید افشای آن فایل (که قرار بود محرمانه و برای ثبت در آرشیو و اسناد ملی باشد) عمدی بوده است!
🔹لیلاز در گفتوگو با شرق، درباره این که چرا حامی مذاکره بود اما منتقد برجام شد، میگوید: من آن زمان موافق مذاکرات برابر بودم. اتفاقا اگر ما برجام یک را امضا نمیکردیم و به شکست نمیرسید، من مخالف جدی برجام ۲ و ۳ نبودم؛ ولی وقتی برجام این سرنوشت را پیدا کرده است، دیگر برجامهای بعدی فایدهای ندارد. مخالفت من نتیجه یک سیر تحلیلی از تطور تاریخی مذاکرات و نتیجه آن است. وقتی ما نتیجه برجام را در شرایط کنونی میبینیم، واقعا دیگر نباید نگاه مثبتی به مذاکرات نابرابر- تاکید دارم مذاکرات نابرابر- داشت.
♦️او درباره افشای فایل گفتوگوی محرمانهاش با ظریف اظهار کرد: من از گفتن جزئیات خودداری میکنم. سربسته میگویم که ماجرای انتشار آن فایل، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن میخواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماههای منتهی به پایان دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متاسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.
🔹لیلاز میافزاید: «آمریکاییها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاحطلبان و میانهروها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد.
♦️او میگوید: اکنون ایران زمین بازی را عوض کرده. غنیسازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات ادامه دهد، حد یقفی برای زیادهخواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر میآید».
🔹یادآور میشود ظریف در مصاحبه مورد بحث، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی برجام معرفی میکند.
♦️ظریف به شکلی مغرضانه و تحریفآمیز گفته بود: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که میگفت میخواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری. وقتی میدان [نظامی] تصمیمگیر باشد، این میشود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، این میشود که میتوانند با ما بازی کنند.»
🔹ظریف همچنین گفته بود: «بین ۲۳ تیر ۹۴ که برجام نهائی شد تا ۲۶ دی ۹۴ که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق ضربه زد؛ سفر سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (۲۲ دی ۹۴)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و... سفر آقای سلیمانی به روسیه، به اراده مسکو شکل گرفت، نه به اراده ما. ادعا میکنیم که آقای سلیمانی، پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود.».
♦️این روایت غلط -که آمریکا را برای گردنکشی و گروکشی بیشتر در مذاکرات احیای برجام تشویق کرد- در حالی بود که خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره سفر شهید سلیمانی به مسکو نوشته بود:
🔹«دیدار مهم ژنرال سلیمانی با پوتین، نقشی مؤثر در نقشآفرینی روسیه در جنگ سوریه داشت. یکی از قدرتمندترین مقامات نظامی ایران، نشستی سه ساعته را با پوتین داشت تا او را متقاعد کند. سلیمانی و پوتین، نقشهها و عکسها را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسیها نشان داد گروههای تروریستی، در صورتی که مسکو وارد عمل نشود، فعالیتشان را به نزدیکی روسیه در قفقاز گسترش خواهند داد. در این نشست درباره برنامه تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق، سوریه، ایران و روسیه توافق شد. این نقشآفرینی، حاکی از نفوذ شدید ایران در منطقه است».
@IMANImohamad51
یدیعوت آحرونوت:
حزبالله عملیاتهای دوگانه را آغاز میکند، از جمله پرتاب موشک و راهپیمایی به سمت مناطق مرزی در الجلیل علیا.
@kriyaassess
فراخوان برای شرکت در تظاهرات عصر امروز در مجاورت سفارت اشغالگران در امان، پایتخت اردن، در حمایت از مقاومت و خواستار اقدام برای توقف تجاوز به نوار غزه.
یاروم آریاب، رئیس سابق بخش بودجه در کنفرانس سیاست، اقتصاد و جامعه در اسرائیل گفت: ما شاهد نابودی بنگاه صهیونیستی هستیم، نخست وزیر ما را به آنجا هدایت می کند در حالی که بین دولت و امور شخصی خود درگیر است. اینجا نابودی ارزش دولت اسرائیل است چنین جمعیت بزرگی توسط یک نفر."
@kriyaassess
حماس تله ای را در این معامله پنهان کرده - که اسرائیل نمی تواند آن را بپذیرد
پیشنهاد حماس برای دستیابی به توافق، هیچ ابزار چانهزنی در دست اسرائیل برای آزادی همه ربودهشدگان باقی نمیگذارد.
تامیر هیمن رئیس پیشین آمان در تحلیلی در کانال 12 عبری نوشت: حماس تله ای را در این معامله پنهان کرده - که اسرائیل نمی تواند آن را بپذیرد
حماس ظاهراً با این پیشنهاد موافقت کرد، اما در عمل این پیشنهاد کاملاً متفاوت از پیشنهادی است که اسرائیل با آن موافقت کرده است. دو موضوع اصلی اختلاف وجود دارد: موضوع پایان دادن به جنگ و موضوع هویت اسیران که در چارچوب یک معامله آزاد خواهند شد. در شماره اول پیشنهاد میانجی ها مورد قبول اسرائیل است زیرا عبارت توقف جنگ در آن ذکر نشده است. عبارت پیشنهادی مبهمتر است - «توقف فعالیت» و انعطافپذیری را برای تجدید جنگ در آینده، در صورت انتخاب اسرائیل، امکان پذیر میسازد. در موضوع دوم، مسئله ای نهفته است که به اسرائیل اجازه نمی دهد این معامله را بپذیرد: اسرائیل از حق وتو در مورد تصمیم آزادی اسرای فلسطینی صرف نظر می کند و این یک موضوع اساسی است.
از انتشارات سرگشاده خلاصه معامله، در مرحله اول برای آزادی هر سرباز اسرائیلی، ۵۰ زندانی از جمله ۳۰ زندانی ابد آزاد خواهند شد. یعنی در مجموع در پایان بخش اول ۱۵۰ زندانی ابد بنا به خواسته حماس آزاد می شوند در حالی که اسرائیل اجازه دخالت در این امر را ندارد. اگر این اتفاق بیفتد، اسقاطیل تمام زندانیان مرتبط با حماس و دوستان سنوار را آزاد می کند. اگر این اتفاق بیفتد، اسرائیل برای مرحله دوم هیچ ابزاری برای مذاکره نخواهد داشت. اسقاطیل در عمل همه کسانی را که واقعا برای حماس مهم هستند آزاد می کند و همه اسرای خود را نمی آورد.
واضح است که در این شرایط اسرائیل در حال نزدیک شدن به مذاکرات در مورد مرحله دوم (که بالاتر از اجرای فاز اول خواهد بود) دست خود را خالی قرار داده است. حماس در مرحله اول به تمام خواسته های خود دست می یابد، به استثنای تعهد اسرائیل به توقف کامل جنگ.
عملیات در رفح
عملیات رفح چهار هدف دارد:
افزایش فشار نظامی بر حماس، به منظور بهبود شانس معامله تبادل اسرا در شرایط بهتر.
مسدود کردن مرز بین مصر و رفح به منظور جلوگیری از قاچاق سلاح و وسایل جنگی در آینده به حماس.
کنترل گذرگاه رفح توسط حماس به عنوان نشانهای از از دست دادن حاکمیت حماس بر نوار غزه
انحلال چهار گردان تیپ رفح، با تمام آنچه که دارد: انهدام عوامل و فرماندهان، خنثی سازی تونل های زیرزمینی و غیره.
در غیاب توافق یا سازش حماس، ادامه وضعیت ثابتی که در آن بودیم برای اسرائیل بد است. خوبه که انرژی جدیدی وارد کمپین شده است. علیرغم بحث در مورد سودمندی فشار نظامی در تأثیرگذاری بر آزادی اسرا که تاکنون محقق نشده است، بر همگان واضح است که نبود فشار عملیاتی مفید نیست و وضعیت ما را به سمت معامله بهبود نمی بخشد.
تسلط بر مرز نوار غزه و گذرگاه رفح یک دستاورد بسیار مهم است و ادامه انحلال گردان ها در رتبه دوم قرار دارد. و این به این دلیل است که حتی پس از انحلال آنها و پس از نابودی حماس در آنجا، اگر در مورد قدرت دولتی که جایگزین ارتش اسرائیل در آنجا می شود تصمیم نگیریم، پس از عقب نشینی دوباره ناامید میشویم و حماس برای کنترل ارتش باز خواهد گشت. اشغال کامل رفح، پیروزی کامل را تضمین نمی کند، و ایجاد توقعات زیاده خواهی مفید نیست.
توصیه ها
معاملات اسرای رتبه بندی شده کار نمی کنند. باید به سمت مفهومی متفاوت از یک معامله واحد حرکت کرد که در آن اسرائیل توقف کامل جنگ را در ازای همه اسرا پیشنهاد می کند. و در ادامه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا ما هرگز در غزه عملیات نخواهیم کرد؟ آیا حماس را دست نخورده رها کنیم و ساختمان قدرت آن را مهار کنیم؟ به نظر من بعد از ۷ اکتبر این درست تیست
عملیات رفح تازه آغاز شده است و ارزش اعلام محدوده عملیات را ندارد. این یک عملیات در حال توسعه است، ایجاد اطمینان برای دشمن ممنوع است. ارتش اسرائیل مانور را تا آنجا که برای دستیابی به اهداف ارائه شده در بالا لازم باشد، با توجه به ترتیب اولویت ارائه شده، عمیق تر خواهد کرد.
https://www.mako.co.il/news-columns/2024_q2/Article-cd0541c85e15f81027.htm?sCh=5fdf43ad8df07110&pId=173113834&partner=lobby
♨️تکفیر مخالفان حماس توسط نوه مفتی سرشناس سعودی!
🔻اکانتی در شبکه اجتماعی ایکس، به نام «صالح بن عبدالله بن عبدالعزیز بن باز» که خود را نوه شیخ «بنباز» مفتی سرشناس سعودی معرفی میکند؛ در پستی جدید، با استناد به فتاوای وی، کسانی که حماس را به تروریسم متهم میکنند، کافر دانسته است.
🔻او روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) در این پست نوشته: برادر مسلمان مبادا حماس را متهم به تروریسم کنی؛ چرا که این، اتهام به مجاهدان راه خداست؛ و هرکس مجاهدان راه خدا را تررویست بداند، کافر است؛ شاید بگویید حماس در موردی اشتباه کرده، اما آن را متهم به تروریسم نکنید... حماس [یک گروه] مسلمان سنی و مظلوم هستند که برای آزادی فلسطین، با یهودیان ستمگر میجنگند؛ پس چگونه آنها را متهم به تروریسم میکنید؟
🔻در ادامه این پست آمده: شیخ بنباز فرمود جهاد در راه خدا بهترین اعمال و عبادات نزدیککننده به خداوند است... چرا که یاری مؤمنان و تعالی دین، سرکوب کفار و منافقان، تسهیل انتشار اسلام بین جهانیان، ... را به همراه دارد.
🔻وی همچنین در پست دیگری، استفتائی از شیخ بنباز را از وبسایت وی نقل کرده که در پاسخ به این پرسش که نظر اسلام درمورد مبارزه فلسطینیان چیست و آیا جهاد در راه خدا محسوب میشود؟ گفته: ازطریق شهادت افراد عادل و موثق، برای ما ثابت شده که مبارزه آنها جهاد اسلامی است؛ چرا که آنها مورد ظلم یهود هستند؛ و دفاع از دین، خود، خانواده، سرزمین و بیرون راندن دشمن از وطنشان، بر آنها واجب است..
🔻گفتنی است «صالح بن عبدالله» پیش از این در پستی از ممنوعالورودی خود به عربستان، و مسدودی حسابهای بانکی و تعطیلی شرکتش توسط مقامات سعودی، و «به دلیل بیان حق و حقیقت و دفاع از مظلومین» خبر داده بود.
🔻تنش میان صالح بن عبدالله و دولت سعودی پس از آن بالا گرفت که او از رویکرد دولت که «به بهانه اصلاحات، کشور را از نماد اسلام به نماد سکولار تبدیل کرده و نیز سکوت شورای کبارالعلماء در این خصوص» انتقاد کرد.
🔻او همچنین در شبکههای اجتماعی، بطور گسترده به حمایت از مقاومت فلسطین و انتقاد از مخالفان حماس میپردازد؛ موضوعی که چندان خوشایند دولت سعودی نیست.
ادعای ارتش اسرائیل: کنترل کامل گذرگاه رفح را به دست گرفتیم
ارتش اسرائیل مدعی به دست گرفتن کامل کنترل گذرگاه رفح شد. ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد: نیروهای اسرائیلی بعد از به دست گرفتن کنترل این گذرگاه عملیات پاکسازی گسترده در این منطقه را آغاز میکنند.
در همین خصوص «وائل ابوعمر» مسئول رسانهای گذرگاه رفح تاکید کرد: رفت و آمد مسافران در گذرگاه رفح و ورود کمکهای بشردوستانه از طریق این گذرگاه به نوار غزه کاملاً متوقف شده است. وی اضافه کرد: این روند بعد از ورود تانکهای رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح متوقف شده است.
شب گذشته منابع عبری از تأیید مرحله اول حمله رژیم صهیونیستی علیه رفح از سوی کابینه جنگی این رژیم خبر دادند.بر اساس این گزارش، آویخای ادرعی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی عصر روز دوشنبه به طور رسمی از آغاز مرحله اول حمله زمینی در شرق رفح در جنوب غزه خبر داد.
گفتنی است نزدیک به ۱.۵ میلیون آواره فلسطینی در شهر رفح واقع در جنوبیترین نقطه غزه پناه گرفتهاند. در صورت آغاز حمله اسرائیل به این منطقه، آوارگان فلسطینی جایی برای رفتن ندارند.
🔴آخرین مرد در مصر
🔻پس از آنکه امروز تصاویر اشغال محور فیلادلفیا توسط ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شد یاد و خاطره شهید محمد صلاح از نیرو های نظامی مصر که سال گذشته با انجام عملیاتی شهادت طلبانه ضربه سنگینی به دشمن وارد نمود مجددا زنده شد.
🔻 @hossein_pak69
دنیای فردا، دنیای گفتمان هاست! البته بعد اینکه موشک زدی:)
🗣 امید نریمانی 🇮🇷
@twtenghelabi