❗️ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که بحران در سوریه نیازمند همکاری روسیه، ترکیه و ایران از طریق «فرمول آستانه» است که هدف آن تقویت اجماع بین سوریها و جلوگیری از تشدید تمایلات جداییطلبانه است .
وی همچنین با بیان اینکه اطلاعاتی مبنی بر حمایت کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس از این گروه ها وجود دارد، افزود: اسرائیل ممکن است علاقه مند به بدتر شدن اوضاع برای کاهش فشار بر نوار غزه باشد. وی ابراز امیدواری کرد که جلسات برنامه ریزی شده برای این هفته به ثبات اوضاع کمک کند.
23.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️توهین تروریست های مورد حمایت ترکیه و اسرائیل به قرآن کریم
🇸🇾🇸🇾📖 یک «خبرنگار» گروه تروریستی مورد حمایت ترکیه و اسراییل در یکی از ویدئوهای خود در حالی که در مورد یک مقر نظامی ایران در سوریه تحقیق می کند، به تصور اینکه کتابی مختص شیعیان را در دست دارد، قرآن را زیر پا گذاشته و به آن بی احترامی می کند.
نفرت این تروریست ها از سایر مسلمانان و مذاهب به حدی است که نمی توانند بفهمند عملا در مسیر شیطان حرکت می کنند.
این تروریست که بویی از اسلام نبرده، قرآن را با کتاب ها، پوسترها و پرچم های شیعیان اشتباه می گیرد و همه را در کنار هم قرار داده و روی آنها پا می گذارد.
https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk
حمله رژیم صهیونیستی به معبر مرزی جوسیه بین لبنان و سوریه با هدف تکمیل پازل تروریستها و ممانعت از ارسال کمک به سوریه از لبنان.
امروز معبر عریضه بین لبنان و سوریه هم هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت تا نشان دهد به هیچ پیمان و توافقی پایبند نیست و اثبات کند تروریستهای تکفیری بخشی از سیستم نظامیگری خودش هستند.
رژیم صهیونیستی که خودش از پس حزبالله برنیامد، باز افسار نوچههایش را باز کرد تا منطقه را به آتش بکشند.
این آتش خاموش نشود، تا خود تهران میرسد.
@LIBANIRAN 🇮🇷🇱🇧
ضربه مهلک به اسد: این تأسیساتی است که در سوریه در حمله منتسب به اسرائیل ویران شد.
معاریو نوشت، شبکه الحدث سعودی از منابع خود از حمله گسترده رژیم صهیونیستی در روز گذشته به انبارهای تسلیحاتی در شمال دمشق خبر داد، بر اساس گزارش ها، این حمله در منطقه ای انجام شده که هنوز تحت کنترل اسد است و شورشیان سوریه محسوب می شوند.
پس از حملات شدید در لبنان، اسرائیل همچنان به صورت بندی خاورمیانه ادامه می دهد. به گزارش نشریات خارجی، هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل به انبارهای مهمات مهم ارتش سوریه در شمال این کشور حمله کردند.
به گفته این نشریات، این انبارها حاوی موشک و خودروهای تسلیحاتی و مهمات در بیشترین حجم بوده است. برآوردها حاکی از آن است که اسرائیل به سوریه و ایران پیام می دهد که اجازه ادامه بازسازی حزب الله پس از جنگ را نخواهد داد و اجازه ذخیره تسلیحات و تسلیحات و همچنین موشک ها را نخواهد داد. همچنین در کشورهای همسایه مانند سوریه و کشورهای دیگر نیز. و شما نه اکنون و نه در آینده اجازه انتقال این سلاح ها به لبنان را نخواهید داد.
این اولین بار از زمان آغاز حمله شورشیان در شمال سوریه است که اسرائیل در این منطقه حمله هوایی انجام می دهد که ارتباط مستقیمی با حوادث دارد. شبکه الحدث به نقل از منابعی از حمله گسترده رژیم صهیونیستی در روز گذشته به انبارهای سلاح در شمال دمشق خبر داد.
بر اساس این گزارش، این حمله در جنوب شرقی حلب و در منطقه ای که هنوز تحت کنترل اسد است، انجام شد. انبارهای سلاح های پیشرفته مورد حمله قرار گرفت. به گفته منابع اپوزیسیون سوریه، حمله اسرائیل در شمال شرق این کشور انجام شد، منطقه ای که تاسیسات موسسه تحقیقات علمی (دیده بان حقوق بشر سوریه) در آن قرار دارد.در روزهای اخیر، همانطور که به یاد میآورم، شورشیان سوری مؤسسه تحقیقات علمی در حلب و همچنین شهرک السفیرا در حومه جنوب شرقی حلب را که کارخانههای وزارت دفاع سوریه در آن قرار دارد، تصرف کردند.
https://www.maariv.co.il/news/military/article-1153928
سناریوهای افراطی که از سوریه خواهد آمد، رهبری اسرائیل را در معرض آزمایش قرار خواهد داد
در پس زمینه تضعیف ایران و حزب الله، فروپاشی رژیم اسد در سوریه به بی ثباتی منطقه ای منجر خواهد شد. در اسرائیل، ما باید مسیر را دوباره محاسبه کنیم
حمله غافلگیرانه مخالفان رژیم اسد که هفته گذشته در شمال غرب سوریه رخ داد، عناوین بسیاری را در سراسر جهان از جمله شوک، احساس عدم اطمینان و نگرانی عمیق در مورد تشدید امنیتی ایجاد کرد. همراه با هجوم به صف طولانی شهرک ها و روستاها در منطقه ادلب و فتح سریع و نمادین حلب - یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان و دومین شهر بزرگ سوریه که به دلیل موقعیت استراتژیک و اهمیت خود به عنوان یک شهر اقتصادی- صنعتی شناخته شده است. مرکز - شورشیان کنترل نمادهای کلیدی دولت را به دست گرفتند.
اینها شامل کاخ ریاست جمهوری، فرودگاه بین المللی و جاده های راهبردی مانند 5M است که حلب در شمال کشور را به دمشق در جنوب متصل می کند و از مرز سوریه و ترکیه تا مرز سوریه و اردن امتداد دارد و همچنین جاده 4 که از لاذقیه و حمص می گذرد و به عراق می رسد. علاوه بر این، آنها سایتهای امنیتی از جمله مرکز ایرانیان سرس را که از جمله برای توسعه و تولید سلاحهای ضد موشکی از جمله سامانههای موشکی پیشرفته و تأسیسات مختلف ارتش سوریه و روسیه استفاده میشود، تصرف کردند.
در یک نگاه کلی، از قبل به نظر می رسد که شورشیان، که تحت رهبری سازمان جهادی «تحریر الشام» (HTS)، یعنی شاخه سابق القاعده در سوریه، و ظاهراً با حمایت از ترکیه در کنار هرج و مرج ژئوپلیتیک-امنیتی که در منطقه در حال گسترش است، از مجموعه بحرانها و سختیهای جدی اجتماعی-اقتصادی در سوریه (حدود 90 درصد ساکنان زیر خط فقر زندگی میکنند) استفاده میکند. نقشه کنترل کشور را تجدید می کند. همه اینها در حالی است که از خلاء حکومتی، ناآرامی های عمومی و کشمکش های طولانی مدت قدرت که سال هاست بین رژیم اسد که حدود 60 درصد از مناطق سوریه را در اختیار دارد و احزاب مختلف فعال در آن در جریان است.
اینها نیروهای ترکیه ای هستند که در شمال غرب کشور فعالیت می کنند، سازمان های کرد-عربی، تحت حمایت آمریکا و مستقر در شمال شرقی، و عناصر دروزی، از جمله سازمان های جهادی، اسلام گرا و سایر سازمان های تروریستی که عمدتا در جنوب فعالیت می کنند و در حال جنگ هستند. نیروهای ارتش سوریه مستقر در مرزهای شرقی این کشور این کار را با استفاده از انزوای بین المللی سوریه و وابستگی شدید آن به کمک های خارجی انجام می دهند.
بر اساس برآوردهای مختلف، حجم کل کمکهای نظامی و مالی تهران بهویژه از زمان آغاز جنگ داخلی در سال 2011 به بیش از 850 میلیارد دلار میرسد، علاوه بر این، سالانه حدود 700 میلیون دلار از حزبالله لبنان حمایت میشود. این یک کمک عظیم سیاسی-اقتصادی و نظامی-امنیتی است که رو به کاهش است، به ویژه از زمانی که روسیه شروع به تخلیه منابع نظامی خود در آنجا به نفع جنگ در اوکراین کرد، و همچنین در پس زمینه عقب نشینی نیروهای حزب الله و شبه نظامیان ایرانی به لبنان به عنوان بخشی از مبارزه ایران با اسرائیل.
زمان بندی بحرانی
مخالفان رژیم که از جمله شامل گروههای سنی، شبهنظامیان و شبهنظامیان ترک، کرد و سازمانهای دیگر میشوند که زیر نظر «ارتش ملی سوریه» (SNA) (که ارتش رژیم اسد نیست) متحد شدهاند - از استان ادلب، قلمرو مستقلی که آنها در دهه گذشته تحت کنترل خود درآورده اند، به سمت حلب همانطور که ذکر شد، در عین حال بر آن و همچنین شهرهای ادلب و حماه، زمانی که از جمله از گستردگی فرار از این منطقه بهره می برند، آن را تصرف کردند. ارتش اسد و به سمت جنوب به سمت دمشق، پایتخت حرکت می کند. این در حالی است که هدف آن ها مهار حملات ارتش اسد و حامیانش و تمدید آتش بس اعلام شده در مارس 2020 بین طرفین در چارچوب «مجمع آستانه» است که تحت نظارت ایران، روسیه و ترکیه برگزار می شود.
شکی نیست که سرعت، ناگهانی و به خصوص زمان حمله به ویژه این روزهای نزدیک به اعلام آتش بس میان اسرائیل و حزب الله لبنان، تصادفی نیست. در ظاهر، این یک اقدام نظامی برنامه ریزی شده، هماهنگ و حیاتی با اهمیت استراتژیک، سیاسی و امنیتی است که انتظار می رود پیامدهای ژئوپلیتیک پیچیده و گسترده ای برای آینده سوریه و کل منطقه داشته باشد.از منظر استراتژیک گسترده، سوریه - که از 7 اکتبر از پیوستن به مبارزه کلی با اسرائیل اجتناب کرده است - یک حلقه استراتژیک بسیار مهم در "محور مقاومت" است که ایران برای ایجاد نفوذ منطقهای خود رهبری میکند.
https://www.maariv.co.il/journalists/article-1153955
علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
سناریوهای افراطی که از سوریه خواهد آمد، رهبری اسرائیل را در معرض آزمایش قرار خواهد داد در پس زمینه
ترکیبی از عوامل و شرایط مختلف ژئوپلیتیکی-امنیتی که برخی از آنها در بالا توضیح داده شد، از جمله موقعیت ژئواستراتژیک آن در شام و همسایگی آن با اسرائیل و به ویژه در تضعیف عراق، لبنان و اردن، به طور قابل توجهی احتمال تشدید تنش نظامی را افزایش می دهد.
در این میان، تشدید بحران - که نشان دهنده شکنندگی رژیم اسد و حاکمیت سوریه و همچنین تضعیف ائتلاف نظامی با مشارکت روسیه، سپاه پاسداران، حزب الله و شبه نظامیان شیعه طرفدار ایران است. در این کشور - می تواند جنگ داخلی را که در سال 2011 در آنجا شروع شد، دوباره شعله ور کند. جنگی مرگبار که طی آن حدود 600 هزار نفر کشته شدند و حدود 13 میلیون نفر دیگر پناهنده و آواره شدند.
علاوه بر این، انتقال کمک های اضطراری روسیه که از جمله شامل تامین بمب افکن ها و بمب های سنگین در کنار افزایش قاچاق سلاح و جنگنده از ایران به سوریه است، می تواند هرج و مرج و چرخه خشونت در سوریه را تشدید کند. به عرصه های دیگر در کشورهای همسایه سرایت خواهد کرد. و همه اینها دقیقاً در حال حاضر - علیرغم و شاید به دلیل تشدید درگیری با اسرائیل همانطور که ذکر شد و آسیب جدی آن به حزب الله و توانایی های نظامی آن و همچنین با توجه به پس زمینه مورد انتظار تغییر سیاست در قبال تهران از طرف دولت آینده ترامپ.
انتظار می رود این خشونت گسترده ای باشد که ثبات منطقه را بی ثبات کند، جنگ قدرت داخلی و دو قطبی شدن سنی و شیعه را در این کشور به طور خاص و در سراسر خاورمیانه و جهان اسلام به طور کلی تشدید کند و یک بار دیگر سوریه را به مرکز تروریسم تبدیل کند. و جهاد جهانی که در آن قدرت های منطقه ای و جهانی در کنار نیروهای مبارز و ارتش های خارجی درگیر هستند. همه اینها علاوه بر تعداد بیشماری سازمانهای تروریستی سکولار و مذهبی، شبهنظامیان شیعه، کرد و سنی، از جمله عناصر اسلامگرا و هستههای تروریستی جهاد سلفی جهانی (به رهبری القاعده یا داعش)، که برای دستیابی به منابع و مناطق با یکدیگر رقابت میکنند. کنترل، زمانی که ابزارهای جنگی پیشرفته، از جمله سلاح های شیمیایی - که تهدیدی جدی برای اسرائیل است - به دست اسرائیل بیفتد. از آنها
یک محور زمینی حساس
بیهوده نیست، در این زمینه، ارزیابی اطلاعاتی در اسرائیل در حال رشد است که بر اساس آن تهران که ضعف خود و تضعیف محور رادیکال را پنهان می کند، از هرج و مرج سوریه برای تقویت خطوط تدارکاتی خود از طریق عراق و عراق استفاده می کند. با وجود تکذیب ها و اظهارات رسانه ها، از طریق آنها سلاح و کمک های نظامی به رژیم اسد ارسال می شود. نشریات اخیر حتی از حضور حدود 100000 جنگجوی شبه نظامی ایرانی در شبکه ای متشکل از 570 پایگاه و سایت های نظامی مختلف در سراسر سوریه و همچنین ورود هزاران جنگجوی شبه نظامی شیعه از عراق، افغانستان و پاکستان خبر می دهند.
در این مرحله، روشن است که از دیدگاه ایران، سوریه یک مرکز لجستیکی و سرزمینی مهم است که یک محور مهم در کریدور قارهای است که تهران را از طریق بغداد به بیروت متصل میکند و به آن دسترسی به مدیترانه شرقی میدهد. ضمن تشدید ابعاد تهدید راهبردی اسرائیل. و بنابراین، جدا از اینکه یک محور حرکتی قابل توجه برای قاچاق مواد مخدر برای نیروهای ایرانی و شبکه "نیابتی" آن به رهبری حزب الله است، طبق انتشارات اخیر یک مسیر تجارت جایگزین است که کمک زیادی به ایران برای مقابله با تحریم های اقتصادی بین المللی علیه این کشور اعمال شده و به آن اجازه می دهد تا کالاهای مختلف از جمله مواد مخدر را قاچاق کند (مانند کاپتاگون که کشورهای خاورمیانه و اروپا را پوشش می دهد و اصلی ترین شاخه صادراتی است. سوریه، زمانی که درآمد رژیم اسد از آن در سال 2023 به 2.4 میلیارد دلار رسید.
تشدید هرج و مرج در سوریه بر شکنندگی وضعیت موجود در آنجا و در کل خاورمیانه تاکید می کند و فضای رقابتی منافع و برنامه های انبوه بازیگران غیردولتی را آشکار می کند. سازمان های تروریستی) در کنار قدرت های کلیدی درگیر در منطقه، از جمله روسیه، ایران، ترکیه، ایالات متحده و اسرائیل، که تلاش می کنند نفوذ منطقه ای خود را گسترش دهند اهمیت ژئواستراتژیک سوریه به عنوان نقطه کانونی برای تشدید رقابت های ژئوپلیتیکی بین همه اینها، رهبری اسرائیل را در معرض آزمایش قرار می دهد.
با توجه به تضعیف ایران و حزبالله، در ظاهر به نظر میرسد که گسترش درگیری و آسیب به منافع و زیرساختهای ایران در سوریه احتمالاً باعث تضعیف بیشتر نفوذ منطقهای آن و کنترل رئیس جمهور اسد میشود. منجر به فروپاشی رژیم وی و نیز افراط گرایی در موضع و اقدامات تهران خواهد شد. اینها منجر به تشدید موج خشونت و بی ثباتی منطقه ای می شود که اسرائیل را مجبور می کند تا "مسیر جدیدی را محاسبه کند".