هر چه به پیش می رویم جنگ طوفان الاقصی در محورهای مختلف گسترده تر شده و شدت آتش بیشتر می شود. راه های دیپلماتیک حدودا به پایان رسیده اند و جنگ نه تنها به پایان نزدیک نیست بلکه ادامه دارد و در روزهای آینده شدت بیشتری خواهد یافت. حماس و گروه های فلسطینی و اتاق مشترک مقاومت موفق شده اند جنگ فرسایشی را به اسرائیل تحمیل کنند و این یعنی شکست دکترین بن گورین (احتیاج اسرائیل به جنگ های کوتاه مدت و پیروزی های بزرگ). این جنگ فرسایشی یک پیروزی راهبردی برای مقاومت و یک شکست راهبردی برای اسرائیل و پدرخوانده های مختلفش است. مقاومت دقیقا می داند که اسرائیل به جهت چالش های ساختاری اجتماعی و جمعیتی و ژئوپولتیکی و علل و دلایل دیگر تحمل جنگ های طولانی مدت را ندارد (دکترین بن گورین بر مبنای همین واقعیت ها ارائه شده بود) و اسرائیل را با شرایط کاملا وحشتناکی مواجه خواهد کرد. حزب الله در این مورد نقش عمده ای داشته است چرا که حزب الله با کوچاندن ۲۳۰ هزار شهرکنشین اشغالگر از شمال اسرائیل و توجه نکردن به تهدیدهای اسرائیل موفق شده است بی اعتمادی به ارتش را در جامعه اسرائیل وسعت بخشد. اسرائیل مجبور است به جنگ با حزب الله در شمال برود چرا که اگر اسرائیل نتواند حزب الله را به عقب یعنی آن سوی رود لیتانی براند و مهار کند تبعات وخیمی برای جامعه اسرائیل در پسا طوفان الاقصی خواهد داشت، مهاجرت معکوس یکی از نتایج و تبعاتش خواهد بود. حزب الله با به سُخره گرفتن توان ارتش اسرائیل، اسرائیل را در تلکه جنگ فرسایشی قرار داده است که صد در صد به ضرر اسرائیل است. روزنامه اسرائیلی معاریو در مورد تصمیم اسرائیل به جنگ با حزب الله تیتر زده است:
"در سایه روابط متزلزل: اسرائیل برای اولین بار اعتراف کرد ، در شمال جنگ خواهد شد"
این یعنی اسرائیل دقیقاً در تلکه جنگ فرسایشی با حزب الله افتاده است. معاریو نوشته است:
"شاران هشکل در یک رویداد فرهنگی میشان حضور داشت و در جریان آن نسبت به جنگ مورد انتظار در شمال هشدار داد: جنگ فردا آغاز نمی شود، اما در یک ماه و نیم آینده رخ خواهد داد"
معاریو همچنین نوشته است:
"در دو ماه آینده، کارزار در شمال آغاز می شود، کمپین یک رویداد اجتناب ناپذیر است زیرا تلاش دیپلماتیک شکست خورده است. ما در شمال جنگ خواهیم داشت زیرا حسن نصرالله و حزب الله به عقب برنمی گردند. پشت سر مراسم جنگ فردا آغاز نمی شود، اما در یک ماه و نیم آینده این اتفاق خواهد افتاد"
این روزنامه اسرائیلی از قول عضو کمیسیون امنیت نداشته ملی میگوید:
"عضو کمیسیون امور خارجه و امنیت افزود: برای همه روشن است که اسرائیل ترجیح می داد با راه حل دیپلماتیک حل و فصل شود اما به نظر من چنین شانسی وجود ندارد و ما در مسیر جنگ هستیم"
او دقیقاً گفته است که اسرائیل ترجیح می داد وارد این جنگ فرسایشی نشود اما موفق شده اند که مجبورش کنند.
@maziarshakouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه جوانها كه بىتو پیر شدند...
https://eitaa.com/kriyaasses
🔹رهبر معظم انقلاب: در این حادثه طوفان الأقصی آبروی آمریکا رفت، نقاب از چهرهی تمدن غربی افتاد.
#طوفان_الاقصی🇵🇸
https://eitaa.com/kriyaasses
مقاومت اسلامی عراق از حمله پهپادی خود به پالایشگاه نفت حیفا در سرزمین های اشغالی خبر داد.
https://eitaa.com/kriyaasses
🌐رویترز:
"اسرائیل" کارمندان آنروا را مجبور کرده به دروغ اعتراف کنند با حماس در ارتباط بودند
خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل تاکید کرد که رژیم صهیونیستی برخی کارمندان این آژانس را وادار کرده به دروغ اعتراف کنند که با حماس در ارتباط بودهاند.
آنروا بیان کرد که تصمیم دارد این گزارش را به آژانسها و نهادهای وابسته به سازمان ملل در داخل و خارج که مسئول مستندسازی موارد نقض حقوق بشر هستند، ارائه دهد.
این آژانس وابسته به سازمان ملل در گزارش خود آورده است که رژیم صهیونیستی کارمندان این آژانس را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده و آنها را تهدید به غرق کردن کرده است.
@PalestineNews
بيانٌ صادرٌ عنِ القواتِ المسلحةِ اليمنية
بسمِ اللهِ الرحمنِ الرحيم
قال تعالى (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ) صدقَ اللهُ العظيم
انتصاراً لمظلوميةِ الشعبِ الفلسطينيِّ وضمنَ الردِّ على العدوانِ الأمريكيِّ البريطانيِّ على بلدِنا
نفذتِ القواتُ البحريةُ وسلاحُ الجوِّ المسيرُ في القواتِ المسلحةِ اليمنيةِ بعونِ اللهِ تعالى عمليتينِ عسكريتينِ نوعيتين الأولى استهدفتْ سفينةَ "PROPEL FORTUNE" الأمريكيةَ في خليجِ عدن بعددٍ من الصواريخِ البحريةِ المناسبةِ، فيما العمليةُ الثانيةُ استهدفتْ من خلالِها عددا منَ المدمراتِ الحربيةِ الأمريكيةِ في البحرِ الأحمرِ و خليجِ عدن، وذلكَ بسبعٍ وثلاثينَ طائرةً مسيرةً، وقد حققتِ العمليتانِ أهدافَهما بنجاحٍ بفضلِ الله.
تُحيّي القواتُ المسلحةُ اليمنية كافةَ أبناءِ شعبِنا اليمنيِّ العظيمِ على خروجِهم المليونيِّ في العاصمةِ صنعاءَ وفي المحافظاتِ والمديرياتِ تأكيداً على الموقفِ الثابتِ الداعمِ للشعبِ الفلسطينيِّ.
إنَّ القواتِ المسلحةَ اليمنيةَ مستمرةٌ في تنفيذِ عملياتِها العسكريةِ في البحرينِ الأحمرِ والعربيِّ حتى يتوقفَ العدوانُ ويُرفعَ الحصارُ عنِ الشعبِ الفلسطينيِّ في قطاعِ غزة.
#الإعلام_الحربي
توماس فریدمن، ستون نویس مشهور و ضدایرانی روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز: درون جنگ در سایه ایران و امریکا / تهران به ۳ دلیل، یک بازی پر ریسک و مهمی را کلید زده است
توماس فریدمن، ستون نویس مشهور و ضدایرانی نیویورکتایمز نوشت: گفته میشود که خطرناکترین و تنش خیزترین نقطه جهان در حال حاضر تنگه بین تایوان و چین است، جایی که نیروی دریایی و هوایی چین هر روز برای مرعوب نمودن تایوان دست به تحرکات نظامی میزنند و همزمان گشت زنیهای نیروی دریایی آمریکا در آن ادامه دارد.
اما من در این باره تردید دارم. در حال حاضر یک موازنه بازدارندگی با ثبات در این منطقه برقرار است. تحولات تنگه تایوان در مقایسه با آنچه من اخیرا در بازدید از منطقه خاورمیانه شاهدش بودم، یک رقابت دوستانه است.
طی هفته گذشته به مدت ۲ روز به همراه ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ارشد بخش خاورمیانه سنتکام، سوار بر یک هلیکوپتر شینوک سی اچ ۴۷ از هفت پایگاه نظامی ایالات متحده در غرب اردن و شرق سوریه بازدید نمودم. اینجا هیچ تعادلی وجود ندارد. در عوض جنگ دیگر خاورمیانه که مدت کوتاهی پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد در جریان است.
این جنگ دیگر خاورمیانه ایران و نیروهای نیابتی اش (حوثی ها، حزب الله و شبه نظامیان شیعه در عراق) را در برابر شبکه کوچک پایگاههای آمریکایی در سوریه، اردن و عراق و نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ و خلیج عدن قرار داده است.
این شبه نظامیان شیعی تحت حمایت ایران در عراق و مبارزان حوثی در یمن ممکن است تهدیداتی مرگبار به نظر نرسند، اما آنها برای مسلح شدن، تطبیق دهی و شلیک برخی از دقیقترین تسلیحات جهان آموزش دیده اند. این تسلیحات اعطایی از سوی ایران میتواند یک هدف ۳ فوتی را در فاصله ۵۰۰ مایلی هدف قرار دهد.
سربازان و دریانوردان جوان آمریکایی که قبلا در بازیهای رایانهای چنین صحنههایی را دیده بودند، اکنون خود را در مقابل این تهدیدات واقعی میبینند و با استفاده از نرم افزار و مکان نما، پیچیدهترین اقدامات متقابل و رهگیری را به کار میگیرد تا موشکها و پهپادهایی را که گروههای نیابتی ایران به سمت آنها پرتاب میکنند دفع نمایند.
کوتاه سخن اینکه، آمریکاییها ممکن است ندانند که درگیر جنگ با ایران هستند، اما سپاه پاستداران ایران مطمئنا میداند که از طریق نیروهای نیابتی خویش جنگی در سایه با آمریکا آغاز کرده اند.
اگر یکی از این نیروها "خوش شانس" باشد و با حمله به یک کشتی جنگ ایالات متحده یا یکی از پادگانهای این کشور در اردن یا سوریه، نظیر آنچه در بمباران پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳ رخ داد، یک تلفات گسترده به بار بیاورد، رویارویی ایران و آمریکا مطمئنا از سایه بیرون خواهد آمد، و به یک رویارویی مستقیم در منطقهای که جهان بیشترین نیاز را به نفت آن دارد تبدیل خواهد شد.
به گفته مقامهای سنتکام، این جنگ در سایه در خاورمیانه در ۱۷ اکتبر، یعنی ۱۰ روز پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد، زمانی که ایران به وضوح تصمیم گرفت تمام نیروهای نیابتی خود را تقویت نماید.
https://www.nytimes.com/2024/03/05/opinion/biden-iran-middle-east.html
سازمان بشردوستانه پزشکان بدون مرز طرح آمریکایی ها برای ساخت اسکله دریایی در سواحل غزه را یک حواس پرتی کور خواند. به گفته این سازمان، هدف آمریکا منحرف کردن توجه از مشکل واقعی است که کارزار نظامی نامتناسب اسرائیل است. این یک مشکل لجستیکی نیست، بلکه یک مشکل سیاسی است ، باید از جاده های موجود استفاده شود
شهادت و زخمی شدن دهها نفر در حمله به یک برج در رفح توسط رژیم صهیونیستی
https://eitaa.com/kriyaasses
طی هفته گذشته به مدت ۲ روز به همراه ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ارشد بخش خاورمیانه سنتکام، سوار بر یک هلیکوپتر شینوک سی اچ ۴۷ از هفت پایگاه نظامی ایالات متحده در غرب اردن و شرق سوریه بازدید نمودم. اینجا هیچ تعادلی وجود ندارد. در عوض جنگ دیگر خاورمیانه که مدت کوتاهی پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد در جریان است.
این جنگ دیگر خاورمیانه ایران و نیروهای نیابتی اش (حوثی ها، حزب الله و شبه نظامیان شیعه در عراق) را در برابر شبکه کوچک پایگاههای آمریکایی در سوریه، اردن و عراق و نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ و خلیج عدن قرار داده است. این شبه نظامیان شیعی تحت حمایت ایران در عراق و مبارزان حوثی در یمن ممکن است تهدیداتی مرگبار به نظر نرسند، اما آنها برای مسلح شدن، تطبیق دهی و شلیک برخی از دقیقترین تسلیحات جهان آموزش دیده اند. این تسلیحات اعطایی از سوی ایران میتواند یک هدف ۳ فوتی را در فاصله ۵۰۰ مایلی هدف قرار دهد.
سربازان و دریانوردان جوان آمریکایی که قبلا در بازیهای رایانهای چنین صحنههایی را دیده بودند، اکنون خود را در مقابل این تهدیدات واقعی میبینند و با استفاده از نرم افزار و مکان نما، پیچیدهترین اقدامات متقابل و رهگیری را به کار میگیرد تا موشکها و پهپادهایی را که گروههای نیابتی ایران به سمت آنها پرتاب میکنند دفع نمایند.کوتاه سخن اینکه، آمریکاییها ممکن است ندانند که درگیر جنگ با ایران هستند، اما سپاه پاستداران ایران مطمئنا میداند که از طریق نیروهای نیابتی خویش جنگی در سایه با آمریکا آغاز کرده اند.
اگر یکی از این نیروها "خوش شانس" باشد و با حمله به یک کشتی جنگ ایالات متحده یا یکی از پادگانهای این کشور در اردن یا سوریه، نظیر آنچه در بمباران پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳ رخ داد، یک تلفات گسترده به بار بیاورد، رویارویی ایران و آمریکا مطمئنا از سایه بیرون خواهد آمد، و به یک رویارویی مستقیم در منطقهای که جهان بیشترین نیاز را به نفت آن دارد تبدیل خواهد شد. به گفته مقامهای سنتکام، این جنگ در سایه در خاورمیانه در ۱۷ اکتبر، یعنی ۱۰ روز پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد، زمانی که ایران به وضوح تصمیم گرفت تمام نیروهای نیابتی خود را تقویت نماید.
ایران در پوشش جنگ غزه و احساسات ضد آمریکایی شکل گرفته در منطقه، تلاش کرد ببیند که آیا میتواند شبکه تاسیسات ایالات متحده در عراق، شرق سوریه و شمال اردن را به شکلی قابل توجه تضعیف نماید یا نه و آیا امکان اخراج کلی نیروهای آمریکایی از منطقه وجود دارد یا خیر. من احتمال میدهم که تهران یک هدف دیگر نیز در سر داشته باشد: ترساندن متحدان عرب آمریکا با نشان دادن اینکه میتواند به نیروی محافظ آنها یعنی ایالات متحده ضربه بزند.اما آنچه با قطعیت میدانم این است که به ۳ دلیل این خطرناکترین بازیای است که امروز در جهان شاهدش هستیم:
دلیل نخست، حجم بالای راکت ها، پهپادها و موشکهایی است که توسط نیروهای نیابتی ایران به ویژه حوثیهای یمن و گروههای شبه نظامی عراقی به کار گرفته شده است. به گفته سنتکام، از ۱۷ اکتبر تاکنون صدها سر جنگی حمل شده توسط راکتهای زمین به دریا، موشکهای کروز، موشکهای بالستیک، پهپادهای تهاجمی، قایقهای تندروی انتحاری و زیردریاییهای بدون سرنشین توسط نیروهای نیابتی ایران به پایگاههای نظامی، کشتیهای جنگی آمریکا و کشتیهای تجاری در دریای سرخ شلیک شده است. خوشبختانه به رغم حجم بالای حملات، آمریکا توانسته با استفاده از اقدامات متقابل و سیستمهای ردگیری و رادارهای پیشرفتهای که در پایگاهها و کشتیهای نظامی اش مستقراست، بخش عمده این حملات را نابود یا منحرف نماید. این کار چندان ساده نیست. چند راکت و پهپاد هم توانسته اند از سامانههای دفاعی عبور کنند و بیش از ۱۸۰ نظامی آمریکایی را مجروح نمایند.
دومین دلیلی که جنبههای بسیار خطرناک این رویارویی را آشکار میسازد این است که ایرانیها نیروهای نیابتی خود را تشویق کرده اند که به شکلی کاملا تهاجمی عمل کنند. این موضوعی بود که ژنرال کوریلا با من در میان گذاشت. پس از حمله به برج ۲۲ توسط نیروهای تحت حمایت ایران که منجر به کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی در اردن شد، ایالات متحده در دوم فوریه حملات هوایی تلافی جویانهای را علیه شبکه نیروهای نیابتی ایران در عراق و سوریه به اجرا گذاشت و یک روز بعد هم مواضع حوثیها را مورد هدف قرار داد.
آمریکا همچنین ابوباقر الساعدی، فرمانده کتائب حزب الله را که به ادعای آمریکا مسئول حملات پهپادی به پایگاههای این کشور در عراق، اردن و سوریه بود ترور کرد. این اقدامات توجه ایران را برانگیخت و نیروهای نیابتی این کشور از آن زمان تاکنون یک آتش بس اعلام نشده را بر روی زمین رعایت کرده اند.
https://www.nytimes.com/2024/03/05/opinion/biden-iran-middle-east.html