📚 از کتابهای دیگری که به آن برخورد کردم، کتاب آن روزهاست که اخیراً توسط پژوهشگاه تخصصی شهید صدر قدس سره منتشر شده است و حاصل گفتگو با آیتالله سید علی اکبر حائری (اخوی حضرت آیتالله العظمی سید کاظم حسینی حائری) است.
👉🏻 http://opac.nlai.ir/opac-prod/bibliographic/9222857
▪️در صفحه 66 الی 68 نظریه آیتالله شهید سید محمدباقر صدر درباره نفی قاعده «قبح عقاب بلا بیان» (برائت عقلی) و تاسیس قاعده حق الطاعه آمده است که بسیار جالبتوجه است.
—————————--
🆔 @ksedaghat
🔸 در هفته پژوهش، هر مرکز دانشگاهی یا پژوهشی به اقتضای موضوع مورد اهتمامش باید ارزیابی شود که در حیطه کار خود چقدر به مسائل واقعی و لازم پرداخته است.
به گمانم مؤسسه دارالاعلام لمدرسة اهل البیت علیهمالسلام در قم از این نظر مؤسسه موفقی است؛ چرا که بلافاصله با ظهور داعش یا جریانهای افراطی و تکفیری در غرب آسیا وارد عرصه شد؛ و به بررسی جریانهای نوظهور پرداخت؛ اما بسیاری از مراکز دانشگاهی یا حوزوی واکنش لازم و بهموقع را در حوزه کاری خود ندارند؛ نمونه آن همین شرکت کلاهبردار رضایت خودروی تاکستان است که از سال 1392 تا 1402 نشان دهنده ضعف اطلاعرسانیها و آگاهی عمومی درباره احکام کار کردن و روش معاملات شرعی در جامعه است.
◼️ چندی قبل، که به واسطه موضوعی، برای تشکر از دو عزیز گرامی سفر چند ساعتهای به شهر قزوین داشتم. یکی از ایشان از محله معلم تاکستان آمده بود که مایه مزید سپاس اینجانب شد. در آنجا دانستم حجم و تبعات کلاهبرداری آن شرکت بیش از آنی است که ابتدا شنیده بودم.
🔺 انتقال 8 هزار میلیارد تومان سرمایه مردم به خارج از کشور:
http://fna.ir/3g0efo
🔺 و این فیلم از دادگستری استان قزوین که دیدن آن خالی از فایده نیست:
http://fna.ir/3fwykz
🔺 سخنان دادستان قزوین درباره شرکت رضایت خودرو طراوت نوین تاکستان حاوي نكتههای قابل تأملی است:
👉🏻 isna.ir/xdQfch
ایشان گفته است: "... برخی ۵۰ میلیون پول سرمایهگذاری کردند ولی الان میخواهند یک میلیارد دریافت کنند ... "
◾️ با وجود پنجاه هزار مالباخته؛ و اثبات این امر که آنچه به اسم سود از طرف شرکت مذکور به مردم داده شده است، عیناً از محل اصل سرمایههای مردم بوده و در واقع نه کاری انجام شده و نه سودی در میان است؛ هنوز عدهای به جای عودت مبالغ دریافتی به اسم سود به بیتالمال (جهت استرداد به صاحبان واقعی آنها) و بسنده کردن به اصل سرمایه خود همچنان به دنبال کسب درآمد نامشروع از محل سپردههای دیگر هموطنان هستند.
اینها بیانگر کمکاریها در عرصه آگاهانیدن عمومی در جامعه است.
—————————--
🆔 @ksedaghat
🔳 مشخص است که مرحوم علامه محمدتقی قمی میکوشید ارتباط ساختاری میان استادان الازهر با استادان دانشگاههای کشور ایجاد کند.
وی امیدوار بود که سفر استاد السید ابوالمجد هم منشاء معرفی ایران و هم رفع اتهامات رایج درباره تشیع در اذهان مردمان در مصر و جهان اسلام باشد.
🔹 سند پیوستی نمونهای از توصیهنامه او به وزارت فرهنگ ایران در خصوص سفر استاد السید ابوالمجد است.
نامه در دوران دبیرکلی وی در دارالتقریب قاهره مورخ (18 رجب 1376ق / 18 فوریه 1957م) نگاشته شده است.
—————————--
🆔 @ksedaghat
📖 حدیث خطیر خاص من الکاشانی للحوادث عن قضیة فلسطین
📚 جریدة الحوادث: 1 / 12 / 1952 م
🔸 مرحوم آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی به دلیل مواضع ضد استعماری خویش همواره مورد هجوم تبلیغاتی ایادی استعمار بود که میکوشیدند تا با برچسبهای مختلف ثقل رهبری وی را از میان بردارند. به رغم همه تبلیغات سوء، ایشان در میان فلسطینیهای دوران خود به یکی از مدافعان جهاد در فلسطین برای محو اشغالگری شناخته میشد.
—————————--
🆔 @ksedaghat
◾️ عکسی تاریخی از مراسم چهلمین روز رحلت آیتالله سیدمحمدتقی خوانساری قدس سره
اشخاص در عکس:
1. سید روح الله خمینی، 2. سید محمد باقر خوانساری، 3. سید ابوالقاسم کاشانی، 4. سید علی خوانساری، 5. سید مصطفی کاشانی.
—————————--
🆔 @ksedaghat
📖 آمار استادان و مدارس حوزه علمیه قم در سال تحصیلی 1313 - 1314ش
🔸 یکسال پیش از رحلت حضرت آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، حداقل 22 استاد ممتاز در هفت مدرسه علمیه شهر مقدس قم به تدریس مشغول بودند.
مرحوم حاج شیخ (قدس سره) رسالت خود در تاسیس حوزه علمیه قم را به خوبی بهانجام رسانده بود.
—————————--
🆔 @ksedaghat