کتاب الخط و الخطاطون فی کربلاء - معرفی شماری از هنرمندان خوشنویس کربلاء است که با فعالیت در عرصه دینی نقش مهمی در نزدیکی ملتهای اسلامی به یکدیگر داشته اند. برخی از ایشان توسط رژیم بعث عراق به شهادت رسیدند.
علوم القرآن الکریم فی مخطوطات السید هبة الدین الحسینی الشهرستانی قدس سره - نظرات ایشان درباره علوم قرآنی جای کار برای نگارش مقاله و پایان نامه - با رویکردی مقایسه ای و انتقادی - دارد.
کربلاء فی الهند - مقاله مصور و بسیار جالب توجه است . در سده های 18 و 19 میلادی بناهای رفیعی در هند بنام کربلاء ساخته میشوند که بیانگر تاثیرات معنوی و سیاسی - اجتماعی و معماری کربلا بر شیعیان هند است . (آغاز مقاله از صفحه 20)
شماره جدید مجله الحجاز منتشر شد: https://www.alhejaz.org/pdf/Alhejaz_187.pdf
مجلات علمی دانشگاههای کشور عراق با قابلیت جستجو ی قوی و دانلود متن کامل مقالات در قالب PDF
توضیح: در جستجوی سایتهای کشورهای عربی لازم است زبان ویندوز عربی باشد.
https://www.iasj.net/iasj
نشانی سایت کتابخانه دیجیتال افغانستان: http://afghanistandl.nyu.edu/
کتابخانه دیجیتال کشور قطر: توضیح: در جستجوی سایتهای کشورهای عربی لازم است زبان ویندوز عربی باشد. https://www.qdl.qa/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%A9
فراخوان مقاله زبان عربی- مرکز تحقیقات و پژوهشهای کربلا وابسته به آستان قدس حسینی طی انتشار فراخوان مقاله از پژوهشگران و دارندگان مدارک تحصیلات تکمیلی درخواست نمود تا مقالات پژوهشی خود را جهت انتشار در فصلنامه السبط به آدرس مجله ارسال دارند.
عبد الامير القريشی مدیر این مرکز گفت: این فراخوان در راستای تلاشها و اهداف مرکز به منظور احیای فعالیتهای فکری و علمی در شهر مقدس کربلا ارائه شده است .
وی با بیان اینکه این مجله علمی - پژوهشی مورد تائید وزارت آموزش علوم و آموزش عالی و سازمان یونسکو است؛ گفت: موضوع مجله درباره شهر کربلا است و از پژوهشگران دعوت می شود مقالات پژوهشی نگارش یافته در این باره را به این مجله ارسال نمایند.
وی اظهار کرد: محققان می توانند پژوهشهای خود را به طور مستقیم به مرکز تحقیقات و پژوهشهای کربلا تحویل دهند یا از طریق ایمیل به نشانی alssebt_k.center@yahoo. Com ارسال نمایند.
https://www.imamhussain.org/persian/news/18347
فراخوان مقاله - سردبیر مجله ریاض الزهرا ویژه بانوان وابسته به واحد کتابخانه بانوان آستان مطهر عباسی از تمامی نویسندگان و خبرنگاران خانم دعوت به عمل آورد تا در غنی سازی مجله همکاری نمایند. لازم به ذکر است که مقاله ها باید در قالب سیاست فکری مجله و حوزه های موضوعی آن باشد.
مقالات ارسالی باید به زبان فارسی باشد و قبلا نیز به چاپ نرسیده باشد.
علاقمندان می توانند مقالات خود را به ایمیل مجله reyadalzahra@alkfeel.net ارسال و یا مستقیما به دفتر مجله واقع در صحن مطهر عباسی درب شماره 9 مراجعه نمایند.
https://www.imamhussain.org/persian/atabat/18320
دانلود دوره 21 جلدی موسوعة الإمام الشهيد السيد محمد باقر الصدر قدس سره
http://ijtihadnet.net/%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%D8%B9%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%87%D9%8A%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%82%D8%B1-%D8%A7/
موتور جستجوی کتابخانه دیجیتال اسکندریه مصر با قابلیت جستجو و مطالعه محدود کتاب
http://dar.bibalex.org/webpages/dar.jsf
فهرست مکتبة الاسکندریة:
http://balis.bibalex.org/AR/OPAC/Home/SearchOPAC
در تکمبل منبعشناسی بسیار مفید است.
توضیح: در جستجوی سایتهای کشورهای عربی زبان ویندوز "عربی" شود.
کتاب نجف دروازه حکمت از سوی انتشارات یونسکو و با همکاری وزارت کشور عراق منتشر شده است و دارای 120 تصویر زیبا از نجف اشرف است. کتاب مذکور به عنوان مقدمه ای برای معرفی شهر نجف اشرف به مخاطب غربی کاربرد دارد. تاریخ شهر نجف اشرف؛ جمعیت شناسی؛ بناهای اسلامی نجف و کوفه؛ حوزه علمیه نجف؛ حرم مقدس حضرت امام علی علیه السلام و سایر زیارتگاهها و وادی السلام از زمره موضوعات مورد توجه در این کتاب است.
لینک دانلود کتاب Najaf, the Gate of wisdom
http://unesdoc.unesco.org/images/0022/002283/228324e.pdf
لینک ترجمه عربی آن النجف بوابة الحکمة
http://unesdoc.unesco.org/images/0022/002283/228324a.pdf
معرفی چند وبگاه مفید:
پایگاه رسمی عتبه مقدسه کاظمیه: در بخش المکتبة الالکترونیة کتابهای جالب توجهی جهت دانلود دارد:
www.aljawadain.org
پایگاه دارالکتب و الوثائق الوطنیة (عراق)
http://www.iraqnla-iq.com/
فهارس الدار
http://www.iraqnla-iq.com/opac/index.php
مرحوم دکتر سید جعفر شهیدی مینویسد دین اسلام را به معنای حقیقی آنکه رسالت صلح و صفا و آرامش است، نه با کشورگشایی پادشاهان بلکه از طریق صدها تن شاعر و ادیب و تاریخدان و حتی فقیه بهحکم آنکه مسلمان بودند و بیآنکه قصد تبلیغ دین داشته باشند، جوهر دین اسلام را - در قالب الفاظی شیرین در ذائقة مردم هند ریختند. ...
مولانا سید نظام الدین راغب (مشهور به بلبل بنگاله) در حسرت زیارت قبر حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم زیبا سروده است:
نام تو یا رسول (ص) به قرآن چون خواندهایم
چون عاشقان مست دل از دست داده ایم
گشته زبان ما چو شکر در دهان لذیذ
در وصف روی خوبِ تو چون لب گشادهایم
پا بر سریر عرش معلّی نهادهای
در فکر آن عروج تو حیران بماندهایم
عفو گناه ما ز خدای جهان بخواه
ما امّتان پُر گنه از ره فتاده ایم
در سر هوای کوی تو داریم یا رسول (ص)
داغِ غمِ فراق تو بر دل نهاده ایم
راغب شفیع روز جزا شاه انبیاست
زان روی در ثنای او گوهر فشانده ایم