🔺 لزوم ایجاد پروتکلهای شفاف برای نظارت بر عملکرد سیستمهای تشخیص چهره با هوش مصنوعی
🔹 اگرچه فناوری تشخیص چهره یکی از قابلیتهای برجسته در حوزه هوش مصنوعی است که در کشورهای مختلف دنیا رو به گسترش است، اما در برخی کشورها، فقدان قوانین مدون و پیشرفته در حوزه حفاظت از دادهها و همچنین عدم وجود پروتکلهای شفاف برای نظارت بر عملکرد سیستمهای تشخیص چهره، نگرانیهایی را به وجود آورده است.
https://www.citna.ir/node/292629
دو خبر از واتس آپ:
-تجهیز به سه ابزار پیشرفته هوش مصنوعی برای ویرایش تصاویر :
https://dgto.ir/3d8
-اضافه شدن قابلیت تعامل با سایر پیامرسانها از جمله تلگرام:
https://dgto.ir/3d8j
✍🏻این موشک ایرانی مجهز به هوش مصنوعی است
موشک ابومهدی قابلیت شلیک از انواع حاملهای متحرک و ثابت را دارد و سامانه هدایت و ناوبری این موشک قابلیت بهروزرسانی موقعیت نهایی هدف را در طول پرواز داراست.
واکنش سریع، مدیریت انتخاب هدف در میدان، دورزدن پدافند دشمن و قابلیت شلیک از عمق جزو ویژگیهای موشک کروز دریایی ابومهدی به شمار میرود.
موشک ابومهدی قابلیت پرواز در ارتفاع پست و زیر دید رادارهای دشمن را دارد و میتواند مسیر و ارتفاع خود را با توجه به عوارض جغرافیایی و سامانههای پدافندی دشمن تغییر دهد.
این موشک اولین موشک کروز برد بلند دریایی است که از هوش مصنوعی در نرم افزارهای مرتبط با طراحی مسیر پروازی موشک در سامانه فرماندهی و کنترل استفاده کرده و امکان عبور از عوارض طبیعی و مصنوعی و همچنین سایتهای راداری و پدافندی دشمن را با عبور از نقاط راه میانی داشته و از جهتهای مختلف به سمت هدف حمله و برخورد میکند.
رسانههای اجتماعی و استخدام جاسوس
پایگاه اندیشکده انگلیسی RUSI در مقالهای , اقدامات رسانهایِ سرویسهای اطلاعاتی غربی برای جذب نیروهای روسی از طریق شبکههای اجتماعی را مورد بررسی قرار داد.
سازمان سیا اخیراً ویدئویی منتشر کرد که در آن از روسهایی که از دولت خود سرخورده شدهاند ,درخواست میکند برای سرویس اطلاعاتی آمریکا جاسوسی کنند. این سومین باری است که این سازمان با هدف بهرهبرداری از نگرانیهای داخلی در سازمانهای اطلاعاتی و سایر نهادهای دولتی روسیه پیرامون پیامدهای تهاجم این کشور به اوکراین چنین ویدئویی را تولید میکند.
یکی از سخنگویان سیا گفت که دو کارزار قبلی که در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ راهاندازی شد بسیار موفق بوده و بیش از ۲.۱ میلیون بار در چندین پلتفرم رسانههای اجتماعی از جمله تلگرام، فیسبوک، ایکس (توییتر سابق) و اینستاگرام دیده شده است.
جدیدترین ویدئوی سیا به زبان روسی که با عنوان «چرا با سیا ارتباط گرفتم: سرزمین مادری» منتشر شد داستان یک افسر خیالی آژانس اطلاعات نظامی روسیه (GRU) را دنبال میکند. او در این ویدئو میگوید: «پدرم مردی عملگرا بود. او به روسیه اعتقاد داشت. او از فضانوردان و دستاوردهای علمی صحبت میکرد که همه جهان آن را تحسین میکردند». سپس راوی میگوید که هماکنون دشمن واقعی روسیه رهبران این کشور هستند.
B2n.ir/a42405
🖊اثر هنری در عصر تولید با هوش مصنوعی: از زبانشناسی سوسوری تا اشتباه بنیامین
در روزگار گسترش روزافزون ابزارهای هوش مصنوعی برای تولید تصاویر و آثار هنری -به حدی که ورکشاپهای متعددی برای آموزش تولید تصویر با هوش مصنوعی برگزار میشود- پرسش از آینده هنر روز به روز اهمیت بیشتری مییابد.
این وضعیت پرسش انگیز، یکبار دیگر پیش از اختراع رسمی هوش مصنوعی در حوالی سال ۱۹۳۵ میلادی برای والتر بنیامین -متفکر آلمانی- ایجاد شده بود. در این نوشتار به نحوی انتقادی با مشهورترین مقاله او یعنی «اثر هنری در عصر بازتولیدپذیری تکنیکی» همراه میشویم و با نقد مباحث او از دیدگاه فردینان دو سوسور -زبانشناسی سوییسی- سعی میکنیم که آینده هنر و اثر هنری را در عصر هوش مصنوعی پیشبینی کنیم.
برخلاف تصور اولیه از نظر ما تولید انبوه آثار هنری باعث ارج نهادن بیشتر به «آثار اصیل» خواهد شد.
https://cyberpajooh.com/wrfd
افبیآی دوباره به سراغ شبکههای اجتماعی رفت/ هدف از برنامه افبیآی سانسور بهتر حسابهای خارجی است.
افبیآی (FBI) پس از وقفهای ۶ ماهه برنامه مقابله با عملیاتهای رسانهای خارجی را از سر گرفت.
این برنامه که در دوران دولت ترامپ آغاز شده بود شامل اشتراک اطلاعات بین افبیآی و شرکتهای بزرگ فناوری در زمینه مقابله با آنچه آمریکاییها «پروپاگاندای خارجی» مینامند میشود.
مایکروسافت، گوگل و متا جزو شرکتهایی هستند که به درخواستهای سرویس امنیتی آمریکا درباره عملیات رسانهای خارجی علیه آمریکا ترتیب اثر میدهند. افبیآی در این درخواستها اطلاعاتی درباره فعالان رسانهای خارجی ارائه میکند که به نظر مشکوک به رفتار هماهنگ و برنامهریزی شده هستند. این اطلاعات برای آنچه که میتوان سانسور مؤثرتر نامید به سکوهای اینترنتی ارائه میشوند.
به گزارش NBC این برنامه در پی شکایت دو تن از دادستانهای جمهوریخواه ایالتهای لوئیزیانا و میزوری متوقف شده بود؛ اما طی چند هفته اخیر دوباره از سر گرفته شده است.
چین استفاده از پردازندههای اینتل و AMD در دستگاههای دولتی را ممنوع کرد
🔹چین دستورالعملهای جدیدی را معرفی کرده است تا ریزپردازندههای آمریکایی از شرکتهایی نظیر اینتل و AMD را از کامپیوترهای شخصی و سرورهای دولتی خارج کند. این کشور همچنین میخواهد سیستمعامل ویندوز و دیگر نرمافزارهای مدیریت پایگاه داده غربی را به نفع نرمافزارهای بومی خود کنار بگذارد.
🔴 مچ اندازی فناوری با پژوهشگران/ هوش مصنوعی چگونه کم آورد؟
♦️پژوهشگران دانشکده بهداشت روان در دانشگاه هوش مصنوعی میتواند در ترسیم و توضیح مفاهیم یا ایدهها برتر از انسان باشد. اما آیا در تحقیقات کیفی نیز میتوان هوش مصنوعی را جایگزین انسان کرد؟
https://ana.ir/003ml5
💢هشدار پلیس فتا درمورد لینکهای ارسال شده از منابع ناشناس
🔺️ سرهنگ گودرزی، رییس پلیس فتا تهران بزرگ: یکی از آسانترین راههای نقض حریم خصوصی شهروندان در فضای مجازی، لینک های آلوده، ارسال شده از منابع ناشناس می باشد که می توانند اطلاعات مختلف موجود بر روی گوشی تلفن همراه ما را از جمله اطلاعات هویتی، تصاویر، شماره تلفن های ذخیره شده و ... را به سرقت ببرند.
🔺️ لازم است تا شهروندان این موضوع را به عنوان یک مورد پیشگیرانه و یک فرهنگ قبول کنند که به هیچ عنوان بر روی این لینک هایی که از منابع ناشناس برای ما در هر بستری و یا شبکه اجتماعی ارسال شده اند کلیک نکنند.
ببینید: برنامه«آقای هوش مصنوعی» با موضوع «هوش مصنوعی انسان محور»
B2n.ir/n58398
🍏 آیفونهای اپل ظاهراً از ماه آینده بهصورت خودکار در جعبه بهروزرسانی میشوند
🔹 اپل سیستم جدید و هوشمندانهای را ابداع کرده است تا نرمافزار آیفونهای خود را از طریق نوعی پد داخل جعبه بهروز کند. این سیستم که با نام «Presto» شناخته میشود، ظاهراً از ماه آینده در آیفونهای موجود در اپل استورهای آمریکا قابل استفاده خواهد بود.
🔹 سیستم Presto این امکان را به اپل استورها میدهد که بهسادگی بهروزرسانیهای نرمافزاری جدید را روی آیفونهایی که هنوز فروخته نشدهاند، نصب کنند. این یعنی دیگر نیازی نیست که خریدار آیفون بهصورت دستی این کار را انجام دهد؛ زیرا آپدیت آیفون بهصورت خودکار انجام میگیرد.
سال گذشته ۳.۲ میلیارد دلار گوشی وارد کشور شده است
گمرک آمار سالانه واردات گوشیهای موبایل به کشور را اعلام کرده است. بر اساس آمار منتشرشده توسط این سازمان در سال ۱۴۰۲ مجموعا بیش از ۱۴ میلیون و ۶۸۸ هزار گوشی با ارزش ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار وارد کشور شده است.
این تعداد گوشی با مبلغ ۳.۲ میلیارد دلار آمار واردات به دو شیوه تجاری و مسافری است. تفکیک آمار واردات نشان میدهد از مجموع این ۱۴ میلیون و ۶۸۸ هزار گوشی واردشده به کشور، ۱۴ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۳۰۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری وارد شدهاند. مجموع ارزش واردات به شیوه تجاری هم ۲ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار بوده است.
از مجموع گوشیهایی که در سال گذشته وارد کشور شده تنها ۴۶۶ هزار و ۲۷۴ دستگاه به شیوه مسافری وارد شده است که ارزش این تعداد گوشیهای موبایل در مجموع ۲۷۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.
مجموعا ۴.۵ درصد از ارزش کل واردات کشور در سالی که گذشت به واردات گوشیهای تلفن همراه اختصاص داشته است.
هوش مصنوعی جنجالی «سورا» وارد هالیوود میشود؟
بسیاری از کارکنان هالیوود نگراناند که هوش مصنوعی جایگزین آنان شود. این در حالی است که برخی از افراد سرشناس هالیوود،به مزایای هوش مصنوعی در حوزهی فیلمسازی اشاره کردهاند.
https://www.zoomit.ir/ai-articles/418607-openai-video-generating-sora-hollywood-directors/
هشدار: تلگرام پریمیوم رایگان را فعال نکنید
🔹 تلگرام در طرحی جدید، سرویس پولی پریمیوم را بهصورت رایگان به برخی از کاربرانش ارائه میدهد، اما با یک پیششرط مهم. این افراد باید به تلگرام اجازه دهند که از شمارهتلفن آنها برای ارسال کدهای یکبارمصرف ازطریق SMS استفاده کند.
🔹 طرح جدید تلگرام Peer-To-Peer Login Program (یا P2PL) نام دارد و فعلا در اندروید راهاندازی شده.
🔹 این پیامرسان ازطریق P2PL و با بهرهگیری از شمارهتلفن شما، کد یکبارمصرف برای کاربران دیگر میفرستد تا بتوانند وارد حساب خود شوند.
🔹 تلگرام میگوید ماهانه بیشاز ۱۵۰ پیامک کد یکبارمصرف توسط یک شمارهتلفن ارسال میشود و هزینهی آنها برعهدهی صاحب شمارهتلفن است. کاربران میتوانند از ارسال پیامک به شمارههای بینالمللی صرفنظر کنند تا هزینهی پیامک غیرمعقول نباشد.
🔹 یکی از بزرگترین مشکلات امنیتی ارسال پیامک کد یکبارمصرف ازطریق شمارهتلفن شما، نمایش آن به کاربران دیگر است. تلگرام میگوید مسئولیتی در قبال مزاحمتهای احتمالی افراد برای یکدیگر قبول نمیکند.
🔺اینترنت اشیا، موتور حرکت اقتصاد دیجیتال
🔹تاثیر اینترنت اشیا بر اقتصاد دیجیتال قابل توجه و چشمگیر است. این فناوری بهعنوان نیروی محوری و تسریعکننده جریان انتقال داده بهشمار میرود. با قرارگیری و تعبیه ابزار این فناوری بر محیط و زمینههای منظور روند اخذ اطلاعات و انتقال آن بهسرعت انجام میشود. با وجود تمامی مزیتهای این تاثیرگذاری، چالشهای امنیت سایبری هنوز به قوت خود باقی است.
🔹به گزارش پیوست، با یکپارچگی سیستمها و جریان اطلاعات زمان انجام فعالیت به حداقل رسیده و دادههای دریافتی بینشی را به صاحبان صنایع و کسبوکارها ارائه میدهد که تصمیمگیری درست و مفیدی داشته باشند. تصمیمگیری مبتنی بر داده از اتلاف وقت، انرژی و سرمایه جلوگیری کرده و حرکت در مسیر رو به رشد را ممکن میسازد.
https://pvst.ir/hi2
📿 دین دان؛ ربات هوشمند پاسخگویی سوالات شرعی کاری از مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و آزمایشگاه نرم افزارهای هوشمند دانشگاه قم
https://dindan.ssl.qom.ac.ir/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر محمدجواد لاریجانی : رهبر انقلاب در جلسهای با اعضای پژوهشگاه دانشهای بنیادی بیان کردند:
«من به عنوان یک فقیه میگویم: اگر نیت شما مجاهدت باشد، کار در زمینه علم و فناوری، در حکم جهاد در راه خدا است!»
تذکر امام حسن مجتبی(ع) درباره ضرورت توجه به سفره معنوی:
"تعجب می کنم از کسانی که در غذای جسم خود فکر می کنند ولی در امور معنوی و غذای روح خویش اندیشه نمی کنند. شکم خود را از طعام مضر حفظ می کنند ولی از افکار پلیدی که روان را می آلاید، پرهیز نمی کنند."
رهبر انقلاب: رسانه بیش از موشک و پهپاد بر دشمن اثر میگذارد
رهبر انقلاب در دیدار رمضانی با شاعران:
شعر رسانه است. امروز در دنیا چالشها و درگیریها، چالشهای رسانهای است. رسانهها بیش از موشک و پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تاثیر میگذارند و دلها و ذهنها را تحت تاثیر قرار میدهند. هر کس رسانه قویتر داشته باشد در اهدافی که دارد موفقتر خواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساره؛ اولین ربات انساننمای عربستان سعودی با پوشش زنانه
🔹 ساره اولین ربات انساننما است که در عربستان سعودی و احتمالا در خاورمیانه طراحی و ساخته شده است.
🔺 ممنوعیت رسانههای اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در فلوریدا
فرماندار فلوریدا لایحهای را امضا كرد كه استفاده از رسانههای اجتماعی را برای افراد زیر 14 سال به طور کامل ممنوع میکند و برای دسترسی افراد 14 و 15 ساله رضایت والدین را اجباری میکند.
این اقدام رسانههای اجتماعی را موظف میکند تا حساب افراد زیر 14 سال، و همچنین افراد زیر 16 سالی که رضایت والدین ندارند، را از بین ببرند. برای مورد اخیر، رسانههای اجتماعی باید از سیستم تأیید شخص ثالث استفاده کنند. این قانون از تاریخ 1 ژانویه 2025 اجرایی میشود.
حامیان قانون میگویند که این قانون تأثیرات مضر رسانههای اجتماعی بر روح و روان کودکان، که منجر به اضطراب، افسردگی، و سایر مشکلات روانی میشود را کاهش میدهد.
مادربزرگ ٧۵ ساله یکی از مشهورترین بازیکنان فورتنایت در جهان شد
🔸«کت بووی»، با نام مستعار Grumpygran1948، مادربزرگ ٧۵ ساله اسکاتلندی که از طریق نوهاش به فورتنایت علاقهمند شده، روزانه تا شش ساعت را صرف این بازی آنلاین میکند. همچنین بهتازگی مهارتهایش توسط یوتوبر آمریکایی به نام SypherPK مشاهده شده و این دو میخواهند به یک تیم تبدیل شوند.
🔸اولین استریم از همکاری دونفره آنها بیش از نیم میلیون بازدید داشته است. همچنین Grumpygran1948 اکنون هزاران طرفدار از سراسر جهان دارد. او از الفاظ مورد استفاده توسط بازیکنان جوان انتقاد کرده و به همین دلیل، تیم خود از بازیکنان مسنتر را ایجاد کرده است.
https://dgto.ir/3dbc
💢چین کارآمدترین تراشههای هوش مصنوعی جهان را ساخت
🔹دانشمندان چینی میگویند موفق شدهاند کارآمدترین تراشههای هوش مصنوعی جهان را بسازند؛ تراشههایی که با پیشرفتهای بیشتر میتوانند برای توسعه رابطهای پیچیده مغز و رایانه استفاده شوند.
🔹دانشمندان چینی ادعا میکنند ریزتراشههایی که ساختهاند کممصرفترین ریزتراشههای هوش مصنوعی جهان است.
ictpress.ir/news/54834
دو خبر از پیشرفت چین در عرصه هوش مصنوعی:
-ساخت کارآمدترین تراشه های هوش مصنوعی جهان
🔹دانشمندان چینی میگویند موفق شدهاند کارآمدترین و کم مصرف ترین تراشههای هوش مصنوعی جهان را بسازند؛ تراشههایی که با پیشرفتهای بیشتر میتوانند برای توسعه رابطهای پیچیده مغز و رایانه استفاده شوند
ictpress.ir/news/54834
-چین در رقابت هوش مصنوعی از آمریکا پیشی گرفت
🔸نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد که چین توانسته است در برخی شاخصهای فناوری هوش مصنوعی از رقیب خود، آمریکا، جلو بزند/ این کشور اکنون بیشترین نیروی متخصص هوش مصنوعی را در جهان تربیت میکند.
B2n.ir/j76835
🔺 ایجاد درآمد 1.2 تریلیون دلاری برای آفریقا تا سال 2030 با استفاده از هوش مصنوعی
🔹 طبق اعلام وزیر دارایی غنا، استفاده از هوش مصنوعی تا سال 2030 میتواند منجر به ایجاد درآمد 15.7 تریلیون دلاری در اقتصاد جهانی شود که از این مقدار، 1.2 تریلیون دلار آن میتواند در آفریقا تولید شود و در نتیجه هوش مصنوعی را به یکی از بزرگترین فرصت های اقتصادی در دسترس برای این قاره تبدیل کند.
https://www.citna.ir/node/292709
🔺ویژگی محدودکردن محتواهای سیاسی اینستاگرام و تردز در دسترس قرار گرفت
🔺متا در اوایل سال جاری میلادی تأیید کرده بود که به کاربران اجازه میدهد محتواهای سیاسی را در اینستاگرام و تردز محدود کنند. اکنون این شرکت تأیید کرده که این گزینه برای کاربران هر دو پلتفرم در دسترس است. اما این ویژگی چه جزئیاتی دارد و چطور فعال میشود؟
گزینه جدید بهعنوان اقدامی برای «توصیه فعالانه محتوای سیاسی از حسابهایی که دنبال نمیکنید» است. این ویژگی جدید بهطور پیشفرض فعال خواهد بود، اما کاربران میتوانند درصورت تمایل بهصورت دستی محتوای سیاسی را در جدول زمانی (Time line) خود مشاهده کنند؛ بنابراین وقتی این ویژگی در اینستاگرام و تردز فعال باشد، محتوای سیاسی فقط از حسابهایی که دنبال میکنید، نمایش داده میشود.
https://dgto.ir/3dbz
پایان ممنوعیت کلمه عربی شهید در رسانه های اجتماعی
هیئت نظارت بر متا از این شرکت خواست تا به ممنوعیت کلی کلمه عربی و انگلیسی "شهید" پایان دهد.
هیئت نظارت اعلام کرد که غول رسانه های اجتماعی،متا باید پست های حاوی کلمه " شهید " را تنها زمانی حذف کند که به نشانه های واضح خشونت مرتبط باشد یا به طور جداگانه قوانین متا را نقض کند.
https://www.cyberbannews.com/payan-mmnwyt-klmh-rby-shhyd-dr-rsanh-hay-ajtmay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: در یکی از نوشتههایی که برای من فرستادند یک کلمهای دیدم که خیلی خوشم آمد و به جای فضای مجازی گفته بودند رایانه سپهر
🔺 اتحادیه اروپا: شرکتهای فناوری جعل ساخته شده با هوش مصنوعی را شناسایی کنند
🔹 اتحادیه اروپا از شرکتهای بزرگ فناوری دیجیتال از جمله فیسبوک و تیکتاک خواست تا محتویات جعل عمیق ساخته شده با هوش مصنوعی را در فضای مجازی شناسایی کنند
https://www.citna.ir/node/292722